高中英语阅读理解练习题(有答案)百度文库
- 格式:doc
- 大小:168.50 KB
- 文档页数:26
一、高中英语阅读理解1.阅读理解"What kind of rubbish are you?" This question might normally cause anger, but in Shanghai it was brought about weary complaints over the past few months. On July 1st, the city introduced strict rubbish-sorting regulations that are expected to be used as a model for our country. Citizens must divide their waste into four separate categories and put it into specific public bins. They must do so at scheduled times, when monitors are present to ensure that rules are obeyed and to examine the nature of one's rubbish.Violators could be hit with fines of up to 200 yuan ($29). For repeat violators, the city can add black marks to their credit records, making it harder for them to obtain hank loans or even buy train tickets.Shanghai authorities are responding to obvious environmental problem. It produces 9 million tons of garbage a year. But like other cities in china, it lacks a recycling system. Instead, it has relied on rubbish pickers to pick out whatever can be reused. This has limits. As people get wealthier, fewer of them want to do such dirty work. The waste, meanwhile, just keeps piling up. China produces 80 billion pairs of one-off chopsticks a year.Many citizens appear to support the idea of recycling in general but are frustrated by the details. Rubbish must be divided according to whether it is food, recyclable, dry or hazardous(有害的), the distinctions among which can be confusing, though there are apps to help work it out. Some have complained about the rules surrounding food waste. They must put it straight in the required public bin, forcing them to tear open plastic bags and toss(投掷)it by hand, Most annoying are the short periods for throwing trash, typically a couple of hours, morning and evening. Along with the monitors at the bins, this means that people go at around the same time and can keep an eye on what is being thrown out; no one wants to look bad.(1)What's the purpose of Paragraph 1?A. To complain about rubbish dividing.B. To explain the four categories of the waste.C. To introduce the rules on waste sorting.D. To show the goal of rubbish, sorting regulations.(2)What does the underlined word "Violators" in Paragraph 2 refer to?A. People who don't pay for train tickets.B. People who argue with the monitors.C. People who obtain bank loans.D. People who are against the regulations.(3)What makes the citizens upset most about the rules?A. Complex distinction among the four categories of rubbish.B. Short scheduled time for tossing rubbish.C. Being observed by monitors when throwing the garbage.D. Being fined when blamed due to improper behavior.(4)What can be the best title for the text?A. A Restart of Waste-sortingB. A New Age of Garbage ClassificationC. Learning to Classify RubbishD. Rubbish-sorting Benefits the World【答案】(1)C(2)D(3)B(4)B【解析】【分析】本文是一篇新闻报道,介绍了7月1日上海市出台的垃圾分类规定,有望成为我国的一个典范。
高中英语阅读理解测试题及答案在校园里头,透过教室的窗户,我们可以看到学生们正在认真地作者英语阅读理解,当然也有做其它科目练习题的人。
今天小编给大家带来高中英语阅读理解测试题,希望大家喜欢并且能够有所收获。
高中英语阅读理解测试题1【English literature】Some of the notebooks George Washington kept as a young man are still in existence. They show that he was learning Latin,was very interested in the basics of good behavior in society,and was reading English literature.At school he seems only to have been interested in mathematics.In fact,his formal education was surprisingly brief for a gentleman,and incomplete For unlike other young Virginian of that day,he did not go to the College of William and Mary in the Virginian capital of Williamsburg.In terms of formal training then,Washington contrasts sharply with some other early American Presidents such as John Adams,Thomas Jefferson and James Madison.In later years,Washington probably regretted his lack of intellectual training He never felt comfortable in a debate in Congress(国会),or on any Subject that had not to do with everyday,practical matters And because he never learned French and could not speak directly to the French leaders,he did not visit the country he admired SO much.Thus,unlike Jefferson and Adams,he never reached Europe31.Why didn‟t Washington go to college?A.His family could not afford it.B A college education was rather uncommon in his time.C.He didn‟t like the young Virginian gentlemenD.The author doesn‟t give any reason.32.Washington felt uncomfortable in Congress debates because he _____A.1acked practice in public speakingB.felt his education was not good enoughC.didn‟t like arguing and debating with peopleD felt that debating was like intellectual training33 The reason why Washington didn‟t visit France was probably that he _____A.didn‟t really care about goingB.didn‟t know French 1eadersC.couldn‟t communicate directly with the French leadersD.was too busy to Navel34 According to the author _____A Washington‟s lack of formal education placed him at a disadvantage in later lifeB.Washington should have gone to France even though he could not speak FrenchC.Washington was not as good a president as Adams,Jefferson or MadisonD Washington was a model for all Virginian gentlemen35.The main idea of the passage is that Washington‟s education ____A was of great variety,covering many SubjectsB was probably equal to those of most young gentlemen of his timeC.may seem poor by modern standards.but was good enough for his timeD was rather limited for a president答案:DBCADPassage 1George Washington 年轻时候的一些手札仍然保存完好。
