当前位置:文档之家 > 2015-2016学年四川省广元市广元中学高一下学期第一次段考英语试卷 解析版

2015-2016学年四川省广元市广元中学高一下学期第一次段考英语试卷 解析版

广元中学高2015级高一下期第一次段考

英语试题

注意事项:

1.答题前,考生务必将自己的姓名、考号在答题卡相应栏内用签字笔填写清楚,并将考号

..栏下对应的数字框涂黑,科目栏将[英语] 涂黑。

2.考试时间:120分钟,满分150分。

第Ⅰ卷

第一部分:听力(共两节,满分30分)

第一节(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)

听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒种的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

1. Whose birthday is it today?

A. Mary’s.

B. Mike’s.

C. David’s.

2. What’s the probable relationship between the two speakers?

A. Husband and wife.

B. Customer and assistant.

C. Classmates.

3. What is the woman going to do?

A. Pick up Jack.

B. Take her son to school.

C. Attend a meeting.

4. What does the man want to do?

A. Make friends with the woman.

B. Buy a book.

C. Send a book to his friend.

5. Where does this conversation most likely take place?

A. In a supermarket.

B. In a restaurant.

C. At home.

第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

听第6段材料,回答第6、7题。

6. What did the man want to have for supper?

A. Dumplings.

B. Noodles.

C. Chicken.

A. There is something wrong with the refrigerator.

B. The man suddenly didn’t want it.

C. The chicken is rotten.

听第7段材料,回答第8、9题。

8. Where is the railway station?

A. In the northeast of the city.

B. In front of Rose Restaurant.

C. In the southeast of the city.

9. Which bus goes to Rose Restaurant?

A. No.8 bus.

B. No.4 bus.

C. No.15 bus.

听第8段材料,回答第10至12题。

10. What has the woman been doing recently?

A. Looking for a part-time job.

B. Working in a restaurant.

C. Meeting her friends.

11. How many hours does the man work every evening?

A. About 5 hours.

B. About 3 hours.

C. About 4 hours.

12. What can we learn about the man?

A. He doesn’t like his present job.

B. He wants the woman to meet his manager tomorrow.

C. He has already told his manager about the woman.

听第9段材料,回答第13至16题。

13. Where are the Whites going?

A. To the bus station.

B. To the subway station.

C. To the man’s house.

14. Why is Mrs. White going to Washington?

A. To see Tony’s grandma.

B. To go on a trip.

C. To attend a meeting.

15. What day is it today?

A. Friday.

B. Saturday.

C. Sunday.

16. What can we learn about Tony?

A. He is cute.

B. He misses his grandma very much.

C. He will stay with his grandma for a month.

听第10段材料,回答第17至20题。

17. Where will the swimming competition be held?

A. At the New Town Swimming Pool.

B. At the Johnson Sports Center.

C. At the school swimming pool.

A. The first place was too old.

B. It is going to rain tomorrow.

C. The first place was too far away.

19. When will the students set off for the competition?

A. At 9:45am.

B. At 9:40am.

C. At 10:00am.

20. What should the students take to the competition?

A. Umbrellas.

B. Lunch.

C. Cold drinks.

第二部分: 阅读理解(共两节,满分40分)

第一节:(共15小题;每小题2分,满分30分)

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A.B.C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

A

I have a neighbour we call Happy. I have never seen her angry at anything and never heard her say

a harsh(难听的) word to anyone or about anyone.

Happy and her husband Ben, 70, have a huge garden. They spent many happy hours together working on it. Most of the neighbours watched interestingly as Ben doubled the size of their garden. As the cost of food climbed faster than Ben's beans, we all wished we also had such a large garden. As the rest of us spent our dollars at the market, Happy could be seen picking beans in her backyard.

Last month, Happy and Ben invited most of the neighbourhood over for an “allday food fest”. We were told to bring gloves and arrive very early in the morning. We didn't know what was about to take place.

