【英语】七年级英语上册阅读理解专项练习经典经典1
- 格式:doc
- 大小:156.50 KB
- 文档页数:12
七年级英语上册阅读理解单元测试题含答案1一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解Fashion models' life? Sounds great. But is it really wonderful? “It's not an easy job,” Molly, a model says. Today is an ordinary (寻常的) day of Molly's weekdays. Let's see what she does together. After breakfast, Molly starts her work. She goes to three companies, and gives them her photos and resume (简历). She hopes to work for them. Then she goes to the fourth company. The company is going to have a fashion show tomorrow. She comes to try on the clothes. At twelve, Molly eats an egg and some beef for lunch. She has a show at 1:30 p.m., so she can't eat too much. The show lasts (持续) for three hours. And Molly gets 500 dollars. At 5:00 p.m., Molly gets a call from one of the three companies that she went to in the morning. It asks her to take part in a show the day after tomorrow. Molly is very happy to hear the good news. Work is over. Molly has a vegetable salad at six. Before going to bed at 11:00 p.m., she exercises for one hour, buys some clothes online and then has face care (脸部护理). What a busy day!(1)What does Molly give to the three companies?A. Her photos.B. Some clothes.C. A letter.D. Some gifts.(2)Why does Molly go to the fourth company?A. To get a job.B. To visit her friend.C. To have a show.D. To try on some clothes.(3)When is the show over in the afternoon?A. At 1:30 p.m.B. At 4:30 p.m.C. At 5:00 p.m.D. At 6:00 p.m.(4)What do we know about Molly from the passage?A. Molly has a salad for breakfast.B. Molly gets 500 dollars every day.C. Molly has a show the day after tomorrow.D. Molly is going swimming this evening.(5)What is the passage mainly talking about?A. How to be a model.B. How to be in fashion.C. Why being a model is great.D. What a model's life is like.【答案】(1)A(2)D(3)B(4)C(5)D【解析】【分析】文章大意:短文介绍了时装模特的生活是什么样子的。
【英语】七年级英语上册阅读理解单元测试(含解析)经典1一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解Peter lives in a small house. He is a clerk(职员)in a bank(银行).Peter gets up at 6:30 every morning. He has breakfast and watches TV news at 7:00. After breakfast, he goes to work by bus.He gets to the bank at 8:25. He gets ready to work. He has too much work to do. He has lunch in a restaurant near the bank. He finishes his work at 4:30. He likes exercise, so he goes home on foot.After supper, he sometimes reads newspapers. Sometimes he looks for things on the Internet. He goes to bed early. He is tired after a day's work.(1)What does Peter do at 6:30?A. He goes to work.B. He gets up.C. He has breakfast.D. He watches TV news.(2)What is Peter?A. He is a driver.B. He is a teacher.C. He is a clerk.D. He is a doctor.(3)How does Peter go home?A. He walks home.B. He goes home by bus.C. He goes home by bike.D. He drives home.【答案】(1)B(2)C(3)A【解析】【分析】本文讲述了Peter的日常。
七年级英语上册任务型阅读专题(含答案)经典1一、七年级英语上册任务型阅读专项目练习(含答案解析)1.阅读下列短文,在空白处填入与短文内容相符的信息,完成阅读摘记。
Our world has all kinds of colours. They make the world so colourful. What's your favourite colour? Here are some answers from four students:David: I like winter, because it often snows in winter. When it snows, everything is white. It's beautiful and I can go skiing. I like the colour best.Betty: My favourite colour is green. Green is the colour of the world. When I see green thing, I always think of my favourite sport, soccer. The soccer field(场地) is green, too!Kate: Strawberries and cherries are my favourite fruit. What colour are they? They are red! The setting sun is red. Our national flag (国旗) is red. Red is also the color of fire. It always make us warm and excited.Jack: The sky and sea have the same colour---blue. That's my favourite colour. Blue makes me calm (平静).When I'm unhappy because of a bad school grade, I just lie on the grass and look up at the beautiful blue sky.(1)What does the underlined word "soccer" mean in Chinese?A. 篮球B. 足球C. 排球D. 乒兵球(2)请根据短文,在A、B、C、D四个选项中选择合适的选项完成下列表格。
