辽宁省大连市九中2019届九年级上学期期中考试阶段质量检测英语试题(图片版)(含部份答案)
- 格式:doc
- 大小:3.68 MB
- 文档页数:10
2019年辽宁省大连市中考英语试卷副标题一、单选题(本大题共12小题,共12.0分)1.The Silk Road has been a bridge between the East and the West___ over 2,000 years.A. atB. forC. inD. from2.Thereˈs no empty table.Would you please share___ with me?A. youB. yourC. yoursD. yourself3.Mum,may I wear this new___ to the party tonight?A. skirtB. balloonC. fanD. flag4.My father is very busy. He ______ has spare time.A. alwaysB. usuallyC. seldomD. sometimes5.—Must we take the underground to the airport?—Yes, we ____. The traffic is very heavy now.A. mustB. canC. mayD. would6.Jim____to hospital at once after he got hurt.A. sentB. is sentC. will be sentD. was sent7.The presenter____an interview with our monitor at this time yesterday.A. didB. was doingC. doesD. has done8.﹣___is your family going to BeijingExpo(北京世园会),Lucy?﹣In August.()A. HowB. WhenC. WhereD. Why9.It's better to ____ your rubbish into plastic, glass, paper and rubber before throwing itaway.A. moveB. putC. changeD. divide10.Peter wonˈt be surprised because I___him the news already.A. toldB. will tellC. have toldD. am telling11.It is getting dark. Why not ____ the lights?A. turn onB. take awayC. pick upD. put away12.—I missed the beginning of the movie,David.—_____ It was so exciting!A. Never mind.B. Hurry up!C. What a pity!D. Youˈre welcome.二、阅读理解(本大题共13小题,共26.0分)ASIGHTSEEINGDiscover the sights of Salt Lake City on one of our open﹣air buses!You can get on and offour buses at any stop,giving you the chance to see the sights at your own pace(节奏).TicketsAdult:﹩33 Student:﹩29 Child(6﹣12):﹩17*Children under 6are freeDonˈt Forget!Donˈt burden(使负担)yourself with too much to carry.However,a few things will make your tour more comfortable.We suggest:Sunglasses Hat Camera Bottled Water SnacksDONˈT FORGET TO HUG YOUR DRIVER!Check us out at facebook.com/USBusUtah.13.If you get off at Stop,you can visit____.A. Lion HouseB. Rice﹣Eccles StadiumC. Liberty ParkD. Natural History Museum14.How much are the tickets for Mr.Smith and his 5﹣year﹣old son?____A. $17.B. $33.C. $50.D. $62.15.Which of the following is NOT advised to take____A. MapB. Sunglasses.C. Snacks.D. Bottled water.16.The passage is a leaflet of____.A. a field tripB. a city bus systemC. a bus tourD. a summer English courseBI loved everything about school except for one person:Mildred.Every day,as we walked home after school,she would step on the backs of my shoes.Then,when I stopped to put my shoes on,Mildred would hit 6me on the back quickly and run away.She scared(惊吓)me.Soon,my mother found something was wrong.I told her the whole story.My mum told me not to worry and said she had a plan.The next morning,my mum walked up the hill with me.Just as we got to the top of the hill,we saw Mildred."Hello,Mildred,"my mum said quietly.Mildred stopped,standing still.Her hands and face were bright red.Her oversized coat hung open.There were only two buttons(纽扣)on it.My mother didnˈt say anything at first.Instead,she buttoned up Mildredˈs coat and turned the collar(衣领)up around her neck."Iˈm Amyˈs mother.I need your help,Mildred."My motherˈs hands held Mildredˈs as she spoke."Amy doesnˈt have any brothers or sisters.She needs a good friend at school,someone to walk up the hill with her after classes are over.Would you be Amyˈs friend,Mildred?"Mildred chewed(咬住)on her bottom lip(嘴唇)and nodded."Oh,thank you!"my mother said."I just know you are someone I can depend on."Then she hugged us and left as though nothing unusual had happened.Mildred and I walked on to school.As I looked over at her,I saw that Mildred was smiling!Iˈd never seen her smile before.We walked up the hill each day after school together and pretty soon we became good friends.I didnˈt understand my mumˈs plan at that time.But finally,I came to understand her message:Love never fails.17.What made Amy worried about schoolA. Poor grades.B. No clean shoes.C. No good friends.D. Someone unfriendly.18.After greeting Mildred,Amyˈs mum____.A. gave her a loving hugB. asked her for help directlyC. held her hands warmlyD. helped her to dress properlydred smiled probably because____.A. Amy and her mum apologised to herB. she felt the touch of love and trustC. Amy agreed to make friends with herD. she wasnˈt punished so badly as she imagined20.What does the story mainly tell usA. Love is always full of magic.B. True love never disappears.C. A motherˈs love is always there.D. Itˈs never late to share your love.CIf you look at the top of your phone,youˈll usually see a little symbol that says 3G or4G.The"G"stands for the"generation"of your mobile network.But these symbols will become things of the past after 5G fully arrives.On March 30th,2019,Shanghai vice-mayor Wu Qing made the first 5G video call on a Huawei Mate X smartphone,CGTN reported.Shanghai has also become the first city in China to start testing 5G networks.Now,4G takes about 100 to 200 milliseconds(毫秒)to send and receive data(数据).But 5G will get it down to 1 millisecond or less.This big change will not only make our mobile Internet faster.It can be used in many other ways as well.For example,5G will help to make self﹣driving cars safer.Todayˈs self﹣driving test cars haveone problem-lag.When the car"sees"an obstacle(障碍物),it sends this information to a data center and receives instructions.However,it takes time to send and receive this information.With this kind of lag,the cars might crash(撞击)b ecause they donˈt receive instructions in time.With 5G,this lag will be greatly lowered,making the cars safer,according to CNN.5G could also be used to power the Internet of Things(IOT).This refers to a large online network that connects all things and people.Fast Internet speeds will be the key to developing this technology.For example,with IOT under 5G,your refrigerator could automatically(自动地)place an order online for eggs when it finds that there are no eggs left inside.All in all,5G will shape every type of technology that it touches.And you wonˈt have to wait too long for that to happen.21.From Paragraph ②,we can know that____.A. 5G is widely used in ShanghaiB. it took lots of efforts to test 5GC. China is working on its 5G networksD. 5G would make it possible to take videospared with 4G,5G could be____.A. cheaperB. fasterC. saferD. busier23.The underlined word "lag" probably means"____"in Chinese.A. 延迟B. 迷路C. 暂停D. 耗电24.The refrigerator is mentioned to____.A. describe the importance of IOTB. encourage people to try the new productC. introduce how to use the Internet of ThingsD. show 5G would make IOT more powerful25.Which of the following would be the best title of the passage?A. Can 5G Go Far?B. How is 5G Changing Our Life?C. 5G is on the WayD. China is Leading the World in 5G三、信息匹配(本大题共9小题,共45.0分)Prepare for Water Day ZeroLast year,Cape Town said it was facing Water Day Zero.That was the date w hen the cityˈs taps would go dry.It was first expected to arrive in April,2018.Thanks to hard efforts and a rainy season,it has been put off(推迟). (1) .And it may hit cities all over the world.How did Cape Town get into a Water Day Zero situation The city gets its water from six reservoirs(水库).They usually fill up during the rainy season,from May through August.However,since 2015,the city had been suffering from its worst drought(旱灾)in a century. (2) .Even worse,Cape Townˈs population grew greatly.As a result,the need for water rose.(3) Because of climate change,serious droughts are becoming more and more common.At the same time,people are moving to cities.The United Nations says by 2050,two thirds of the worldˈs population will li ve in cities.Since 2014,southeastern Brazil has been suffering from its worst water shortage in 80 years.In Mexico City,many of the 21 million people only have running water for half of the day.Luckily,steps can be taken to avoid water crises(危机).To start with,all of us can do something to save water and slow down climate change. (4) At the same time,water pollution must be stopped.The world now has a chance to stop a series of Water Day Zero crises.If we donˈt act,many cities may soon face a time when there isnˈt a drop to drink.26. A B C DE F. F27. A. A B. B C. C D. D E.E F. F28. A. A B. B C. C D. D E.E F. F29. A. A B. B C. C D. D E.E F. F根据对话内容,从所给的七个选项中选出可以填入空白处的最佳选项,使对话内容完整.有两项为多余选项.(At the train station)A:Thanks for coming with me to the station,Lingling.B:No problem.Well,Dad,weˈre a bit early. (1) .A:Good idea.Will you be OK at home with Mum?B: (2) Weˈ ll be fine.Donˈt worry.A: (3)B:I wonˈt,Dad.I can cook some simple dishes.When will you be back,Dad?A: (4) If everything goes well,Iˈ ll be back next Sunday.(Announcement:We advise all passengers for Train T27 to Lhasa to go immediately to Plat form 2.Your train is about to leave.)B:Thatˈs your train,Dad! Goodbye! (5)A:Goodbye,Lingling! See you in a couple of days!B:See you!D.Letˈs have a seat over there.E.Iˈm afraid it will rain today.F.What time will the train leaveG.Donˈt depend on Mum for everything.30. A. A B. B C. C D. D E.E F.F G. G31. A. A B. B C. C D. D E.E F.F G. G32. A. A B. B C. C D. D E.E F.F G. G33. A. A B. B C. C D. D E.E F.F G. G34. A. A B. B C. C D. D E.E F.F G. G四、完形填空(本大题共12小题,共18.0分)Dear Laura,Thanks for your message.Yes,Iˈm having a great time on my student exchange(交流)programme in France.I was a bit (35) before I arrived here,but there was no need to be.My host family is really nice.They try to make me (36) at home.The grandmother knows that I miss Chinese food a lot.So she actually learned how to (37) Chinese food!She also has a teenage granddaughter about my age who is really (38) .She always talks to me in French to help me practise.You wouldnˈt(39) how quickly my French has improved. (40) I still make lots of mistakes,it doesnˈt worry me as it used to.My biggest (41) is learning how to act at the dinner table.As you can imagine,things are very different from the way they are at home.For example,you shouldnˈt put your elbows (胳膊肘)on the table. (42) ,I thought that was pretty strange,but now Iˈm used to (习惯于)it.Another example is that you shouldnˈt eat anything with your(43) except bread,not even fruit.You have to cut it up and eat it with a fork.Another thing is that itˈs impolite to say youˈre full.If you donˈt want any more(44) ,you should just say,"That was delicious."I have to say that I find it difficult to (45) everything,but Iˈm gradually (逐渐地)getting used to it.I donˈt find French customs so(46) any more.Iˈll write again soon and tell you more about my life in France.Hope youˈre having a good school year.Yours,Lin Yue35. A. proud B. excited C. nervous D. disappointed36. A. stay B. feel C. rest D. study37. A. cook B. serve C. fetch D. taste38. A. clever B. shy C. kind D. honest39. A. discover B. hear C. agree D. believe40. A. If B. Although C. Because D. Since41. A. problem B. hobby C. dream D. suggestion42. A. In fact B. By the way C. So far D. At first43. A. fork B. fingers C. knife D. chopsticks44. A. food B. time C. money D. help45. A. create B. answer C. remember D. repeat46. A. simple B. strict C. different D. strange五、阅读填空(本大题共1小题,共10.0分)47.阅读下面短文,在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺。