By 9:00 am, there were nine of us in the garden picking tomatoes, beans, okra and squash. By 10:00 am, there was lots of laughter. We shared a lot of stories. By 5:00 pm, everyone was a little drunk from the wine and beer. After dinner, we played games. As we were leaving, Happy and Ben handed each of us a shopping bag filled with the bounty(大量给予之物) of the day, already packaged and frozen. What a delightful gift!

Well, the point wasn't so much about the food. The true gift was a day of friends enjoying one another's company. None of it would have happened if it had not been for Happy and Ben's garden.

Now they have a blog about gardening in case we decide to plant a garden. And I am so proud of my tomato plants!

21. We can infer that Happy and her husband Ben________.

A. are a generous and warmhearted couple

B. sometimes quarrel with each other

C. live on the food they grow in their garden

D. don't like spending time with others

22.According to Paragraph 2, people wished they also had a garden so that ________.

A. they didn't have to spend so much money on food

B. they could grow vegetables and sell them at the market

C. they could invite their neighbours and hold parties in it

D. they could spend happy hours together with their families in it

23. For what purpose did Happy and Ben invite the neighbours to their garden?

A. To ask them to attend a birthday party.

B. To help them get to know each other.

C. To ask them to share some interesting stories.

D. To let them enjoy what they grew in the garden.

24.What did the writer most probably think of the time he spent in the garden?

A. It was too long.

B. It was wonderful.

C. It was not as good as he thought.

D. It was too terrible.

【答案】

21.A

22.A

23.C

24.B

2015-2016学年四川省广元市广元中学高一下学期第一次段考英语试卷 解析版

23.C考察细节理解题。根据文意We shared a lot of stories可知Happy 和Ben邀请他们的邻居去他们花园的目的之一是分享有趣的故事,所以答案是C。

24.B考察细节理解题。根据文意None of it would have happened if it had not been for Happy and Ben's garden. Now they have a blog about gardening in case we decide to plant a garden. And I am so proud of my tomato plants可知在花园里度过的时光是很好的,所哟答案是B。

考点:故事类阅读。

B

LONDON --- A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake(假冒的) bomb detectors(探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn't cared about potentially deadly consequences.

It is believed that James McCormick got about $77.8 million from the sales of his detectors - which were based on a kind of golf ball finder - to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.

McCormick, 57, was convicted(判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.

"Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people," Judge Richard Hone told McCormick. "you have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt."

The detectors, sold for up to $42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they "lacked any grounding in science" and were of no use.

McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya, the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.

"I never had any bad results from customers," he said.

25. Why was McCormick sentenced to prison?

A. He sold bombs.

B. He caused death of people.

C. He made detectors.

D. He cheated in business.

26.According to the judge, what McCormick had done _______.

A. increased the cost of safeguarding

B. lowered people's guard against danger

C. changed people's idea of social security

D. caused innocent people to commit crimes

27. Which of the following is true of the detectors?

A. They have not been sold to Africa.

B. They have caused many serious problems.

C. They can find dangerous objects in water.

D. They don't function on the basis of science.

28. It can be inferred from the passage that McCormick _______.

A. sold the equipment at a low price

B. was well-known in most countries

C. did not think he had committed the crime

D. had not got such huge profit as mentioned in the text

【答案】

25.D

26.B

27.D

28.C

【解析】

试题分析:文章讲述了McCormick因卖假冒的探测器而背叛入狱,法官认为他危害了大众的安全,但McCormick本人并不认为自己有罪。

25.D考察细节理解题。根据文章第一段可知McCormick被判入狱是因为他在商业上有欺诈行为,所以答案是D。

26.B考察细节理解题。根据文章"Your cheating conduct in selling a great amount of useless

equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people," 可知答案是B。

27.D考察细节理解题。根据文章But in fact they "lacked any grounding in science" and were of no use可知不以科学为基础,他们根本不能起任何作用,所以答案是D。

28.C考察细节理解题。根据文章McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya, the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.及"I never had any bad results from customers," he said可知McCormick并不认为自己有罪,所以答案是C。

考点:故事类阅读

C

Below is a selection from a popular science book.

If blood is red, why are veins (静脉) blue?

