【英语】九年级上册英语阅读理解试题(有答案和解析)
- 格式:doc
- 大小:618.50 KB
- 文档页数:49
【英语】九年级上册英语英语任务型阅读解题技巧和训练方法及练习题(含答案)及解析一、英语任务型阅读1.根据短文内容,完成下面的表格。
Dear Know,I need some advice on how to make friends! I have just moved to a new city. I am 13. I don't know anybody here and I want to make some friends. What's the best way? Where can I meet people?Yours,TonyDear Tony,There are lots of things you can do. First, you can ride your bike in your neighbourhood and try to find some kids. When you find some, you can go up and talk to them. You should also let your parents know that you want to make friends because they can help you. Maybe you can ask your parents to take you to the library or some places where there are lots of kids. You could try joining an art class or a sports club. These are all great ways to meet people. You can also try making friends at churches (教堂) if you go to churches on Sundays. Try to be active wherever you are, but just be yourself and don't try so hard. It takes time and patience. I hope you will find a best friend soon!Yours,Know【解析】【分析】⑴根据第一段第一句I need some advice on how to make friends! 可知Tony不知道怎样交朋友,故填friends。
一、中考英语阅读理解汇编1.阅读短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
AI (人工智能) makes our lives easier and better. Let's see the amazing AI.A. There is a driver in itB. the door is opened by the passengerC. there are 24 seats in itD. it stops every time it sees a stop light(2)Xiaoice CAN'T ________.A. go out to play with youB. talk with you if you feel lonelyC. be your friendD. sing, write poems or tell stories(3)The painting is ________.A. a work painted by Vincent Van GoghB. worth about 3, 000, 000 yuan at an auctionC. studied by three French artists over 15,000 timesD. among the most beautiful paintings in the world(4)Which of the following is TRUE according to the passage?A. Xianice is a 17-year-old girl.B. The AI anchor can only speak English.C. The AI anchor can work 24 hours without mistakes.D. The AI artist is one of the most popular artists in China.(5)We can probably see the passage in ________.A. a guidebookB. a noticeC. a novelD. a newspaper【答案】(1)D(2)A(3)B(4)C(5)D【解析】【分析】主要讲了人工智能让我们生活越来越简单的四个例子。
(英语)初三英语英语阅读理解汇编试题(有答案和解析)一、中考英语阅读理解汇编1.阅读理解Some people think that success is only for those with talent or those who grow up in the right family,and others Believe that success mostly Comes down to luck.I'm not going to say luck, talent, and Circumstances(境遇)don't Come into play because they do. Some people are born into the right family while others are Born with great intelligence, and that's just the reality of how life is.However, to succeed in life, one first needs to set a goal and then make it more practical. And, vesides that, in order to get really good at something, one needs to spend at least 10, 000 hours studying and practising.To vecome great at certain things,it'll require even more time,which most people won't put in.This is a big reason why many successful people advise you to do something you love. If you don't enjoy what you do, it is going to feel like unbearable pain and will likely make you give up before you ever become good at it.When you see people exhibiting some great skills or having achieved great success, you know that they have put in a huge part of their life to get there. It's sometimes easy to think they got lucky or they were Born with some unusual talent, But thinking that way does you no good, and there's a huge Chance that you're wrong anyway.No matter what you do, if you want to Become great at it, you need to work day in and day out, almost to the point of addiction(入迷), and over a long period of time. If you're not willing to put in the time and work, don't expect to receive any rewards. Hard work won't guarantee(保证)you the level of success you may want, But it will guarantee that you will Become really good at whatever it is you put all that work into.(1)Paragraph 1 mainly talks about __________.A. the reasons for successB. the meaning of successC. the standards of successD. the importance of success(2)The underlined word" that" refers to __________.A. putting in more timeB. succeeding in lifeC. Being good at somethingD. setting a practical goal(3)Successful people suggest doing what one loves Because __________.A. work makes him feel painB. he is likely to enjoy his workC. he gives up his work easilyD. it takes a lot of time to succeed(4)What is the main purpose of the passage?A. To explain that luck or talent leads to success.B. To tell us that one cannot succeed without time and practice.C. To show us that having a goal is the main reason to success.D. To describe that successful people like to show their great skills.【答案】(1)A(2)D(3)B(4)B【解析】【分析】本文是介绍成功的关键因素不是天赋、出身或运气,而是设定一个符合实际的目标,然后为此不断地努力、付出。