一、高中英语阅读理解1.阅读理解Most adults find it hard to recall events from their first few years of life and now scientists have found exactly when these childhood memories fade(消失).A new study has found that most three-year-olds can recall a lot of what happened to them over a year earlier, and these memories persist while they are five and six, but by the time they are over seven, these memories decline(衰退) rapidly.Most children by the age of eight or nine can only recall 35% of their experiences from under the age of three, according to the new findings.The scientists behind the research say this is because at around this age the way we form memories begins to change. They say that before the age of seven children do not have a sense of time and place in their memories. In older children, however, the early events they can recall tend to be more adult-like in the way they are formed. Children also have a far faster rate of forgetting than adults. The findings also help to explain why children can often have clear memories of events but then forget them just a couple of years later.The youngsters first visited the laboratory at the age of three and discussed six unique events from their past, such as family outings, trips to the zoo, and the first day of school. The children then returned for a second session between the ages of five and nine to discuss the same events. The researchers found that between the ages of five and seven, the amount of memories the children could recall remained between 63 -72 percent. However, the amount of information eight-to nine-year-old children could recall dropped to 35 and 36 percent.(1)What does the new study tell us?A.Childhood memories decline with years.B.Three-year-old kids are the cleverest.C.Childhood memories can fade easily.D.Some adults cannot recall past events.(2)What does the underlined word "persist" in Paragraph 2 mean?A.Change.B.Remain.C.Appear.D.Return.(3)What can we learn from Paragraph 4?A.Adults cannot have clear memories of past events.B.Children can think like adults when they get older.C.Children under 7 years old have different ways of forming memories.D.Children often forget things because they have no idea of time or place.(4)In the second session, nine-year-old children _________.A.refused to discuss the same eventsB.remembered all their family outingsC.could recall 72 percent of their past eventsD.only remembered a small part of their past events【答案】(1)A(2)B(3)D(4)D【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了记忆消失的一些知识。
一、高中英语阅读理解1.阅读理解Dreaming of summer picnics filled with family and fun? We've come up with 4 of the top picnic areas across the US.Cumberland Islands, GeorgiaJust a few hours south of Savannah, this national seashore is a wonderful picnic place. It's an unspoiled place in the Deep South with over 50 miles of hiking trails (小径). Covered in Spanish moss, the trails are lined with trees and since it's still a rural area, the stars line up for a grand show at night and create the perfect evening starlit picnic opportunity.Grant Park, ChicagoIf you are looking for delicious food in Chicago, go for a taste of a 20-day, lake-front, foodie festival that happens in October each year. Grab a spot near the fountain to enjoy your picnic, appreciate the city scenery and lake views and relax with family and friends. If you are there on July 4th, be sure to plan the day to include the fireworks display at the Navy Pier.Cranberry Islands, MaineHere, you'll enjoy natural picnics with island views. The islands are a delightful group of islands about 20 minutes offshore from Acadia National Park. You can visit the islands by private boat or ferry service. Bring a picnic basket along for the ride as it's a romantic picnic area to take your special someone or go for a family outing to visit the islands.Big Sur, CaliforniaThe Point Lobos State Reserve is a small gem. Besides the coastal wildlife there are rare plant communities, and unique geological formations. It's good to have a picnic there. We recommend bringing a telescope, because much of the wildlife can be seen only at a distance.(1)Why does the writer advise us to go to Cumberland Islands?A. Because they are just next to Savannah.B. Because they have a grand show every night.C. Because they are almost covered in Spanish moss.D. Because they keep their original ecology (生态).(2)Where can you enjoy observing wildlife with a telescope?A. At the Navy Pier.B. At the Point Lobos State Reserve.C. At Acadia National Park.D. In the Deep South.(3)Where can we most probably read this passage?A. In a personal dairy.B. In a science report.C. In a geography textbook.D. In a travel magazine.【答案】(1)D(2)B(3)D【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了四个最佳野餐地点。
一、高中英语阅读理解1.阅读理解Africa's Most Amazing Places to VisitPyramids of Giza, EgyptThe most famous of the structures at Giza, near Cairo, the Pyramid of King Khufu was built around 2650 BC from 2.5 million blocks of stone. Its sides face north, south, east and west.Sahara Dunes, MoroccoThe most user-friendly part of the Sahara is accessible from the northern edge of Morocco. You can camp out in Tazzarine, where runners from all over the world complete the weeklong Marathon every spring. The foot of the Merzouga Dunes is the best location for gazing at stars, totally free of light pollution.Lake Retba (Lac Rose), SenegalThere are few pink lakes in the world and one of them, Lake Retba, also called Lac Rose by locals is in the Cap-Vert peninsula in Senegal. The best times to see the lake at its pinkest is during Senegal's dry season, between November and June.Nyika Plateau National Park, MalawiWith a plateau cut by numerous rivers that reach Lake Malawi by way of waterfalls off the eastern edge of the mountains, Nyika, the largest national park in Malawi, is one of the most beautiful in Africa. The eastern border of the plateau forms the wall of the Great Rift Valley. The great domes of hills have gentle slopes, making Nyika perfect for both hiking and mountain biking as well as Jeep exploration.(1)Which country will you go if you want to watch stars?A. Malawi.B. Morocco.C. Egypt.D. Senegal.(2)When is the best time to see the pinkest lake?A. July.B. September.C. October.D. January.(3)What makes Nyika one of the most beautiful parks in Africa?A. Plants.B. Animals.C. Waters.D. Sports.【答案】(1)B(2)D(3)C【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了四个非洲最神奇的地方。
