人教pep小学五年级上册英语阅读理解专项习题及答案解析
- 格式:doc
- 大小:180.00 KB
- 文档页数:9
人教pep小学五年级上册英语阅读理解专项习题及答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读下列短文,从每小题的三个选项中选出最佳选项。
C(1)The City Museum is the library and the park.A. besideB. betweenC. near(2)The is beside the No. 1 Supermarket.A. Happy SchoolB. post officeC. zoo(3)Excuse me. How do I get to the bookshop?A. Walk along Xinhua Road. Turn right at Beihai Road. Walk Straight and you can see the bookshop on your left. It's beside the zoo.B. Walk along Xinhua Road. The bookshop is on your left.C. The bookshop is beside the No. l Supermarket.(4)Which one is wrong (错误的)?A. The zoo is between the bank and the bookshop.B. The Happy School is behind the restaurant.C. The Sun Hotel is beside the City Museum.【答案】(1)B(2)B(3)A(4)C【解析】【分析】这是一幅地图.(1)题目的问题是: 城市博物馆在图书馆和公园...... 根据图片是在它们之间. A选项的意思是: 旁边, B选项的意思是: 之间, C选项的意思是: 附近. 故答案为: B.(2)题目的问题是: ......在一号超市旁边. 根据图片是邮局. A选项的意思是: 幸福学校, B选项的意思是: 邮局, C选项是: 动物园. 故答案为: B.(3)题目的问题是: 打扰一下, 我如何到达书店? 根据地图是: 沿着新华路走, 在北海路向右拐. 直行你就可以看到书店在你的左边. 它紧邻动物园. A选项的意思是: 沿着新华路走, 在北海路向右拐. 直行你就可以看到书店在你的左边. 它在动物园旁边. B选项的意思是: 沿着新华路走. 书店在你的左边. C选项的意思是: 书店在一号超市旁边. 故答案为: A.(4)题目的问题是: 哪句是错误的? A选项的意思是: 动物园在银行和书店之间. 根据地图正确. B选项的意思是: 幸福学校在饭店后面. 根据地图正确. C选项的意思是: 太阳酒店在城市博物馆附近. 根据地图不正确. 故答案为: C.【点评】这是考查阅读能力的题目. 仔细观察地图,找到相应位置,然后选择正确的答案. 2.阅读理解阅读下列短文,从每小题的三个选项中选出最佳选项。
人教pep小学五年级上册英语阅读理解专项习题及答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读下列短文,从每小题的三个选项中选出最佳选项。
BVenice (威尼斯)is a famous city in Italy (意大利).It is in the northeast (东北)of Italy. There are many canals (运河)and bridges (桥梁)in Venice. The canals look like streets. There is much water in those canals. There are no cars in this city, but they have boats. People in this city do not drive cars. They go here and there in boats. We go to school on foot, by bus, by car, by bike or by underground. But the students in this city go to school by boat.(1)Venice is a famous city in .A. ChinaB. AustraliaC. Italy(2)The canals in Venice look like .A. parkB. schoolC. streets(3)There are no in Venice.A. carsB. boatsC. schools(4)Students in Venice go to school by .A. carB. boatC. underground【答案】(1)C(2)C(3)A(4)B【解析】【分析】这是介绍威尼斯的一篇短文.(1)这是细节理解, 根据短文叙述Venice (威尼斯)is a famous city in Italy (意大利).(威尼斯是意大利一座著名的城市. )可知是Italy的城市. 故答案为: C.(2)这是细节理解, 根据短文叙述The canals look like streets.(运河看起来像街道.)可知像街道"street". 故答案为: C.(3)这是细节理解, 根据短文叙述There are no cars in this city, (这座城市没有汽车.)可知没有汽车"car". 故答案为: A.(4)这是细节理解, 根据短文叙述But the students in this city go to school by boat.(可是这座城市的学生们乘船去学校.)可知是乘船"by boat". 故答案为: B.【点评】这是考查阅读能力的短文. 首先阅读短文, 注意叙述的细节, 然后根据问题和短文内容选择合适的选项即可.2.阅读理解判断下列句子是否与短文相符,AMy name's Linda. I'm ten. I'm tall and thin. I like singing and dancing. I am good at singing. I want to be a teacher in the future. I like Music. I want to teach Music. Leo is my brother. He is twelve. He likes swimming and running. And he is good at swimming. He wants to save people. He wants to be a lifeguard in the future.(1)Linda is ten and her brother is twelve.(2)Linda likes swimming and running. She is good at swimming.(3)Leo wants to save people. He wants to be a lifeguard in the future.(4)Linda wants to teach Music. She wants to be a teacher in the future.【答案】(1)1(2)0(3)1(4)1【解析】【分析】这是一篇介绍Linda的短文.(1)这是细节理解, 根据短文叙述I'm ten. (我10岁了.)和He is twelve.(他12岁了.) 可知此句正确. 故答案为: 正确.(2)这是细节理解, 根据短文叙述I like singing and dancing. I am good at singing.(我喜欢唱歌和跳舞. 我擅长唱歌.)可知此句错误. 故答案为: 错误.(3)这是细节理解, 根据短文叙述He wants to save people. He wants to be a lifeguard in the future.(他想要拯救人们. 他想要在未来成为救生员.)可知此句正确. 故答案为: 正确.(4)这是细节理解, 根据短文叙述 I want to be a teacher in the future. I like Music. (我想要将来成为一名教师. 我喜欢音乐.)可知此句正确. 故答案为: 正确.【点评】这是考查阅读能力的题目. 在做题时要注意短文的细节描写.3.阅读理解阅读短文,判断句子正(正确)误(错误)。