2019年大连市中考英语试题(考试时间100分钟,满分140分)第I卷选择题(共68分)I.单项填空(本题共12小题,每小题1分,共12分)从各题所给的四个选项中,选出可以填人空白处的最佳选项。
1. The Silk Road has been a bridge between the East and the West _________ over 2,000 years.A. atB. forC. inD. from2. There’s no empty table. Would you please share _________ with me?A. youB. yourC. yoursD. yourself3. Mum, may I wear this new _________ to the party tonight?skirt B. balloon C. fan D. flag4.My father is very busy. He _________ has spare time.A. alwaysB. usuallyC. seldomD. sometimes5.—Must we take the underground to the airport?—Yes, we _________. The traffic is very heavy now.A. mustB. canC. mayD. would6. Jim _________ to hospital at once after he got hurt.A. sentB. is sentC. will be sentD. was sent7. The presenter _________ an interview with our monitor at this time yesterday.A. didB. was doingC. doesD. has done8.—_________ is your family going to Beijing Expo (北京世园会),Lucy?—In August.A.HowB. WhenC. WhereD. Why9. It’s better to _________ rubbish into plastic, glass, paper and rubber before throwing it away.A. moveB. putC. changeD. divide10. P eter won’t be surprised because I _________ him the news already.A. toldB. will tellC. have toldD. am telling11. It is getting dark. Why not _________ the lights?A. turn onB. take awayC. pick upD. put away12.一 I missed the beginning of the movie, David.—_________ It was so exciting!A. Never mind.B. Hurry up!C. What a pity!D. You’re welcome. II.完形填空(本题共12小题,每小题1分,共12分)阅读下面短文,理解其大意,然后从各题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项Dear Laura,Thanks for your message. Yes, I’m having a great time on mystudent exchange (交流) programme in France. I was a bit 13 before Iarrived here, but there was no need to be. My host family is really nice.They try to make me 14 at home. The grandmother knows that I miss Chinese food a lot. So she actually learned how to 15 Chinese food! She also has a teenage granddaughter about my age who is really 16 .She always talks to me in French to help me practise. You wouldn’t 17 how quickly my French has improved. 18 I still make lots of mistakes,it doesn’t worry me as it used to.My biggest 19 is learning how to act at the dinner table. As you can imagine, things are very different from the way they are at home. For example, you shouldn’t put your elbows (胳膊肘)on the table. 20 I thought that was pretty strange, but now I’m used to (习惯于)it.Another example is that you shouldn’t eat anything with your 21 except bread, not even fruit. You have to cut it up and eat it with a fork. Another thing is that it’s impolite to say you? re full. If you don’t want any more 22 you should just say, “That was delicious.” I have to say that I find it difficult to 23 everything, but I’m gradually(逐渐地)getting used to it. I don’t find French customs so 24 any more.I’ll write again soon and tell you more about my life in France. Hope you’re having a good school year.Yours,Lin Yue13. A. proud B. excited C. nervous D. disappointed14. A. stay B. feel C. rest D. study15. A. cook B. serve C. fetch D. taste16. A. clever B. shy C. kind D. honest17. A. discover B. hear C. agree D. believe18. A. If B. Although C. Because D. Since19. A. problem B. hobby C. dream D. suggestion20. A. In fact B. By the way C. So far D. At first21. A. fork B. fingers C. knife D. chopsticks22. A. food B. time C. money D. help23. A. create B. answer C. remember D. repeat24. A. simple B. strict C. different D. strangeIII.阅读理解(一)(本题共17小题,每小题2分,共34分)A.阅读下列短文,从各题所给的四个选项中,选出最佳选项。
2019年辽宁省大连市中考英语试卷(解析版)学校:________ 班级:________ 姓名:________ 学号:________一、单选题(共12小题)1.The Silk Road has been a bridge between the East and the West over 2,000 years.()A.at B.for C.in D.from2.There's no empty table.Would you please share with me?()A.you B.your C.yours D.yourself3.Mum,may I wear this new to the party tonight?()A.skirt B.balloon C.fan D.flag4.My father is very busy.He has spare time.()A.always B.usually C.seldom D.sometimes5.﹣Must we take the underground to the airport?﹣Yes,we.The traffic is very heavy now.()A.must B.can C.may D.would6.Jim to hospital at once after he got hurt.()A.sent B.is sentC.will be sent D.was sent7.The presenter an interview with our monitor at this time yesterday.()A.did B.was doing C.does D.has done8.﹣is your family going to BeijingExpo(北京世园会),Lucy?﹣In August.()A.How B.When C.Where D.Why9.It's better to your rubbish into plastic,glass,paper and rubber before throwing it away.()A.move B.put C.change D.divide10.Peter won't be surprised because I him the news already.()A.told B.will tell C.have told D.am telling11.It is getting dark.Why not the lights?()A.turn on B.take away C.pick up D.put away12.﹣I missed the beginning of the movie,David.﹣_____ It was so exciting!()A.Never mind.B.Hurry up!C.What a pity!D.You're welcome.二、完形填空(共1小题)13.Dear Laura,Thanks for your message.Yes,I'm having a great time on my student exchange(交流)programme in France.I was a bit (1)before I arrived here,but there was no need to be.My host family is really nice.They try to make me (2)at home.The grandmother knows that I miss Chinese food a lot.So she actually learned how to (3)Chinese food!She also has a teenage granddaughter about my age who is really(4).She always talks to me in French to help me practise.You wouldn't (5)how quickly my French has improved.(6)I still make lots of mistakes,it doesn't worry me as it used to.My biggest (7)is learning how to act at the dinner table.As you can imagine,things are very different from the way they are at home.For example,you shouldn't put your elbows(胳膊肘)on the table.(8),I thought that was pretty strange,but now I'm used to(习惯于)it.Another example is that you shouldn't eat anything with your (9)except bread,not even fruit.You have to cut it up and eat it witha fork.Another thing is that it's impolite to say you're full.If you don't want any more (10),you shouldjust say,"That was delicious."I have to say that I find it difficult to (11)everything,but I'm gradually (逐渐地)getting used to it.I don't find French customs so (12)any more.I'll write again soon and tell you more about my life in France.|Hope you're having a good school year.Yours,Lin Yue(1)A.proud B.excited C.nervous D.disappointed(2)A.stay B.feel C.rest D.study(3)A.cook B.serve C.fetch D.taste(4)A.clever B.shy C.kind D.honest(5)A.discover B.hear C.agree D.believe(6)A.If B.Although C.Because D.Since(7)A.problem B.hobby C.dream D.suggestion(8)A.In fact B.By the way C.So far D.At first(9)A.fork B.fingers C.knife D.chopsticks(10)A.food B.time C.money D.help(11)A.create B.answer C.remember D.repeat(12)A.simple B.strict C.different D.strange三、阅读理解(共6小题)14.SIGHTSEEINGDiscover the sights of Salt Lake City on one of our open﹣air buses!You can get on and off our buses at any stop,giving you the chance to see the sights at your own pace(节奏).TicketsAdult:﹩33 Student:﹩29 Child(6﹣12):﹩17*Children under 6are freeDon't Forget!Don't burden(使负担)yourself with too much to carry.However,a few things will make your tour more comfortable.We suggest:Sunglasses Hat Camera Bottled Water SnacksDON'T FORGET TO HUG YOUR DRIVER!Check us out at facebook.com/USBusUtah.(1)If you get off at Stop,you can visit.A.Lion HouseB.Rice﹣Eccles StadiumC.Liberty ParkD.Natural History Museum(2)How much are the tickets for Mr.Smith and his 5﹣year﹣old son?A.33.C.62.(3)Which of the following is NOT advised to take?A.MapB.Sunglasses.C.Snacks.D.Bottled water.(4)The passage is a leaflet of.A.a field tripB.a city bus systemC.a bus tourD.a summer English course15.I loved everything about school except for one person:Mildred.Every day,as we walked home after school,she would step on the backs of my shoes.Then,when I stopped to put my shoes on,Mildred would hit 6me on the back quickly and run away.She scared(惊吓)me.Soon,my mother found something was wrong.I told her the whole story.My mum told me not to worry and said she had a plan.The next morning,my mum walked up the hill with me.Just as we got to the top of the hill,we saw Mildred."Hello,Mildred,"my mum said quietly.Mildred stopped,standing still.Her hands and face were bright red.Her oversized coat hung open.There were only two buttons(纽扣)on it.My mother didn't say anything at first.Instead,she buttoned up Mildred's coat and turned the collar(衣领)up around her neck."I'm Amy's mother.I need your help,Mildred."My mother's hands held Mildred's as she spoke."Amy doesn't have any brothers or sisters.She needs a good friend at school,someone to walk up the hill with her after classes are over.Would you be Amy's friend,Mildred?"Mildred chewed(咬住)on her bottom lip(嘴唇)and nodded."Oh,thank you!"my mother said."I just know you are someone I can depend on."Then she hugged us and left as though nothing unusual had happened.Mildred and I walked on to school.As I looked over at her,I saw that Mildred was smiling!I'd never seen her smile before.We walked up the hill each day after school together and pretty soon we became good friends.I didn't understand my mum's plan at that time.But finally,I came to understand her message:Love neverfails.