(英语)高二英语阅读理解题20套(带答案)一、高中英语阅读理解1.阅读理解Starting CyclingWe have two services designed to give people the confidence and knowledge to cycle successfully.LessonsAll our instructors have been trained to National Standards level of “Bike-ab ility”. This means you will be trained to a standard consistent across the whole country.There are 3 levels of skills to progress through. Children would start with levels 1 & 2, progressing from the playground or park to cycle on less busy local roads. Teenager and adult beginners can also learn levels 1 & 2 in an off-road and quiet environment.Confident teenagers and adults can broaden their skills by learning level 3, using multi-lane roads and larger roundabouts. We provide both a complete package of lessons for the beginner or individual lessons tailored to the client. Whatever the need we can address and practice until perfect!Cost is £30 per hour.Guided RideWe know that riding on the roads in London can be scary, and if you have to navigate (确定行车路线) as well it can become a real hard task! The Guided Ride service takes all the stress out of it for you by providing the following:Route planned in advance to suit your skill level. Route map provided to you.Cycle and equipment checked. We will teach you a simple method to check basic roadworthiness (车辆性能) of your bike that you can perform on a weekly basis.Route discussed and focus given to any areas requiring special attention.Cycle along with the instructor close behind. Here the traffic can be controlled by the instructor and rider observed.We currently cover London Zones 1 & 2. Please contact us if your requirements are outside of these areas.Cost £30 per hour.(1)Where can Level 1 & 2 lessons for adult beginners be carried out?A. Off road.B. Near large roundabouts.C. On busy local roads.D. On multi-lane roads.(2)What service does the Guided Ride provide?A. They check your cycle and equipment every week.B. They help you to be familiar with all London roads.C. They let users experience the busiest road in London.D. They ensure users ride safely in London Zones 1 & 2.(3)Who is the text probably intended for?A. Bike riding lovers.B. Children and teenagers.C. Travelers in London.D. Parents loving cycling.【答案】(1)A(2)D(3)A【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了一项学习骑自行车的课程,包括课程内容,技术指导以及费用等。
(英语)高一英语阅读理解题20套(带答案)一、高中英语阅读理解1.阅读理解Plan your dream vacation to one of these excellent destinations.St. LuciaAbundant rainforests and splendid mountains are all reasons to visit this Caribbean island. St. Lucia offers the perfect mix of relaxation and adventure. To take in the breathtaking scenery, planto hike the Piton Mountains or dive in the waters of Anse Chastanet.Banff. AlbertaThis Canadian destination will bring out the explorer in anyone who visits. From hiking and whitewater rafting to skiing and snowboarding, Banff offers travelers an abundance of year-round outdoor activities. The Lake Louise Ski Resort is one of the largest in North America and the striking photo opportunities of the Canadian Rockies from Moraine Lake can't be underestimated (低估).Machu PicchuAccording to travelers, a visit to this Peruvian UNESCO World Heritage (遗产) site is a once-in-a-lifetime adventure. Located in the Andes Mountains, it is the most familiar icon (象征物) of Inca civilization. Spend a few days accustoming yourself to the altitude in the neighboring city of Cusco, where you can experience a mix of Incan and Spanish cultures.Great Barrier ReefIt's easy to see why the Great Barrier Reef is one of the Seven Natural Wonders of the World –it stretches nearly 1,500 miles along the eastern coastline of Australia and features about 3,000 reefs, 900 islands and more than 1,500 species of fish. Travelers can see these amazing natural structures from the air or underwater. However, large amounts of coral bleaching (褪色) caused by rising ocean temperatures put this place's continued existence at risk, so plan your visit soonto see this awesome sight up close.(1)What can you enjoy both in St. Lucia and Banff?A. Hiking.B. Skiing.C. Diving.D. Snowboarding.(2)Where may a historian choose to go?A. St. Lucia.B. Banff. Alberta.C. Machu Picchu.D. Great Barrier Reef (3)What do we know about the Great Barrier Reef?A. It's on the western coast of Australia.B. It's famous for coral reefs rather than fish.C. People must take a plane to enjoy its beauty.D. It may disappear if temperature keeps on rising.【答案】(1)A(2)C(3)D【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了四处假期极好的去处及各自特色。
(英语)高一英语阅读理解题20套(带答案)及解析一、高中英语阅读理解1. 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
It's almost camp season!Summer is wonderful. Summer at one of the following awesome camps? Even more wonderful. Tahosa High Adventure BaseLocation: Ward, ColoradoPeople puzzle: Tahosa's ropes courses are some of the nation's best. Use your hands, feet and brains to take up high-flying challenges and overcome your fears. Fly fishing at 9,000 feet? Yes. Fishing licenses or experience needed? No, sir!Choose your adventure:Go all-inclusive, where the staff prepares meals and runs the program, or take control and planyour perfect week. The choice is yours.Camp RaymondLocation:Parks, ArizonaDon't look down: When looking up at the stars, light pollution is your enemy. But Camp Raymond's location and elevation (海拔) of 6,700 feet offer perfect conditions forseeing otherwise invisible stars.That's cool: Don't forget your camera and a jacket. Duringthe day, you could spot bears and deer. At night, temperaturescan fall sharply. Hot cocoa at summer camp? Cool.Pamlico Sea BaseLocation: Blounts Creek, North Carolina.Go coastal: Explore the Carolina coast by boat. You choose the route, and Pamlico provides the equipment. Keep an eye out forwild horses, lighthouses and boatloads of fish.Set sail: Even if you don't know the difference between starboard and star-lord, Pamlico's sailing journey will makeyou a first-rate sailor in no time. You'll even practice findingyour way using the stars.Base CampLocation:St. Paul, MinnesotaBig upgrade: What happens when you change a 1907 cavalrydrill hall(骑兵训练场) into an adventure destination in theheart of the city? You get Base Camp for overnight lock-ins, weekend retreats(隐居处) and summer camp.Inside out: Most of Base Camp is indoors, meaning the activities like climbing walls can be undertaken on winter's coldest days.