当前位置:文档之家 > 2010年全国职称英语卫生类(C级)全真模拟训练(2)-中大网校

2010年全国职称英语卫生类(C级)全真模拟训练(2)-中大网校

2010年全国职称英语卫生类(C级)全真模拟训练(2)-中大网校

2010年全国职称英语卫生类(C级)全真模拟训练(2)

总分:100分及格:60分考试时间:120分

第1部分:词汇选项(第1~15题,每题1分,共15分)
下面每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请为每处划线部分确定1个意义最为接近选项。

(1)They only have a limited amount of time to get their points across

A. large

B. total

C. small

D. similar

(2)In short,l am going to live there myself.

A. In other words

B. That is to say

C. In a word

D. To be frank

(3)Did Any one ecall when l was out ?

A. everyone

B. someone

C. nobody

D. anybody

(4)He lacked the strength to deal with all these problems.

A. think of

B. talk about

C. copy down

D. cope with

(5)Please do not hesitate to call me if l can be of further assistance.

A. contact

B. see

C. help

D. touch

(6)The policemen acted quickly because l!ves were at stake

A. indespair

C. in misery

D. in pain

(7)Even in a highly modernized country,manual work is still needed-

A. physical

B. mental

C. natural

D. hard

(8)They agreed to settle the dispute by peaceful means

A. complete

B. determine

C. untie

D. solve

(9)you must shine your shoes

A. polish

B. clear

C. wash

D. mend

(10)in judging our work you should take into consideration the fact that we have been very busy recently

A. thought

B. account

C. mind

D. brain

(11)I rarely wear a raincoat because I spend most of my time in a car.

A. normally

B. seldom

C. frequently

D. usually

(12)He spoke in such a pleasant manner that l felt at ease with him at once.

A. confident

B. relaxing

D. comfortable

(13)I am not certain whether he will come.

A. determined

B. sure

C. sorry

D. glad

(14)The governor,appointed a committee to find Out what was wrong.

A. did up

B. set up

C. put up

D. took up

(15)The expedition reached the summit at 10:30 that morning.

A. bottom of the mountain

B. foot of the mountain

C. top of the mountain

D. starting point

第2部分:阅读判断(第16~22题,每题1分,共7分)
下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C.

(1)根据下列文章,请回答{TSE}题。Health Care in the USHealth care in the US is well—known but very expensive.Paying the doctor’s bill after a major illness or accident can cost hundreds of thousands of dollars.In the US.a person’s company, not the government。pays for health insurance Employers have contracts with insurance companies,which pay for all or pan of employees’doctors’bills.The amount that the insurance company will pay out to a patient differs wildly.It all depends on what insurance the employer pays,The less the boss pays to the insurance company, the more the employee has to pay the hospital each time he or she gets sick.In 2004。the average worker paid an extra US$558 a year, according to a San Francisco report.The system also means many Armenians fall through the cracks(遭遗漏).In 2004,only 61 per cent of the population received health insurance through their employers,according to the report.The unemployed,self-employed,part—time workers and graduated students with no jobs were not included.Most US university students have a gap between their last day of school and thief first day on the job.Often,they are no longer protected by their parents’insurance because they are now considered independent adults.They also cannot buy university health insurance because they are no longer students.Another group that falls through the gap of the US system is

2010年全国职称英语卫生类(C级)全真模拟训练(2)-中大网校

international students,All are required to have health insurance and cannot begin their classes without it but exact policies(保险单)differ from school to sch001.Most universities work with health insurance companies and sell their own standard plan for students.Often。buying the school plan is requiem,but luckily it's also cheaper than buying direct from the insurance company.{TS}In the US a pemon’S company buys him or her health insurance.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned

(2)All employees in the US have the same kind of health insurance.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned

(3)In 2004,most of the unemployed in the US were women.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned

(4)In the US,graduated students with no jobs can buy university health insurance.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned

(5)All international students in the US have to buy health insurance.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned

(6)The health care system in the US takes care of everyone in the country.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned

(7)The international students in the US work harder than the American students.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned

2010年全国职称英语卫生类(C级)全真模拟训练(2)-中大网校

第3部分:概括大意与完成句子(第23~30题,每题1分,共8分)
下面的短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为第2~5段每段1选择个最佳标题;(2)第27~30题要求从所给的6个选项中为每个句子确定1个最佳选项。