(1)What made Amy worried about school?A.Poor grades.B.No clean shoes.C.No good friends.D.Someone unfriendly.(2)After greeting Mildred,Amy's mum.A.gave her a loving hugB.asked her for help directlyC.held her hands warmlyD.helped her to dress properly(3)Mildred smiled probably because.A.Amy and her mum apologised to herB.she felt the touch of love and trustC.Amy agreed to make friends with herD.she wasn't punished so badly as she imagined(4)What does the story mainly tell us?A.Love is always full of magic.B.True love never disappears.C.A mother's love is always there.D.It's never late to share your love.16.If you look at the top of your phone,you'll usually see a little symbol that says 3G or 4G.The"G"stands forthe"generation"of your mobile network.But these symbols will become things of the past after 5G fully arrives.On March 30th,2019,Shanghai vice﹣mayor Wu Qing made the first 5G video call on a Huawei Mate Xsmartphone,CGTN reported.Shanghai has also become the first city in China to start testing 5G networks.Now,4G takes about 100 to 200 milliseconds(毫秒)to send and receive data(数据).But 5G will get it down to 1 millisecond or less.This big change will not only make our mobile Internet faster.It can be used in many other ways as well.For example,5G will help to make self﹣driving cars safer.Today's self﹣driving test cars have one problem﹣lag.When the car"sees"an obstacle(障碍物),it sends this information to a data center and receives instructions.However,it takes time to send and receive this information.With this kind of lag,the cars might crash(撞击)because they don't receive instructions in time.With 5G,this lag will be greatly lowered,making the cars safer,according to CNN.5G could also be used to power the Internet of Things(IOT).This refers to a large online network that connects all things and people.Fast Internet speeds will be the key to developing this technology.For example,with IOT under 5G,your refrigerator could automatically(自动地)place an order online for eggs when it finds that there are no eggs left inside.All in all,5G will shape every type of technology that it touches.And you won't have to wait too long for that to happen.(1)From Paragraph ②,we can know that.A.5G is widely used in ShanghaiB.it took lots of efforts to test 5GC.China is working on its 5G networksD.5G would make it possible to take videos(2)Compared with 4G,5G could be.A.cheaperB.fasterC.saferD.busier(3)The underlined word"lag"probably means""in Chinese.A.延迟B.迷路C.暂停D.耗电(4)The refrigerator is mentioned to.A.describe the importance of IOTB.encourage people to try the new productC.introduce how to use the Internet of ThingsD.show 5G would make IOT more powerful(5)Which of the following would be the best title of the passage?A.Can 5G Go Far?B.How is 5G Changing Our Life?C.5G is on the WayD.China is Leading the World in 5G17.Prepare for Water Day ZeroLast year,Cape Town said it was facing Water Day Zero.That was the date when the city's taps would go dry.It was first expected to arrive in April,2018.Thanks to hard efforts and a rainy season,it has been put off(推迟).(1).And it may hit cities all over the world.How did Cape Town get into a Water Day Zero situation?The city gets its water from six reservoirs(水库).They usually fill up during the rainy season,from May through August.However,since 2015,the city had been suffering from its worst drought(旱灾)in a century.(2).Even worse,Cape Town's population grew greatly.As a result,the need for water rose.(3)Because of climate change,serious droughts are becoming more and more common.At the same time,people are moving to cities.The United Nations says by 2050,two thirds of the world's population will live in cities.Since 2014,southeastern Brazil has been suffering from its worst water shortage in 80 years.In Mexico City,many of the 21 million people only have running water for half of the day.Luckily,steps can be taken to avoid water crises(危机).To start with,all of us can do something to save water and slow down climate change.(4)At the same time,water pollution must be stopped.The world now has a chance to stop a series of Water Day Zero crises.If we don't act,many cities may soon face a time when there isn't a drop to drink.A.Cape Town is not alone.B.The serious situation seems to be improved.C.Water levels in the reservoirs became very low.D.Cities can build more water﹣recycling factories.E.However,the problem is very likely to appear again.F.More and more countries are paying attention to the problem.18.Photographing a Black HoleThe whole world felt excited on the night of April 10th,2019.For the first time in history,people saw an image(图象)of a black hole.The picture became (1)at once.But attention soon turned to a computer scientist,Katie Bouman.Without (2)efforts,the historic image wouldn't have been possible.Black holes are very far away.It (3)easy to photograph one.It's like taking a photo of an orange that is on the moon.Many scientists had tried.However,none of them(4).These failures didn't stop Bouman from trying.Three years ago,the scientist started working on a special computer programme.Over the years,she has improved the(5)many times.Finally,it turned telescope(望远镜)data into the black hole image.Bouman has received lots of praise for her work.The young woman,however,is modest(谦虚的).She says the efforts of her colleagues(同事)were important,too."None of us could do it (6),"she told reporters.Do you want to make history as Bouman did?Set yourself a goal and work towards it.One day,you will make the impossible possible,too.19.Kids love to run here,there and everywhere.But as we age,we seem to lose the enjoyment of running.Thisform of exercise,though,offers great benefits(好处)to everyone.It helps with weight control,and it slows down the effects of aging.It helps us relax and increase confidence.Running keeps the heart healthy and muscles and bones strong.It reduces the risk of heart diseases.In addition to health,running has other benefits.You can run almost anywhere:You don't need a gym membership or expensive equipment(器械).For that reason and others,running is a favourite form of exercise for many people.If you want to run,how can you get started?It is not wise to start exercising when you are not feeling well.If you haven't exercised in awhile,you should check with your doctor.He or she will let you know if you're healthy enough to try running.If your doctor says OK,you're ready to go!What's next?Choose a good pair of running shoes.They don't need to be expensive;they just need to give your feet good support(支撑).Find a running partner.On days when you don't feel like exercising,he or she can help encourage you.If you can't find anyone who enjoys running,take your dog along.It is always ready to go outside,and the exercise makes it healthier,too.Pay attention while you are running.Be careful with the traffic and run facing the cars coming towards you.Don't wear headphones while running outside.They stop you from hearing cars,stray dogs(流浪狗),etc.Wear bright clothing in order to be seen easily.If you're ready to start,why not take part in the next"Let's Run"?The event is to raise money for the children and parents in need.It's a great way to experience the pleasure of running while giving a helping hand to the poor.(1)What are the advantages of running?(Give two examples)(2)What should you do first before you try running?(3)What kind of shoes is good for running?(4)According to the passage,how can you avoid feeling bored with running?(5)What sentence can be put on the line?Pay attention while you are running.(6)Now you've finished the P.E.exam,will you keep running?Why or why not?四、补全对话(共1小题)20.(At the train station)A:Thanks for coming with me to the station,Lingling.B:No problem.Well,Dad,we're a bit early.(1).A:Good idea.Will you be OK at home with Mum?B:(2)We' ll be fine.Don't worry.A:(3)B:I won't,Dad.I can cook some simple dishes.When will you be back,Dad?A:(4)If everything goes well,I' ll be back next Sunday.(Announcement:We advise all passengers for Train T27 to Lhasa to go immediately to Plat form 2.Your train is about to leave.)B:That's your train,Dad! Goodbye!(5)A:Goodbye,Lingling! See you in a couple of days!B:See you!A.I'm not sure.B.Yes,of course.C.Have a good trip!D.Let's have a seat over there.E.I'm afraid it will rain today.F.What time will the train leave?G.Don't depend on Mum for everything.五、词汇应用(共7小题)21.Little Tom has just celebrated his birthday.(nine)22.I offered my seat to an elderly man,but he refused.(polite)23.LEGO is one of the that can develop children's creativity.(toy)24.I don't use my mobile phone a lot at night,as its blue light is to my eyes.(harm)25.Mr.Zhang,your is excellent!Have you ever studied abroad?(pronounce)26.Visitors are asked not much noise in the National Gallery.(make)27.finish people cheer write furniture goodReview of TeahouseBy Li DamingThis year's school play,Teahouse,was a very good choice.It was easy for us to learn about (1)lives in China about one hundred years ago and see the changes in Chinese society.Teahouse was (2)by Lao She in 1957.It tells a story that takes place in a teahouse in Beijing.The story starts at the end of the nineteenth century and (3)over 50 years later.The play has three acts and shows the lives of common people in China at that time.The actors' and actresses' clothes and the teahouse (4)were right for the first half of the twentieth century.The actors and actresses all did a very good job.Li Nan,the student playing Wang Lifa,was the (5).He brought Wang Lifa to life from a young man to an old man.At the end of the play,the actors and actresses all came out for a curtain call(谢幕)and the whole theatre (6)for them.Seeing Teahouse on the stage was wonderful!