(1) What do we know about Tahosa High Adventure Base?A. It requires fishing licensesB. It offers lessons on flying a planeC. It's a camp that is intended for brave kidsD. It is a camp where you can set your own pace(2) What can be learned in Pamlico Sea Base?A. How to tell starboard from star-lordB. How to choose camping equipmentC. How to use the stars for directionsD. How to make a boat on your own(3) In which camp can kids climb walls inside on winter days?A. Base Camp.B. Camp Raymond.C. Pamlico Sea Base.D. Tahosa High Adventure Base.【答案】 (1) D(2)C(3)A【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了四个精彩的·夏令营活动。
一、高中英语阅读理解1.阅读理解At 88, my grandmother Vera has dementia and barely recognizes me. But I'm determined to help her age with dignity and grace in her home for as long as she can.Since 2015, I've been a manager at Honor, a technology company that uses a website and an app to pair professional caregivers (we call them Care Pros) with loved ones who need a hand. I want to make sure we are offering all our clients (客户), including my grandmother, a service that is affordable, with people who are reliable, diverse and skilled. On Sundays. Amy, my grandmother's most-loved Honor professional caregiver, comes over to get her dressed for church. She loves the time she spends with Amy. That's the best gift I can give her and the best gift I can give myself. Care giving can exhaust a family emotionally and physically. At Honor, we're trying to create something that makes it easier for women to be moms, daughters, and sisters all at once. That's why this company was built.What sets Honor apart from other care giving services is that we're equally focused on treating the Care Pros well. We pay higher-than-average rates and they can get health benefits and sick leave. Most of our Care Pros are women, and a lot of them arc single mothers. The technology behind our app allows Care Pros to set parameters (参数) based on when, where, and how much they want to work so they can control their schedules. The company also allows continuity of care. Each Care Pro notes in the caregivers' app how the client is feeling or what should happen on the following shift. That way, the client's family can stay up to date on their loved one's health. When I was working with my team at Honor, I wanted to create opportunities for people who looked like me. I'm proud to say that there are single moms and other women without traditional educational training who lead teams here. The makeup of this company proves that people with diverse backgrounds can be part of a successful tech company. This has to be a model for the future.I'm confident it will happen.(1)The author mentions Amy to _______.A. share a precious memoryB. advocate caring for the elderlyC. show the importance of caregiversD. inform the readers of a touching story(2)Which of the following about Honor is true?A. It allows flexible working schedules.B. It gives higher salary and more paid leave.C. It mainly employs single mothers and males.D. It matches caregivers with clients at random.(3)What does the underlined part "stay up to date" probably mean?A. Go to bed later than usual.B. Get the latest information.C. Attend to somebody at fixed time.D. Accompany somebody day and night.(4)The last paragraph intends to tell us that _______.A. women are able to hold up half the skyB. success has nothing to do with educationC. Honor will probably have a better futureD. people with diverse backgrounds will be a model【答案】(1)C(2)A(3)B(4)C【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了老年照顾者的重要性以及Honor公司。
高中英语阅读理解单选题40题(含答案)1. The author of the passage is mainly talking about _____.A. a famous scientistB. a great artistC. an outstanding athleteD. a renowned writer答案:D。
本文主要讲述了一位作家的生平事迹,A 选项著名科学家、B 选项伟大艺术家、C 选项杰出运动员均不符合文章内容。
2. According to the passage, the person was born in _____.A. 1950B. 1960C. 1970D. 1980答案:B。
文章中明确提到此人出生于1960 年,A、C、D 选项时间错误。
3. The person's first book was published in _____.A. 1985B. 1990C. 1995D. 2000答案:C。
文中提到此人的第一本书在1995 年出版,A、B、D 选项时间错误。
4. The person is known for his/her _____.A. vivid descriptionsB. complex plotsC. humorous languageD. profound themes答案:D。
文章中强调此人以深刻的主题而闻名,A 选项生动的描述、B 选项复杂的情节、C 选项幽默的语言均不符合。
5. The person won the prestigious award because of _____.A. his unique styleB. his extensive researchC. his deep understanding of human natureD. his creative use of language答案:C。
一、高中英语阅读理解1.阅读理解South Africa is the water-lovers' paradise. Whether you want to be by the sea, on the sea or even under it, there are countless ways to get your ocean experience. Almost all of them are located on South Africa's east coast, where the Indian Ocean keeps water warm.Thompson's Bay, BallitoDrive 40 minutes north of Durban to reach the unique coastal town of Ballito. Popular with holidaymakers, Ballito has a choice of pretty beaches---- and the best for swimming isThompson's Bay. This scenic cove (小海湾)is sheltered from the wind and characterized by its calm waters, interesting rocky outcrops and a fascinating geological hole-in-the-wall. There's a walled tidal pool for those who are nervous to swim in the open ocean, making this spot a particularly good choice for families.Umhlanga Rocks, DurbanLocated a 20-minute drive from central Durban, the resort town of Umhlanga is an upmarket getaway for vacationing South Africans and visitors in the know. The main Umhlanga Rocks beach boasts safe swimming waters and endless golden sands, again protected by lifeguards and shark nets. A paved walkway provides direct access to the town's beachfront shops, restaurants and bars.Gonubie Beach, East LondonThe coastal town of Gonubie is seen by many as a suburb of East London, one of the largest cities of the Eastern Cape. Its picture-perfect beach offers great swimming areas in the open sea. The Gonubie River reaches the sea at this point, too, and offers an alternative bathingspot on days when the surf is bigger than usual. All along the river's green banks, you'll find a series of shaded spots perfect for summer picnics and barbecues.