Actually, veins are not blue at all. They are more of a clear, yellowish color. Although blood looks red when it’s outside the body, when it’s sitting in a vein near the surface of the skin, it’s more of a dark reddish purple color. At the right depth, these blood-filled veins reflect less red light than the surrounding skin, making them look blue by comparison.

Which works harder, your heart or your brain?

That kind of depends on whether you’re busy thinking or busy exercising. Your heart works up to three times harder during exercise, and shifts enough blood over a lifetime to fill a supertanker (超级油轮). But, in the long run, your brain probably tips it, because even when you’re sitting still your brain is using twice as much energy as your heart, and it takes four to five times as much blood to feed it.

Why do teeth fall out, and why don’t they gr ow back in grown-ups?

Baby (or “milk”) teeth do not last long; they fall out to make bigger room for bigger, stronger adult teeth later on. Adult teeth fall out when they become damaged, decayed(腐烂)and infected by bacteria. Once this second set of teeth ha s grown in, you’re done. When they’re gone, they are gone. This is because nature figures you’re set for life, and what controls regrowth of your teeth switches off.

Do old people shrink(收缩)as they age?

Yes and no. Many people do get shorter as they age. B ut, when they do, it isn’t because

they’re shrinking all over. They simply lose height as their spine (脊柱) becomes shorter and more curved due to disuse and the effect of gravity (重力). Many (but not all) men and women do lose height as they get older. Men lose an average of 3-4 cm in height as they age, while women may lose 5 cm or more. If you live to be 200 years old, would you keep shrinking till you were, like 60 cm tall, like a little boy again? No, because old people don’t really shrink! It is not that they are growing backwards—their legs, arms and backbones getting shorter. When they do get shorter, it’s because the spine has shortened a little. Or, more often, become more bent and curved.

Why does spinning make you dizzy?

Because your brain gets con fused between what you’re seeing and what you’re feeling. The brain senses that you’re spinning using special gravity-and-motion-sensing organs in your inner ear, which work together with your eyes to keep your vision balance stable. But when you suddenly stop spinning the system goes out of control, and your brain thinks you’re moving while you’re not.

Where do feelings and emotions come from?

Mostly from an ancient part of the brain called the limbic system(边缘系统). All mammals have this brain area — from mice to dogs, cats, and humans. So all mammals feel basic emotions like fear, pain and pleasure. But since human feelings also involve other, newer bits of the brain, we feel more complex emotions than any other animal on this planet.

If exercise wears you out, how can it be good for you?

29.What is the color of blood in a vein near the surface of the skin?

A. Blue

B. Light yellow

C. Red

D. Dark reddish purple

30. Why do some old people look a little shrunken as they age?

A. Because their spine is in active use.

B. Because they are more easily affected by gravity.

C. Because they keep growing backwards.

D. Because their spine becomes more bent.

31. Which of the following statements about our brain is true?

A. In the long run, our brain probably works harder than our heart.

B. When our brain senses the spinning, we will feel dizzy.

C. The brains of the other mammals are as complex as those of humans.

D. Our feelings and emotions come from the most developed area in our brain.

32. What is the main purpose of the selection?

A. To give advice on how to stay healthy.

B. To provide information about our body.

C. To challenge new findings in medical research.

D. To report the latest discoveries in medical science.

答案

29.D

30.D

31.A

32.B

【解析】

试题分析:文章主要讲述了一些生理现象,如:人的血液是红色的,为什么静动脉的血液是蓝色的;是心脏的工作强度大,还是大脑的工作强度大等。

29.D考察细节理解题。根据文意it’s more of a dark reddish purple color可知在皮肤表面的静动脉的血液的颜色是红紫色的,所以答案是D。

30.D考察细节理解题。根据文意They simply lose height as their spine (脊柱) becomes shorter and more curved due to disuse and the effect of gravity (重力)可知年龄大的人看起来会缩短一些是因为他们的脊椎会因为重力等原因变的弯曲,所以答案是D。

31.A考察细节理解题。根据文意Your heart works up to three times harder during exercise, and shifts enough blood over a lifetime to fill a supertanker可知在运动中心脏的工作强度要大,所以答案是A。