九年级上册英语阅读理解50篇一、阅读理解(共50题)1.阅读短文,下列问题BEach year there is an increasing number of cars on the roads and streets as millions of new cars and trucks are produced. One out of every six Americans works at putting together the parts of the cars,driving trucks,building roads,or filling cars with gas.Americans won't live without cars!Most Americans would find it hard to think what life could look like without a car.However,some have realized the serious problem of the air pollution caused by the car.The polluted air becomes poisonous and dangerous to people's health. One way to get rid of the polluted car is to design a car that does not pollute.That's what several of the large car factories have been trying to do.But to build a clean car is easier said than done.Progress in this field has been slow.Another way is to take the place of the car engine(发动机)by something else.Inventors are now working on steam cars as well as electric cars.Many makers believe that it will take years to develop a practical model that pleases man.To prevent the world from being polluted by car,we'll have to make some changes.Americans,for example,have to cut down on the number of their total cars.They are encouraged to travel and to go to work by bicycle.Bicycling is thought to help keep the air clean.But this change doesn't come easily—a large number of workers may find themselves without jobs if a car factory closes down.Thus the problem of air pollution would become less important than that of unemployment.Althoughcars have led us to a better life,they have also brought us new problems.(1)Some large car factories in the US are trying to build a new kind of car which_______.A.is clean in itselfB.is used to clean streetsC.is easier to makeD.does not pollute the air(2)If the number of cars cuts down,the most serious problem to American workers is to_______.A.have no work to doB.improve their environmentC.go to work by bikeD.make their factories richer(3)The writer wants to tell us that_______.A.riding a bike is the only way outB.the number of cars must be cut downC.people wouldn't live without carsD.cars bring us not only a better life but also serious problems(4)Which fact does the passage provide?A.About one sixth of American workers are working in car factories.B.The best way to get rid of air pollution is to change the car engine by something else.C.It isn't easy to change the way of life in the US.D.In the US bikes will surely take the place of cars in the future.(5)Which is the best title(标题)for the passage?A.A New Way to Get Rid of Polluted AirB.Cars and Polluted AirC.Many Serious Problems in the USD.Changes in Car Production2.根据短文内容,选择正确答案。
一、中考英语阅读理解汇编 1.阅读理解 HISTORY of Hot DogThe 1600s A German called Johann Georghehner created the "dachshund" sausage. "Dachshund" is a German small long thin dog. The 1860sThe very first hot dog-the "dachshund"sausage in a roll -was sold by Germans in NewYork. It became popular in the US later. 1871 Charles Feltman, a German, started the first Coney Island hot dog stand. It made hot dogsknown to more people.1893Chris Von Der Ahe started the Americantradition of eating hot dogs at baseball parks, making hot dogs more popular.1901 A New York cartoonist. Tad Dorgan, saw the red hot "dachshund sausages sold on streets. He wanted to draw a picture of it, but he wasn't surehow to spell "dachshund, so he simply wrote:Hot Dog". It is widely believed how Hot Dog hadits name.1949.The first vegetarian hot dogs came out. HOT DOG FUN FACTSWorld record for eating hot dogs: 73 in tenminutes.Hot dogs were one of the first foods eaten on the moon!About 150 million hot dogs are eaten by Americans each July 4th.About 21 million hot dogs were sold at American baseball parks in 2010.New Yorkerseat more hot dogs than any other city population in the US.A. 1871B. 1893C. 1901D. 1949(2)It's believed that the name "Hot Dog" was created by____________.A. Tad DorganB. Charles FeltmanC. Chris Von Der AheD. Johann Georghehner(3)What can we know about hot dogs from the passage?A. New yorkers like eating hot dogs most in the World.B. Germans eat about 150 million hot dogs each July 4thC. A world record says someone ate 73 hot dogs in 10 minutes.D. About 21 million hot dogs were sold in America in the 1860s.【答案】(1)B(2)C(3)A【解析】【分析】本文介绍了热狗的历史。
九年级上册英语阅读理解试题(有答案和解析)一、英语阅读(日常生活类)1.阅读下列短文,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案。
If you look at the top of your phone, you'll usually see a little symbol that says 3G or 4G. The "G" stands for the "generation" (代)of your mobile network. But the symbols will become things of the past after 5G networks fully arrive.On March 30, Shanghai vice-mayor Wu Qing made the first 5G video call on a Huawei Mate X Smartphone. Shanghai has also become the first city in China to start testing 5G networks.About 100 times faster than 4G networks, 5G will let people download and upload data(数据) faster than ever before. But 5G won't just bring faster mobile internet. People can use it for many other things as well.For example, 5G will help to make self-driving cars safer. Today's self-driving test cars have one problem-lag(延迟). When the car "sees" an obstacle(障碍物), it sends this information to a data center and receives instructions, However, it will be some time before it sends and receives this information. With this kind of lag, the cars might crash because they don't receive instructions in time. With 5G, this lag will be greatly lowered, making the cars safer.5G could also be used to power the internet of things (IoT), that is, a large online network that connects all things and people. Fast internet speeds will be the key to developing this technology.The IoT could be used in a lot of ways. For example, with IoT, your refrigerator could automatically (自动地) place an order online for eggs when it finds that there are no eggs left inside.(1)Which city was 5G tested for the first time?A. Beijing.B. Shanghai.C. Shenzhen.(2)What can we infer(推测) according to the passage?.A. 5G is widely used in China now.B. 5G networks will make our lives more convenient.C. There are no symbols at the top of our phones.(3)The writer uses self-driving cars as an example to .A. explain how 5G's fast speed can be helpfulB. warn about the possible dangers of self-driving carsC. explain how self-driving cars work(4)What is IoT according to the passage?A. A robot that can do housework.B. An online store where you can buy anything.C. A large online network that connects things and people.(5)Which sentence is right according to the passage?A. 5G will help us buy eggs quickly.B. Robots can help us buy eggs online.C. Our refrigerator can order eggs online for us.【答案】(1)B(2)B(3)A(4)C(5)C【解析】【分析】短文大意:当人们看手机上方的时候,会看到3G或者4G的小符号。