(1)If you are planning a family trip to South Africa, which beach suits you best?A.Thompson's Bay, Ballito.B.Umhlanga Rocks, Durban.C.Gonubie Beach. East LondonD.Kelly's Beach, Port Alfred.(2)What's special about Umhlanga Rocks in Durban?A.It is free for children.B.Its target crowd is the rich.C.It has a walled tidal pool.D.It has pale brown sand.(3)When meeting violent waves on Gonubie Beach, you can .A.go swimming in the open seaB.go bathing at an alternative spotC.go surfing in the open seaD.go camping by the riverside.【答案】(1)A(2)B(3)B【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了南非三个著名的海滨旅游景点的信息。
一、高中英语阅读理解1.阅读理解The new social robots, including Jibo, Cozmo, Kuri and Meccano M.A.X., bear some resemblance to assistants like Apple's Siri, but these robots come with something more. They are designed to win us over not with their smarts but with their personality. They are sold as companions that do more than talk to us. Time magazine hailed (称赞) the robots that "could fundamentally reshape how we interact with machines." But is reshaping how we interact with machines a good thing, especially for children?Some researchers in favor of the robots don't see a problem with this. People have relationships with many kinds of things. Some say robots are just another thing with which we can have relationships. To support their argument, roboticists sometimes point to how children deal with toy dolls. Children animate (赋予…生命) dolls and turn them into imaginary friends. Jibo, in a sense, will be one more imaginary friend, and arguably a more intelligent and fun one.Getting attached to dolls and sociable machines is different, though. Today's robots tell children that they have emotions, friendships, even dreams to share. In reality, the whole goal of the robots is emotional trickery. For instance, Cozmo the robot needs to be fed, repaired and played with. Boris Sofman, the chief executive of Anki, the company behind Cozmo, says that the idea is to create "a deeper and deeper emotional connection ... And if you neglect him, you feel the pain of that." What is the point of this, exactly? What does it mean to feel the pain of neglecting something that feels no pain at being neglected, or to feel anger at being neglected by something that doesn't even know it is neglecting you?This should not be our only concern. It is troubling that these robots try to empathize with children. Empathy allows us to put ourselves in the place of others, to know what they are feeling. Robots, however, have no emotions to share, and they cannot put themselves in our place. No matter what robotic creatures "say" or squeak, they don't understand our emotional lives. They present themselves as empathy machines, but they are missing the essential equipment. They have not been born, they don't know pain, or death, or fear. Robot thinking may be thinking, but robot feeling is never feeling, and robot love is never love.What is also troubling is that children take robots' behavior to indicate feelings. When the robots interact with them, children take this as evidence that the robots like them, and when robots don't work when needed, children also take it personally. Their relationships with the robots affect their self-esteem (自尊). In one study, an 8-year-old boy concluded that the robot stopped talking to him because the robot liked his brothers better.For so long, we dreamed of artificial intelligence offering us not only simple help but conversation and care. Now that our dream is becoming real, it is time to deal with the emotional downside of living with robots that "feel."(1)How are the new social robots different from Siri?A. They are intended to teach children how to talk.B. They are designed to attract people with their smarts.C. Their main function is to evaluate children's personality.D. They have a new way to communicate with human beings.(2)In Paragraph 3 Cozmo is used as an example to show that the social robots ______.A. are deeply connected with human beingsB. are unable to build a real relationship with childrenC. are so advanced that they can feel the pain of human beingsD. are not good enough to carry out the instructions of children(3)The underlined phrase "essential equipment" in Paragraph 4 refers to ______.A. emotionB. painC. fearD. thinking(4)Which of the following shows the development of ideas in the passage?I: Introduction P: Point Sp: Sub-point (次要点) C: ConclusionA. B.C. D.【答案】(1)D(2)B(3)A(4)B【解析】【分析】本文是一篇议论文,新的社交机器人与以往机器人不同,他们不仅比我们聪明还有他们的个性。