人教pep五年级上册英语阅读题含答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读下列短文,从每小题的三个选项中选出最佳选项。
CHi, my name's Ann. Sue is my friend. She lives on Green Street. It's near her school. So she walks to school. Tomorrow (明天)is 6th October. It is her birthday. She is seven. She will have a birthday party. It begins at half past three in the afternoon. She likes pink. I have a pink card for her. We can sing and dance. She likes singing. She is good at singing. She wants to be a singer in the future.(1)Sue lives near school. She goes to school .A. on footB. by bikeC. by bus(2)—When's Sue's birthday?—A. It's on 10th October.B. It's on 6th October.C. It's on 1st May.(3)Sue's birthday party begins at in the afternoon.A. three o'clockB. half past threeC. half past four(4)Sue likes . She wants to be a in the future.A. sing, singerB. sings, singerC. singing, singer【答案】(1)A(2)B(3)B(4)C【解析】【分析】这是一篇介绍朋友Sue的情况的短文.(1)这是细节理解, 根据短文叙述So she walks to school. (因此她步行去学校. )可知是步行. A选项意思是: 步行; B选项的意思是: 骑自行车; C选项的意思是: 乘公交. 故答案为: A.(2)这是细节理解, 根据短文叙述Tomorrow (明天)is 6th October. It is her birthday. (明天是10月6日. 是她的生日.)可知是10月6日. A选项是: 它在10月10日. B选项的意思是: 它在10月6日. C选项是: 它在五月一日. 故答案为: B.(3)这是细节理解, 根据短文叙述 It begins at half past three in the afternoon.(它在下午3点半开始.)可知在下午3点半. A选项是3点; B选项是: 3点半; C选项是: 4点半. 故答案为: B.(4)这是细节理解, 根据短文叙述 She likes singing. She wants to be a singer in the future.(她喜欢唱歌. 她将来想成为一名歌手.)可知应填singing和singer. 故答案为: C.【点评】这是考查阅读能力的题目. 首先仔细阅读短文, 然后根据问题在短文里找到对应的叙述, 最后选择合适的选项.2.阅读理解根据短文内容,判断句子正(A)误(B),在答题卷上将对应的字母编号涂黑。
人教pep小学五年级上册英语阅读试题及答案解析一、阅读理解1.阅读理解判断下列句子是否与短文相符,AMy name's Linda. I'm ten. I'm tall and thin. I like singing and dancing. I am good at singing. I want to be a teacher in the future. I like Music. I want to teach Music. Leo is my brother. He is twelve. He likes swimming and running. And he is good at swimming. He wants to save people. He wants to be a lifeguard in the future.(1)Linda is ten and her brother is twelve.(2)Linda likes swimming and running. She is good at swimming.(3)Leo wants to save people. He wants to be a lifeguard in the future.(4)Linda wants to teach Music. She wants to be a teacher in the future.【答案】(1)1(2)0(3)1(4)1【解析】【分析】这是一篇介绍Linda的短文.(1)这是细节理解, 根据短文叙述I'm ten. (我10岁了.)和He is twelve.(他12岁了.) 可知此句正确. 故答案为: 正确.(2)这是细节理解, 根据短文叙述I like singing and dancing. I am good at singing.(我喜欢唱歌和跳舞. 我擅长唱歌.)可知此句错误. 故答案为: 错误.(3)这是细节理解, 根据短文叙述He wants to save people. He wants to be a lifeguard in the future.(他想要拯救人们. 他想要在未来成为救生员.)可知此句正确. 故答案为: 正确.(4)这是细节理解, 根据短文叙述 I want to be a teacher in the future. I like Music. (我想要将来成为一名教师. 我喜欢音乐.)可知此句正确. 故答案为: 正确.【点评】这是考查阅读能力的题目. 在做题时要注意短文的细节描写.2.阅读理解根据短文内容,判断句子正(A)误(B),在答题卷上将对应的字母编号涂黑。
人教pep小学五年级上册英语阅读理解专项习题及答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读下列短文,从每小题的三个选项中选出最佳选项。