六、句型变换(共5小题)28.多美的景色啊!我们在这里多待一会儿好吗?What a beautiful view!29.以前我们学校附近有家书店,我在那儿买过很多书..I bought many books there.30.这场篮球赛我们输了,但我们不会放弃.,but we won't give up.31.一听到这首英文歌曲,我就会想到我的老师.32.今年暑假,我要做我感兴趣的事情.七、书面表达(共1小题)33.在我们的生活中,规则无处不在,从个人、家庭、班级、校园到公共场所……规则时时约束着我们的言行举止.你认为遵守规则有必要吗?为什么?近日,你校英文网站正在开展以"Is it necessary to follow rules?"为主题的大讨论.请你写一篇英文短文,结合你的经历和感受,谈谈你的看法.内容提示:(1)Is it necessary to follow rules?(2)Share your experience and feeling.要求:(1)中心突出,语义连贯,层次清晰,书写规范;(2)文中不得出现真实的姓名和校名;(3)词数80左右..2019年辽宁省大连市中考英语试卷(解析版)参考答案一、单选题(共12小题)1.【分析】丝绸之路2000多年来一直是东西方之间的桥梁.【解答】根据题干可知丝绸之路2000多年来一直是东西方之间的桥梁,其中该句has been是现在完成时态,常用的时间状语有for+时间段.题干中的over 2,000 years是一个时间段,则应用介词for.故选:B.【知识点】常用介词的辨析2.【分析】没有空桌子,请你和我分享一下好吗?【解答】句意:没有空桌子,请你和我分享一下好吗?这里空后面没有名词形式了,应该用名词性物主代词表示你的桌子.故选:C.【知识点】物主代词3.【分析】妈妈,今天晚上聚会我可以穿这件新的短裙吗?【解答】skirt 短裙,balloon气球,fan 扇子,flag 旗;句子里面的wear 是穿,戴的意思,所以宾语应是衣服之类的.根据意思只能选skirt.故选:A.【知识点】名词的词义辨析、聚会4.【分析】我的爸爸非常忙.他很少有空闲时间.【解答】always 总是,一直;usually ,经常;seldom 很少;sometimes 有时;根据句子My father is very busy,我的爸爸非常忙可以推测爸爸很少有空闲时间,所以选seldom.故选:C.【知识点】频度副词5.【分析】﹣我们必须乘地铁去机场吗?﹣是的,我们必须.现在交通很拥挤.【解答】一般疑问句Must I…?肯定回答是:Yes,you must.否定回答是No,you needn't.故选:A.【知识点】情态动词6.【分析】吉姆受伤后马上被送往了医院.【解答】根据题干可知吉姆受伤后马上被送往了医院,其中Jim和send是被动关系,且由after he gothurt可知该事情发生在过去,是一般过去时,则划线处应用一般过去时的被动语态,其结构是was/were done.故选:D.【知识点】一般过去时的被动语态7.【分析】昨天这个时候主持人正在采访我们的班长.【解答】did,do的过去式;was doing 用在过去进行时;does,do的第三人称单数;has done,用在现在完成时的第三人称单数.根据句子的at this time yesterday可知本句的时态是过去进行时,所以选was doing.故选:B.【知识点】过去完成时8.【分析】﹣﹣Lucy,你家什么时候去的北京世园会?﹣﹣在八月.【解答】how 怎么样,对方式和程度提问;when,什么时候,对时间进行提问;where 哪儿,对地点进行提问,why 为什么,对原因进行提问;根据句子答语In August在八月可知,是对时间进行询问,所以选when.故选:B.【知识点】疑问副词9.【分析】扔垃圾之前最好把它们分类为塑料、玻璃、纸张和橡胶.【解答】考查短语,move移动,put放置,change改变,divide分类,根据句意,扔垃圾之前最好把它们分类为塑料、玻璃、纸张和橡胶.故选:D.【知识点】动词词义辨析10.【分析】Peter将不会惊讶因为我已经把消息告诉他了.【解答】told,tell过去式;will tell,用在一般将来时;have told 用在现在完成时;am telling 用在现在进行时;根据句意和句子中的already可知because后面的句子是现在完成时表示已经告诉,所以用have told.故选:C.【知识点】现在完成时11.【分析】天色变暗了.为什么不开灯呢?【解答】考查动词短语,turn on打开,take away带走,pick up捡,put away收起来,结合句意,天色变暗了.为什么不开灯呢?故选:A.【知识点】动词短语12.【分析】我错过了电影的开头,大卫.真遗憾.这太令人兴奋了.【解答】考查情境对话.A.Never mind.不要紧;B.Hurry up!快点;C.What a pity!真遗憾;D.You're welcome.不客气.根据It was so exciting!可知真遗憾.故选:C.【知识点】情境对话二、完形填空(共1小题)13.【分析】文章是Lin Yue写给Laura的信,介绍了自己在法国的一些生活状况.【解答】1.C 形容词辨析.A自豪的;B兴奋的;C紧张的;D失望的;根据前面去法国交流,这里I was a bit (1)before I arrived here到之前应该有些紧张,故答案是C.2.B 动词辨析.A待;B感觉;C休息;D学习;根据They try to make me (2)at home这里应该是尝试让我感觉在家一样,故答案是B.3.A 动词辨析.A烹饪;B提供;C取来;D品尝;根据,So she actually learned how to (3)Chinese food所以她真的学会了如何应该是做中国菜,故答案是A.4.C 形容词辨析.A聪明的;B害羞的;C和蔼的;D诚实的;根据后面She always talks to mein French to help me practise她总是用法语和我说话帮助我练习,可知她是友好的,故答案是C.5.D 动词辨析.A发现;B听;C同意;D相信;根据You wouldn't (5)how quickly my Frenchhas improved后面说法语进步快,应该是你不会相信如此,故答案是D.6.B 连词辨析.A如果;B尽管;C因为;D自从;根据I still make lots of mistakes,it doesn'tworry me as it used to我还是犯了很多错误,不像以前那样让我担心,转折关系,故答案是B.7.A 名词辨析.A麻烦;B爱好;C梦想;D建议;根据后面learning how to act at the dinnertable学习如何在餐桌表举行得体,这应该是个麻烦,故答案是A.8.D 短语辨析.A事实上;B顺便说一句;C到目前为止;D首先;根据I thought that was prettystrange,but now I'm used to(习惯于)it我觉得这很奇怪,但现在我已经习惯了,应该是开始觉得奇怪,故答案是D.9.B 名词辨析.A叉子;B手指;C刀;D筷子;根据Another example is that you shouldn't eatanything with your (9)except bread,not even fruit吃任何东西不能用()除了面包,水果也不行,应该是手指,故答案是B.10.A 名词辨析.A食物;B时间;C钱;D帮助;根据上句Another thing is that it's impolite tosay you're full另一件事是说你饱了是不礼貌的,这里应该是不想再吃任何食物,故答案是A.11.C 动词辨析.A建立;B回答;C记得;D重复;根据I have to say that I find it difficult to(11)everything,but I'm gradually(逐渐地)getting used to it后面说慢慢适应了,这里是说餐桌礼仪,应该是记住所有的很难,故答案是C.12.D 形容词辨析.A简单的;B严格的;C不同的;D古怪的;根据前面适应了法国的习俗,这里I don't find French customs so (12)any more.应该是我觉得法国的风俗再也不奇怪了,故答案是D.【知识点】记叙文三、阅读理解(共6小题)14.【分析】本文属于广告布告类阅读,文章主要介绍了关于盐湖城公交车旅程的相关情况.【解答】1:D 细节理解题根据地图内容可知,你可以参观自然历史博物馆,故答案为D 2:B 推理判断题根据文章内容Adult:﹩33 (成人33美元)Student:﹩29 (29美元);Child(6﹣12):﹩17(6﹣12岁儿童17美元);*Children under 6are free(6岁以下儿童免费);可知Mr.Smith的五岁的孩子不需要付钱,而Mr.Smith需要付33美元;故答案为B.3:A细节理解题根据文章内容We suggest:Sunglasses Hat Camera BottledWater Snacks可知我们建议:太阳镜帽子相机瓶装水零食可知没有地图,故答案为A.4:C 主旨大意题通读全文可知,本文主要介绍了关于盐湖城公交车旅程的相关情况,故答案为C.【知识点】广告布告类阅读15.【分析】这是一篇人物故事类阅读,主要讲述了作者在学校碰到一个不友好的人,母亲用爱和信任化解,最后作者和这个人成为朋友的故事,这个故事告诉我们爱的魔力.【解答】(1)D 细节理解题,根据I loved everything about school except for one person:Mildred.Every day,as we walked home after school,she would step on the backs of my shoes.Then,when I stopped to put my shoes on,Mildred would hit me on the back quickly and run away.She scared (惊吓)me.我热爱有关学校的一切除了一个人:Mildred.每天,我们放学走路回家,她都会在我背后踩我鞋.然后,当我停下来穿鞋时,Mildred会很快打我的背部后跑开.她惊吓到我了.因此判断她担心的是一个不友好的人,故选D.(2)D 细节理解题,根据My mother didn't say anything at first.Instead,she buttoned upMildred's coat and turned the collar(衣领)up around her neck.我妈妈刚开始什么也没说.反而,她去系Mildred's外套的纽扣并且立起了脖子上的衣领.故选D.(3)B 推理题,根据."Oh,thank you!"my mother said."I just know you are someone I candepend on."Then she hugged us and left as though nothing unusual had happened."哦,谢谢你."我妈妈说:"我只知道你是我可以信赖的人."然后她拥抱了我们并且像什么事情都没发生一样离开了.推测Mildred笑的原因是感受到了爱和信任.故选B.(4)A 主旨大意题,题目问本文主要讲了什么,根据I didn't understand my mum's plan at thattime.But finally,I came to understand her message:Love never fails.我起初并不理解我妈妈的计划.但是最后,我开始明白她的意思:爱永远不会缺席.本文主要是通过一个故事告诉我们爱是有魔力的.故选A.【知识点】人物故事类阅读16.【分析】这是一篇科普知识类阅读,主要介绍了5G时代即将到来,它的优势以及对科技的影响,【解答】(1)C 段落大意题,根据On March 30th,2019,Shanghai vice﹣mayor Wu Qing made the first 5G video call on a Huawei Mate X smartphone,CGTN reported.Shanghai has also become the first city in China to start testing 5G networks.2019年3月30日,上海副市长吴青用MateX智能手机打了第一个5G电话,CCTN报道,上海已经成为中国开始测试5G网络的第一个城市.本段主要介绍了上海已经开始测试5G网络,即中国已经开始致力于自己的5G网络.故选C.(2)B 细节理解题,根据Now,4G takes about 100 to 200 milliseconds(毫秒)to send and receivedata(数据).But 5G will get it down to 1 millisecond or less.现在,4G传送和接收数据需要大约100﹣200毫秒.但是5G将降低至1毫秒甚至更短.即与4G相比,5G更快,故选B.(3)A 词义猜测题,联系下文,When the car"sees"an obstacle(障碍物),it sends this informationto a data center and receives instructions.However,it takes time to send and receive thisinformation.With this kind of lag,the cars might crash(撞击)because they don't receive instructionsin time.当汽车遇到障碍物时,它发送这个信息到数据中心并且接收指令.然而,传送和接收信息需要时间.汽车可能会撞因为他们没有及时接收信息.故判断lag意为延迟.故选A.(4)D 推理题,to表示目的,题目意为文中提到冰箱是为了,根据上文5G could also be usedto power the Internet of Things(IOT).5G也可以被用于推动物联网.即为了显示5G对物联网更有影响力,故选D.(5)C 主旨大意题,题目问文章的最好的标题是什么,根据All in all,5G will shape every typeof technology that it touches.And you won't have to wait too long for that to happen.总而言之,5G将会影响涉及科技的每个领域.你不会等太久的它会发生的.故选C.【知识点】科普知识类阅读17.【分析】短文讲了为零水日做准备,详细的介绍了水资源越来越短缺,及其人们采取的措施等.【解答】细节推理题.1.E 根据后句And it may hit cities all over the world.它可能袭击世界各地的城市.可知结合选项,应说然而,这个问题很可能再次出现.故选E.2.C 根据前句However,since 2015,the city had been suffering from its worst drought(旱灾)in a century.然而,自2015年以来,这座城市遭受了一个世纪以来最严重的干旱.可知结合选项,应说水库的水位变得很低.故选C.3.A 根据后句Because of climate change,serious droughts are becoming more and morecommon.At the same time,people are moving to cities.由于气候变化,严重干旱变得越来越普遍.与此同时,人们正在向城市迁移.可知结合选项,应说开普敦并不孤单.故选A.4.D 根据前句all of us can do something to save water and slow down climate change.我们都可以采取措施节约用水,减缓气候变化.和后句At the same time,water pollution must bestopped.同时,必须制止水污染.可知结合选项,应说城市可以建造更多的水循环工厂.故选D.【知识点】选句填空18.【分析】本文主要讲述了科学家Katie Bouman结过努力拍摄到了黑洞的图象,具有历史性的意义.【解答】(1)famous考查形容词,根据The picture became …可知系动词become后跟形容词,根据上下文可知句意是:这幅画立刻变得出名了.famous形容词,出名的,故答案是famous (2)her考查形容词性物主代词,根据efforts可知空格处需要填限定词修饰名词,根据前文acomputer scientist,Katie Bouman可知填her,她的,句意是:没有她的努力,具有历史意义的图象是不可能的.故答案是her(3)isn't考查be动词的否定,根据It …easy to photograph one可知句型结构是It is +adj +to dosth,根据上下文可知句意是:拍到一张是不容易的.故答案是isn't(4)succeeded考查动词,根据Many scientists had tried,结合下文可知句意是:但是,没有哪个成功.succeed动词,成功,根据句意用一般过去时,故答案是succeeded(5)programme考查名词,根据the scientist started working on a special computer programme,结合下文可知句意是:这些年来,她不断改进这个项目.programme名词,项目,故答案是programme(6)alone考查副词,根据She says the efforts of her colleagues(同事)were important,too,结合下文可知句意是:我们谁也不能一个人做这件事.alone副词,独自地,故答案是alone 【知识点】语法填空19.【分析】本文主要介绍了跑步的好处以及进行这项运动时需要留心的一些问题.【解答】1:It helps with weight control,and it slows down the effects of aging./It helps us relax and increase confidence 细节理解题根据文章内容This form of exercise,though,offers great benefits(好处)to everyone.It helps with weight control,and it slows down the effects of aging.It helps us relax and increase confidence.Running keeps the heart healthy and muscles and bones strong.可知跑步给每个人带来了巨大的好处.它有助于控制体重,减缓衰老的影响.它有助于我们放松和增加信心.跑步可以保持心脏健康,肌肉和骨骼强壮,因只需要举两个例子,故答案为It helps with weight control,and it slows down the effects of aging./It helps us relax and increase confidence.2:I should check with my doctor.细节理解题根据文章内容If you want to run,how can you getstarted?It is not wise to start exercising when you are not feeling well.If you haven't exercised inawhile,you should check with your doctor.可知如果你想跑步,你怎么能开始呢?当你感觉不舒服的时候开始锻炼是不明智的.如果你有一段时间没有锻炼,你应该去看医生.故答案为Ishould check with my doctor.3:A pair of shoes that can give our feet good support.细节理解题根据文章内容Choose a goodpair of running shoes.They don't need to be expensive;they just need to give your feet good support(支撑)可知选择一双好的跑鞋.它们不需要太贵,只需要给你的脚很好的支撑.故答案为Apair of shoes that can give our feet good support.4:By finding a running partner or taking a dog along.推理判断题根据文章内容Find a runningpartner.On days when you don't feel like exercising,he or she can help encourage you.If you can'tfind anyone who enjoys running,take your dog along.It is always ready to go outside,and theexercise makes it healthier,too.可知找一个跑步伙伴.在你不想运动的日子里,他或她可以帮助鼓励你.如果你找不到任何喜欢跑步的人,带上你的狗.它总是准备好出门,运动也使它更健康.故答案为By finding a running partner or taking a dog along.5:Pay attention while you are running.推理判断题根据空格后的内容Be careful with the trafficand run facing the cars coming towards you.Don't wear headphones while running outside.Theystop you from hearing cars,stray dogs(流浪狗),etc.Wear bright clothing in order to be seeneasily.可知可知作者说的是当心交通,面向迎面驶来的车辆行驶,不要在外面跑时戴耳机,以免听到车辆、流浪狗等声音,穿上明亮的衣服,以便被人看见.总之是在提醒大家当跑步的时候要留心,故答案为Pay attention while you are running.6:Yes,I will.Because running offers great benefits(好处)to me.细节理解题根据文章内容It helps with weight control,and it slows down the effects of aging.It helps us relax and increaseconfidence.Running keeps the heart healthy and muscles and bones strong.It reduces the risk ofheart diseases.In addition to health,running has other benefits.You can run almost anywhere:Youdon't need a gym membership or expensive equipment(器械).For that reason and others,runningis a favourite form of exercise for many people.跑步有利于控制体重,减缓衰老的影响.它有助于我们放松和增加信心.跑步可以保持心脏健康,肌肉和骨骼强壮.它可以降低患心脏病的风险.除了健康,跑步还有其他好处.你几乎可以在任何地方跑步:你不需要健身房会员或昂贵的设备(机械).正因如此,跑步和其他原因,跑步是许多人最喜欢的运动形式.故答案为Yes,I will.Because running offers great benefits to me.【知识点】阅读表达四、补全对话(共1小题)20.【分析】(在火车站)A:谢谢你来送我,玲玲.B:没关系.嗯,爸爸,我们来早了.咱们坐那儿吧!A:好主意,你和妈妈在家可以吗?B:是的,当然,我们会很好的,别担心.A:不要什么事情都依赖妈妈.B:我不会的,爸爸.我可以做一些简单的饭.你什么时候回来,爸爸?A:我不确定.如果一切顺利的话,我下周日就回来.(通知:我们建议乘坐T27次列车开往拉萨的乘客抓紧时间在2站台上车.你的火车马上要开了.)B:那是你的火车,爸爸.再见.旅途愉快.A:再见,玲玲!几天后见.B:再见.【解答】(1)D 根据下句Good idea.好主意,判断上句是关于建议的话语,即咱们坐那儿吧.故选D.(2)B 根据问句Will you be OK at home with Mum?你和妈妈在家可以吗?问句为一般将来。