九年级上册英语阅读理解试题( 有答案和分析 ) 及分析一、英语阅读(平时生活类)1.阅读以下短文,从每题所给的几个选项中,选出最正确选项。
What subject do you worry about the most at school? Many students worry about math. Some students can't sleep well the day before a math exam. Others may feel very nervous during the exam itself. But there might be a way to make the subject less stressful (压力大的)."For people who are worried about math, posture (姿势)makes a big difference," Erik Paper from San Francisco State University told the Daily Mail . That's right –sitting up straight can help you do better on math exams.Scientists tested 125 college students. They asked them to do a simple math exam while sittingin a slumped-over (趴倒的)posture, or sitting up straight. After the test, 56 percent of students said the exam was easier to do if they were sitting up straight.Slumping over is a defensive (警戒的)posture. It can bring about bad memories in the body and brain. This can stop you from thinking clearly, Paper said.Students who were not nervous about taking the math exam did not necessarily benefit(受益) from better posture. But they did find that doing math while slumped over was more difficult, Science Daily reported.Good posture isn't just helpful for taking math exams. Sportspeople, musicians and public speakers can all benefit from better posture. When you feel stressed out, you can also try to situp straight or stand tall. It can help you feel more certain and focus better.(1) What posture can make people feel less stressed during math exams?A. Sitting up straight.B. Hanging your head.C. Lying on your back.D. Raising one hand.(2) What did the scientists ask the college students to do during the test?A. To do sit-ups.B. To count numbers.C. To think carefully.D. To sit in different postures.(3) How many students in the test benefited from the better posture?A. All the 125 students.B. Less than half of them.C. 56 percent of them.D. None of the students.(4) The fourth paragraph is written to explain .A. why slumping over makes exams harder to doB. why slumping over is bad for one's health(5) Which of the following is the best title for the passage?A. Slump over to Take ExamsB. Sit up to Do MathC. Better Posture for Nervous StudentsD. Good Advice for Better Exams【答案】( 1) A(2) D(3) C(4) A(5) B【分析】【剖析】本文介绍姿势不单有助于参加数学考试。
人教版英语九年级上册专项训练Unit 1阅读理解学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、阅读单选Interesting Festivals in the World1.How many festivals are mentioned in the passage?A.One.B.Two.C.Three.D.Four.2.Where will you probably go to enjoy one of the festivals above in May? A.Spain.B.England.C.The United States.D.Thailand. 3.Which of the following is TRUE according to the passage?A.The tomatoes are thrown into the crowd to eat.B.Not all the festivals above fall on the single day.C.Burning a large real man is the best part of the festival.D.Songkran is the only reason for attracting lots of tourists.4.The passage is most probably taken from ________.A.a tour guide B.a science report C.a storybook D.a fashion magazineI used to hate my mother because she worked a lot and didn’t spend much time with me. Then one Friday morning I took part in a three-day self-help program for teenagers. Whether you believe it or not, that weekend changed my life.About 100 other teenagers were there. During the first two days I met a lot of great people. I was glad because I made so many friends there.On Sunday, the leader did an interesting exercise called “Chocolate or Toys”. He asked a girl which she liked better, chocolate or toys. She chose chocolate. Then he asked her to choose again between chocolate and chocolate. Of course, she didn’t have a choice.This exercise told us that sometimes we don’t have a choice in life, and that sometimes we have to accept something, rather than complaining(抱怨).A girl stood up and started talking about her mom who was a drug addict(吸毒者) and how much she hated her mother.“I want a new mom,” she cried.“Unluckily, you can’t have one,” the leader replied. “You have to accept the mother that you have.”This hit me hard. I realized that, for better or worse, my mom was my mom. I couldn’t choose another mom, but I could try to make the best of the situation.5.The writer used to hate his mother because ________.A.she had no time to be with himB.she didn’t care for himC.she was too strict with himD.she was a drug addict6.The self-help program for teenagers lasted ________.A.only one day B.two days C.three days D.a week7.What can we learn from the passage?A.The writer’s mom is a very bad person.B.The writer used to love his mom for years.C.The writer’s mom loves her son very much.D.The writer will try to get along with his mother.8.What is the main idea of this passage?A.Choices can be made as we like.B.Everyone should take part in a self-help program.C.Chocolate can influence one’s attitude(态度) towards things.D.We should try to accept things instead of complaining about them.二、阅读判断A long time ago, somebody gave Paris the name “City of Light”, and for years, artists have tried to put the light and colors of Paris into pictures.The River Seine which winds through the center of Paris is a favorite scene because it’s a peaceful place in the heart of the busy city. Old men spend hours fishing from the banks of the river. They don’t catch many fish, but they don’t mind. They enjoy just being by the river. Many people spend hours walking along the river or relaxing under the old trees. It’s so pleasant to buy some cheese, some wine and a long loaf(条) of French bread and then have a picnic here on a sunny day. Sometimes you see an unusual sight, like a man padding a kayak(小艇) down the river. A bridge crosses the river to the Latin Quarter, which is the home of many artists and writers.根据短文内容,正确(T),错误(F)。