CFire can bum down a lot of trees. It can hurt people too. We must be careful with fire. There are some fire safety rules. To stop fires:♦We mustn't smoke in the forest.♦We mustn't play near fires at home.♦We mustn't play with matches at home.♦We mustn't play with burning candles at home.♦We mustn't put clothes on lamps or heaters.♦We mustn't cook when no adults are at home.(1)Fire can hurt people. We must be careful fire.A. withB. ofC. and(2)We mustn't near fires at home.A. playsB. playingC. play(3)We cook when no adults (成年人)are at home.A. mustB. mustn'tC. don't(4)Which one is wrong (错误的)?A. Don't play with matches or burning candles at home.B. Don't put clothes on lamps or heaters.C. We can smoke in the forest.【答案】(1)A(2)C(3)B(4)C【解析】【分析】文章大意:本文主要介绍了火的危险性以及一些根火有关的要禁止做的事情。
人教pep小学五年级上册英语阅读理解练习题含答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读短文,判断下列句子正确还是错误。
A dog has large piece of meat in his mouth. When he is walking on a small bridge, he looks down and sees himself in the water. He thinks it is another dog. That dog has also a large piece of meat in his mouth. He says to himself, I want to get his meat. Then I can have two pieces of meat. He opens his mouth to bark the dog in the water, and his meat falls into water.(1)The dog has a small piece of meat.(2)He wants to get two pieces of meat.(3)He finds another dog in the water.(4)The dog is standing on the grass.(5)He has no meat at last.【答案】(1)0(2)1(3)0(4)0(5)1【解析】【分析】短文大意:一只狗嘴里叼着一大块肉。
当它正走在一个小桥上的时候它看见水中的他自己。
它认为这是另一只狗。
那只狗的嘴里也有一大块肉。
它对自己说:“我想得到他的肉,那么我就有两块肉了。
”他张开嘴向河里的狗吠叫,然后他的肉掉进了水里。
(1)这只狗有一小块肉,错误。
(2)他想得到两块肉,正确。
(3)他发现水里有另一只狗,错误。
(4)这只狗站在草地上,错误。
(5)他最后一块肉都没有,正确。
人教pep小学五年级上册英语阅读理解练习题大全及答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读下列短文,从每小题的三个选项中选出最佳选项。
(1)—Is the boy riding a bike?—A. Yes, he is.B. No, he isn't.C. Yes, I am.(2)Look at the three birds. They now.A. are singB. are singingC. singing(3)—What are the dogs doing?—A. They are sleeping.B. They are running.C. They are flying(4)Which one is right (正确的)?A. The rabbit is eating.B. The girl is flying a kite in the park.C. The turtles (乌龟)are swimming in the water.【答案】(1)A(2)B(3)B(4)C【解析】【分析】这是看图选择正确选项的题目.(1)题目的问题是: —男孩在骑自行车吗? — ...... 根据图片, 男孩在骑自行车. A选项是: 是的, 他是. B选项是: 不, 他没有. C选项是: 是, 我是. 故答案为: A.(2)题目的问题是: 看那三只鸟. 现在它们...... 根据图片正在唱歌, 有now这里用现在进行时, 选项中A和C选项的结构不正确. 只有B选项正确. 故答案为: B.(3)题目的问题是:—狗们在做什么? — ...... 根据图片正在奔跑. A选项的意思是: 它们在睡觉. B选项的意思是: 它们在奔跑. C选项的意思是: 它们在飞. 故答案为: B.(4)题目的问题是: 哪句是正确的? A选项的意思是: 兔子在吃东西. 根据图片在奔跑, 错误. B选项是: 那位女孩正在公园里放风筝. 根据图片在跳舞,错误. C选项的意思是: 乌龟正在水里游泳. 根据图片正确. 故答案为: C.【点评】这是考查阅读能力的题目. 根据图片结合问题, 选择合适的选项即可.2.阅读理解阅读下列短文,从每小题的三个选项中选出最佳选项。
人教pep小学五年级上册英语阅读理解专项习题含答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读短文,选出合适的选项。
Hello! My name is Sun Wei. Here is an American boy. His name is David Smith. He is twelve. And I am twelve, too. David is in Class Three, Grade One. I am in Class Three, Grade One, too. He is Number Eight, Row Five. I am Number Five, Row Four.(1)David an American boy.A. isB. amC. are(2)He is .A. tenB. elevenC. twelve(3)Sun Wei is Class Three, Grade One.A. inB. onC. of(4)David is in Row .A. FourB. FiveC. One(5)Sun Wei is Number .A. FourB. FiveC. Eight【答案】(1)A(2)C(3)A(4)B(5)B【解析】【分析】短文大意:大家好!我叫孙伟。
这是一个美国男孩。
他的名字是史密斯·大卫。
他十二岁。
我也十二岁。
大卫在一年级三班。
我也在一年级三班。
他是五排五号。
我是四排五号。
(1)David后面用系动词is。
(2)他十二岁。
(3)在几年几班要用介词in。
(4)大卫在五排。
(5)孙伟是五号。
【点评】本题考查的是学生综合运用英语的能力,需要学生有一定的语言积累。
2.阅读理解阅读短文,判断句子正(正确)误(错误)。