32.B考察主旨大意。文章主要讲述了一些生理现象,如:人的血液是红色的,为什么静动脉的血液是蓝色的;是心脏的工作强度大,还是大脑的工作强度大等,所以答案是B。

考点:科技类阅读。

D

“Indeed,” George Washington wrote in his diary in 1785, “some kind of fly, or bug, had begun to eat the leaves before I left home.” But the father of America was not the father of bug. When Washington wrote that, English had been referring to insects as bugs for more than a century, and Americans had already created lightning-bug(萤火虫). But the English were soon to stop using the bugs in their language, leaving it to the Americans to call a bug a bug in the nineteenth and twentieth centuries.

The American bug could also be a person, referring to someone who was crazy about a particular activity. Although fan became the usual term, sports fans used to be called racing bugs, baseball bugs, and the like.

Or the bug could be a small machine or object, for example, a bug-shaped car. The bug could also be a burglar alarm, from which comes the expression to bug, that is, “to inst all (安装) an alarm”. Now it means a small piece of equipment that people use for listening secretly to others’ conversation. Since the 1840s, to bug has long meant “to cheat”, and since the 1940s it has been annoying.

We also know the bug as a flaw in a computer program or other design. That meaning dates back to the time of Thomas Edison. In 1878 he explained bugs as “little problems and difficulties” that required months of study and labor to overcome in developing a successful product. In 1889 it was rec orded that Edison “had been up the two previous nights discovering ‘a bug’ in his invented record player.”

33. We learn from Paragraph 1 that ___________.

A. Americans had difficulty in learning to use the word bug

B. George Washington was the first person to call an insect a bug

C. the word bug was still popularly used in English in the nineteenth century

D. both Englishmen and Americans used the word bug in the eighteenth century

34.What does the word “flaw” in the last paragraph probably mean?

A. Explanation.

B. Finding.

C. Origin.

D. Fault.(故障,毛病)

35. The passage is mainly concerned with__________.

A. the misunderstanding of the word bug

B. the development of the word bug

C. the public views of the word bug

D. the special characteristics of the word bug

【答案】

33.D

34.D

35.B

【解析】文章主要讲述了bug这个词的发展,在不同的年代,有着不同的意思。

33.D考察细节理解题。根据文章第一段可知英国和美国在18世纪都在使用bug这一词,所以答案是D。

34.D考察词意猜测题。根据文意n 1878 he explained bugs as “little problems and difficulties” that required months of study and labor to overcome in developing a successful product可知其意是“缺点、毛病”的意思,所以答案是D。

35.B考察主旨大意。文章主要讲述了bug这个词的发展,在不同的年代,有着不同的意思,所以答案是B。

考点:故事类阅读

第二节(共5小题:每小题2分, 满分10分)

根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。

Health is the most important thing in the world. Nothing is more important than health. If we take away our money, houses, or even our clothes, we can still survive. 36 That is why we always try to eat in a healthy way and exercise regularly.

How can we keep healthy? In order to eat healthily, I usually avoid eating food high in fat, like French fries or cookies, which are junk food. 37 I eat a lot of vegetables and fresh fruits which are full of vitamins.

38 Taking exercise every day helps us build a strong body. Regular exercise is an important part of keeping me healthy.

What’ s more, I think friends are an important part of one’s health. 39 I always feel better when I am with friends than when I am alone. When I am with friends, I always laugh. Laughing is also an important part of health. It’s good to stay with my friends.