(1)根据下列文章,请回答{TSE}题。Health Promotion1 World health will improve only if the people themselves become involved”in planning,implementing,and having a say about their own health and health care.But.1nvolvement.will not just happen.2 How serious are we about involving individuals,families,and communities? Are we prepared—mentally and professionally(专业上)-to Listen to their concerns,to learn from them what they feel 5is important,to share with them appropriate information,to encourage and support them? In many cases, SO far, the answer is‘N0’.We can go on and on developing plans:nothing will happen unless all health workers,all heath managers.and key professionals(专业人员)in other areas come to realize what is at stake.To overcome these particular stumbling-blocks(障碍物)。I see three major requirements.3 First health workers must understand that the concept of primary health care involves new roles for them,and a new outlook(观点).Not only should we be concerned with disease prevention and control。we must also be concerned with health promotion and care,and not least with development in general—and with people.Our health technologies must be based on what the people themselves want and need.4 Second,health workers must accept their new roles。More yet:they must be keen to try them out.to broaden their scope and to innovate(创新)in the partnership(合伙人,合作关系)approach.Their main concern must be to find ways of helping individuals and communities become self-dependent.5 This brings me to my third point:health workers must have the necessary skills to perform these new roles effectively and to make efficient use of existing knowledge.This calls for a training force fully familiar with previous experience and keen to provide the kind and quality of professional preparation needed.It also calls for full support from health manage for such training.{TS}Paragraphs 2_____________

A. Acceptance of New Roles

B. Lack of Health Technologies

C. Urgent Need to Improve the Current Situation

D. Importance of Taking a New Outlook

E. Support of the People

F. Demand for Necessary Skills

(2)Paragraphs 3_____________

(3)Paragraphs 4_____________

(4)Paragraphs 5_____________

2010年全国职称英语卫生类(C级)全真模拟训练(2)-中大网校

(5)Without the involvement of the people,there is no point in endlessly_____________

A. some stumbling-locks

B. dependent on others

C. the necessary skills

D. Self-dependent

E. developing plans

F. health Workers

(6)The concept of primary health care involves new roles for_____________.

(7)It is important for health workers to find ways of helping the people become _____________

(8)Health workers cannot perform their new roles effectively without_____________

第4部分:阅读理解(第31~45题,每题3分,共45分)
下面有3篇短文后有5道题。请根据短文内容,为每题定1个最佳选项。

(1)根据下列文章,请回答{TSE}题。Saving MoneyWhere you save your money often depends on what you are saving for.If you are saving to buy a CD(光盘)or to go to a concert,then probably you would keep your money somewhere in your room.If you are saving for a big purchase like a mountain bike or a school trip,where would you save your money?One place to save money is the bank.Putting your money in a savings account will help your money earn more money.If you put your money in a piggy bank(猪形储蓄罐),one year later you’still have the same amount of money you put in.If you put your money in a savings account,one year later, you’ll have more money than you put in.Why?When you keep your money in a bank,your money earns interest.Interest is an amount of money a bank pays you to use your money.The bank Users your money (and the money of other people,too)to loan money to people and businesses.The bank will send you a statement several times a year.A bank statement tells you how much money you have in your account.It also tells you how much interest you have earned.If you leave your money in the bank,you can watch it growl Another way you can save money is to buy a certificate of deposit or CD.If you have some money that you don。t need to use for a long time,this is a good way to make your money grow.You can buy a CD at a bank。You agree not to use the money for a certain period of time.That period might be from six months to five years.You can’t touch your money during that time, If you d0,you must pay a penalty,or fee.{TS}Your money will earn more money if you put it

A. in your roo

B. in a piggy ban

C. in your pocke

D. in a savings accoun

2010年全国职称英语卫生类(C级)全真模拟训练(2)-中大网校

(2)A bank pays you interest for

A. wasting your mone

B. lasing your mone

C. using your money

D. decreasing your mone

(3)Among other things a bank statement tells you

A. the amount of money you have in the ban

B. the current rates of interest。

C. the current rates of exchang

D. the best way to save your mone

(4)If you draw your money before it is due you will have to

A. pay interest to the ban

B. close your accoun

C. open a new accoun

D. pay a penalty or fe

(5)the word“touch”in paragraph 7 could be best replaced by

A. “deposit”.

B. “lend”.

C. “use”.

D. “cash”.

(6)根据下列文章,请回答{TSE}题。Sleepwalking(梦游)Not all sleep is the same every night.We experience some deep。quiet sleep and some active sleep,which is when dreams happen.You might think sleepwalking would happen during active sleep,but a person isn’t physically active during active sleep.Sleepwalking usually happens in the first few hours of sleep in the stage called slow-wave or deep sleep.Not all sleepwalkers actually walk.Some simply sit up or stand in bed or act like they’re awake when in fact,they’re asleep! Most,however, do get up and move around for a few seconds or for as long as half an hour.Sleepwalkers’eyes are open,but they don’t see the same way they do when they’re awake and often think they’re in different rooms of the house or different places altogether.Sleepwalkers tend to go back to bed on their own and they Won't remember it in the morning.Researchers estimate that about 15% of kids sleepwalk regularly.Sleepwalking may run in families(在家族中世代相传)and sometimes Occurs when a parasol is sick,has a fever r,is not getting enough sleep。or is stressed(紧张的).If sleepwalking occurs frequent y,every night or s0,it's a good idea for your mom or dad to take you to see your doctor.But occasional sleepwalking generally isn’t something to worry about,although it may