My name is Lily. This is my house. There are five rooms in my house. This is my father and mother's room. There are three pictures on the wall. There is a desk near the window. There are two chairs behind the desk. On the left of the room, there is a toilet. On the right, it's my room. There are four pictures and a poster on the wall.(1)This is Lily's house.(2)There are four rooms in the house.(3)There are three pictures in Lily's room.(4)There are two chairs and a desk in father and mother's room.(5)The toilet is on the left of my father and mother's room.【答案】(1)1(2)0(3)0(4)1(5)1【解析】【分析】本文大意:我的名字是莉莉。
人教pep小学五年级上册英语阅读理解专项习题含答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读短文,判断下列句子正确还是错误。
Look at that boy. His name is Liu Bing. He's a Chinese boy. He is in the kitchen. He likes apples. Su Yang is at home too. She is in the study. She likes drawing. Is Gao Shan at home? No, he is in the park. He is thirsty. He wants to drink some juice. Miss Li is in the office. She is reading.(1)Liu Bing is in the kitchen .(2)Liu Bing likes eating pears.(3)Su Yang isn't in the study .(4)Gao Shan is thirsty and he wants to drink.(5)Miss Li is drawing .【答案】(1)1(2)0(3)(4)1(5)【解析】【分析】短文大意:看那个男孩。
他的名字是刘冰。
他是一个中国男孩。
他在厨房里。
他喜欢吃苹果。
苏阳也在家。
她在书房里。
她喜欢画画。
高山也在家吗?不,他在公园里。
他渴了。
他想喝点果汁。
李小姐在办公室里。
她正在读书。
(1)刘冰在厨房里,正确。
(2)刘冰喜欢吃梨,错误。
(3)苏阳不在书房里,错误。
(4)高山渴了,想喝点东西,正确。
(5)李小姐正在画画,错误。
【点评】本题考查的是学生综合运用英语的能力,要多读多练。
需要学生有一定的语言积累。
2.阅读理解阅读短文,选择最佳答案。
Toby is an eleven-year-old boy. He likes playing computer games. He doesn't like to do his homework. He goes to bed very late every evening. He can't get up early in the morning. He doesn't brush his teeth or wash his face. He doesn't have breakfast, either.On the way to school, he is always in a hurry. He rides his bicycle quickly. He doesn't look at the traffic light. The policeman says, "Look out, boy. It's dangerous." Sometimes he's late for school. He is always asleep when he has a lesson. He doesn't listen to the teacher carefully. His voice isn't loud when he reads the book. He always makes a lot of mistakes in his exercise book. His teacher, Miss Wang is very angry with him.(1)Toby can't get up early because he ________.A. goes to bed earlyB. does his homework lateC. goes to bed late(2)Toby goes to school ________.A. on footB. by bikeC. by car(3)Toby ________ early every day.A. goes to schoolB. gets upC. doesn't go to bed(4)Toby is ________ when he crosses the road.A. carefulB. quietlyC. in a hurry(5)"Look out." means ________.A. Look at the policeman.B. Be careful.C. Be brave.【答案】(1)C(2)B(3)C(4)C(5)B【解析】【分析】这是一篇介绍Toby的短文。
人教pep小学五年级上册英语阅读试题及答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读短文,选出合适的选项。
Hello! My name is Sun Wei. Here is an American boy. His name is David Smith. He is twelve. And I am twelve, too. David is in Class Three, Grade One. I am in Class Three, Grade One, too. He is Number Eight, Row Five. I am Number Five, Row Four.(1)David an American boy.A. isB. amC. are(2)He is .A. tenB. elevenC. twelve(3)Sun Wei is Class Three, Grade One.A. inB. onC. of(4)David is in Row .A. FourB. FiveC. One(5)Sun Wei is Number .A. FourB. FiveC. Eight【答案】(1)A(2)C(3)A(4)B(5)B【解析】【分析】短文大意:大家好!我叫孙伟。
这是一个美国男孩。
他的名字是史密斯·大卫。
他十二岁。
我也十二岁。
大卫在一年级三班。
我也在一年级三班。
他是五排五号。
我是四排五号。
(1)David后面用系动词is。
(2)他十二岁。
(3)在几年几班要用介词in。
(4)大卫在五排。
(5)孙伟是五号。
【点评】本题考查的是学生综合运用英语的能力,需要学生有一定的语言积累。
2.阅读理解阅读短文,判断句子正(正确)误(错误)。
