中考英语英语阅读理解精选附答案50
- 格式:doc
- 大小:121.50 KB
- 文档页数:15
中考英语英语任务型阅读理解(附答案)50一、英语任务型阅读1.根据短文内容列要点。
There are many things that you should be careful with when you are alone at home. Read the following situations to protect yourself.Keep the door locked when you are alone at home. Many people think it's the best way to protect themselves.Keep a list of phone numbers to call for help- such as 110, or a neighbour's number.Be careful with the electrical appliances(电器). If you don't know how to use them, ask your parents. Make a safety check before going to sleep.(Look through the keyhole when you hear the doorbell. If there are strangers, ask "Who's that?" with the door locked and say "Come back later." Don't tell them that your parents are away. Say "Mum's having a shower." or "Dad's having a sleep.Here's some information about how to ________ at home. Keep the door ________ when you're alone at home. To call for help, keep a list of ________. Before going to sleep, make a ________ of the electrical appliances. When you talk to strangers, ask "Who's that?" with the door locked and don't say your parents are ________.【答案】 protect yourself;locked;phone numbers;safety check;away【解析】【分析】主要讲了独自在家时怎样自我保护。
中考英语英语阅读理解训练经典题目(含答案)50一、英语阅读理解专项练习试卷1.阅读理解A. Eric@163. ComB. Joan@163. comC. Beth@yahoo. comD. Carla@yahoo. com (2)How soon did Eric get the reply from Aunt Carla?A. In one day.B. In two days.C. In a week.D. In a month.(3)Why did Eric write the email to Carla?A. To say sorry.B. To ask for advice.C. To give advice.D. To say something unfriendly.(4)Carla gave pieces of advice to Eric.A. fiveB. FourC. threeD. two【答案】(1)D(2)A(3)B(4)C【解析】【分析】主要讲了Eric和同学Joan相处不好,写电子邮件给Beth时,Beth回信时结果给Joan回信了,Joan知道后非常生气,Beth也不高兴,Eric写电子邮件向Carla寻求帮助。
(1)细节题。
根据Subject: Some advice From: Carla@yahoo. com可知有问题可以向Carla 寻求帮助,故选D。
(2)细节题。
根据第一个表格Date:15/04/20199:05 AM和第二个表格Date:16/04/20198:30 AM可知2019奶奶4月15日9:05分Eric写的电子邮件,2019年4月16日8:30Carla回信,所以是一天内回复,故选A。
(3)细节题。
根据but how do I get her to forgive(谅解)me? What should I do?我应该怎样做,可知Eric寻求帮助建议,故选B。
一、中考英语阅读理解汇编1.阅读短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
On April 26, 2017, a big Chinese ship caught the eyes of the whole world. China's first homemade aircraft carrier (航空母舰) hit the water in Dalian, Liaoning.The new big ship is China's second aircraft carrier. It was designed in China and built in China, too. It is about 315 meters long and 75 meters wide. That is a bit larger than three soccer fields. An aircraft carrier is like an airport on the sea. It can carry planes and troops to war. Planes fly from the carrier and land back on it, and soldiers work and live on it, too. But building an aircraft carrier is like an airport on the sea. It can carry planes and troops to war. Planes fly from the carrier and land back on it, and soldiers work and live on it, too. But building an aircraft carrier is so hard and expensive. It costs a lot of money and needs a large amount of steel and other special materials. For example, a basic aircraft carrier is made of 60, 000 tons of steel. It also uses complex (复杂的) technologies, including radar, electrics, mechanics and weapons. Finally, it takes years to build one. Today, not many countries own an aircraft carrier or have the ability to build one. China has become the seventh country in the world that can build an aircraft carrier by itself, after the USA, Russia, England, France, Italy and Spain.(1)In which year did China's first homemade aircraft carrier hit the water?A. In 2017.B. In 2016.C. In 2018.D. In 2019.(2)What's the best title of this passage?A. An Airport on the SeaB. China Has Bought the Second Aircraft CarrierC. China's Homemade Aircraft CarrierD. The Sixth Country to Build an Aircraft Carver(3)What is not needed to build the aircraft carrier?A. special materialsB. technologiesC. steelD. wood(4)How many aircraft carriers does China have according to the passage?A. oneB. twoC. threeD. four(5)How does the writer feel about the homemade aircraft carrier in China?A. proudB. worriedC. upsetD. hopeless【答案】(1)A(2)C(3)D(4)B(5)A【解析】【分析】主要讲了中国第一个国产的航空母舰在大连辽宁下水。
中考英语阅读理解阅读下列短文,然后从A、B、C、D四个选项中选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳选项。