(英语)九年级上册英语阅读理解试题(有答案和解析)一、阅读理解1.阅读理解Scrapbooking is a hobby. It was popular for more than 500 years. People called it a friendship book. They kept pictures, letters, poems and other things they wanted to remember.Today people collect many things in scrapbooks. Some people have funny collections, like the world's most awkward ideas or pictures of the world's most ugly dogs. Other people may collect stories about the bad weather.It is easy to get started. First, you should decide what you want to collect. Start with just one idea. Next, you will need a book with background paper, scissors and glue. You need the scissorsto cut out the pictures or stories. You need the glue to stick them to the background paper.You can be busy and collect many things or lazy and collect few things. It'll be lots of fun tomake your scrapbook and you can share it with your friends.(1)How long was scrapbooking popular?A. less than 500 yearsB. 500 yearsC. over 500 yearsD. more than 550 years (2)What is the Chinese meaning of the underlined word "awkward"?A. 聪明的B. 愚蠢的C. 美妙的D. 残疾的(3)How many items (物品) are mentioned to make a scrapbook?A. One.B. Two.C. Three.D. Four.(4)To make a scrapbook, what do you need first?A. Glue.B. Scissors.C. A book.D. An idea.(5)What's the best title of the passage?A. ScrapbookingB. The History of ScrapbookingC. What Is a Scrapbook?D. How to make a Scrapbook【答案】(1)C(2)B(3)C(4)D(5)A【解析】【分析】本文介绍了剪粘书的通途,可以保存照片、信件、诗歌和其他他们想记住的东西。
初三(九年级)英语阅读理解题12篇及答案解析九年级英语阅读理解题(12篇)阅读理解 1Mr. Lee was in bed and was trying to go to sleep when he heard the bell ring. He turned onthe light and looked at his clock. It was twelve o'clock. "Who can it be at this time of night?" He thought. He decided to go and find out. So he got of bed, put on his dressing gown (浴袍) and went to the door. When he opened the door, there was nobody there. "That is very strange." Thenhe went back to his bedroom, took off his dressing gown, got back into bed ,turned off the lightand tried to go to sleep.A few minutes later he heard the bell again. Mr. Lee jumped out of bed very quickly and rushed to the door. He opened it, but again he found no one there. He closed the door and tried not to feel angry. Then he saw a piece of paper on the floor. He picked it up. There were some wordson it : "It is now after midnight(午夜), so it is April Fool's Day (禺人节) . April fool to you!""Oh , it was the English boy next door!" Mr. Lee exclaimed (惊叫) and almost smiled. He went back to bed and feel asleep at once. The bell did not ring again.1. When did Mr. Lee go to bed?He went to bed _______.A. before twelve o'clockB. after twelve o'clockC. when the bell rangD. when he saw the boy2. Why did he rush to the door when he heard the bell ring the second time?A. He wanted to open the door for the visitorB. He wanted to find out who the visitor was.C. He was afraid of the ringD. He was waiting for someone.3. From this passage, we learn that we can _______ on April Fool's Day.A. say "Hello" to each otherB. dance and sing at nightC. play jokes on each otherD. send pressents to children4. What did Mr. Lee think about the English boy?He thought he _________.A. was a good boyB. was friendly with himC. shouldn't ring the bell at midnightD. did a dangerous thing just now参考答案:答案及解析:1.A.此题是一道细节题,文章第一自然段的前三个句子就告诉了此题的答案。
【英语】初三英语阅读理解试题(有答案和解析)一、阅读理解1.根据短文内容选择正确答案。
AShirley Temple, the once-famous child movie star, died at the age of 85 on February 10, 2014. She was born on April 23, 1928. She was good at acting and dancing. In 1934, she starred(主演) in the movie Bright Eyes. From then on she became famous around the world. Later she starred in other movies and won a Juvenile Oscar in February, 1935.For many Americans born in the 1930s and 1940s, Temple was not just an on-screen star but also a close friend in their childhood. She was remembered by the world as “little angle” for all time. An American movie star said, “Little Shirley Temple encouraged the whole country during the Great Depression(大萧条).”Shi Li and Cui Jiping are husband and wife. They are disabled. They completed the first Chinese encyclopedic(百科知识的) dictionary for deaf people and people with hearing problems.The dictionary includes words on medicine, education, psychology, law, history and culture about deaf people's life. This book provides a learning tool for this special group of people and it helps them know about the world more easily.They spent six years and over 1,000,000 yuan on the book. They first collected material for the book by themselves, then they invited a lot of experts across the country to write.The book is warmly welcomed by the deaf. One of the readers said, “The book shows that we're not alone. We can have our own way to communicate with the world. ”(1)From the passage we know that Temple .A. won a Juvenile Oscar for Bright EyesB. began to star in her first movie when she was tenC. was not an on-screen starD. was encouraging during the Great Depression(2)According to the passage, Shi Li and Cui Jiping .A. are disabled people full of loveB. wrote many famous booksC. finished the book by themselvesD. live a very hard and poor life(3)Which of the following is TRUE about the book?A. It is the first world encyclopedic dictionary.B. Deaf people can know about the world more easily with the help of it.C. It took them sixteen years to finish the book.D. It includes medicine and art about the life of deaf people.【答案】(1)D(2)A(3)B【解析】【分析】本文报道了名人Shirley Temple、Shi Li and Cui Jiping的事迹。
