小学英语语法练习题及答案

  • 格式:docx
  • 大小:37.12 KB
  • 文档页数:5

小学英语语法练习题及答案

一、选择题

1.______ you like fruit juice?

A. Do B. Does C. Did D. Are

答案:A

2.She _______ to the music last night.

A. dance B. is dancing C. danced D. dances

答案:C

3.They ________ friends three years ago.

A. are B. were C. is D. have been

答案:B

4.My sister _________ a meeting at 3 o'clock tomorrow.

A. is having B. has C. had D. will have

答案:D

5.______ your father cook dinner every day?

A. Does B. Did C. Will D. Is

答案:A

6.We _______ to the zoo last Sunday. A. go B. goes C. went D. is going

答案:C

7.Tommy usually ________ breakfast at home.

A. has B. have C. had D. will have

答案:A

8.The cat _______ milk every morning.

A. drink B. drinks C. drinking D. drank

答案:B

9.________ she go shopping last weekend?

A. Does B. Do C. Did D. Is

答案:C

10.I _____ my homework yesterday.

A. finish B. finished C. am finishing D. will finish

答案:B

二、填空题

1. I ________ TV last night. (watch)

答案:watched

2. They ________ to school on foot every day. (go) 答案:go

3. ________ the dog ________ some water just now? (drink)

答案:Did, drink

4. Sarah ________ her grandparents last Sunday. (visit)

答案:visited

5. My sister and I ________ English very much. (like)

答案:like

6. He ________ playing basketball with his friends tomorrow. (will

enjoy)

答案:will enjoy

7. The students ________ a test yesterday. (have)

答案:had

8. We ________ a picnic on the weekend. (have)

答案:will have

9. ________ you ________ your homework yet? (do)

答案:Have, done

10. Amy ________ a book in her room now. (read)

答案:is reading 三、改错题(将错误处加以改正)

1. He is play the guitar now. ________ play

答案:playing

2. I go to school by the bus. ________ by

答案:on

3. We likes playing basketball. ________ likes

答案:like

4. Did they watched a movie last night? ________ watched

答案:watch

5. The dogs chase the cat every day. ________ chase

答案:chases

6. She is not listen to music now. ________ listen

答案:listening

7. We will don't have class tomorrow. ________ don't

答案:not

8. Do he likes ice cream? ________ Do

答案:Does

9. I did read a book yesterday. ________ did 答案:didn't

10. They will swimming in the pool later. ________ swimming

答案:swim

以上是小学英语语法练习题及答案,希望对你的英语学习有所帮助!