My name is Lily. This is my house. There are five rooms in my house. This is my father and mother's room. There are three pictures on the wall. There is a desk near the window. There are two chairs behind the desk. On the left of the room, there is a toilet. On the right, it's my room. There are four pictures and a poster on the wall.(1)This is Lily's house.(2)There are four rooms in the house.(3)There are three pictures in Lily's room.(4)There are two chairs and a desk in father and mother's room.(5)The toilet is on the left of my father and mother's room.【答案】(1)1(2)0(3)0(4)1(5)1【解析】【分析】本文大意:我的名字是莉莉。
人教pep小学五年级上册英语阅读理解练习题及答案解析一、阅读理解1.阅读理解根据表格内容,回答下列问题(2)Are the T-shirts purple or brown?(3)How much are the trousers?(4)What's Lucy buying?(5)How much is one dress?【答案】(1)No, she doesn't.(2)They are purple.(3)100 yuan.(4)She 's buying a skirt.(5)90 yuan.【解析】【分析】(1)句意:琳达有两条短裙子吗?根据表格知琳达没有短裙子,故答案为No, she doesn't.(2)句意:T恤是紫色的还是棕色的?根据表格知是紫色的,故答案为They are purple.(3)句意:裤子多少钱?根据表格知裤子100元,故答案为100 yuan.(4)句意:露西正在买什么?根据表格知露西正在买短裙,故答案为She 's buying a skirt.(5)句意:一件裙子多少钱?根据表格知一件裙子90元,故答案为90 yuan.【点评】考查阅读理解,表格类阅读理解要注意表格的读取方式,理解问题意思,选择对应答案。
2.阅读理解阅读短文,判断正误。
Lydia wants to know the way to her new school when she comes out of the station. It is not very difficult. Lydia should turn left and walk until she reaches the traffic lights. Turn left again. She will be on Nanjing Road. Keep walking until she comes to a supermarket. Just behind the supermarket, there is a street. The school is about 30 meters down this street on the right.(1)Lydia wants to know the way to her old school.(2)Lydia should turn right and walk until she reaches the traffic lights.(3)Behind the supermarket, there is a street.(4)The school is about 13 meters down the street.(5)The school is on the left of the street.【答案】(1)0(2)0(3)1(4)0(5)0【解析】【分析】文章大意:本文主要介绍Lydia去新学校的路线。
人教pep小学五年级上册英语阅读理解练习题及答案解析一、阅读理解1.阅读理解判断下列句子是否与短文相符。
AIt's a beautiful day in summer. There are many people on the beach. Mrs Guo and her two sons are on the beach, too. Look! Mrs Guo is swimming in the sea. She can swim fast. What are her sons doing? They are playing volleyball on the beach. There's a man under the umbrella. He's reading a book. Look! A little girl is collecting shells on the beach. She's very happy.(1)Mrs Guo is swimming in the sea. She can swim fast.(2)Mrs Guo's sons are playing football on the beach.(3)A man is reading under the umbrella.(4)A little girl is enjoying the sunshine on the beach. She's happy.【答案】(1)1(2)0(3)1(4)0【解析】【分析】短文介绍了郭太太和她的两个儿子在海滩的活动.(1)这是细节理解, 根据短文叙述Mrs Guo is swimming in the sea. She can swim fast. (郭太太正在海里游泳. 她可以游得很快.)可知此句正确. 故答案为: 正确.(2)这是细节理解, 根据短文叙述They are playing volleyball on the beach.(他们正在海滩上打排球.)可知不是踢足球. 此句错误. 故答案为: 错误.(3)这是细节理解, 根据短文叙述There's a man under the umbrella. He's reading a book.(伞下有一位男士. 他正在读书.)可知此句正确. 故答案为: 正确.(4)这是细节理解, 根据短文叙述 A little girl is collecting shells on the beach. (一位小女孩正在沙滩上收集贝壳.)可知不是享受阳光. 此句错误. 故答案为: 错误.【点评】这是考查阅读能力的题目. 要掌握短文的细节叙述, 然后根据叙述判断正误.2.阅读理解阅读短文,判断正误。
人教pep小学五年级上册英语阅读理解及答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读下面的短文,判断对错。
用“正确”或“错误”表示(A)I walked very slowly with a big, heavy box in my hands yesterday morning. A boy ran very fast to me. He was too fast and he couldn't stop. Oh, dear! My box dropped to the floor and the books were everywhere.What could I do? I wanted to cry. The boy said, “Sorry.” And he helped me to pick up all books. Then he helped me carry the box of the books to our classroom.Who was he? He was our new classmate. His name is Jim and he is from England. We are good friends now.(1)I walked slowly because I carried a big, heavy box.(2)Some boys ran fast to me.(3)Jim ran too fast to stop.(4)Jim was our new classmate from America.(5)Jim and I are good friends now.【答案】(1)1(2)0(3)1(4)0(5)1【解析】【分析】(1)根据I walked very slowly with a big, heavy box in my hands yesterday morning. 知,答案为正确。