⾼中英语阅读理解试题及答案(通⽤5篇) ⾼考英语阅读考察的是⼤家对⽂章的理解与信息的提取能⼒,为了帮助⼤家,店铺分享了⼀些⾼中英语阅读理解试题及答案(通⽤5篇),希望能对⼤家有所帮助! ⾼中英语阅读理解试题及答案1 Artificial(假的) flowers are used for scientific as well as for decorative purposes. They are made from a variety of materials, such as wax and glass, so skillfully that they can scarcely be distinguished from natural flowers. In making such models, painstaking and artistry are called for, as well as thorough knowledge of plant structure. The collection of glass flowers in the Botanical Museum of Harvard University is the most famous in North America and is widely known throughout the scientific world. In all, there are several thousand models in colored glass, the work of two artist-naturalists, Leopold Blaschka and his son Rudolph? The intention was to have the collection represent at least one member of each flower family native to the United States. Although it was never completed. It contains more than seven hundred species representing 164 families of flowering plants, a group of fruits showing the effect of fungus diseases, and thousands of flower parts and magnified details. Every detail of these is accurately reproduced in color and structure. The models are kept in locked cases as they are too valuable and fragile for classroom use? 51. Which of the following is the best title for the passage? A. An Extensive Collection of Glass Flowers ? B. The Lives of Leopold and Rudolph? C. Flowers Native to the United States? D. Material Used for Artificial Flowers? 52. It can be inferred from the passage that the goal of Leopold and Rudolph was to ______________? A. create a botanical garden where only exotic flowers grew? B. do a thorough study of plant structure? C. make a copy of one member of each United States flower family? D. show that glass are more realistic than wax flowers? 53.The underlined word “it” refers to ______________?A. the intentionB. the collectionC. one memberD. each flower family? 54. Which of the following is NOT included in the display at the Botanical Museum of Harvard University? A. Models of 164 families of flowering plants? B. Magnified details of flower parts? C. Several species of native birds? D. A group of diseased fruits? 55. Which of the following statements is true of the flowers at Harvard University? A. They form a completed collection? B. They have a marvelous fragrance? C. They are loaned to schools for classroom use? D. They use authentic representations. 【答案与解析】 51—55 ACBCD 51.A.细节理解题。
高一英语阅读理解题20套(带答案)及解析一、高中英语阅读理解1.阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
"You'll be blind by the time you're twenty-five," a doctor at Children's Hospital predicted. "Your blood sugars are much too high." It consumed me. No matter where I was or what I was doing, it was overhead like a dark cloud, waiting for just the right opportunity to break open and destroy my world.I liked painting. Losing myself in painting filled me with peace. Painting provided me with the only place where I could escape from those threatening words.When I was twenty-one, my right eye went blind. Precisely three months after my twenty-fifth birthday, I had a massive hemorrhage (大出血) in my left eye because of an accident. For the next twenty years, vision came and went. I went through many eye operations in an attempt to keep my vision. But after one final operation, I lost the battle and all remaining vision. And I buried all dreams of painting.Desperate, I enrolled in (注册) a sixteen-week program for the blind and visually impaired (损伤的). I learned personal adjustment and the use of a computer with adaptive software. A whole new world opened up to me through this program."Jaws and Window-Eyes are leading software for the blind," my instructor told me. "You can use the Internet, e-mail and Microsoft with all its tools and features." It's amazing! Hope went up for the first time in years. "By learning how to use hot keys to control the mouse, you can use Microsoft Access, Excel and Powerpoint," my instructor added.For the next several years, I learned that when one door closes, another door opens. There are plenty of choices available for the blind and visually impaired through the gift of technology. Not only do I have a speaking computer, but I have a speaking watch, alarm clock and calculator.(1)What does the underlined word "it" in Paragraph 1 refer to?A. The right opportunity.B. Losing my sight in the future.C. Consuming too much sugarD. The children's hospital.(2)What happened when the author was 25 years old?A. He gave up painting.B. He went blind completelyC. He injured one of his eyes.D. He picked up a new hobby(3)What brought a turning point to the author?A. A special course.B. A meaningful eventC. An inspiring speech.D. An important interview.(4)What does the author intend to tell us?A. No pain, no gain.B. Every man has his price.C. Nothing is impossible to a willing heart.D. Be optimistic in the face of life's difficulties.【答案】(1)B(2)C(3)A(4)D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。
一、高中英语阅读理解1.阅读理解Jane Austen is loved mainly as a charming guide to fashionable life in the Regency period (英国摄政时期). She is admired for describing a world of elegant houses, dances, servants and fashionable young men driving barouches (四轮四座大马车). But her own vision of her task was completely different. She was an ambitious and strict moralist. She was highly conscious of human failings and she had a deep desire to make people nicer: less selfish, more reasonable and more sensitive to the needs of others.In Pride and Prejudice, Mr. Darcy and Elizabeth Bonnet start off heartily disliking each other and then, gradually realize they are in love. They make one of the great romantic couples. He is handsome, rich and well connected; she is pretty, smart and lively. But why actually are they right for one another?Jane Austen is very clear. It's for a reason we tend not to think of very much today: It is because each can educate and improve the other. When Mr. Darcy arrives in the neighborhood, he feels "superior" to everyone else, because he has more money and higher status. At a key moment, Elizabeth condemns his arrogance (自大) and pride to his face. It sounds offensive in the extreme, but later he admits that this was just what he needed.Mostly, we tend to think of love as liking someone for who they already are, and of total acceptance. But the person who is right for us, Austen is saying, is not simply someone who makes us feel relaxed or comfortable; they got to be able to help us overcome our failings and become more mature, more honest and kinder—and we need to do something similar for them.