【英语】九年级上册英语英语阅读理解汇编试题(有答案和解析)及解析一、中考英语阅读理解汇编1.阅读理解Improve Your Learning Skills!Want higher marks?Have an important exam soon?Come to the workshop and learn how to:•Read faster•Take better notes•Improve your spellingWednesday, March 13, 3 pm-5 pm, Room 314Bring a notebook, a dictionary, and a pencil.See you there.A. readingB. grammarC. speakingD. pronunciation(2)People need to stay in the workshop for ______.A. one hourB. two hoursC. three hoursD. four hours(3)People should bring ______ if they go to the workshop.A. a penB. a notebookC. an English bookD. a computer【答案】(1)A(2)B(3)B【解析】【分析】本文是关于如何提高英语的广告。
(1)细节题。
根据 Read faster 可知在研讨会上可以提高阅读,故选A。
(2)细节题。
根据 Wednesday, March 13, 3 pm-5 pm可知人们在研讨会上待2个小时,故选B。
(3)细节题。
根据 Bring a notebook 看着需要带笔记本,故选B。
【点评】考查阅读理解。
本文涉及细节题,细节题要注意从文中寻找答案。
2.阅读理解Barry is having a very difficult time in his life. His wife recently passed away. He is very sad.Barry's neighbor, a very old woman named Gertrude, sees him from her yard one day. She has not seen him outside for days!"Hello, Barry! Just look at this fence. It is broken. You are a strong man, and you have some free time. I want you to fix this fence for me," Gertrude says.Barry is angry. He thinks the old lady is very selfish. Still, he knows she is a nice woman, and he respects her. He agrees to help her.Barry works for days. Gertrude brings him lemonade while he works. When he finishes, he smiles for the first time in months."You did such a wonderful job. Do you think you could paint it for me?" Gertrude smiles at him. Barry cannot believe his ears. Doesn't she know how sad he is? But because he respects her so much, Barry agrees. He works hard in the hot sun, but Gertrude's lemonade and encouragement are wonderful. He feels proud of the beautiful fence he is making.Over the next few weeks, Gertrude keeps giving Barry jobs. He even repairs her door. All the neighbors pass by and tell Barry what a beautiful job he has done.He finally realizes that she has never been rude. She is really very wise. He knows that simply getting busy with something can take sorrow away. He helps her, but she truly saves him.(1)Why does Barry agree to help Gertrude to fix the fence?A. Because he thinks Gertrude is too old.B. Because he has some free time.C. Because he is strong enough.D. Because he respects her.(2)Barry does a lot for Gertrude, but he doesn't ________ for her.A. repair the doorB. fix the fenceC. paint the fenceD. buy lemonade (3)What does the underlined word "sorrow" mean in Chinese?A. 愤怒B. 遗憾C. 悲伤D. 喜悦(4)From the text, we can learn that Gertrude is ________.A. selfish and rudeB. kind but rudeC. nice and wiseD. friendly but selfish【答案】(1)D(2)D(3)C(4)C【解析】【分析】文章大意:文章中介绍了一个叫巴里的男子丧妻,非常难过,他的邻居是一位老太太,为了让他从痛苦中解脱出来,就让巴里为她干一些家务活,通过不断地干活与交流,巴里从悲伤中解脱出来,同时感受到到邻居的爱心与良苦用心。
一、中考英语阅读理解汇编1.阅读短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
In 1845, a deadly disease struck the farms of Ireland, killing all the Lumper potato plants. In another place or time, the death of single crop species (物种)might not have been so important. But in Ireland, in 1845, people depended almost solely on the potato for food. The death of one species caused a terrible famine(饥荒). Now, some scientists are worried that such a famine could happen again, but on a much wider scale.Over the centuries, farmers have discovered thousands of different species of food crops. Each species has special qualities. Some can be grown in very hot or cold climates. Others are not affected by certain diseases. However, you won't find many of these species in your local supermarket. To feed the seven billion people on Earth, most farmers today are growing only species of plants and farming only species of animals that are easy to produce in large numbers. For example, in the Philippines, there were once thousands of varieties of rice: now fewer than 100 are grown there. In China, 90 percent of the wheat varieties grown just a century ago have disappeared. Scientists believe that over the past century, we have allowed more than half of the world's food varieties to disappear.One solution to this problem is to collect and store the seeds (种子) as many different plant varieties as we can before they disappear. The idea was first suggested by Russian scientist Nikolay Vavilov. In the 1920s and 1930s, he collected around 400,000 seeds from five contients. More recently, others are continuing the work he began.In the U.S. state of Iowa, Diane Ott Whealy wanted to protect historic plant varieties, like the seeds her great –grandfather brought to the U.S. from Germany more than a hundred years ago. She and her husband started a place called Heritage Farm, where people can store and trade seeds.More importantly, the people at Heritage Farm don't just store the seeds; they plant them. By doing this, they are reintroducing foods into the marketplace that haven't been grown for years. These food species are not just special in terms of appearance or taste. They also offer farmers food solutions for the future, from the past.(1)What is this passage mainly about?A. The need to protect different food species.B. How to increase the number of food species.C. The fact that many food species are dying out.D. How to prevent food species from disappearing.