2013年广东听说高考真题A-G
- 格式:doc
- 大小:131.00 KB
- 文档页数:14
1 13年广东听说高考真题——A
Part A Reading Aloud
In the heart of London sits one of Britain’s most recognizable buildings. Yet its story is one of
the least understood. But what is now the site of a splendid palace was once open countryside. As
royal residences go, Buckingham Palace is something of a newcomer. The state rooms are less
than 200 years old. Yet its history is much older and more dramatic than you might think. Its
rooms are filled with objects that are clues to the character of kings and queens past. And the art
and architecture combine to make a statement about Britain’s place in the world.
Part B Role Play
情景介绍
角 色:你是校电视台记者Mary。
任 务:(1) 就新技术对教育的影响采访Dr. Brown;
(2) 根据谈话内容回答同学的提问。
Tape script:
W: Dr. Brown, welcome to our program.
M: Thank you.
W: We know you are giving a new course this year. What is it about?
M: I’m just giving a three-month course on the classroom of the future and the use of new
technologies in the classroom.
W: How will a classroom develop in the future?
M: The future classroom will heavily depend upon new technology. But it’s still related to a
traditional education. My course introduces what education experts think about the future
classroom.
W: What’s their idea about the future classroom?
M: Uh… Actually, it’s quite a shocking idea for most people, myself included. Generally
speaking, the idea is about three parts — the role of the Internet, examination, and learning goals.
三问部分:
在将来的教室里互联网有什么用?
Question 1: What is the use of the Internet in the future classroom? / What is the Internet for
in the future classroom? / What role will the Internet play in the future classroom?
Answer 1: The Internet is the place for students to get information from. It is so easy to get
information because you can find what you need within seconds. 27
将来学生如何参加考试?
Question 2: How will students take exams in the future?
Answer 2: Students can take exams on the Internet, and exams will be automatically marked
by the computer, not by their teachers. What’s more, students will be tested on how to use
information rather than knowing information. However, I actually don’t know whether that’s good
or bad and whether it’s going to happen. 51
将来学生需要学习什么?
Question 3: What will students need to study/ learn in the future? / What is necessary for
students to learn/ study in the future?
Answer 3: Students need to be creative because that’s the key to success in the future. The
purpose of learning is not about knowing knowledge, but putting knowledge into practice. 28
五答部分:
Question 1: How long is Dr. Brown’s course?
Answer 1: Three months.
Question 2: What will the future classroom depend on?
Answer 2: New technology.
Question 3: Where can students get information from in the future classroom?
Answer 3: The Internet.
Question 4: What will students be tested on?
Answer 4: How to use information rather than knowing information.
Question 5: Why do students need to be creative?
Answer 5: That’s the key to success in the future. 2
Part C Retelling
梗 概:Tom给Brown 夫人送信时无人应答,从窗户进屋后看到她躺在地板上。
关键词:
postman (邮递员)
deliver a letter (送信)
house (房子)
milk (牛奶)
lie (躺)
Tapes cript:
The Postman
Tom was a postman. Every time he delivered a letter to Mrs. Brown, he had to finish
his work quite late, because she lived far away. However, Tom did not mind this, for Mrs.
Brown always kindly invited him in for a drink.
When Tom entered the gate of Mrs. Brown’s house yesterday, he didn’t see her
working in the garden. He was surprised because she usually spent afternoons there when
the weather was fine. Tom thought she might be in the kitchen. Then he went to the back of
the house, but the door was locked. So, he returned to the front of the house and knocked
hard on the door. There was no answer. Tom thought that this was very strange, because he
knew Mrs. Brown seldom left the house.
Just then, he noticed that her milk, delivered early in the morning, was still at the door.
If Mrs. Brown had not taken in her milk, perhaps she was ill. Tom walked around the house
and found an open window. He went inside and found Mrs. Brown was lying on the floor
of the living room. Tom realized that there was little he could do. He called for an
ambulance.
[Key words]
1. Whenever Tom delivered a letter to Mrs. Brown, he finished his work late.
2. Tom didn’t mind this, for Mrs. Brown always invited him in.
3. When entering the gate, Tom didn’t see her in the garden as usual.
4. Tom went to the back and found the kitchen was locked.
5. Tom returned to the front and knocked, but got no answer.
6. This was strange since Mrs. Brown seldom left the house.