【英语】七年级英语上册阅读理解点+例题-全面解析经典1一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解Hi, everyone! My name is Guo Ailun. And my English name is Allen. I come from Liaoning, China. I'm 22 years old, and I look really tall and strong. I'm a basketball player. I love basketball very much and I play it quite well.My uncle was a great basketball player in the national team (国家队) in the past and my father loves basketball too. So I started to play basketball early. And I began to play for our country as a player when I was only 14. Basketball is my favourite sport. I play it every day. It makes me happy.Tony Parker is my favourite basketball player in NBA. I want to be a member of NBA and play with Parker some day. I hope my dream comes true.Do you want to be a basketball player like me? Then you must play it hard.(1)Allen is __________ years old.A. twelveB. fourteenC. twenty-twoD. thirty—four(2)Allen's _________ was a basketball player.A. brotherB. fatherC. uncleD. mother(3)Basketball makes Allen _________.A. strongB. tallC. busyD. happy(4)Allen's dream is to ___________.A. be a basketball playerB. be a member of NBAC. meet Parker some dayD. talk about basketball with Parker(5)Which is the best title (标题) of the passage?A. Allen and basketballB. Allen's basketball familyC. Play basketball hardD. Allen's hero, Tony Parker【答案】(1)C(2)C(3)D(4)B(5)A【解析】【分析】文章大意:文章主要介绍了篮球运动员郭艾伦。
【英语】七年级英语上册阅读理解知识点总结及经典习题(含答案)(word)一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解Hi, I'm John. I study in a middle school. Every morning, I get up at half past six and I go to school at seven. Lessons begin at eight. We have four lessons in the morning and three lessons in the afternoon. English is my favourite lesson, because we often play games in the English class.I have lunch at school. I like the school lunch and I always have rice with meat and vegetables. After lunch I often talk with my classmates.In the afternoon, lessons start at one o'clock and finish at four o'clock. I play games with my friends after school and then go home at half past four. I work hard every day. In the evening, I do my homework and read books. At nine o'clock I go to bed. I'm really busy every day but I like it.(1)What time does John go to school?A. At 6. 30 a. m.B. At 7. 00 a. m.C. At 8. 00 a. m.D. At 8. 30 a. m.(2)What lesson does he like best?A. English.B. Maths.C. Chinese.D. Music(3)What does he often do after lunch?A. Playing games.B. Chatting with his classmates.C. Having a rest.D. Playing balls.(4)Where does he do his homework?A. In the classroom.B. In the school.C. At home.D. At his classmate's home.【答案】(1)B(2)A(3)B(4)C【解析】【分析】本文讲述了John的日常。
【英语】七年级英语上册阅读理解专题剖析与专题同步训练(含答案)经典1一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解It's the Chinese New Year today. Sam gets a red packet from his grandma. That's his favourite part of the festival. He gets four dollars and goes shopping in Chinatown.There are a lot of interesting things on the streets — fireworks, lion dances and delicious foods. Then Sam sees an old man. The man sleeps in the street. He doesn't wear shoes. "He doesn't have a home. What a poor man!" Sam thinks.At a toy shop, Sam wants to buy a toy Monkey King. But it's six dollars. Sam wants to go back home and get more money. On the way, he sees the old man again. "Why not give the four dollars to him? He can use the lucky money to buy some hot food and drinks," Sam thinks.He gives the money to the old man and goes back home. His grandma knows his story and gives him a big hug (拥抱). What a good boy!(1)What is Sam's favourite part about the Chinese New Year?A. Wearing new clothes.B. Getting red packets.C. Visiting his grandma.D. Going shopping.(2)文中加下划线的单词poor的中文意思是“______”。