(2)Why are some scientists worried that such a famine could happen again?A. Because people depend on certain species of food crops.B. Because the same deadly disease may attack crops again.C. Because the world's population is larger than that in 1845.D. Because farmers grow the same potatoes as those in the past.(3)The following sentence would best be placed at the end of ________.Meanwhile, thousands of other species are dying out.A. Paragraph 1B. Paragraph 2C. Paragraph 3D. Paragraph 4(4)What can we learn from the passage?A. The disease spread very quickly and killed thousands of people in Ireland.B. Around 80 percent of the rice varieties in the Philippines have disappeared.C. People have been storing seeds to save plane varieties for less than 100 years.D. Heritage Farm is the first place in the U.S. for people to store and trade seeds.【答案】(1)D(2)A(3)B(4)A【解析】【分析】主要讲了人们发现方法来阻止食物物种消失。
【英语】初三英语阅读理解试题(有答案和解析)及解析一、阅读理解1.阅读理解Science fiction is a popular kind of writing, and many people think of Jules Verne(凡尔纳) as the father of science fiction. He was born in France in 1828. His father wanted him to become a lawyer, but from his early 20s Verne decided to become a writer. At first he wrote plays for the theater. Then, in 1863, he wrote a story called Five Weeks in a Balloon. The success of this book encouraged him to write more stories such as A Journey to the Center of the Earth(1864) and From the Earth to the Moon(1865).In the 19th century, many people were interested in science and inventions. Jules Verne wrote about scientific subjects in his stories and, as a result, they were very popular. Verne's writing included many predictions(预言)for the 20th century and many of them came true. He described space flight, movies, and air conditioning, a long time before they appeared. These books were very successful and they made Verne rich.Jules Verne's books have been the subjects for many movies. 20, 000 Leagues under the Sea was a successful movie for Walt Disney. It was the first time that Disney movie had used real actors instead of cartoon drawings. Around the World in Eighty Days is another famous movie based on one of Verne's books. The main character is an Englishman called Phileas Fogg. For him, the most important thing is to be always on time!(1)What does the phrase "the father of science fiction" mean?A. The father who has several children.B. The man who loves science and inventions.C. The writer whose father wrote science fiction.D. The man who first started writing science fiction successfully.(2)What encouraged Jules Verne to write more stories?A. The plays he wrote for the theater.B. The encouragement from his father.C. The success of Five Weeks in a Balloon.D. The scientific subjects in his stories.(3)Why were Jules Verne's books very popular in the 19th century?A. Because his books made him rich and famous.B. Because he wrote many plays for the theater at that time.C. Because his books were the subjects for many movies.D. Because many people were interested in science and inventions.(4)Which of the following has the main character called Phileas Fogg?A. Five Weeks in a Balloon.B. Around the World in Eighty Days.C. A Journey to the Center of the Earth.D. From the Earth to the Moon.(5)According to the passage, which of the following is TRUE?A. The space flight Verne described was different from others.B. The main characters in Verne's books are always on time.C. Jules Verne only wrote in the 19th century.D. Many of the predictions in Verne's stories came true.【答案】(1)D(2)C(3)D(4)B(5)D【解析】【分析】文章大意:许多人认为朱勒凡尔纳是科幻小说之父,他的父亲希望他能成为一名律师,但是当他二十岁的时候,凡尔纳决定成为一名作家,他的书写的非常受欢迎,朱勒凡尔纳的书已经成为许多电影的主题。
(英语)初三英语英语阅读理解汇编试题(有答案和解析)一、中考英语阅读理解汇编1.阅读理解Except for a few times, Americans are not big present-givers. There's no exchange of presents among business people, and if one American tries to give another a present, it may look like that he wants to bribe(贿赂) him. Americans have learned that in some other countries people like to give presents to others, but among ourselves we don't see the need for presents.Even friends may never exchange presents. When I go to foreign countries, I try to bring back little things for close friends, but nobody would feel unhappy if I didn't. I don't often remember a friend's birthday, and few people outside of my family remember mine. If someone gave me presents too often, I'd get unpleasant. But a present from a foreigner-that kind from his or her homeland-won't go wrong, except to government employees(政府职员) who can't be given presents.You usually open a present at once and in front of the person who gives it except Christmas and birthday presents. You should only say, "It's so nice. Thanks…" when you get Christmas or birthday presents.You may want to bring a bottle of wine(葡萄酒) or flowers to a dinner party, but you're never asked to. Nobody will mind if you bring wine, but your friend may not use it that evening.At Christmas we often give presents to our family and sometimes our friends. We also give presents to people who have been helpful during the year—doormen, babysitters, housecleaners, newspaper senders—anyone who has often helped us.(1)What kind of presents don't Americans usually open in front of the givers?A. The small presents.B. Christmas or birthday presents.C. The expensive presents.D. The presents for dinner party.(2)Which of the following do you think is RIGHT?A. American business people don't want presents because they are rich enough.B. The writer of this passage must be an American.C. Everyone must give presents to one's family and friends at Christmas.D. Government employees can get little presents from a foreigner.(3)What is the main idea of the passage?A. Present-giving in the United States.B. Customs(习俗) in the United States.C. American people and present-giving.D. When and how to give presents.【答案】(1)B(2)B(3)A【解析】【分析】本文介绍了美国人送礼物的文化风俗。
