高中英语-beijing-opera课件-北师大版必修2
- 格式:ppt
- 大小:889.00 KB
- 文档页数:23


版权所有:中华资源库
Unit 5 Rhythm
Lesson 2 Beijing Opera同步辅导与测试
word是一个十分常用的单词,其含义丰富,搭配能力强。为了便于同学们全面掌握其用法,现将其常见用法归纳如下。
一、word的基本含义
1.(指用声音或用书面形式表达的)词.作可数名词用。如:
The story is told in words and pictures. 讲这个故事的时候配有图片。
It's known that the words in the dictionary are arranged in alphabetical order. 众所周知,词典中的词是按字母顺序排列的。
2.(指人说出的)话;语言.作可数名词用。如:
He didn't say a word about his son's bad manners.他对他儿子无礼貌的行为一句话都没说。
I don't believe a word of his report. 他的报告我一句话都不相信。
You must show your support by deeds, not by words. 你必须用行动支持,不能空口说白话。
3.消息;信息.通常只能用单数,且不能用冠词修饰。如:
Please send me word that you arrive in Paris safely. 请把你平安到达巴黎的消息告诉我。
Word came that the bird flu had been controlled all over China. 有消息说,中国所有地区的禽流感都得到了控制。
二、word构成的习惯搭配
1. be as good as one's word 守信用。如:
高中英语学习材料
(灿若寒星*制作整理)
Section Ⅱ Beijing Opera & Experiment in Folk
Ⅰ.单词拼写
1.Marriage has completely ________ her.She is no longer what she used to be.
答案:transformed
2.The singer made her first ________ in a concert in Boston.
答案:appearance
3.The ________ of the killer is still unknown.
答案:identity
4.Quality education doesn't only ________ knowledge and ability.
答案:combine
5.Napoleon was a great ________, who is admired by many people.
答案:general
6.It's dangerous. You'd better put on your gas ________ (面罩).
答案:mask
7.Two of the candidates must be ________ (女性的).
答案:female
8.The red lines on the map ________ (代表) railways.
答案:represent
9.Your brother is a man of many ________ (才能).
答案:talents
10.I can lend you a spare ________ (钥匙) to the store until you get one cut.
答案:key
Unit 5 Rhythm Lesson 2 Beijing Opera第1课时
【学习目标】
1. Learning objectives 知识目标
① To practice using general knowledge to think of possible answers before
listening.
② To practice getting the general idea when listening for the first time.
③ To practice identifying key words to listen for.听取重点单词
④ To practice asking for, giving and refusing permission. 练习请求,给予和拒绝允许
2. Emotional objectives 情感目标
Learn about our national treasure Beijing Opera 了解国粹京剧
【重点和难点】
学习目标中的知识目标
【教学环节】
1、温故而知新:
请用所给单词的正确形式填空。
1)It has been a ______________(disappoint) year for the company.
2)She gave the greatest ________________(perform) of her career.
3)What he said left/made a deep _____________(impress) on me.
4)She was not used to ___________ ( work) at nights and it took her a few months
to get used to it.
5)She couldn’t make herself _________(hear) above the noise of the traffic.
北师大版高中英语选修六Unit18Beauty
高中英语学习材料
madeofjingetieji
Unit 18Beauty
Section ⅠWarm-up & Lesson 1What
Is Beauty?
课时训练Section ⅠWarm-up & Lesson 1
What Is Beauty?
Ⅰ.根据句意及汉语或首字母提示,填写单词的正确形式
1.He smiled a s smile as he drove past in his expensive new
car.
答案:superior
2.What you’re saying now is not c with what you said last
week.
答案:consistent
3.Lightning usually a thunder.
答案:accompanies
4.Several cars are available within this price r.
答案:range
5.Did she really see a ghost or was it only a s impression?
答案:subjective
6.I absolutely (非常喜欢)chocolate.
答案:adore
7.Jim’s afraid of emotional (承诺).
答案:commitments
8.I wish I were as (苗条)as you.
答案:slim
9.She gave him back the money for the sake of her (良心).
答案:conscience 10.The baggage is two kilos (超重).
答案:overweight
Ⅱ.用括号内单词的适当形式填空
1.Try to avoid being (subject)and one-sided when