阅读理解(1)A()1.If Joe wanted to buy the cheapest ticket for Peak Day,he could book(预定)one during .A.Pre - sale ⅠB.Pre – sale ⅡC.Pre – sale ⅢD.Expo Session ()2.On March 1,2010,Sue bought two Standard Day tickets for her parents。
She paid for them。
A.¥380 B.¥300 C.¥260 D.¥180()3.It cost Thomas ¥160 to get a ticket for Standard Day.He probably bought it on .A.April 23,2009 B.August l,2009 C.February 2,2010 D.May 20,2010 ()4.Kathy spent 900 yuan on a ticket for Shanghai Expo.Her visit can last days.A.one B.three C.seven D.ten( )5.Visitors to Shanghai Expo could buy tickets only after May 1,2010.A. morning B.afternoon C.evening D.midnightBOn February 3rd,1949,New York Harbor(港)was an exciting place.Many people were there to greet a ship from France.On the ship were 49 French railroad boxcars(火车车厢)filled with gifts from the people of France to the people of America.These boxcars were from the famous Merci Train(Merci:a French word meaning “thank you").After World War II(二战),a lot of factories,roads and farms in France had been destroyed.Many French people had no jobs or money and had little to wear and little to eat.In the winter of 1947,a train was sent across the United States,stopping in cities and towns along the way.At every stop,people gave whatever they could.Factories gave clothing and medicine.Farmers gave food.Families gave money.Even school children gave away their pocket money.All the things were then taken to France by ship.By 1949,the French had begun to recover(恢复)from the war.The Merci Train was their way of saying “thank you” to America.French people had filled the boxcars with gifts.Most of them were personal,like hand — made toys,children’s drawings,or postcards.But the boxcars themselves were perhaps the most meaningful of the gifts.On each car,the French people had painted the pictures of all their 40 provinces.with an American eagle on the front.The boxcars were taken to each state of America,where they were warmly greeted.Now many of the states still keep their boxcars.Gifts sent by the French people can still be seen in some museums.The Merci Train came out of the war,but it now reminds the world that countries can also work together in peace.( )6.Many people crowded at New York Harbor on February 3rd,1949 to .A.welcome the Merci Train B.meet their familiesC.have a big party D.start a trip by ship()7.In 1947,a train stopped in cities across America in order to .A.give away clothing and food B.get more soldiers for the warC.collect things to help French people D.show exhibitions from the museums ()8.The underlined word “them” in Paragraph 3 refers to(指).A.the American people B.the French people C.the boxcars D.the gifts ()9.The French people painted their 40 provinces and an American eagle on each boxcar because.A.they thought France was stronger than AmericaB.it could show the friendship between the two countriesC.the boxcars would be more beautiful D.they were very good at painting pictures ()10.The passage is mainly about .A.the story of the Merci Train B.American museums where the boxcars keptC.gifts that American people liked D.World War IIC①The Dream It is everyone’s dream to work at home or not work at all.You can plan your own hours and work when you want to.There is no more rush hour and no hours that people wastewhen they get to and from a job every day.②The Fact The fact is that this dream can be attained.You can stay at home,work when you want to and make money when you need to.There are plenty of opportunities for you to make money at home,just by using your computer and the Internet.③Start Today! Educate yourself,look closely into all the opportunities and decide on what works best for you.It will not happen during one night,but you can make the decision today and start to make it happen today.④How Could You Do It? Do you have a blog(博客)or a personal website like millions of other people?Are you using it to make money?Most of these blog and website owners are not.But you can do that!⑤When you have your computer and the Internet working for you,your businesses will be working for you 24 hours a day,seven days a week.You will make money while you sleep,travel or do whatever you want to do all day long.⑥Get Going!There are many ways you can make money with your computer.And you can begin your Stay – at – home businesses with just a little money.What are you waiting for ?()1l.In which part of a newspaper would you most probably read this passage?A.Sports B.News C.Culture D.Business()12.What does the underlined word“attained”in Point ②mean ?A.Broken B.Realized C.Lost D.Destroyed ( )13.What’s the best title for Point ⑤?A.Sleep 24 Hours a Day B.Make Money Every MomentC.Play All Day Long D.Travel Around the World()14.Which of the following is NOT TRUE according to the passage ?A.People need a lot of money to start a stay – at – home business。