人教pep五年级上册英语阅读题含答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读下列短文,从每小题的三个选项中选出最佳选项。
BI am Tom. This is my good friend, Peter. We are in the same class. He is fat, but I am thin. I have big eyes, but he has small eyes. We both have short hair. We both like sport. I like playing football and he likes playing table tennis. I can run fast but he cannot. We like different subjects. I like English and he likes Chinese. He is good at reading and writing. We both want to be teachers in the future. We like different food. He likes meat and chicken. But I like fish and vegetables. We like different seasons. He likes winter, but I like spring. We are different, but we are good friends. (1)Tom and Peter are good friends. They are in the class.A. differentB. sameC. both(2)Tom and Peter have short hair.A. allB. andC. both(3)Tom and Peter both want to be in the future.A. doctorsB. cooksC. teachers(4)Do Tom and Peter like the same season?A. No, they don't.B. Yes, they do.C. Yes, they are.【答案】(1)B(2)C(3)C(4)A【解析】【分析】这是一篇介绍作者和朋友相同点和不同点的短文.(1)这是细节理解。
人教pep小学五年级上册英语阅读理解练习题及答案解析一、阅读理解1.阅读理解根据短文内容,选择正确答案,在答题卷上将对应的字母编号涂黑。
(B)A man is walking through(穿过) a forest. He has some caps(帽子) in his hands. In the forest, there are a lot of monkeys. The day is hot, so the man has a rest under a tree. He puts one cap on his head and lies down to sleep(躺下睡觉). When he wakes up(醒来), he can't find his caps. "Where are my caps?" he cries and looks up. He sees some monkeys in the trees. Each(每个)has a cap on its head. "Give me back my caps!" shouts the man to the monkeys. But they don't understand(理解) him. They only jump, laugh(笑) and dance. "How can I get back my caps'?" he thinks. Then he has an idea. He takes off his cap and throws it on the ground. The little animals do the same thin9.Happily the man picks up all the caps and goes on his way.(1)There are in the man's hands.A. some booksB. some capsC. some monkeysD. some maps(2)How's the weather that day?A. Hot.B. Cool.C. Windy.D. Cloudy.(3)Where does the man lie down to sleep?A. In a treeB. In a hole.C. Under a tree.D. Beside a tree (4)Why does the man can't find his caps when he wakes up?A. Because(因为)he gives his caps to his friends.B. Because the monkeys take his caps.C. Because some people steal(偷)his caps.D. Because he throws his caps on the ground.(5)How is the man when he gets all his caps back?A. Sad.B. Bored.C. Angry.D. Happy.【答案】(1)B(2)A(3)C(4)C(5)D【解析】【分析】请仔细阅读题目,找出关键字,再与文章内容进行比较,判断对错。
人教pep五年级上册英语阅读理解及答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读短文,判断句子正(正确)误(错误)。
My name is Lily. This is my house. There are five rooms in my house. This is my father and mother's room. There are three pictures on the wall. There is a desk near the window. There are two chairs behind the desk. On the left of the room, there is a toilet. On the right, it's my room. There are four pictures and a poster on the wall.(1)This is Lily's house.(2)There are four rooms in the house.(3)There are three pictures in Lily's room.(4)There are two chairs and a desk in father and mother's room.(5)The toilet is on the left of my father and mother's room.【答案】(1)1(2)0(3)0(4)1(5)1【解析】【分析】本文大意:我的名字是莉莉。