(1)What do we know about Jane Austen from paragraph 1?A. She lived a fashionable life.B. She wrote about the life of the rich.C. She knew exactly human virtues.D. She was nicer to less selfish people.(2)What can we learn about Mr. Darcy from the text?A. He dislikes Elizabeth from the beginning to the end.B. He is handsome, rich and rather modest.C. He is kind to everyone in the neighborhood.D. He needs Elizabeth to point out his shortcomings.(3)Which person is right for you according to Jane Austen?A. A person that you like for who he or she is.B. A person with whom you feel really relaxed.C. A person making you become a better man or woman.D. A person who does something similar to you.(4)What message does the book Pride and Prejudice convey?A. Improve yourself with your lover's help.B. Accept the people you love totally.C. Earn much money to make people love you.D. Find your true love with pride and prejudice.【答案】(1)B(2)D(3)C(4)A【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了简·奥斯丁的著作《傲慢与偏见》中传达了在爱人的帮助下提高自己的思想。
一、高中英语阅读理解1.阅读理解A story posted by The New York Post Monday tells the tale of Katrina Holte, a Hillsboro woman who quit her job to cosplay a 1950s housewife.Let me start by expressing admiration to Holte for using her 2019 freedoms to follow her 1950s dreams. Everyone should be so lucky as to get to decide what they wear and how they spend their time. That's the future our foremothers fought for.But as much fun as I am sure she is having living a vintage (复古的) life, which literally includes watching shows like "I Love Lucy" and listening to vinyl recordings (刻录碟片), I think it's important to remember that being a 1950s housewife was actually totally awful, and something our grandmothers and mothers fought against.For example, once I called my grandma and asked her for her recipe for Cloud Biscuits, these delicious biscuits she used to make that we would cover with butter and homemade raspberry jam on Thanksgiving."Why would you want that?" she said. "Go to the store. Go to the freezer section. Buy some pre-made biscuits and put them in the oven."She straight-up refused to give me the recipe, because it was hard and took a long time to make. In her mind, it was a waste of time.Getting off the phone, it occurred to me that spending every day of your life serving a husband and five children wasn't fun at all. And then there are the grandchildren who eventually come along demanding Cloud Biscuits, a whole new expanded set of people to feed.She was basically a slave to those hungry mouths, cooking scratch meals three times a day. When she wasn't trapped in the kitchen, she had to keep the house clean, make sure she looked good enough to be socially acceptable, and make sure her kids and husband looked good enough to be socially acceptable. And she had no days off.I know my grandma loves her kids and her grandkids, her husband and the life she led, but man, it must have been a lot of thankless, mindless labor.No wonder everyone went all-in on processed foods when they came around. Imagine the nice break something like a microwave dinner would give a woman working, unpaid, for her family every single day?I also had another grandma. She was a scholar who helped found the Center for the Study of Women in Society at University of Oregon. She was a pioneering second-wave feminist who wrote books, gave lectures and traveled the world.But, she did all of that after divorcing my grandpa, when most of her kids were out of the house. Back then, in the 1950s and the 1960s, there was no illusion about women "having it all". How could that even possibly happen? If you were taking care of a family, waiting on your husband, you had no time to follow your dreams, unless you made that your dream.A lot of women took that approach. We call it Stockholm Syndrome now.And of course, these women I am talking about are upper-middle-class white women. Romanticizing the 1950s is especially disgusting when you think about how women of color andpoor women were treated back then, and the lack of education and choices available to them.Because the women in this country demanded something approaching equality, Holte has the chance to live out her fantasy. Not every woman in America is so lucky.We still don't have pay equality and in many states, we still don't have autonomy over our own bodies. Poor women and women of color still lack the opportunities of their wealthy and white peers.And while it's getting better, women are still expected to be responsible for the emotional labor of running a household and raising the children.But at least we can get jobs. At least we don't have to sew our own clothes, wear a full face of makeup every day and spend hours making Cloud Biscuits some ungrateful kid will wolf down, barely remembering to say thank you.(1)According to the author, what is the future our foremothers fought for?A. Watching shows like "I Love Lucy" and listening to vinyl recordings.B. Having the freedom to make choices in their daily life.C. Making Cloud Biscuits for their kids and husbands.D. Making sure their kids and husbands socially acceptable.(2)What does the underlined word "that" in paragraph 13 refer to?A. Writing books, giving lectures and traveling the world.B. Divorcing husband when kids were out of house.C. Taking care of a family and waiting on husband.D. Women's illusion about "having it all".(3)What does the "Stockholm Syndrome" in paragraph 14 really mean in the passage?A. Women have been used to the unfair treatment at homeB. Women nowadays like the way of life in the 1950s.C. Victims end up sympathizing with the abusers.D. Women have the chance to live out their dreams.(4)The author thinks of the life of a 1950s housewife as ________.A. fantasticB. admirableC. awfulD. unforgettable(5)What can we learn from the passage?A. It was a waste of time to give grandchildren the recipe.B. All women are not lucky to follow their own dreams in America now.C. Housewives received recognition for their efforts from family members.D. The upper-middle-class white women did a better job in running the household.(6)What is the author's main purpose in writing this passage?A. To show great appreciation to her grandmas.B. To call on housewives to claim the pay for the housework they undertake.C. To draw readers' attention to the situations women face, especially those poor and of color.D. To arouse women's awareness of equal pay at work.【答案】(1)B(2)C(3)A(4)C(5)B(6)C【解析】【分析】本文是一篇说明文,作者认为在日常生活中拥有选择的自由是我们的祖先为之奋斗的未来,同时想让读者注意到女性所面临的处境,尤其是那些贫穷的有色人种。