中考英语英语任务型阅读理解专题练习(含答案)50一、英语任务型阅读1.根据短文理解,回答下列各题。
CCTV reported that every year Chinese people throw away a lot of food; it can feed 200 million people for a year.Do we have too much food? Of course not. According to the UN World Food Program, there were 925 million hungry people around the world in 2010. Six million children die of hunger every year.Luckily, a number of people have realized the importance of saving food. Last November, Li Hong, a waitress in a restaurant in Nanjing, lost her job because she took some leftover(剩余的)food home for her son. Many people are by her side and criticized(批评)the waste behavior.What should we do in our daily life to waste less food? Here are some tips:①Don't order too much food in a restaurant. Only orde r as much as you want to eat. If you cannot eat all the food you order, take the rest of it home.②Don't be too picky(挑剔的)about food. Some food may not taste great, but your body needs it.③Don't keep too much food at home, especially vegetab les and fruit.“Every grain on the plate comes from hard work(谁知盘中餐, 粒粒皆辛苦).” It tells us everybody must save food.(1)How many children die of hunger every year?(2)Why did Li Hong lose her job?(3)What should we do if we can't eat all the food we order?(4)Can we keep too much food at home?(5)What can we learn from the passage?【答案】(1)Six million.(2)Because she took some leftover food home for her son.(3)We should take the rest of it home.(4)No, (We can't)(5)We must save food.【解析】【分析】⑴细节理解。
中考英语英语任务型阅读理解50一、英语任务型阅读1.李理去加拿大的Wonderland旅游,导游指南上有wonderland的相关服务和规定的说明,请从A—F中选择与这些服务说明配对的标志牌。
(其中一项为多余选项)A. B. C.【解析】【分析】(1)ATMs are just inside the Park beside Stroller, Locker and Wheelchair Rentals at the Front Gate. You can get money by using a nationwide visa debit card. 提款机位于公园里的手推车、储物柜、轮椅租赁处旁边,你可以通过使用全国范围的维萨信用卡得到钱。
选项F中是ATM的图片,故选F。
(2) A pet care is outside our Front Gate on the south side. Water and air-conditioned places are provided. Visitors' pets will be taken care of by the staff.宠物看管服务位于大门之外的南边。
有提供饮水和空调房间。
游客的宠物会被工作人员照顾。
选项E图片是一只宠物狗,故选E。
(3) If you are injured or you need medical assistance, tell any park staff who will call First Aid and have them come to your position. 如果您受伤了或需要医疗救助,请告知任何园区工作人员,他们会呼叫急救中心,让医护人员来到您身边。
选项 A 的医疗服务的标志,故选A。
(4) Smoking is not allowed while riding or standing in line for rides or in any of the children's areas or the Water Park. 乘坐游乐设施或排队等待时,儿童区域和“水上乐园”也禁止吸烟。
中考英语英语任务型阅读理解精选含答案50一、英语任务型阅读1.任务型阅读,阅读以上内容,并完成下面调查报告。
每空不超过两词。
In order to learn how the students in our school spend money, we made a survey by asking them some questions. First, we asked them how much money they spent last month. And then we asked how much money they spent on snacks, books, movies, computer games, phones, transportation and other things last month. Our maths teacher helped us make a graph(图表)of their answers as follows.In our school, each student spent about________ yuan on average(平均)last month. According to the graph made by our________ teacher, we know how much money the students spent on different things in our school. As the graph shows, they spent most on________ , covering 22% of all. It was followed by computer games and movies. Each of them was ________ . But to our surprise, he students spent ________ on books, only 6%.【答案】 a hundred/one hundred/100;math/maths;snacks;18%/18 percent/eighteen percent;least【解析】【分析】文章讲了学生做了一份调查,目的是了解学生在学校里是怎样花钱。
No. 1 中考英语阅读理解·“老”字趣谈每个国家都有各自的文化习惯,而这种文化上的差异往往会引起一定的误会,不过只要熟悉对方的风俗习惯做到入乡随俗,一切就OK啦!When my family moved to America in 2010 from a small village in Guangdong, China, we brought not only our luggage,but also our village rules,customs and culture. One of the rules is that young people should always respect(尊敬) elders。