这是我的家。
我家有五间房子。
这是我爸爸妈妈的房间。
那有三张画挂在墙上。
窗户旁边有一张桌子。
有两把椅子在桌子后面。
在这间房屋的左边是厕所。
在右边,是我的房间。
那有四张画和一张海报挂在墙上。
(1)这是莉莉的家,正确。
(2)家里有四个房间,错误。
(3)莉莉的房间有三张画,错误。
人教pep小学五年级上册英语阅读理解练习题含答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读短文,选出合适的选项。
My grandfather is fifty-five years old. He's a taxi driver. He loves his job very much. It is Sunday. Today is his birthday. My father, my mother and I are in his home. My uncle also comes here. He's a tall man. He's a worker. He comes to see my grandfather every Sunday. My grandfather has a good friend. His name is Jim. He's from England. He's a nice cook. He comes to see him, too. My grandfather is very happy today.(1)My grandfather is________ years old now.A. seventyB. eightyC. fifty-five(2)My grandfather is a ________.A. workerB. driverC. cook(3)My ________ also comes to see my grandfather.A. uncleB. auntC. cousin(4)Mt uncle is very ________.A. shortB. fatC. tall(5)Jim is my grandfather's ________.A. friendB. sonC. daughter【答案】(1)C(2)B(3)A(4)C(5)A【解析】【分析】短文大意:我爷爷今年五十五岁。
人教pep小学五年级上册英语阅读理解专项习题及答案解析一、阅读理解1.阅读理解阅读下列短文,从每小题的三个选项中选出最佳选项。
BVenice (威尼斯)is a famous city in Italy (意大利).It is in the northeast (东北)of Italy. There are many canals (运河)and bridges (桥梁)in Venice. The canals look like streets. There is much water in those canals. There are no cars in this city, but they have boats. People in this city do not drive cars. They go here and there in boats. We go to school on foot, by bus, by car, by bike or by underground. But the students in this city go to school by boat.(1)Venice is a famous city in .A. ChinaB. AustraliaC. Italy(2)The canals in Venice look like .A. parkB. schoolC. streets(3)There are no in Venice.A. carsB. boatsC. schools(4)Students in Venice go to school by .A. carB. boatC. underground【答案】(1)C(2)C(3)A(4)B【解析】【分析】这是介绍威尼斯的一篇短文.(1)这是细节理解, 根据短文叙述Venice (威尼斯)is a famous city in Italy (意大利).(威尼斯是意大利一座著名的城市. )可知是Italy的城市. 故答案为: C.(2)这是细节理解, 根据短文叙述The canals look like streets.(运河看起来像街道.)可知像街道"street". 故答案为: C.(3)这是细节理解, 根据短文叙述There are no cars in this city, (这座城市没有汽车.)可知没有汽车"car". 故答案为: A.(4)这是细节理解, 根据短文叙述But the students in this city go to school by boat.(可是这座城市的学生们乘船去学校.)可知是乘船"by boat". 故答案为: B.【点评】这是考查阅读能力的短文. 首先阅读短文, 注意叙述的细节, 然后根据问题和短文内容选择合适的选项即可.2.阅读理解判断下列句子是否与短文相符,AMy name's Linda. I'm ten. I'm tall and thin. I like singing and dancing. I am good at singing. I want to be a teacher in the future. I like Music. I want to teach Music. Leo is my brother. He is twelve. He likes swimming and running. And he is good at swimming. He wants to save people. He wants to be a lifeguard in the future.(1)Linda is ten and her brother is twelve.(2)Linda likes swimming and running. She is good at swimming.(3)Leo wants to save people. He wants to be a lifeguard in the future.(4)Linda wants to teach Music. She wants to be a teacher in the future.【答案】(1)1(2)0(3)1(4)1【解析】【分析】这是一篇介绍Linda的短文.(1)这是细节理解, 根据短文叙述I'm ten. (我10岁了.)和He is twelve.(他12岁了.) 可知此句正确. 故答案为: 正确.(2)这是细节理解, 根据短文叙述I like singing and dancing. I am good at singing.(我喜欢唱歌和跳舞. 我擅长唱歌.)可知此句错误. 故答案为: 错误.(3)这是细节理解, 根据短文叙述He wants to save people. He wants to be a lifeguard in the future.(他想要拯救人们. 他想要在未来成为救生员.)可知此句正确. 故答案为: 正确.(4)这是细节理解, 根据短文叙述 I want to be a teacher in the future. I like Music. (我想要将来成为一名教师. 我喜欢音乐.)可知此句正确. 故答案为: 正确.【点评】这是考查阅读能力的题目. 在做题时要注意短文的细节描写.3.阅读理解阅读短文,判断句子正(正确)误(错误)。