一、高中英语阅读理解1.阅读理解China Small Group ToursTour Route 1: 11 Days Private Beijing – Lhasa – Xi'an – ShanghaiTour Highlights:Must-see sights in China-the Great Wall, Forbidden City, Terracotta WarriorsFollow us on a Buddhist pilgrimage to Tibet & appreciate the profound cultureHave a leisurely walk or an exciting bicycle ride on the time-honored City Wall of Xi'anView the soaring city skylines and feel the pulse of modern ShanghaiFrom $ 2, 459 per personTour Route 2: 11 Days Private Bejing –Xi'an –Chonqing –Yangtze River Cruise –Yichang –ShanghaiTour Highlights:Must-see sights in China-the Great Wall, Forbidden City, Terracotta WarriorsTry biking on the Ming Dynasty City Wall of Xi' an, or tour by electric carEnjoy the Three Gorges scenery on Yangtze River & feel totally relaxedFrom $ 1, 879 per personTour Route 3: 12 Days Private Beijing – Shanghai – Xi'an – Guilin – Yangshuo – Guilin – Hong KongTour Highlights:Must-see sights in China-the Great Wall, Forbidden City, Terracotta WarriorsExperience the Bund, classical garden, modern and old in contrast in ShanghaiFeel the lively atmosphere & explore busy markets freely in Hong KongWalk into a local family, learn to cook Chinese food & dine with the hosts in their homeFrom $ 2, 499 per personTour Route 4: 12 Days Private Beijing – Xi'an – Chengdu – Guilin – ShanghaiTour Highlights:Must-see sights in China-the Great Wall, Forbidden City, Terracotta Warriors, Giant PandasCome to Chengdu,the hometown of giant pandas to visit and observe the cute creatureCruise on the meandering Li River & admire Guilin landscapeWalk into a local Chinese family, interact & dine with the hosts in their homeFrom $2, 079 per person(1)What do Tour Route 1 and Tour Route 2 have in common?A. They have cycling activities.B. They include a visit to Tibet.C. Visitors enjoy the Three Gorges scenery.D. Visitors pay the same amount of money.(2)What is special about Tour Route 2?A.Tourists can travel by bike.B.Tourists can visit a huge dam.C.Tourists can dine with a family.D.It is the most expensive of the four.(3)Where can visitors enjoy China's rare animals?A.Tour Route 1.B.Tour Route 2.C.Tour Route 3.D.Tour Route 4.【答案】(1)A(2)B(3)D【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了四条旅游路线。
(1)kc 细节理解。
根据Route 1部分中的“Have a leisurely walk or an exciting bicycle ride on the time-honored City Wall of Xi'an”及 Route 2部分中的“Try biking on the Ming Dynasty City Wall of Xi' an”可知,这两条路线的共同之处是都有骑行活动,故选A。
(2)考查细节理解。
根据Route 2部分中的“Enjoy the Three Gorges scenery on Yangtze River”可知,在Route 2中你可以欣赏到长江三峡风光,也就是说Route 2的特别之处是你可以参观三峡大坝,故选B。
(3)考查细节理解。
根据Route 4部分中的“Come to Cheng du,the hometown of giant pandas to visit and observe the cute creature”可知,在Route4中你可以看到中国的珍稀动物大熊猫,故选D。
【点评】本题考点涉及细节理解题型的考查,是一篇介绍类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,结合题目要求,从而选出正确答案。
2.阅读理解NASA has a new job listing, and it's no joke. The US space agency is looking for a "joker" to join their planned mission to Mars.A mission to Mars is no laughing matter. On average, the red planet is 140 million miles (225 million kilometers) away from Earth. A trip there would take around eight months in a small spacecraft. And Mars has a communications delay of 20 minutes. This means that astronauts will have to wait 20 minutes for a reply, when an emergency happens."When you're living with others in a confined space for a long period of time, such as on a mission to Mars, problems are likely to occur," Jeffrey Johnson, a scientist at the University of Florida, told The Guardian.This is probably why NASA wants an astronaut with a sense of humor. "These are people that have the ability to pull everyone together," Johnson said.In stressful situations, perhaps humor is a way to know we aren't alone. By laughing together, we share our stress. Then we can focus on our jobs instead of just worrying.There are other examples of team "clowns". One example is the journey to the South Pole led by Norwegian explorer Roald Amundsen. It was a difficult journey full of danger. Adolf Lindstrom, a cook at Amundsen's team, was a "clown". He made people laugh through the whole journey. Amundsen later wrote that Lindstrom was the most valuable member of the team.But if you're hoping that your favorite TV comedian will fly to Mars, that probably won't happen."Being funny won't be enough to land somebody the job," Johnson said. "They also need to be an excellent engineer."Besides, they must be in top physical condition.(1)What is NASA's new job listing?A. A funny engineer.B. A talented clown.C. A good cook.D. A popular comedian.(2)What does "a confined space" in Paragraph 3 refer to?A. a full spaceB. an empty spaceC. an open spaceD. a small space.(3)How does the author think humor can help astronauts?A. It can stop them from feeling bored.B. It can promote teamwork on a mission.C. It can make them feel less homesick.D. It can help them know themselves better.(4)What's the author's purpose of giving the example of the cook?A. To tell us that what explorers eat on their journey is very important.B. To prove that an amateur can play a more important role than a professional.C. To make the point that humorous people can cheer people up in difficult situations.D. To reveal that a mission to Mars is more difficult than a journey to the South Pole.【答案】(1)A(2)D(3)B(4)C【解析】【分析】本文是一篇说明文,由美国宇航局寻找一位幽默的工程师来和宇航员一起执行航天任务介绍了幽默对宇航员的重要作用。