By eating properly and exercising regularly, I can keep my mind as well as my body happy. These things sound easy to do, but not many people can manage them. 40

A. I only eat little meat.

B. On the other hand, doing exercise is very important.

C. Some people appear fat because they often eat too much.

D. I think a strong will is necessary if we want to keep healthy.

E. But if our health is taken away, it is certain that we would die.

F. There are some people who like staying alone, but they keep healthy.

G. Many studies show that people who have a wide range of social contact get sick less than those who don’t.

【答案】

36.E

37.A

38.B

39.G

40.D

【解析】

试题分析:

36.E前文提到如果我们没有了钱、房子、衣服,我们仍然可以生存,但是如果我们没有了健康呢,我们会走向死亡,这就是我们为什么要保持饮食平衡机加强锻炼的原因,所以答案是E。

37.A前文提到保持健康饮食要合理,即:少吃肉食,多吃蔬菜,所以答案是A。

38.B 下文提到了锻炼,所以加强锻炼也是一种重要的方式,所以答案是B。

39.G本段涉及到交际是保持健康的重要方式,广泛的社交会使人得病的几率减小,所以答案是G。

40.D本段涉及到保持身体健康要饮食平衡和加强锻炼,说起来容易,但做起来会很困难,需要有坚强的意志,所以答案是D。

考点:生活类阅读。

第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)

完形填空(共20小题,每小题1.5分,满分30分)

The hospital I work in sits on a beautiful mountain. People often have to walk about 40 kilometres in order to see a 41 .This is why home-based care comes in. A doctor and several nurses travel out to 42 sick people. Before I go out, I often buy some 43 for the poor people we will meet as some of them might be hungry. I 44 buy a bag of sweets for the children every time I go out.

One day, I 45 at an orphanage(孤儿院).Inside I saw a beautiful little girl, Tanzile. I gave her a sweet from my bag with a(n) 46 and she asked, “Can I have another one?”I gave her another one and 47 ,“This little darling is so clever—she has taken two for 48 .”But after I asked her some questions, I was 49 .Tanzile is 7 years old. Two years ago, both of her parents 50 in a car accident. Her younger sister who was only three then was taken away by a couple.

Ever since then, she has 51 to accept what people give only to her 52 they give her two.

In fact, we found many things that she had been 53 to give to her sister one day.

I said to her, “You must 54 it if someone gives you food or something else—even if it is only one piece 55 two—for your own healt h.”It was so 56 for me to fight back the tears as she 57 her head. Her hope and 58 were all that she had. They 59 more than anything else.

I hope that Tanzile and the other beautiful children like her will 60 with their brothers and sisters again.