【英语】七年级英语上册阅读理解单元测试(含解析)一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解Peter lives in a small house. He is a clerk(职员)in a bank(银行).Peter gets up at 6:30 every morning. He has breakfast and watches TV news at 7:00. After breakfast, he goes to work by bus.He gets to the bank at 8:25. He gets ready to work. He has too much work to do. He has lunch in a restaurant near the bank. He finishes his work at 4:30. He likes exercise, so he goes home on foot.After supper, he sometimes reads newspapers. Sometimes he looks for things on the Internet. He goes to bed early. He is tired after a day's work.(1)What does Peter do at 6:30?A. He goes to work.B. He gets up.C. He has breakfast.D. He watches TV news.(2)What is Peter?A. He is a driver.B. He is a teacher.C. He is a clerk.D. He is a doctor.(3)How does Peter go home?A. He walks home.B. He goes home by bus.C. He goes home by bike.D. He drives home.【答案】(1)B(2)C(3)A【解析】【分析】本文讲述了Peter的日常。
【英语】七年级英语上册阅读理解单元练习题(含答案)1一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解The man is my father. He is 40 years old. He is from Guangzhou. He is a good cook.He likes watching films.This is my mother. She is 39 years old. She is from Baoding. She is a policewoman. She is good at kung fu(功夫)This is my brother Mike, an eleven—year—old boy. He is short. He likes playing computer games, and he always wears glasses. He is good at Chinese, But his English is not good.Lily lives with her family in Beijing. Now she is talking about her family in English in class. (1)There are _______ people in Lily's family.A. threeB. fourC. fiveD. six(2)Lily's father is good at ________.A. swimmingB. singingC. cookingD. kung fu(3)Lily's mother is a ________.A. teacherB. doctorC. studentD. policewoman(4)Mike is ________.A. shortB. slimC. tallD. heavy(5)Which of the following (下列选项) is right about Lily's family?A. Lily's father lives in Guangzhou now.B. Lily's mother likes watching films.C. Lily doesn't like computer games.D. Lily's brother does well in Chinese.【答案】(1)B(2)C(3)D(4)A(5)D【解析】【分析】文章大意:本文介绍了Lily的父母及他的哥哥Mike。
【英语】英语七年级英语上册阅读理解100及答案经典1一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解Tommy and his mother go shopping today. Tommy's father likes apples very much. They buy some red apples for him. Tommy's mother likes yellow bananas, but the bananas are green. "Look! The Strawberries are very nice, Mum. Do you like them?" Tommy says to his mother. "Yes, I like strawberries very much." Tommy's mother buys some for herself. The oranges are very nice. Tommy's mother buys some for Tommy. He likes oranges very much.They need some vegetables. The vegetables in the supermarket are very good. They buy some tomatoes, cabbages and carrots. Tommy doesn't like carrots, but his parents like carrots. They like carrots very much. They buy lots of carrots.(1)What does Tommy's father like?A. Apples.B. Bananas.C. Strawberries.D. Oranges.(2)Tommy's mother buys oranges for _______.A. herselfB. TommyC. Tommy's fatherD. Tommy's sister (3)The Chinese meaning of "supermarket" is "_______".A. 电影院B. 动物园C. 博物馆D. 超市(4)Tommy doesn't like _________.A. B.C. D.(5)Which of the following is NOT true?A. Tommy's father likes carrots.B. Tommy's mother likes the strawberries.C. Tommy and his mother buy some bananas.D. Tommy and his mother buy some carrots.【答案】(1)A(2)B(3)D(4)C(5)C【解析】【分析】主要讲了Tommy和他的妈妈去购物。
英语七年级英语上册阅读理解及答案1一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解It's the Chinese New Year today. Sam gets a red packet from his grandma. That's his favourite part of the festival. He gets four dollars and goes shopping in Chinatown.There are a lot of interesting things on the streets — fireworks, lion dances and delicious foods. Then Sam sees an old man. The man sleeps in the street. He doesn't wear shoes. "He doesn't have a home. What a poor man!" Sam thinks.At a toy shop, Sam wants to buy a toy Monkey King. But it's six dollars. Sam wants to go back home and get more money. On the way, he sees the old man again. "Why not give the four dollars to him? He can use the lucky money to buy some hot food and drinks," Sam thinks.He gives the money to the old man and goes back home. His grandma knows his story and gives him a big hug (拥抱). What a good boy!(1)What is Sam's favourite part about the Chinese New Year?A. Wearing new clothes.B. Getting red packets.C. Visiting his grandma.D. Going shopping.(2)文中加下划线的单词poor的中文意思是“______”。