2019学年九年级期中检测英语试卷温馨提示:1.本卷共有七大题,76小题,满分120分,考试时间为100分钟。
2.全卷分卷Ⅰ(选择题)和卷Ⅱ(非选择题)两部分,全部在答题纸上作答。
请仔细审题,细心答题,相信你一定会有出色的表现!卷I第一部分听力部分(25分)I. 听力(共15小题,满分25分)第一节:听小对话,从A、B、C三个选项中选出正确的选项,回答问题。
(共5小题,每小题1分,共5分)1. What is the man going to do today?A. Have a picnic.B. Have a trip.C. Have a meeting.2. When is Lucy's birthday party?A. On Wednesday.B. On Thursday.C. On Friday.3. Where was Tom when the heavy rain came?A. In the library.B. In the classroom.C. In the museum.4. How is the weather in London?A. Sunny.B. Rainy.C. Windy5. What's the relationship between the two speakers?A. Husband and wife.B. Doctor and patient.C. Teacher and student第二节:听长对话,从A、B、C三个选项中选出正确的选项,回答问题。
(共5小题,每小题2分,共10分)听下面一段较长对话,回答6-7两个小题。
6. What are George and Ann doing now?A. They're going shopping.B. They're visiting the museum.C. They're speaking on the phone.7. What does George give Ann as the present?A. A red shirt.B. A blue sweater.C. A green sweater.听下面一段较长对话,回答8~10三个问题。
2018~2019学年度第一学期期中考试九年级英语试题(考试时间:120分钟满分:150分)注意事项:1、本试卷分第一部分选择题和第二部分非选择题。
2、作答试题前,请考生务必将自己的姓名、考试号用钢笔或圆珠笔填写在试卷规定的位置上,并认真核对。
3、答案必须填在答题纸上,在其他位置作答一律无效。
每小题做出答案后,用钢笔或圆珠笔填在答题纸的相应位置。
第一部分选择题(85分)一、听力(共20小题;每小题1分,满分20分)第一部分听对话,回答问题。
本部分共有10道小题,每小题你将听到一段对话,每段对话听两遍。
在听每段对话前,你将有5秒钟的时间阅读题目;听完后,你还有5秒钟的时间选出你认为最合适的备选答案。
1. Who’s Tom’s favourite superstar?A. B. C.2. What kind of film does Amy like?A. B. C.3. Which kind of instrument did the girl use to make music at the birthday party?A. B. C.4. What was the boy doing when the girl visited him?A. B. C.5. How did Jenny go to school today?A. By car.B. On foot.C. By bike.6. What time is it now?A. 9:30.B. 9:45.C. 10:15.7. Where does the dialogue happen?A. On the No. 10 bus.B. On the No. 15 bus.C. In the street.8. Why are Feng Xiaogang’s films so popular?A. Because they all have beautiful pictures.B. Because the music in the films sounds good.C. Because they tell the stories about common people’s lives.9. What kind of music does the man like?A. Rock music.B. Folk music.C. Classical music.10. Why was Kate so late?A. She got up too late.B. She didn’t have a watch.C. Her watch didn’t work.第二部分听对话和短文,回答问题。
密学校 班级姓名 学号密 封 线 内 不 得 答 题2019~2020学年度第一学期期中考试九年级英语试题卷 第一部分 听力(共五大题,满分30分)I .关键词语选择(共5小题;每小题1分,满分5分)你将听到五个句子。
请在每小题所给的A、B 、C三个选项中选出一个你所听到的单词或短语。
每个句子读两遍。
1.A.activeB.politeC.central 2.A.speakers B.corners C.strangers 3.A.sentence B.pronounce C.business 4.A.tradition B.conversations C.attention 5.A.put up B.gave up C.looked up Ⅱ.短对话理解(共10小题;每小题1分,满分10分)你将听到十段对话,每段对话后有一个小题。
请在每小题所给的A 、B 、C 三个选项中选出一个最佳选项。
每段对话读两遍。
6.Which festival are the two speakers talking about?7.Where is the man going?8.What day is it today?9.What will Sally do tomorrow?10.What food does Peter like best?11.Which lesson did David like best at school today? A.Math.B.Art.C.Geography. 12.Which month is it? A.October.B.November.C.December. 13.Where did Allie go after shopping? A.To the museum.B.To the hospital.C.To the park.14.Why can't Dale go to the party tomorrow night? A.Because he has to work at the school library. B.Because he is going abroad on holiday. C.Because he has a lot of homework to do. 15.What does Ms. Orson tell the boy to do?A.To go to school early.B.To help her with a lesson.C.To come to a study group.Ⅲ.长对话理解(共5小题;每小题1分,满分5分)你将听到两段对话,每段对话后有几个小题。
大连市初中毕业升学考试第Ⅰ卷选择题(共68分)Ⅰ.单项填空(本题共12小题,每小题1分,共12分)从各题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
1.The giraffe is a tall animal a long neck.A. onB. ofC. withD. around2. In China, many people often take ______ own bags when shopping.A. theyB. theirC. themD. theirs3.—Mm…Your pizza______ so nice.--Thanks! Would you like to try some?A. smellsB. feelsC. soundsD. tastes4. My cousin likes reading. I often buy _______ for his birthday.A. candiesB. toysC. stampsD. books5. Our coach is pleased _____ we are playing better as a team now.A. soB. ifC. becauseD. before6. Too much fast food is bad for us. We should only have it _____.A. all the timeB. from now onC. at the momentD. once in a while7. In America, you can open your presents immediately. You don’t have to ______!A. payB. waitC. checkD. prepare8. The Science Museum is popular because people _____ do experiments there.A. canB. mustC. wouldD. should9. Thanks to better health care, more people are living _____ lives today than before.A. longerB. richerC. busierD. easier10. --_______ are you going back to London, Tony?---At the end of July.A. HowB. WhenC. WhyD. Where11. There is lots of interesting work to do here, so I _____ feel bored.A. alwaysB. oftenC. usuallyD. never12. –Mike, shall we watch a cartoon after school?--________Let’s watch Superman.A. Good luck!B. Never mind.C. Good idea!D. Don’t worry.Ⅱ.完形填空(一)(本题共12小题,每小题1分,共12分)阅读下面短文,理解其大意,然后从各题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
九英听力答案和九英答案九英听力答案I.1.W: I want to join an Internet group to discuss great books by great wri ters. Especially Confucius.M: But I’m not sure, I’d describe him more as a teacher and thinker than a writer, he is a wise man.Q: Who are they talking about?2W: Didn’t you see the sign? Don’t throw away the rubbish here.M: I’m sorry. I won’t do it again.Q: What sign is it here?3 W: There are many wonders in the world. And I like Victoria Falls best, because it is anatural wonder in the world.M: I’m not sure, I like the Stonehenge in the southern of England. It is great.Q: Which picture does the girl like best?4 W: I like the books written by Mark Twain, what about you , Tom?M: Oh, I also like Mark Twain, and my favourite book is The Adventure of Tom Sawyer.Q: What’s Tom’s favourite book?II.5. W: Do you have a soccer ball, Wang Wei?M: No, I don’t. But I have three ping-pong balls.W: Do you like ping-pong?M: Yes. It’s my favorite sport.Q: What sport does Wang Wei like best?6. W: Do you know where Jim is? I haven’t seen him for a long time.M: Oh, he’s gone to Australia with his family.Q: Where is Jim now?7. M: What did you think of the movie?W: It was great! I loved it.M: But I thought it was terrible.Q: What did the girl think of the movie?8. M: Jessica, when did you start working here?W: Ten years ago.M: Have you lived here ever since?W: No. I’ve lived here since eight years ago.Q: How long has Jessica lived here?9. M: Excuse me, How do I get to the airport?W: You can take the bus. It runs every thirty minutes.M: Thirty minutes! Thank you!Q: How can the man get to the airport?10. M: When is your birthday party, Amy?W: At 10:00 tomorrow. Can you come to my party, Bob?M: I’d love to, but I must have a guitar lesson first. I will get to your home at 11:20.W: OK.Q: When will Bob get to Amy’s home?11. W: Excuse me. Is there a bank near here?M: Yes, there is.W: How can I get there?M: Walk straight to People’s Hospital. Then turn right on North Street and the bank is on your left, next to a school.Q: Where does the woman want to go?12. W: I hear you were late for class this morning, Peter.M: Yes. I missed the first bus.W: What do you mean?M: I overslept. When I got to the bus stop, the bus had already left.Q: Why was Peter late for class?III.W: Could you tell me if there is a good museum in Sunville , sir? It’s the first time that we have been here.M: Well, we have several. What kind of museums do you like?W: Let me see. Yes, my son, David, likes history museums, but my daughter hates them.M: So, the history museum is no good for them. Then why not go to the science museum?W: I often take my kids to science museums in our city. They are not so interested in science much.M: What about the children’s museum? It’s much fun. Every child likes it!W: But my kids are too old for a children’s museum. They are teenagers now.M: Then why not go to the computer museum? There are a lot of fun things for teens there. W: That’s a good idea!IV.Helen is a lovely girl. She is tall and has two big eyes. But she always hides them behind a pair of glasses.She is one of my classmates and best friends but once I nearly finished our friendship. One day, the teacher gave us our results of the English test. I did very badly so I didn’t want to talk to anyone after class. Suddenly, Helen said, “You look unhappy, Alice. What’s wrong?” I looked up at her but said nothing. I knew she got a good mark in the test. I thought she must laugh at me. She kept asking me. “Is it because of the test? Do you want me to show you the right answers?” I still didn’t talk to her. Then she went away with my test paper.In the afternoon, Helen gave me my test paper back. I looked at it and became surprised. Helen wrote the right answers next to each of my mistakes. My face got red. How kind she was!I wanted to give her a hug, but with tears in my eyes, I only said, “Thank you!” After school, Helen and I walked home together. I felt very happy and thanked her again. We are still good friends now.Questions:18What does Helen look like?19.re Helen and Alice in the same class?20.Why did Alice feel sad one day?21 . did Helen do to help Alice?22.How did Alice feel after Helen helped her?V.Last Sunday the Whites went to the park. They got home very late. The father opened the front door and they all went into the house. It was very dark, so the mother turned on the light. On the way to their bedroom, the mother said, “Listen, John! I can hear someone in th e bedroom.” They all stood quietly outside the bedroom door. They could hear some voices in the room.“You’re right,” the father said. “There are two men there. They are talking.” Then he shouted, “Who is there?” But no one answered. The father opened the door quickly and turned on the light. The room was empty. Then the father noticed something and laughed. The radio was still on! “I forgot to turn it off this morning,” he said.听力测试到此结束。