41.A.result B. doctor C. parent D .friend

42.A.help B. surprise C. encourage D. protect

43.A.clothes B. medicine C. food D. water

44.A.hardly B. still C .never D. also

45.A.stopped B. hid C. survived D. danced

46.A.wish B. smile C .plan D. idea

47.A.guessed B. believed C. thought D .imagined

48.A.myself B. yourself C. herself D .themselves

49.A.interested B. pleased C. scared D. surprised

50.A.died B. tried C. fought D. cried

51.A.pretended B. refused C. hoped D. dreamed

52.A.although B. if C. once D. unless

53.A.developing B. choosing C. collecting D. making

54.A.want B. check C. eat D .accept

55.A.more than B. together with C. except for D .instead of

56.A.hard B. sorry C. funny D. strange

57.A.shook B .hit C. touched D. pressed

58.A.honesty B. attitude C .love D. humour

59.A.cared B. mattered C. cost D. earned

60.A.show up B .get along C. get together D. go out

【答案】

41. B

42. A

43. C

44. D

45. A

46. B

47. C

48. C

49. D

50. A

51. B

52. D

53. C

54. D

55. D

56. A

57. A

58. C

59. B

60. C

【解析】

试题分析:文章讲述了作者作为一名医生在外出诊时遇到的一件事情,一位小女孩在接受别人的东西是从来要两份,因为她想念自己的妹妹的缘故。

41. B考察名词辨析。A.result结果;B. doctor医生;C. parent父母;D .friend朋友;根据文意人们去看医生通常要走40公里的路程,所以答案是B。

42. A考察动词辨析。A.help帮助;B. surprise惊奇;C. encourage鼓励;D. protect保护;根据文意医生和护士外出出诊为病人看病,所以答案是A。

43. C考察名词辨析。A.clothes衣服;B. medicine药;C. food食物;D. water水;根据文意“我”经常会为贫穷的人带一些食物所以答案是C。

44. D考察副词辨析。A.hardly几乎不;B. still仍然;C .never从不;D. also也;根据文意每次外出的时候“我”也为孩子们准备一包巧克力,所以答案是D。

45. A考察动词辨析。A.stopped停止;B. hid隐藏;C. survived生存;D. danced跳跃;根据文意一天,“我”来到了孤儿院所以答案是A。

46. B考察名词辨析。A.wish愿望;B. smile微笑;C .plan计划;D. idea主意;根据文意“我”微笑着给了她一块巧克力,所以答案是B。

47. C考察动词辨析。A.guessed猜测;B. believed 相信;C. thought想;D .imagined想象;根据文意“我”给她另一个并想这个小女孩真聪明,所以答案是C。

48. C考察人称代词辨析。根据句意她为她自己拿走了两个,所以用herself。

49. D考察形容词辨析。根据文意A.interested有意思的; B. pleased愉快的; C. scared 害怕的;D. surprised惊奇的;根据文意“我”问了一些问题之后,感到很震惊,所以答案是D。

50. A考察动词辨析。A.died死亡;B. tried尽力;C. fought 打;D. cried哭泣;根据文意两年前,她的父母都死于车祸中,所以答案是A。

51. B考察动词辨析。A.pretended假装;B. refused 拒绝;C. hoped 希望;D. dreamed梦想;根据文意她拒绝人们只给他一份东西,所以答案是B。

52. D考察连词。A.although尽管;B. if 好像;C. once一旦;D. unless除非;根据文意除非给她两份,她才会接受,所以答案是D。

53. C考察动词辨析。A.developing发展;B. choosing 选择;C. collecting收集;D. making制作;根据文意她收集了一些东西希望有一天可以给妹妹,所以答案是C。

54. D考察动词辨析。A.want 想要;B. check核对;C. eat吃;D .accept接受;根据文意“我”告诉她,你一定要接受别人给你的食物或其他的东西,所以答案是D。

55. D考察词组辨析。A.more than多于…;B. together with一起;C. except for除了;D .instead of而不是;根据文意即使是一个不是两个,为了身体健康,也要接受,所以答案是D。56. A考察形容词辨析。A.hard困难的;B. sorry抱歉的;C. funny 有趣的;D. strange陌生的;根据文意我很难让流出来的眼泪在流回去,所以答案是A。

57. A考察动词辨析。A.shook震动; B .hit击打; C. touched触摸;D. pressed挤压;根据文意她摇着她的头,所以答案是A。

58. C考察名词辨析。A.honesty诚实;B. attitude态度;C .love热爱; D. humour幽默;根据文意她的希望和热爱是她得得一切,所以答案是C。

59. B考察动词辨析。A.cared 关心;B. mattered事情; C. cost花费;D. earned挣钱;根据文意他们所关心的不是其他的事情。

60. C考察词组辨析。A.show up展示;B .get along相处;C. get together一起; D. go

out出去;我希望Tanzile和其他的孩子能够和他们的兄弟姐妹重新在一起,所以答案是C。考点:故事类短文

第二节语法填空(共10小题,每小题1.5分,满分15分)

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(一个单词)或括号内单词的正确形式。把正确答案写在答卷上。

One day Mary was busy working in her office in London 61 she received an e-mail from her friend Joan. In Joan’s e-mail ,she persuaded Mary 62 (look)for a flat in London for her. As she had 63 (little)money at her command than before, the flat had to be cheap, but it had to be modern, with elevators, gas lines. It had to be in the 64 (east)part of London, with petrol and subway stations nearby. Though Mary found it difficult to find such a flat, she still went 65 (care)from one block(街区)to another, looking for a flat 66 would meet(满足) Joan’s requirements. Having tried too many times, Mary met her boss and politely asked him 67 advice. It was the first time that she 68 (talk)with his boss about her personal problems. It happened that the boss just had such a flat for rent, so they quickly reached 69 agreement(协议). But to her surprise ,when she e-mailed Joan, telling her the good news, Joan said that she had changed 70 mind—she was not returning to London.