【英语】七年级英语上册阅读理解专题(含答案)(word)1一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.根据短文内容选择答案。
(B)My name is Jack. I am a pupil of Grade One. I'm in No.1 Middle School. On weekdays I get up at six o'clock. I have breakfast at seven and then I go to school by bike. We begin our class at eight o’clock in the morning. We have four classes in the morning and three in the afternoon.At noon, I have lunch at home. Classes are over at four fifteen in the afternoon. After class, we often play football in the afternoon. I go home at about five. I have supper at about six thirty in the evening. I do my homework at seven thirty. At weekends, I watch TV. I often go to bed at ten. I'm very happy.(1)Jack is a pupil in ______.A. Class OneB. Grade OneC. Class TwoD. Grade Two(2)Jack gets up at _________ in the morning.A. fiveB. sixC. sevenD. eight(3)After class they often play ______ on the playground.A. volleyballB. basketballC. footballD. ping--pong(4)Jack often watches TV on __________.A. MondayB. ThursdayC. SundayD. Tuesday(5)Which is true (真实的)? _________.A. Jack is a good boyB. Jack has his lunch at schoolC. Jack watches TV every dayD. Jack is not happy【答案】(1)B(2)B(3)C(4)C(5)A【解析】【分析】(1)细节理解题, 根据文章句子My name is Jack. I am a pupil of Grade One.可知答案为B。
【英语】七年级英语上册阅读理解练习题(含答案)一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解Peter lives in a small house. He is a clerk(职员)in a bank(银行).Peter gets up at 6:30 every morning. He has breakfast and watches TV news at 7:00. After breakfast, he goes to work by bus.He gets to the bank at 8:25. He gets ready to work. He has too much work to do. He has lunch in a restaurant near the bank. He finishes his work at 4:30. He likes exercise, so he goes home on foot.After supper, he sometimes reads newspapers. Sometimes he looks for things on the Internet. He goes to bed early. He is tired after a day's work.(1)What does Peter do at 6:30?A. He goes to work.B. He gets up.C. He has breakfast.D. He watches TV news.(2)What is Peter?A. He is a driver.B. He is a teacher.C. He is a clerk.D. He is a doctor.(3)How does Peter go home?A. He walks home.B. He goes home by bus.C. He goes home by bike.D. He drives home.【答案】(1)B(2)C(3)A【解析】【分析】本文讲述了Peter的日常。
【英语】七年级英语上册阅读理解单元练习题(含答案)经典一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解It is eight o'clock. The children go to school by car every day, they are going to school on foot. It is ten o'clock. Mrs. Sawyer usually stays at home in the morning, but this morning, she is going to the shops. It is four o'clock in the afternoon, Mrs. Sawyer usually drinks tea in the living room. But this afternoon, she is drinking tea in the garden. It is six o'clock in the evening, the children usually do their homework, but this evening, they are not doing their homework. At the moment, they are playing in the garden. It is nine o'clock. Mr. Sawyer usually reads his newspaper at night. But he's not reading his newspaper tonight. At the moment, he's reading an interesting book.(1)The children go to school ______ every day.A. by carB. on footC. by bikeD. by bus(2)Mrs. Sawyer is going to ___ this morning?A. staying at homeB. go shoppingC. drinking teaD. watching TV(3)Mrs. Sawyer usually drinks tea in the evening at ______in the living room.A. 8:00B. 16:00C. 18:00D. 21:00(4)Are the children doing their homework at the moment?A. Yes, they do.B. No, they don't.C. Yes, they are.D. No, they aren't (5)At the moment, Mr. Sawyer is_________A. watching TVB. reading his newspaperC. playing in the gardenD. reading an interesting book.【答案】(1)A(2)B(3)B(4)D(5)D【解析】【分析】文章大意:介绍了Sawyer一家人在每个时间点经常做的事情以及现在正在做的事情。