2010年全国职称英语卫生类(C级)全真模拟训练(2)-中大网校

look funny or even scary(骇人的)for the people who see a sleepwalker in action.Although occasional sleepwalking isn’t a big deal,it's important,of course,that the person is kept safe.Precautions(预防措施)should be taken SO the person is less likely to fall down,run into something,or walk out the front door while sleepwalking.{TS}When does sleepwalking usually occur?

A. During deep slee

B. During active slee

C. In the daytim

D. In the early mornin

(7)What most sleepwalkers do is

A. simply sit U

B. simply stand in be

C. get up and walk for hour

D. get up and walk for some tim

(8)Sleepwalkers usually go back to bed

A. after waking u

B. after being woken u

C. by themselve

D. with the help of other

(9)You’d better go and see a doctor if you

A. see a sleepwalker in actio

B. never sleepwal

C. sleepwalk occasionall

D. sleepwalk frequentl

(10)measures should be taken to

A. prevent from sleepwalkin

B. keep sleepwalkers saf

C. avoid running into sleepwalker

D. help people sleep wel

(11)根据下列文章,请回答{TSE}题。Too Late to Regret ItWhen l was a junior I met, a second.year student in my department.He wasn’t tall or good-looking.but he was very nice,attractive and athletic.He had something that I admired;very much.He was natural-warm,and sincereI disregarded(不顾)、parents’disapproval.We were very happy together.He picked me up from my dorm every morning,and after class we would sit alongside the stream that ran

2010年全国职称英语卫生类(C级)全真模拟训练(2)-中大网校

through campus,or sunbathe(晒太阳)on the lawn.At night he would walk me back to my dorm)He came from a poor family, but in order to make me happy, he borrowed, money from is friend to buy presents and meals for me.Our fellow students Looked up to him as a role model,and the girls envied(妒忌)me.He wasn’t a local’but wanted to stay here after graduation.I thought we had a future together.however when I got a part.time job during the summer vacation,people began giving me a lot of pressure,saying that a pretty, intelligent girl like me should find a better guy to spend time with.This was also what my family thought。He spent the summer in his hometown,S0 1 was all by myself.When he got back,I began finding fault with him.But his big heart and warmth soon drove all unpleasant thoughts away.However, I had no idea how badly I had hurt him and that things would get worse.I had a good part—time job off campus that paid pretty well.With my good performance at school。I also got admission to graduate school at one of China’s best universities.He,on the other hand,did not do so well at school or at work.I had to worry about his living expenses,job and scores.Almost all my colleagues and friends advised me to break up with him.Then we had a quarrel last June.He was in great pain,and my cold words and bad moods started turning him away.Graduation time was drawing near, and he said he wanted to go back to his hometown.He said that he couldn’t put up with me anymore.I was’shocked and looked at him in despair.True love happens only once,but I found it out too late.{TS}When did the author fall in love with the boy?

A. After she had a quarrel with hi

B. When she was a junio

C. When she was a second-year studen

D. After she found a part-time jo

(12)What did he do to make her happy?

A. He studied much harde

B. He often took her for a rid

C. He always endured her insult

D. He often bought her presents and meal

(13)Who advised her to break up with him?

A. His parent

B. Her teacher

C. Her colleagues and friend

D. Their fellow student

(14)Why did he leave her?

A. Because he could no longer bear he

B. Because he hated he

C. Because his parents needed taking care o

D. Because he wasn’t a loca

2010年全国职称英语卫生类(C级)全真模拟训练(2)-中大网校

(15)Upon learning that he would leave her, she was

A. very happ

B. extremely joyfu

C. quite relieve

D. in great pai

第5部分:补全短文(第46~50题,每题2分,共10分)
下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。

(1)根据下列文章,请回答{TSE}题。

(2)请选择(2)处最佳答案。

(3)请选择(3)处最佳答案。

(4)请选择(4)处最佳答案。

(5)请选择(5)处最佳答案。

第6部分:完形填空(第51~65题,每题1分,共15分)
下面的短文有15处空白,请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。