一、中考英语阅读理解汇编1.阅读下面材料,根据其内容,选择正确答案。
For Miller, an 80-year-old man, it's a chance of a lifetime. Miller is a part of a group of around 60 Germans who are on a bus journey along the ancient Silk Road.About this journey, he says:“I have been dee ply interested in the Silk Road since I was a child. But now I finally have a chance to experience it.”The two-month bus journey will take the group through Germany, Russia and other 4 European countries. They will then enter China from the country's western part. It will be an unforgettable memory for them.Nearly half of the 13,000-kilometer trip will be inside China. From Xinjiang in the west to Shanghai in the east, the German visitors will see more than 20 Chinese cities. "We have managed the trip of the Silk Road for around 10 years. An increasing number of people, not only from German-speaking countries, have been joining us." Says Liu Guoqiang from China Tours.Almost 26 million foreigners traveled to China in 2015, and about 5 million of them were from Europe. Beijing, Xi'an, Shanghai and the Yangtze River are traditional Chinese travel destinations for European tourists. Speaking of where he wants to go, Miller says: "Compared with modern cities, the culture in western China attracts me more."As Shi Xiang, head of China Tours says "Being a new brand to attract foreign visitors, the Silk Road is good for people to know more about China, especially the northwestern part of the country.”(1)How will the group of around 60 Germans have the tour?A. By plane.B. By bus.C. On foot.D. By train.(2)Where will the German group enter China?A. From Beijing.B. From the western part of China.C. From the eastern part of China.D. From Shanghai.(3)The underlined word "destinations" in the fifth paragraph means .A. 标志B. 道路C. 品牌D. 目的地(4)According to the passage, how long has China Tours managed the trip?A. For 20 years.B. For 5 years.C. For 10 years.D. For 26 months.(5)Which is the best title for the passage?A. Silk Road: An old brand to attract Chinese.B. Silk Road: A new way to learn about China.C. Silk Road: A better chance to see modern cities.D. Silk Road: A fashionable way to buy silk.【答案】(1)B(2)B(3)D(4)C(5)B【解析】【分析】主要讲了了解中国的新途径——丝绸之路。
一、中考英语阅读理解汇编1.阅读下面短文,从每题所给的A、B、C三个选项中,选出最佳选项。
What will the world of the future be like? There are plenty of people who are happy to give their opinion of what we will be doing in 2050. Here are two predictions about the world of tomorrow.When we dream about the future, many like to think of owning a personal flying car. The advantages are obvious. This technology would allow total freedom of movement. We could fly at 480 km per hour, avoiding traffic lights and busy roads. However, some people believe there will be problems with traffic control. If the cars become popular, there is likely to be air traffic jam. Another big problem is mechanical failure. What will happen if the cars stop working? These are problems we must expect if flying cars become a reality.Three-dimensional printing is another new technology with exciting possibilities. 3D printers are used to build an object with liquid plastic.They build the object layer by layer until it is complete. Car companies already use 3D printers to make life-size models of car parts, and medical companies use the technology to make man-made body parts. As we move into the future, 3D printing will revolutionize the way we shop, the way we manufacture and the way we treat sick people. The disadvantage is that such equipment will be extremely expensive.So in the future, we might be able to fly to work or print out new shoes. Although there are some problems to solve before this will be possible, we can certainly dream of a world where technology makes life easier and safer for millions of people.(1)What is the passage mainly about?A. Environmental protection.B. The world of tomorrow.C. Advantages of technology.(2)What do we learn from the passage?A. Some people think technology development may bring new problemsB. 3D printing can bring great changes to our life and its equipment is cheap.C. The flying cars won't bring air traffic jam even when they become popular.(3)What is the correct structure of the passage? (P1=Paragraph1)A. B. C.(4)What does the underlined word "they" refer to?A. Car companies.B. 3D print.C. Body parts.(5)We can infer that the writer ________ about the future life with technology.A. doesn't careB. feels hopefulC. feels disappointed【答案】(1)B(2)A(3)A(4)B(5)B【解析】【分析】文章大意:本文主要介绍很多人对2050年对未来世界的两个预测。
一、中考英语阅读理解汇编1.阅读下面短文,从每题所给的A、B、C三个选项中,选出最佳选项。