七年级英语上册阅读理解选择题(难)经典1一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解It's the Chinese New Year today. Sam gets a red packet from his grandma. That's his favourite part of the festival. He gets four dollars and goes shopping in Chinatown.There are a lot of interesting things on the streets — fireworks, lion dances and delicious foods. Then Sam sees an old man. The man sleeps in the street. He doesn't wear shoes. "He doesn't have a home. What a poor man!" Sam thinks.At a toy shop, Sam wants to buy a toy Monkey King. But it's six dollars. Sam wants to go back home and get more money. On the way, he sees the old man again. "Why not give the four dollars to him? He can use the lucky money to buy some hot food and drinks," Sam thinks.He gives the money to the old man and goes back home. His grandma knows his story and gives him a big hug (拥抱). What a good boy!(1)What is Sam's favourite part about the Chinese New Year?A. Wearing new clothes.B. Getting red packets.C. Visiting his grandma.D. Going shopping.(2)文中加下划线的单词poor的中文意思是“______”。
七年级英语上册阅读理解单元测试题(含答案)经典1一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.根据对短文理解,选择答案。
In every little girl's toy box, there might be a Barbie Doll. Barbie is 50 years old this year. It was designed (设计) in 1959 by an American businesswoman named Ruth Handler. She and her husband Elliott started the toy company Mattel. She named the new doll after their daughter Barbara. The first Barbie Doll appeared at the toy fair(交易会)New York on March 9th, 1959. This date is used as Barbie's birthday.Mattel sold three hundred thousand Barbie Dolls in the first year at a price of three dollars. Today, a fifty—year—old Barbie in good condition might cost more than twenty—seven thousand dollars. Mattel says 90% of the girls in the United States aged from three to ten own at least one Barbie Doll. And girls aged three to six own an average(平均)of about twelve.When Mattel created Barbie Dolls half a century ago, they never thought this doll would become a legend. Now Barbie Dolls are famous all over the world. They are sold in one hundred and fifty countries, and every second three Barbie Dolls are sold around the world.(1)Who designed the first Barbie Doll in 1959?A. Mattel.B. Elliott.C. Barbara.D. Ruth Handler.(2)A Barbie Doll cost _______dollars in the first year after it appeared.A. 3B. 50C. 90D. 27,000(3)What does the underlined word "legend" mean in the passage?A. 传播B. 传奇C. 传承D. 传达(4)The writer doesn't tell us _______.A. Barbie Dolls are very popular with girlsB. Barbie Dolls sell well around the worldC. what the first Barbie Doll was based onD. the doll Barbie was named after Barbara(5)What's the best title of the passage?A. Barbie's birthdayB. Barbie DollsC. A lovely girl named BarbieD. Why are Barbie's popular【答案】(1)D(2)A(3)B(4)C(5)B【解析】【分析】主要讲了芭比娃娃的发展史。
【英语】七年级英语上册阅读理解训练题(word)1一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解May 10th is Meg's birthday. She gets a gift. It is a new coat from her sister. The coat is very beautiful and she feels very happy.One day, Meg finds that a button(纽扣)of her coat is lost. She looks for the button everywhere, but she can't find it. The next day, she doesn't wear that coat to school and feel sad all day. After school, she goes to the clothes shops and wants to buy that kind of clothes. But she feels disappointed.Meg tells her sister about that, her sister says," We can change all the buttons. Then the buttons will be the same." The coat is beautiful again and Meg feels happy again.(1)Meg's sister buys for her on her birthday.A. some buttonsB. a new coatC. a new bikeD. some flowers(2)How does Meg feel when she doesn't wear that coat?A. She feels happy.B. She feels bored.C. She feels excited.D. She feels sad.