【答案】

61.when

62. to look

63.less

64.eastern

65.carefully

66.which/that

67.for

68.had talked

69.an

70.her

【解析】

61.when考察连词。句意:一天当玛丽收到朋友的邮件时,她正在伦敦忙着工作。

62. to look考察不定式。句意:在Joan的邮件里,他说服玛丽看一看伦敦的平房。

63.less考察形容词。句意:因为他现在钱比较少,二平房又便宜。

64.eastern考察名词。平房必须在伦敦的东部。

65.carefully考察副词。尽管对于玛丽来说,找平房是很困难的,但他还是仔细的从一个街区找到另一个街区。

66.which/that考察引导词。which/that引导flat的定语从句。

67.for考察介词。她试了很多次,她去找了她的老板并有礼貌的向他询问建议。

68.had talked考察时态。这是他第一次向老板询问个人问题。

69.an考察冠词。正好他的老板有一间平房要出租,他们就达成了协议。

70.her考察人称代词。Joan说他改变注意了,他不会伦敦了。

考点:语法填空。

第四部分写作(共两节,满分35分)

第一节短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分)

When the accident was happened, I was standing near a bus stop. There I saw an old lady waiting a bus with her umbrella. The bus soon arrived. There were too many passengers hurried to get on it th at the old lady couldn’t get on. A driver closed the door without looking careful and drove away. Unluckily, the old lady’s umbrella was caught by the door. He shouted to the driver but he didn’t hear. The bus pulled her along the road. Finally, she fall t o the ground. Several minutes late, the ambulance came and took her to hospital. I thought it was the driver should be responsible for the accident.

【答案】

71.was happened 删除was

72.waiting后加for

73.too many –so many

74.hurried-hurrying

75.A- The

76.careful-carefully

77.He改为She

78.fall-fell

http://www.doczj.com/doc/e1a8ab8c1eb91a37f0115ccf.htmlte-later

80. driver后加that 或who

【解析】

71.was happened 删除was考察be动词。句意:当事故发生的时候。

72.waiting后加for考察介词。wait是不及物动词接宾语时要加for。

73.too many –so many考察修饰词。too…to表示如此…以至于…;

74.hurried-hurrying考察动名词。句意:hurrying修饰passengers表示“着急上车的乘客”。

75.A- The考察冠词。the表示特指,文中特指“司机”。

76.careful-carefully 考察副词。句意:司机没有仔细看就开走了。

77.He改为She考察人称代词。文中是the old lady轩昂司机大喊,所以是she。

78.fall-fell考察时态。文中时态是过去式,前后要保持一致。

http://www.doczj.com/doc/e1a8ab8c1eb91a37f0115ccf.htmlte-later考察词意辨析。句意:几分钟以后,救护车来了,并把她送到了医院。late表示“晚的”。

80. driver后加that 或who考察引导词。that 或who是引导driver的定语从句。

考点:短文改错。

第二节书面表达(满分25分)

五一小长假即将开始,请根据提示写一篇英语短文,谈谈你打算如何安排你的假期生活。内容要点应包括:

*和同学一起野餐;*反思半学期以来的高中生活,确定新的学习目标,改进学习方

*补习弱科;*帮助家长做家务活。注意:

①短文的内容要连贯、完整。

②短文单词数:120—150词。

③参考词汇:去野餐go for a picnic反思reflect on学习方法studying method

④首句已经给出,不计入总词数。

The May Day holiday is coming.______________________________________________ ______________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________ __________________________________________

【答案】

One Possible Version:

The May Day holiday is coming. We all feel excited about it. After all, after two months’ study, we are all very tired.

First, I will go for a picnic with my classmates. The weather in May is always very fine. I’m sure we’ll have great fun and relax ourselves a lot. Second, I will reflect on my study in the last two months to find my shortcomings. Then, I will set a new goal and improve my studying method in order to make greater progress in the near future.

The third thing I want to do is to learn English because my English is not very good. But I know it is very important if I’m to succeed. Of course,I am also going to help my mother do some housework.

Now, I am looking forward to enjoying my life in the holiday. I believe it can be very wonderful.

2015-2016学年四川省广元市广元中学高一下学期第一次段考英语试卷 解析版