(1)根据下列文章,请回答{TSE}题。Preferences Vary on Circumstancesof DyingAmongterminally(晚期)ill people,attitudes differ on what they think constitutes a__________(1)orbad death,the results of a new study suggest.Dr.ElizabethK.Vig of the University of Washington in Seattle and colleagues interviewed 26men with_________(2)heart disease or cancer.The men were asked to describe goodand bad deaths,and they also answered_______________(3)about their preferencesfor dying.“In this small study.Terminally ill mendescribed good and bad deaths _________(4)。”Vig said.“They did not hold thesame views about such Issues ________ (5)the presence of others at the very endof life or preferred location of death.Manyof the men considered________(6)in their sleep to be a good death.The reasonswere varied and included not_________(7)that death was imminent(即将发生的),and thatdeath would be painless.For close to half of the men,a prolonged(拖延的)death was___________(8)abad death.Some of the men associated a prolonged death with prolonged pain,_______(9)others thought a prolonged death would be difficult for their families.Mostmen said that their_________(10)were very important to them,but this did not mean that they wanted relatives

2010年全国职称英语卫生类(C级)全真模拟训练(2)-中大网校

close atthe_________(11)of death."Valuii‘19 family did not als0___________(12)wantingfamily present at the very end of life。”Vig said.“In fact,some expressed concerns_________(13)burdening loved ones,”Vig said.For instance.some men were worriedabout the emotional or_________(14)impact on their family members,according tothe Washington researcher.Some were worried _______(15)their need for carewould be a burden on their families,she said.{TS}

A. wrong

B. pure

C. good

D. whole

(2)

A. frequent

B. terminal

C. early

D. light

(3)

A. reports

B. opinions

C. questions

D. remarks

(4)

A. differently

B. similarly

C. strangely

D. fully

(5)

A. to

B. as

C. at

D. for

(6)

A. working

B. dying

C. talking

2010年全国职称英语卫生类(C级)全真模拟训练(2)-中大网校

D. dreaming

(7)

A. arguing

B. proposing

C. hoping

D. knowing

(8)

A. meant

B. presented

C. considered

D. taken

(9)

A. where

B. unless

C. because

D. while

(10)

A. families

B. friends

C. colleagues

D. wishes

(11)

A. length

B. time

C. sake

D. hand

(12)

A. stand

B. mean

C. help

D. quit

2010年全国职称英语卫生类(C级)全真模拟训练(2)-中大网校

(13)

A. round

B. within

C. about

D. into

(14)

A. financial

B. original

C. social

D. historical

(15)

A. SO

B. when

C. why

D. that

答案和解析

第1部分:词汇选项(第1~15题,每题1分,共15分)
下面每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请为每处划线部分确定1个意义最为接近选项。

(1) :C

(2) :C

(3) :D

(4) :D

(5) :A

(6) :B

(7) :A

(8) :D

(9) :A

(10) :B

(11) :B

(12) :D

(13) :B

(14) :B

(15) :C

第2部分:阅读判断(第16~22题,每题1分,共7分)
下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C.

2010年全国职称英语卫生类(C级)全真模拟训练(2)-中大网校

(1) :A

(2) :B

(3) :C

(4) :B

(5) :A

(6) :B

(7) :C

第3部分:概括大意与完成句子(第23~30题,每题1分,共8分)
下面的短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为第2~5段每段1选择个最佳标题;(2)第27~30题要求从所给的6个选项中为每个句子确定1个最佳选项。

(1) :C

(2) :D

(3) :A

(4) :F

(5) :E

(6) :F

(7) :D

(8) :C

第4部分:阅读理解(第31~45题,每题3分,共45分)
下面有3篇短文后有5道题。请根据短文内容,为每题定1个最佳选项。

(1) :D

(2) :C

(3) :A

(4) :D

(5) :C

(6) :A

(7) :D

(8) :C

(9) :D

(10) :B

(11) :B

(12) :D

(13) :C

(14) :A

(15) :D

第5部分:补全短文(第46~50题,每题2分,共10分)
下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。

(1) :D

(2) :A

(3) :C

(4) :F

(5) :B

第6部分:完形填空(第51~65题,每题1分,共15分)
下面的短文有15处空白,

2010年全国职称英语卫生类(C级)全真模拟训练(2)-中大网校

请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。

(1) :C

(2) :B

(3) :C

(4) :A

(5) :B

(6) :B

(7) :D

(8) :C

(9) :D

(10) :A

(11) :B

(12) :B

(13) :C

(14) :A

(15) :D

2010年全国职称英语卫生类(C级)全真模拟训练(2)-中大网校