What will the world of the future be like? There are plenty of people who are happy to give their opinion of what we will be doing in 2050. Here are two predictions about the world of tomorrow.When we dream about the future, many like to think of owning a personal flying car. The advantages are obvious. This technology would allow total freedom of movement. We could fly at 480 km per hour, avoiding traffic lights and busy roads. However, some people believe there will be problems with traffic control. If the cars become popular, there is likely to be air traffic jam. Another big problem is mechanical failure. What will happen if the cars stop working? These are problems we must expect if flying cars become a reality.Three-dimensional printing is another new technology with exciting possibilities. 3D printers are used to build an object with liquid plastic.They build the object layer by layer until it is complete. Car companies already use 3D printers to make life-size models of car parts, and medical companies use the technology to make man-made body parts. As we move into the future, 3D printing will revolutionize the way we shop, the way we manufacture and the way we treat sick people. The disadvantage is that such equipment will be extremely expensive.So in the future, we might be able to fly to work or print out new shoes. Although there are some problems to solve before this will be possible, we can certainly dream of a world where technology makes life easier and safer for millions of people.(1)What is the passage mainly about?A. Environmental protection.B. The world of tomorrow.C. Advantages of technology.(2)What do we learn from the passage?A. Some people think technology development may bring new problemsB. 3D printing can bring great changes to our life and its equipment is cheap.C. The flying cars won't bring air traffic jam even when they become popular.(3)What is the correct structure of the passage? (P1=Paragraph1)A. B. C.(4)What does the underlined word "they" refer to?A. Car companies.B. 3D print.C. Body parts.(5)We can infer that the writer ________ about the future life with technology.A. doesn't careB. feels hopefulC. feels disappointed【答案】(1)B(2)A(3)A(4)B(5)B【解析】【分析】文章大意:本文主要介绍很多人对2050年对未来世界的两个预测。
私人飞车和3D打印机。
(1)细节理解题。
根据What will the world of the future be like? There are plenty of people who are happy to give their opinion of what we will be doing in 2050. Here are two predictions about the world of tomorrow.可知本段主要谈论的是未来的世界是什么样子,故选B。
(2)细节理解题。
根据some people believe there will be problems with traffic control. If the cars become popular, there is likely to be air traffic jam. Another big problem is mechanical failure. What will happen if the cars stop working? These are problems we must expect if flying cars become a reality.一些人认为交通管制会有问题。
如果汽车变得流行,很可能会出现空中交通堵塞。
另一个大问题是机械故障。
如果汽车停止工作会发生什么?如果飞车成为现实,这些问题我们必须预料到。
可知科技的发展将会带来新的问题,选项A符合文章内容,故选A;选项C,不符合文字内容,故排除C;The disadvantage is that such equipment will be extremely expensive.可知选项B不符合文章内容,故排除B;综上所述,故选A。
(3)篇章结构题。
根据Here are two predictions about the world of tomorrow.总说; When we dream about the future, many like to think of owning a personal flying car.和 Three-dimensional printing is another new technology with exciting possibilities. 3D printers are used to build an object with liquid plastic.分说;So in the future, we might be able to fly to work or print out new shoes. Although there are some problems to solve before this will be possible, we can certainly dream of a world where technology makes life easier and safer for millions of people.总结。
根据文章结构可知:总—分—总,故选A。
(4)代词指代题。
根据下文They build the object layer by layer until it is complete.可知是指上文 3D printers,故选B。
(5)推理判断题。
根据So in the future, we might be able to fly to work or print out new shoes. Although there are some problems to solve before this will be possible, we can certainly dream of a world where technology makes life easier and safer for millions of people.因此,在未来,我们可能会飞到工作或打印出新的鞋。
尽管在这一切成为可能之前还有一些问题需要解决,但我们当然可以梦想一个技术使数百万人的生活更容易、更安全的世界。
可知推知作者对科技未来的生活充满希望,故选B。
【点评】考查阅读理解。
要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据。
2.阅读短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
On April 26, 2017, a big Chinese ship caught the eyes of the whole world. China's first homemade aircraft carrier (航空母舰) hit the water in Dalian, Liaoning.The new big ship is China's second aircraft carrier. It was designed in China and built in China, too. It is about 315 meters long and 75 meters wide. That is a bit larger than three soccer fields. An aircraft carrier is like an airport on the sea. It can carry planes and troops to war. Planes fly from the carrier and land back on it, and soldiers work and live on it, too. But building an aircraft carrier is like an airport on the sea. It can carry planes and troops to war. Planes fly from the carrier and land back on it, and soldiers work and live on it, too. But building an aircraft carrier is so hard and expensive. It costs a lot of money and needs a large amount of steel and other special materials. For example, a basic aircraft carrier is made of 60, 000 tons of steel. It also uses complex (复杂的) technologies, including radar, electrics, mechanics and weapons. Finally, it takes years to build one. Today, not many countries own an aircraft carrier or have the ability to build one. China has become the seventh country in the world that can build an aircraft carrier by itself, after the USA, Russia, England, France, Italy and Spain.(1)In which year did China's first homemade aircraft carrier hit the water?A. In 2017.B. In 2016.C. In 2018.D. In 2019.(2)What's the best title of this passage?A. An Airport on the SeaB. China Has Bought the Second Aircraft CarrierC. China's Homemade Aircraft CarrierD. The Sixth Country to Build an Aircraft Carver(3)What is not needed to build the aircraft carrier?A. special materialsB. technologiesC. steelD. wood(4)How many aircraft carriers does China have according to the passage?A. oneB. twoC. threeD. four(5)How does the writer feel about the homemade aircraft carrier in China?A. proudB. worriedC. upsetD. hopeless【答案】(1)A(2)C(3)D(4)B(5)A【解析】【分析】主要讲了中国第一个国产的航空母舰在大连辽宁下水。