高中英语 Unit 1 Women of achievement Section Ⅲ— Using

  • 格式:docx
  • 大小:29.45 KB
  • 文档页数:8

word

1 / 8 SectionⅢ—UsingLanguage,SummingUp&LearningTip

课时过关·即时巩固

一、根据句意和汉语提示写出单词

1.Jack didn’t attend the important meeting because of his (疾病).

答案:sickness/illness

2.This precious picture has been handed down to him from one (一代)to another.

答案:generation

3.An (计划的) trip abroad will be made next month.

答案:intended

4.When you do something important,you should take everything into (考虑).

答案:consideration

5.As you know,letters are (投递)every day.

答案:delivered

二、用方框中所给的单词或短语的适当形式填空

intend for come across by chance feed on deliver 1.It was that I met one of my old friends in New York that day. 答案:by chance

2.The film is children,but some adults like it very much.

答案:intended for

3.If you faults but you still want the bike,ask the shop assistant to reduce the

price. word

2 / 8 答案:come across

4.The president an important report at the meeting last week.

答案:delivered

5.Butterflies a sweet liquid produced by flowers,which bees collect.

答案:feed on

三、单句改错

1The writer told me that he met a strange man by any chance.

答案:去掉any

2.This is the man whom they came cross in the park.

答案:cross→across

3.After graduation he went to Beijing,intend to start his business there.

答案:intend→intending

4.I wonder whether these desks and chairs is intended for Senior 1 students.

答案:is→are

5.The poor boy delivered from a private factory.

答案:在boy后加was word

3 / 8 6.I was halfway when it hit to me that I had left my notebook home,so I had to

fetch it.

答案:去掉第一个to或hit→occurred

7.Just in this way can we smooth the difficulty we are faced with now.

答案:Just→Only

8.As a specialist,he leads a busy life,referring to the materials in the library

and deliver speeches.

答案:deliver→delivering

四、完成句子

1.我打算出国学习。

I abroad.

答案:intend(ed) to study

2.他昨天偶然遇到了他的朋友。

He his friend yesterday.

答案:came across

3.我们都知道玛丽是个考虑周到的女孩。

It is known to us all that .

答案:Mary is a considerate girl

4.他昨天在会上发表了讲话。 word

4 / 8 He at the meeting yesterday.

答案:delivered a speech

5.你应该继续你的新书。

You should your new book.

答案:carry on with

★五、阅读理解

(2015·重庆高考)

At thirteen,I was diagnosed(诊断) with a kind of attention disorder.It made

school difficult for me.When everyone else in the class was focusing on tasks,I could

not.

In my first literature class,Mrs Smith asked us to read a story and then write on

it,all within 45 minutes.I raised my hand right away and said,“Mrs Smith,you see,the

doctor said I have attention problems.I might not be able to do it.〞

She glanced down at me through her glasses,“You are no different from your

classmates,young man.〞

I tried,but I didn’t finish the reading when the bell rang.I had to take it home.

In the quietness of my bedroom,the story suddenly all became clear to me.It was

about a blind person,Louis Braille.He lived in a time when the blind couldn’t get

much education.But Louis didn’t give up.Instead,he invented a reading system of

raised dots(点),which opened up a whole new world of knowledge to the blind.

Wasn’t I the “blind〞 in my class,being made to learn like the “sighted〞 students?My thoughts spilled out and my pen started to dance.I completed the task word

5 / 8 within 40 minutes.Indeed,I was no different from others;I just needed a quieter

place.If Louis could find his way out of his problems,why should I ever give up?

I didn’t expect anything when I handed in my paper to Mrs Smith,so it was quite

a surprise when it came back to me the next day—with an “A〞 on it.At the bottom of

the paper were these words:“See what you can do when you keep trying?〞

1.The author didn’t finish the reading in class because .

A.he was new to the class

B.he was tired of literature

C.he had an attention disorder

D.he wanted to take the task home

答案:C

解析:细节理解题。由第一段前两句可知,作者患有注意力障碍症,应当选C项。

2.WhatdoweknowaboutLouisBraillefromthepassage?

A.Hehadgoodsight. B.Hemadeagreatinvention.

C.Hegaveupreading. D.Helearnedalotfromschool.

答案:B

解析:细节理解题。由第五段最后一句可知,他发明了指读法,为盲人开启了全新的知识领域,故B项正确。

3.WhatwasMrsSmith’sattitudetotheauthorattheendofthestory?

A.Angry. B.Impatient.

C.Sympathetic. D.Encouraging.

答案:D word

6 / 8 解析:推理判断题。由最后一句史密斯教师的评语“看到你不断努力后的成果了吧?〞可知教师在不断鼓励作者,D项正确。

4.Whatisthemainideaofthepassage?

A.Thedisabledshouldbetreatedwithrespect.

B.Ateachercanopenupanewworldtostudents.

C.Onecanfindhiswayoutofdifficultieswithefforts.

D.Everyoneneedsahandwhenfacedwithchallenges.

答案:C

解析:主旨大意题。“我〞在教师和路易斯·布莱叶励志故事的激励下,不断努力,抑制了自己的障碍,得到了教师的肯定,取得了成功。故C项为最优答案。

★六、七选五阅读理解

Moving abroad can be a challenging experience.You leave your family,friends and

everything you know behind.You enter a new culture where the customs and sometimes

the languages are different.1..It’s a time to discover new things,make new