2019大连中考英语试卷一、单项填空(本题共16小题,每小题1分,共16分)从各题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
1.My mother is ____ English teacher in a university in Beijing.A.aB.anC.theD./2.Project Hope has built many schools ____ big classrooms and libraries.A.inB.ofC.forD.with3.I ____ to the cinema.Would you like to come with me?A.goB.am goingC.have goneD.went4.Lingling and Betty are great. ____ of them have been chosen to enter the mat hs competition.A.NoneB.NeitherC.AllD.Both5.Do not use so much water. It's ____.A.healthyefulC.wastefulD.rude6.Liu Xiang won the first Olympic gold ____ in the 110m hurdles for China.A.medalB.prizeC.symbolD.record7.Mum, can I have something to ____ now? I'm really hungry!A.doeC.eatD.seeptops are smaller and lighter so that they can be carried very ____.A.clearlyB.regularlyC.easilyD.carefully9.In Britain, you ____ be 18 if you want to drive a car.A.canB.mustC.mayD.might10.The ____ of the great book, The Adventures of Tom Sawyer, is Mark Twain..A.themeB.priceC.ownerD.writer11.Mark isn't coming to the concert ____ he has got too much work to do.A.soB.untilC.althoughD.because12.Today it's normal for married women to go out to work, but it was ____ inthe past.Amon B.more commonC.less commonD.the most common13.David wrote a story about teenage life, and it ____ as a book in 2018.A.went outB.came upC.grew upD.came out14.Music isn't Sally's main interest, ____ she wants to see some Beijing Opera today.A.butB.soC.orD.and15.Dr. Bethune ____ working in spite of cutting his hand during an operation.A.stoppedB.continuedC.forgotD.enjoyed16.-Thank you for taking me around your school, Daming.-____A.Don't mention it.B.Never mind.C.Of course not.D.No problem.II.完形填空(本题共10小题,每小题1分,共10分)阅读下面短文,理解其大意,然后从各题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
大连市初中毕业升学考试第Ⅰ卷选择题(共68分)Ⅰ.单项填空(本题共12小题,每小题1分,共12分)从各题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
1.The giraffe is a tall animal a long neck.A. onB. ofC. withD. around2. In China, many people often take ______ own bags when shopping.A. theyB. theirC. themD. theirs3.—Mm…Your pizza______ so nice.--Thanks! Would you like to try some?A. smellsB. feelsC. soundsD. tastes4. My cousin likes reading. I often buy _______ for his birthday.A. candiesB. toysC. stampsD. books5. Our coach is pleased _____ we are playing better as a team now.A. soB. ifC. becauseD. before6. Too much fast food is bad for us. We should only have it _____.A. all the timeB. from now onC. at the momentD. once in a while7. In America, you can open your presents immediately. You don’t have to ______!A. payB. waitC. checkD. prepare8. The Science Museum is popular because people _____ do experiments there.A. canB. mustC. wouldD. should9. Thanks to better health care, more people are living _____ lives today than before.A. longerB. richerC. busierD. easier10. --_______ are you going back to London, Tony?---At the end of July.A. HowB. WhenC. WhyD. Where11. There is lots of interesting work to do here, so I _____ feel bored.A. alwaysB. oftenC. usuallyD. never12. –Mike, shall we watch a cartoon after school?--________Let’s watch Superman.A. Good luck!B. Never mind.C. Good idea!D. Don’t worry.Ⅱ.完形填空(一)(本题共12小题,每小题1分,共12分)阅读下面短文,理解其大意,然后从各题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
绝密★启用前辽宁省大连市2019年中考英语试卷第I卷(选择题)评卷人得分一、单选题1.The Silk Road has been a bridge between the East and the West over2,000years.A.at B.for C.in D.from【答案】B【解析】【详解】句意“丝绸之路2000多年来一直是东西方之间的桥梁”。
A.后接钟点或者中午、夜间、黄昏;B.for+时间段;C.后接没有具体到某一天的时间(世纪、年、季节、月份等)或早晨、下午、晚上;D.来自,从。
其中该句has been 是现在完成时态,常用的时间状语for+时间段.题干中的over2,000years是一个时间段,则应用介词for.故选B。
2.There's no empty table.Would you please share with me?A.you B.your C.yours D.yourself【答案】C【解析】【详解】句意:没有空桌子,请你和我分享一下好吗?A.你,你们(人称代词主格或宾格);B.你的,你们的(形容词性物主代词);C.你的,你们的(名词性物主代词);D.你自己(反身代词)。
空处译为“你的桌子”,空后面没有名词,应该用名词性物主代词,表示你的桌子.故选C。
【点睛】形容词性物主代词不能单独使用,用在名词前做定语,相当于形容词的作用。
名词性物主代词=形容词性物主代词+名词。
名词性物主代词有名词的特征,后面不带名词,须单独使用。
3.Mum,may I wear this new to the party tonight?A.skirt B.balloon C.fan D.flag【答案】A【解析】【详解】句意“妈妈,今晚我可以穿这个新的裙子去派对吗?”。
skirt短裙,balloon气球,fan扇子,flag旗;句子里面的wear是穿,戴的意思,所以宾语应是衣服之类的.根据意思只能选skirt。
2019年大连市中考英语试题(考试时间100分钟,满分140分)第I卷选择题(共68分)I.单项填空(本题共12小题,每小题1分,共12分)从各题所给的四个选项中,选出可以填人空白处的最佳选项。
1. The Silk Road has been a bridge between the East and the West _________ over 2,000 years.A. atB. forC. inD. from2. There’s no empty table. Would you please share _________ with me?A. youB. yourC. yoursD. yourself3. Mum, may I wear this new _________ to the party tonight?skirt B. balloon C. fan D. flag4.My father is very busy. He _________ has spare time.A. alwaysB. usuallyC. seldomD. sometimes5.—Must we take the underground to the airport?—Yes, we _________. The traffic is very heavy now.A. mustB. canC. mayD. would6. Jim _________ to hospital at once after he got hurt.A. sentB. is sentC. will be sentD. was sent7. The presenter _________ an interview with our monitor at this time yesterday.A. didB. was doingC. doesD. has done8.—_________ is your family going to Beijing Expo (北京世园会),Lucy?—In August.A.HowB. WhenC. WhereD. Why9. It’s better to _________ rubbish into plastic, glass, paper and rubber before throwing it away.A. moveB. putC. changeD. divide10. P eter won’t be surprised because I _________ him the news already.A. toldB. will tellC. have toldD. am telling11. It is getting dark. Why not _________ the lights?A. turn onB. take awayC. pick upD. put away12.一 I missed the beginning of the movie, David.—_________ It was so exciting!A. Never mind.B. Hurry up!C. What a pity!D. You’re welcome. II.完形填空(本题共12小题,每小题1分,共12分)阅读下面短文,理解其大意,然后从各题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项Dear Laura,Thanks for your message. Yes, I’m having a great time on mystudent exchange (交流) programme in France. I was a bit 13 before Iarrived here, but there was no need to be. My host family is really nice.They try to make me 14 at home. The grandmother knows that I miss Chinese food a lot. So she actually learned how to 15 Chinese food! She also has a teenage granddaughter about my age who is really 16 .She always talks to me in French to help me practise. You wouldn’t 17 how quickly my French has improved. 18 I still make lots of mistakes,it doesn’t worry me as it used to.My biggest 19 is learning how to act at the dinner table. As you can imagine, things are very different from the way they are at home. For example, you shouldn’t put your elbows (胳膊肘)on the table. 20 I thought that was pretty strange, but now I’m used to (习惯于)it.Another example is that you shouldn’t eat anything with your 21 except bread, not even fruit. You have to cut it up and eat it with a fork. Another thing is that it’s impolite to say you? re full. If you don’t want any more 22 you should just say, “That was delicious.” I have to say that I find it difficult to 23 everything, but I’m gradually(逐渐地)getting used to it. I don’t find French customs so 24 any more.I’ll write again soon and tell you more about my life in France. Hope you’re having a good school year.Yours,Lin Yue13. A. proud B. excited C. nervous D. disappointed14. A. stay B. feel C. rest D. study15. A. cook B. serve C. fetch D. taste16. A. clever B. shy C. kind D. honest17. A. discover B. hear C. agree D. believe18. A. If B. Although C. Because D. Since19. A. problem B. hobby C. dream D. suggestion20. A. In fact B. By the way C. So far D. At first21. A. fork B. fingers C. knife D. chopsticks22. A. food B. time C. money D. help23. A. create B. answer C. remember D. repeat24. A. simple B. strict C. different D. strangeIII.阅读理解(一)(本题共17小题,每小题2分,共34分)A.阅读下列短文,从各题所给的四个选项中,选出最佳选项。