(3)What does Meg's sister do at the end of the story?A. She changes all the buttons of the coat.B. She buys another coat again.C. She buys a button in the clothes store.D. She goes to the clothes store and changes the coat.(4)What does the underline word "disappointed" mean in Chinese?A. 兴奋的B. 失望的C. 难过的D. 高兴的(5)What's the best title for the passage?A. A lost buttonB. A lost coatC. A kind sisterD. A clothes store【答案】(1)B(2)D(3)A(4)B(5)A【解析】【分析】文章大意:五月十日是梅格的生日,她姐姐送给她一件大衣,她很喜欢,一天大衣上的口子掉了,配不上同样的口子。
七年级英语上册阅读理解练习题(含答案)经典一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解Did you watch the 2018 World Cup? Do you know the emblem (徽章)of the England national football team? There are three lions and ten roses on the emblem. Let's take a look at the history behind it.The lion became a symbol of England in the 11th century. It means power and bravery. At first, there were only two lions on the emblem. Later, King Richard I added one more lion to it.In 1872, the first international football match was held. The England national football team needed an emblem. The English Football Association decided to use the three lions as a symbol. The ten red roses showed up on the emblem after World War II. They stand for ten different areas in England. The red rose is also a symbol of peace.The England national football team played very well at the Russia World Cup. The team is nicknamed(起绰号) "three cats" by Chinese football fans. Are there three cats on the emblem of the England national football team? No. In fact, there are three lions on the emblem. They represent power and bravery.(1)What do the three lions on the emblem mean?A. Power and braveryB. Three catsC. Different areasD. Peace (2)Which of the following is in the right order?① There were only two lions on the emblem.② The first international football match was held.③ King Richard I added one more lion to the emblem④ The ten red roses appeared on the emblem.A. ①④③②B. ②③①④C. ②①③④D.①③②④(3)Which is TRUE according to (根据)the last paragraph?A. There are three cats on the emblem of England national team.B. England national team plays football like cats.C. Chinese football fans give England national team a nickname "three cats".D. The England national football team plays better than China national team.(4)What is the main idea of this passage?A. 2018 Russia World CupB. Three lions and ten roses.C. The history of the England national football team.D. The Emblem of the England national football team.【答案】(1)A(2)D(3)C(4)D【解析】【分析】文章大意:短文介绍了英格兰足球队队徽上的三只狮子的由来。
【英语】七年级英语上册阅读理解专项练习经典经典1一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读下列短文,从下面每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
AJimmyThe weather in my town is different all year around.In spring,it often rains. In summer,it's warm,sunny, and rainy.In autumn,it‘s cool,windy and dry.And in winter,it's cold and l windy.Now it's cloudy and cool.YenthanIn the north of my country, there are 4 seasons:spring,summer,autumn and winter.I love spring most because trees and flowers look very beautiful and they give people energy.LinevnThere are only 2 seasons in my city.The weather is very hot in the first half'year.It is very dry and sunny.In the last half year, the weather is rainy and windy.I love windy weather for my going out.OlegI live in Ryazan.Today the weather is cold and windy in Ryazan.The temperature is 5℃.I In summer it's usually warm.In winter it's usually snowy.A. Spring.B. Summer.C. Autumn.D. Winter.(2)What kind of weather does Linevn like for going out?A. Sunny.B. Windy.C. Rainy.D. Cloudy.(3)What's the weather like in winter in Ryazan?A. Windy.B. Warm.C. Rainy.D. Snowy.(4)What's the passage mainly about?A. Some people's favorite seasons.B. Different Weather in the same town.C. The weather in some people's places.D. People's favorite activities in different seasons.【答案】(1)A(2)B(3)D(4)C【解析】【分析】短文大意:这篇短文介绍了四个不同地方的气候状况。