My name is Lily. This is my house. There are five rooms in my house. This is my father and mother's room. There are three pictures on the wall. There is a desk near the window. There are two chairs behind the desk. On the left of the room, there is a toilet. On the right, it's my room. There are four pictures and a poster on the wall.(1)This is Lily's house.(2)There are four rooms in the house.(3)There are three pictures in Lily's room.(4)There are two chairs and a desk in father and mother's room.(5)The toilet is on the left of my father and mother's room.【答案】(1)1(2)0(3)0(4)1(5)1【解析】【分析】本文大意:我的名字是莉莉。
这是我的家。
我家有五间房子。
这是我爸爸妈妈的房间。
那有三张画挂在墙上。
窗户旁边有一张桌子。
有两把椅子在桌子后面。
在这间房屋的左边是厕所。
在右边,是我的房间。
那有四张画和一张海报挂在墙上。
(1)这是莉莉的家,正确。
(2)家里有四个房间,错误。
(3)莉莉的房间有三张画,错误。
(4)爸爸妈妈的房间有两把椅子和一张桌子,正确。
(5)厕所在爸爸妈妈房间的左边,正确。
【点评】本题考查的是学生综合运用英语的能力,需要学生有一定的语言积累。
4.阅读理解根据短文内容,选择最佳答案。
Aunt Judy's birthday is coming. She will be 38 years old. Dad and Mum are going to take me to her house. She lives in Guangzhou. We are going to go there by train. Her birthday party will be on Saturday. We are leaving on Friday afternoon. And we are coming back on Sunday evening. I am going to give my dear Aunt Judy a picture. I am drawing it now. I am drawing some beautiful flowers. I am drawing a small dog, too. That's because she likes dogs. The picture will be very nice.(1)Aunt Judy's birthday party will be on_______.A. FridayB. SaturdayC. Sunday.(2)This is Aunt Judy's________ birthday.A. thirty-eighthB. fortiethC. thirtieth(3)She lives in _______so we are going there by_______.A. Shanghai; trainB. Guangzhou; planeC. Guangzhou; train(4)I am drawing _______.A. some dogs and a flowerB. some flowers and a dogC. a dog and a flower【答案】(1)B(2)A(3)C(4)B【解析】【分析】本文大意:朱迪阿姨的生日就要到了,她就要38岁了。
爸爸妈妈带我去她家。
她住在广州。
我们将坐火车去那。
她的生日宴会将在星期六举行。
我们星期五下午去。
星期日晚上回来。
我要送给亲爱的朱迪阿姨一幅画。
我现在正在画。
我正在画一些漂亮和花。
我还要画一只狗。
那是因为她喜欢狗。
这张画一定会很漂亮。
(1)朱迪阿姨的生日宴会将在星期六举行。
(2)这是她的第三十八个生日。
(3)她住在广州。
我们要坐火车去那。
(4)我正在画一些花和一只狗。
【点评】本题考查的是学生综合运用英语的能力,需要学生有一定的语言积累。
5.阅读理解阅读短文,选择最佳答案。
Toby is an eleven-year-old boy. He likes playing computer games. He doesn't like to do his homework. He goes to bed very late every evening. He can't get up early in the morning. He doesn't brush his teeth or wash his face. He doesn't have breakfast, either.On the way to school, he is always in a hurry. He rides his bicycle quickly. He doesn't look at the traffic light. The policeman says, "Look out, boy. It's dangerous." Sometimes he's late for school. He is always asleep when he has a lesson. He doesn't listen to the teacher carefully. His voice isn't loud when he reads the book. He always makes a lot of mistakes in his exercise book. His teacher, Miss Wang is very angry with him.(1)Toby can't get up early because he ________.A. goes to bed earlyB. does his homework lateC. goes to bed late(2)Toby goes to school ________.A. on footB. by bikeC. by car(3)Toby ________ early every day.A. goes to schoolB. gets upC. doesn't go to bed(4)Toby is ________ when he crosses the road.A. carefulB. quietlyC. in a hurry(5)"Look out." means ________.A. Look at the policeman.B. Be careful.C. Be brave.【答案】(1)C(2)B(3)C(4)C(5)B【解析】【分析】这是一篇介绍Toby的短文。