2019-2020学年大连市第九中学高三英语期中试卷及参考答案第一部分阅读(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项AShopping centers,stadiums and universities may soon have a new tool to help fight crime.ACaliforniacompany called Knightscope says its robots can predict and prevent crime. Knightscope says the goal is to reduce crime by half in areas the robots guard.William Santana Li is the chief executive officer of Knightscope. He says,"These robot security guards will change the world. Our planet has more than seven billion people on it. It's going to quickly get to nine billion people. The security equipmentthat we have globally is just not going to develop that fast. The company's Autonomous Data Machines can become the eyes and ears of law enforcement(执法).""You want them to be machines plus humans. Let. the machines do the heavy and sometimes dangerous work and let the humans do the strategic decision-making work,so it's always working all together."The machines do not carry weapons but they have day and night video cameras which are able to turn 360 degrees and can also sense chemical and biological weapons.Some people may become concerned about their privacy, especially in connection with the video recordings. Some people may worry that such recordings will appear on the Internet. Eugene Volokh, a law professor at the UCLA School of Law, says the machines have to be used in the right way and it will be interesting to see how state laws deal with this kind of video.William Santana Li says there is a long waiting list for the robots in theUS. Workers in the company are working overtime to meet the demands of the market. At least 25 other countries are also interested in these robot security guards.1. What can this new tool do for humans?A. Make strategic decisions.B. Keep watching day and night.C. Carry heavy weapons.D. Stop crime autonomously.2. Why are some people worried about the new robots?A. Their privacy may be let out.B. The robots are very expensive.C. Robots will replace humans.D. They will be out of work soon.3. Which of the following can be the best title of the text?A. Robots Are Becoming More PopularB. Robots Contribute aLotto the WorldC. Robots Are in Great Demand NowD. Security Robots Could Help Cut CrimeBIn Copenhagen, an 8-year dream was realized when the first paid skiers took their runs down a one-third-mile course (路线).They skied on what is possibly the greenestpower factory in the world.The factory is so clean and safe that designers were able to turn its buildings into a new center for social life.The waste-to-power factory itself opened in 2017 under the name Amager Bakke.Bjarke Ingels is the architect whosecompany came up with the idea eight years ago of designing a power plant building that would join mountain sports into its very nature.“It is the cleanest waste-to-energy power plant in the world.It is not only better for the environment, it is also moreenjoyable for the lives of its citizens.” Ingels says 97% of city people get their heating as a by-product of energy production.It comes from a system where the electricity, heating, and waste disposal (处理) are mixed into a single process.He dreams that it is also becoming an example that others can look to and say, “IfCopenhagencan do it why can' t we?"There are no hills in this island city, but now people can ski locally, while enjoying the best views ever seen of the harbor.Another thing missing hereis snow cover throughout the winter, so designers set up a kind of special "plastic grass" that provides the perfect friction (摩擦力) for downhill winter sports.In a country where 600, 000 skiers always had to travel to practice sking, to be able to finally ski in their backyard-and, all year round - is, as one skier said, “AMAZING.”The company hopes to see 300, 000 visitors enjoying the experience of Copen hill each year, with the ski slope costing $ 22 an hour or just $ 366 for a full season pass.Meanwhile, the city is one step closer to its final goal of becoming the world's first carbon-neutral city by 2025.We thinkit might be all “down hill” from here.4. How does the power factory produce electricity?A. By using oil.B. By using coal.C. By usingwind.D. By using waste.5. What' s Ingels' dream according to the passage?A. To make more tall buildings in different big cities.B. To help more skiers to ski in high mountains.C. There will be more green power factories in the world.D. More and more people will ski in the power factory.6. Where do the skiers ski in the power factory?A. On man-made snow.B. On man-made ice.C. On plastic grass.D. On real sand.7. The underlined part “it might be all 'downhill' from here" means that________.A. they will soon reach their final goalB. they will soon draw many visitorsC. they will produce more electricityD. they have difficulties reaching the goalCYou’re in a crowd of people who are all asking for the same thing. How do you make your voice heard above the rest? Be different. Don’t shout. Lisa, 25, was waiting to board a plane flying fromLondontoAustriafor Christmaswhen the flight was cancelled.“There were about a hundred of us unable to leave,” she says. “Everyone else was shouting at the airport staff. Instead of joining in, I walked up to the man behind the ticket desk very quietly and said, ‘This must be so awful for you! I don’t know how you deal with these situations—it’s not even your fault. I could never handle it as well as you are.’ Without my even asking, he found me a seat on another airline with an upgrade to first class. He was happy to do a favor forsomeone who was appreciative instead of unfriendliness.”Flattery (恭维) is an essential element of the sweet-talk strategy. “It’s human psychology that stroking a person’s ego (自我) with a few well-directed praises makes them want to prove you right,” says apsychologist. “Tell someone they’re pretty and they’ll instantly fix their hair; praise their sense of humor and they’ll tell a joke.”You need help and there’s ly no reason that the person will want to lend a hand. Allison, 26. a lawyer, realized she’d made a huge mistake on a batch of documents. “The only way I could fix the problem was to get the help of a colleague who I knew didn’t like me,” she said.Allison then went to the woman’s office and explained her problem. “As I was saying to the boss the other day you’re the only person who would know how to handle a situation like this, what would you suggest I do?”“Feeling pumped up (鼓励), she set about helping me and we finished the job on time, and she was happy to help.” Allison said.8. Whatwould have happened at the airport according to paragraph 1?A. The departure hall was filled with noise.B. Someone screamed just lo be different.C. The passengers waited on board patiently.D. The airport stuff were rude to the passengers.9. Why did the man put Lisa on another airline?A. He admired Lisa’s beauty.B. He appreciated her attitude.C. He was ready to help others.D. He was blamed for the cancellation.10. What is the third paragraph mainly about?A. The potential benefits of ego.B. The strategy to start small talk.C. The great importance of flattery.D. The value of humor in daily life.11. What can we learn about Allison’s colleague?A. She was a popular lawyer.B. She was always ready to help others.C. She always got praise from Allison.D. She did a great favor for Allison eventually.DThis past year, I've found myself returning again and again to lines of poetry by Emily Dickinson. Like many people, I've needed the curing effects of reading more than ever. As scientists and psychologists will tell you, books are good for the brain and their benefits are particularly vital now.Books expand our world, providing an escape and offering novelty, surprise and excitement. They broaden our view and help us connect with others. Books can also distract us and help reduce ourmental chatter.When we hit the “flow state" of reading where we're fully lost in a book, our brain's mode network calms down. It's a network of brain that is active and gets absorbed in thinking and worrying endlessly when we are not doing anything else.There is so much noise in the world right now and the very act of reading is kind of meditation. You disconnect from the chaos around you.You reconnect with yourself when you are reading. And there's no more noise.In 2020, the NPD Group recorded the best year of book sales since 2004. Yet even as people are buying more books,many are reporting they're having a harder time getting through them. It's difficult for your brain to focus on a book when it's constantly scanning for threats to keep you alive.Our fight-or-flight response has been consistently activated.Sometimes I picture my brain as a cartoon brain with little arms and legs, fighting with a book I am holding and screaming: “Can't you see I'm busy!” Anxiety causes our brain to produce a flood of stress,which consumes our energy and makes it harder to concentrate.Then one day in December sitting on my couch, I remembered how much I like to read"The House of Mirth" every few years around the holidays. The memory inspired me to pick up the familiar book, opened it up and started reading.I just kept going.The comfort and distraction and brain-opening experience gave me peace.So return to something familiar.12. What does the underlined part “mental chatter” in Paragraph 2 mean?A. Getting lost in a book.B. Non-stop inner anxiety.C. Chatting with the author.D. Powerful network of brain.13. What do we know about reading according to the text?A. It can treat our headache.B. It can calm down the noisy people.C. It forces us to concentrate.on thinking.D. It makes us communicate with ourselves.14. Why was it difficult for people to finish reading books in 2020?A. People bought too many books.B. The books were too difficult to understand.C. People just wanted to escape from the threat.D. The life threat disturbed people's focus on books.15. Why is the author's experience mentioned in the last paragraph?A. To rid people of concern for safety.B. To present an effective reading way.C. To wake up memories of an old book.D. To recommend the book he/she reads.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