(1)细节理解题。
根据I love spring most because trees and flowers look very beautiful and they give people energy.我最喜欢春天因为树和花看起来很漂亮并且他们给人们精力。
故选A。
(2)细节理解题。
根据I love windy weather for my going out.我喜欢在有风的天气出去。
故选B。
(3)细节理解题。
根据In winter it's usually snowy.在冬天经常下雪的。
故选D。
(4)主旨大意题。
根据短文内容可知,这篇短文主要讲不同地方的天气状况。
故选C。
【点评】这是一篇日常生活短文。
文章内容简单,我们理解问题,带着问题阅读短文,在短文内找到问题的答案。
2.阅读短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
Jenny gets up early in the morning. She has her breakfast at home and goes to school. She walks to the bus stop and takes a bus. She gets to school at about half past seven.Jenny is never late for school. She likes school and works hard. Classes begin at 8: 00. She has six classes every day. Jenny is good at all her lessons, and she likes English best.Usually Jenny has lunch at school. Sometimes she helps her classmates with their lessons. Jenny goes home at five in the afternoon. Sometimes, she helps her friends with their lessons. After supper she usually watches TV news. Then she does her homework. She goes to bed at about 9: 30. Jenny is a good girl.(1)Where does Jenny have her breakfast?A. She has her breakfast at home.B. She has her breakfast at school.C. She has her breakfast on her way to school.D. She has her breakfast on the bus.(2)How does Jenny do at her lessons?A. She doesn't like going to school.B. She can't do her lessons.C. She does very well at her lessons.D. She doesn't know her lessons at all.(3)How many hours is Jenny at school?A. She is at school for seven hours.B. She is at school for seven and a half hours.C. She is at school for eight hours.D. She is at school for nine and a half hours.(4)What does Jenny sometimes do after school?A. She has supper with her classmates at school.B. She helps her friends study their lessons.C. She does some shopping with her mother.D. She goes home with her friends.【答案】(1)A(2)C(3)D(4)B【解析】【分析】大意:本文介绍Jenny的个人的一些基本情况,Jenny在家吃早饭然后去上学。
她步行去车站然后坐公交车去上学,她学习用功,擅长所有功课,最爱英语。
(1)细节题。
根据She has her breakfast at home可知她在家吃早饭,故选A。
(2)细节题。
根据Jenny is good at all her lessons,可知,她每门功课都擅长,故选C。
(3)细节题。
根据She gets to school at about half past seven.和 Jenny goes home at five in the afternoon.可知她在学校一天呆9个半小时,故选D。
(4)细节题。
根据she helps her friends with their lessons.可知,她帮助朋友辅导功课,故选B。
【点评】考查阅读理解。
细节题是阅读理解题中常考题型,细节题需要直接从文中寻找答案。
3.阅读理解Do you know how to train (训练)dogs? Some schools in the US are giving students a chance to learn how to do so. At Hutton High School in New York, there is a guide dog training program. It started two years ago. Students train dogs to help blind people. Many other schools have similar programs.In this program, students first work as dog sitters (临时看狗的人). They get training and go to meetings to learn how to take care of dogs. After a while, they can get a dog of their own. Then, they start to train them in different places. They can keep the dogs for one year.Lisa Harris, 15, joined the program about a year ago. She has her own guide dog. She spends a lot of time with the dog at school. She trains the dog to ignore (忽略)things while walking, like food and people. When she's in class, the dog sits or lies between her feet.(1)Why do the students train dogs?A. To help the policemen.B. To help blind people.C. To help the students.D. To help the pet lovers.(2)What don't the students in the training program do?A. They work as dog sitters.B. They learn how to take care of dogs.C. They keep the dogs for one year.D. They live with the dogs in different places.(3)What do we know about Lisa Harris?A. She joined the program at the age of 15.B. She trains her dog by herself.C. Her dog likes to play with people.D. She can't bring her dog to school.【答案】(1)B(2)D(3)B【解析】【分析】本文介绍了美国的一些学校正在给学生一个机会让学生们训练狗帮助盲人。