2019-2020学年大连市第九中学高三英语上学期期中考试试卷及答案解析第一部分阅读(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项AWhen you grow up in Voss, outdoor adventures become a way of living. This is why visitors will find outdoor activities for all ages and levels. Many people get the impression that such activities as river sports, air sports and other extreme sports are only for the experts. Actually, you will find many outdoor adventures for those who simply want a taste of these elements in Voss.◆River KayakingThe river in Voss are great for river kayaking. If you are a beginner, we advise you to try an introduction course of 3 hours. A course of 2 days can be tested out if you really want to learn the sport of kayaking. Get a totally new experience with one of the best kayak centers inNorway.Prices From NOK 850 per person◆RaftingThe most popular summer activity in Voss. Thrilling, fun and suitable for beginners as well as those with experience! Includes transportation, safety instruction, swim test and about8kmof breathtaking rafting starting off in softer steams before getting on to the more exciting streams.Season Daily May—OctoberPrices From NOK 1,120Info All necessary equipment is provided. Please bring your own swimwear and towel.◆Bavallsekspressen Chair LiftExplore the mountain by riding the Bavallsekpressen chair lift all the way to the top to get immediate access to a great variety of hiking trails in beautiful scenery. The lift is also open for those who want to bring their bike or paraglider. Start and end: From Bavallen to Hangurstoppen.Season: Sat/Sun 24 June—06 August 12:00-16:00Prices Single trip: NOK 100 Day pass: NOK 250◆HusdyrparkenAt Husdyrparken, visitors get to experience Norwegian farm animals. You can participate in animal feedingand farm competitions, or simply relax with an organic ice cream in the café. You can also visit a small museum with old farming equipment.Season: Daily 18 June—21 AugustPrices: Adults NOK 120 Children NOK 60 Senior NOK 60Family Pass NOK 200 (For up to two adults and two kids)1. Who are the intended readers of the passage?A. Local residents.B. Professional athletes.C. Travel experts.D. Common Tourists.2. Which of the following activities provide instructions for beginners?A. River Kayaking and Rafting.B. Husdyrparken and River Kayaking.C. Rafting and Bavallsekspressen Chair Lift.D. Bavallsekspressen Chair Lift and Husdyrparken.3. How much should Jan pay for a farm trip with her little son and her mother in Voss?A. NOK 240.B. NOK 200.C. NOK 180.D. NOK 120.BYou must have read "The Tortoise and the Hare(《龟兔赛跑》)" when you were younger. So which animal are you? The tortoise or the hare? Do you rush around trying to do things as quickly as possible? Or do you deal your work at a slow , but steady(稳定的)pace? Whether you approach life like the tortoise or the hare can make a difference in the results you'll see.Some will say that you should avoid being like the hare. After all. he was overconfident and finally lost the race. You mayalso have heard teachers say from time to time that "haste makes waste”. But what does that mean? Most people think it meant that the faster you do something,the more likely it is that you'll make mistakes. Many teaches wantyouto approach your schoolwork thoughtfully and carefully.But does haste always make waste? Not necessarily ! Some people are able to work quickly while also maintaining(保持)a high level of quality in all that they do. Recent research, however, is making the idea of haste making waste seem more believableResearchers found that the brain changes into a special mode(模式)when forced to make rapid decisions. Overall, there appears to be a trade-off between speed and correctness. As the brain makes decisions more quickly, those decisions are usually built on less information, which often leads to a greater likelihood of mistakes.When you approach things like the tortoise. you methodically and steadily work towards your goal. You mightnot arrive there first, but then again you might! In any case, you're likely to make fewer mistakes and you might just enjoy the journey more than the bare.Goals are great to work towards, but often the achievements aren't what we remember. In the end, the most meaningful and important parts of our lives are the journeys we went on , not the destination we reached. So be the hare when you have to, but always remember that the slow and steady journey is what you’ll remember and treasure the most.4. Why does the author mention the story in the first paragraph?A. To introduce the topic.B. To show its popularity.C. To suggest its importance.D. To advise readers to read it.5. For what purpose do teachers often say “haste makes waste to students?A. To ask them not to waste their time.B. To tell them it is OK to make mistakes.C. To ask them to avoid making silly mistakes.D. To tell them they should check their schoolwork.6. What is Paragraph 4 mainly about?A. How the brain collects the information it needs.B. When the decision made by the brain is correct.C. Why the quickly-made decision is often unwise.D. What the relationship between lime and results is.7. Which of the following may the author agree with?A. Finishing the race is often a victory for everyone.B. Joy is found not in finishing an activity but in doing it.C. The journey to every destination starts with a small step.D. A destination is important because it guides us on the journey.CAs a basic food in the Asian diet,soybeans(大豆)have been used to make tofu and soy milk for hundreds of years.But now,they are also being turned into an alternative to plastic wrap.William Chen,a professor of foodscience and technology at Singapore's Nanyang Technological University,invented the environmentally﹣friendly food wrap.It's made of cellulose(纤维素),a form of fiber,obtained from the waste generated by soy bean product producers.The beans are pressed tosqueeze out juice that's used tomake tofu and soy milk.And what's left is usually thrown away,but Chen takes the waste and puts it through a fermentation(发酵)process,during which cellulose is produced.Cellulose﹣based plastic wraps have been on the market for a few years,but Chen says that most are made from wood or corn,grown for that purpose.By contrast,his wrap is made from a waste product,which doesn't compete with other crops for land and is more sustainable.Chen's technology could help to solve two problems at once:cutting plastic production and reducing the amount of food waste."In Singapore,the amount of food waste generated every year could fill up 15,000 Olympic﹣sized swimming pools," Chen says.F&N,a soy﹣based drinks producer,has partnered with Chen's lab and provides the product,straight from the factory.The company is conducting a study to assess whether the food wrap could complete commercially with conventional products.Chen adds,"The soy﹣based wrap costs almost nothing to makein the lab because the raw materials are free.Commercial production would involve additional expenses,such as storage and quality control,however,we have not calculated those costs yet."Chen hopes neighboring soy﹣loving countries will be inspired bySingapore to adopt his innovation."My dream is that our technology,which is cheap and simple,will cut plastic and food waste and create a cleaner environment," Chen says.8. What is the second paragraph mainly about?A. The introduction to William Chen.B. The process of producing soy milk.C. The way to make soy﹣based wrap.D. The benefit of eating soy products.9. What's the biggest difference of Chen's wrap from other cellulose﹣based plastic wraps?A. It saves land for industry.B. It's more easilybroken down.C. It is made from the food waste.D. It has been put into practice for many years.10. What will commercial production of the food wrap cause?A. A lack of competitiveness.B. Poor quality of the wraps.C. A shortage of raw material.D. An increase in production costs.11. From which is the text probably taken?A. A personal diary.B. A travel guide.C. A book review.D. A scientific magazine.DGray wolves have lived inNorth Americafor at least half a million years. Their living areas once included most of the continentalUnited States. But during the 1800s and early 1900s, wolves were hunted to near extinction(灭绝).By the 1960s, theU. S.wolf population was limited to a handful of creatures in small comers of the northernMidwest.Then, in 1973, a law, the ESA, was passed to protect animals from becoming extinct. Gray wolves were one of the first animals placed on the endangered-species(濒危物种)list. Killing them wasillicit. And theU. ernment worked to promote their protection. In a famous example of this effort, starting in 1995, 31 wolves were moved fromCanadatoYellowstoneNational Park. By 2015, more than 500 gray wolves were living in the Greater Yellowstone Ecosystem(生态系统).Today, the continentalU. S.is home to more than 6,000 gray wolves. On January 4, 2021, theU. ernment removed gray wolves from the endangered-species list.Usually, an animal's removal would be cause for celebration. But some environmental protectors say the wolves still need protection. In some parts of the country, wolves are increasing in numbers. More than a thousand of them can be found just inMichiganandWisconsin. But overall, their range is still a small part of what it was. Wolves used to live across most of the U. S. Now they , are found in fewer than a dozen states. Others argue that as long as a species is not in danger of extinction, it doesn't belong on the endangered-species list. And farmers with land near wolf living areas say that if the wolf's population continues to grow, more of their farm animals will be killed by wolves.But some protection groups worry that without protection, the wolf population will crash again. They hope that no matter what, people and wolves can get along peacefully with each other. They are promoting ways to make that happen.12. What caused gray wolves to be almost extinct?A. Losing their living areas.B. Too many natural enemies.C. The extreme climate changes.D. Being hunted in great numbers.13. What does the underlined word "illicit" in paragraph 2 mean?A. Rather difficult.B. Against the law.C. Totally normal.D. Conditionally allowable.14. Why was the gray wolf removed from the endangered-species list?A. They have a much larger population already.B. They have all been put into the safe natural parks.C. They have been feeding on farmers, farm animals.D. They have grown too strong to be protected by humans.15. What do farmers living near gray wolves' living areas think of the animals?A. The wolves are trouble for them.B. The wolves must be better protected.C. The wolves get along peacefully with them.D. The wolves should live where they belong.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。