Unluckily,this rule led to my very first embarrassment in the United States.I had a part—time job as a waiter in a Chinese restaurant. One time, when I was serving food to a middle-aged couple, the wife asked me how the food could be served so quickly. I told her that I had made sure they got their food quickly because I always respect the elderly。
As soon as I said that, her face showed great displeasure. My manager,who happened to hear what I said, took me aside and gave me a long lecture about how sensitive(敏感) Americans are and how they dislike the description “old”。
中考英语英语任务型阅读理解试题(附答案)50一、英语任务型阅读1.根据短文内容列要点。
Maybe you pride yourselves on only sleeping a few hours a night.However,are you feeling tired and sleepy throughout the day?Do you have a hard time keeping your eyes open as you study?Have you nodded off while driving?If you can answer"Yes"to any of these,it shows you could not have enough sleep.It is suggested that most adults need seven to nine hours'sleep.As for teens,they need even more.If you aren't getting enough sleep,you should:Avoid caffeine(咖啡因)You should avoid drinking caffeinated drinks such as coffee,tea and soda at least10hours before you go to bed.Avoid eating big meals before sleeping Eating a big meal can make you feel sleepy,and it can make you feel uncomfortable and prevent you from sleeping well.Build a healthy sleep environment With the light on,can you have a good sleep?Of course not, and you'd better keep your bedroom dark and cool.Avoid using electronic devices before bed The light from electronic devices can keep you from falling asleep.Try reading or listening to quiet music instead.Please get enough sleep from now on.Here is some information about how to get enough________.If you lack sleep,it's easy to keep your eyes________as you study.As to the time of sleeping,most adults need seven to nine hours'sleep while teens need________.You'd better avoid drinking caffeinated drinks.Stop ________before sleeping,and you can feel comfortable.Keep your bedroom dark and cool.Try reading or listening to quiet music________using electronic devices before bed.【答案】sleep;closed;more;eating big meals/eating too much;instead of【解析】【分析】主要讲了怎样得到足够睡眠的方法。
中考英语英语任务型阅读理解试题(附答案)50一、英语任务型阅读1.根据短文内容列要点。
Maybe you pride yourselves on only sleeping a few hours a night. However, are you feeling tired and sleepy throughout the day? Do you have a hard time keeping your eyes open as you study? Have you nodded off while driving? If you can answer "Yes" to any of these, it shows you could not have enough sleep.It is suggested that most adults need seven to nine hours' sleep. As for teens, they need even more. If you aren't getting enough sleep, you should:Avoid caffeine(咖啡因) You should avoid drinking caffeinated drinks such as coffee, tea and soda at least 10 hours before you go to bed.Avoid eating big meals before sleeping Eating a big meal can make you feel sleepy, and it can make you feel uncomfortable and prevent you from sleeping well.Build a healthy sleep environment With the light on, can you have a good sleep? Of course not, and you'd better keep your bedroom dark and cool.Avoid using electronic devices before bed The light from electronic devices can keep you from falling asleep. Try reading or listening to quiet music instead.Please get enough sleep from now on.Here is some information about how to get enough ________. If you lack sleep, it's easy to keep your eyes ________ as you study. As to the time of sleeping, most adults need seven to nine hours' sleep while teens need ________. You'd better avoid drinking caffeinated drinks. Stop ________ before sleeping, and you can feel comfortable. Keep your bedroom dark and cool. Try reading or listening to quiet music ________ using electronic devices before bed.【答案】 sleep;closed;more;eating big meals/ eating too much;instead of【解析】【分析】主要讲了怎样得到足够睡眠的方法。
中考英语英语任务型阅读理解试题(附答案)50一、英语任务型阅读1.根据短文内容列要点。
Hans Christian Andersen, a great Danish(丹麦的) writer, is very famous for his fairy tales. He wrote a lot of best-known stories such as The Emperor's New Clothes and The Ugly Duckling. His fairy tales have brought happiness to children across the world. The tales have versions(版本) of over a hundred languages.Andersen was born in Denmark in 1805. When he was still a young boy, he was already very clever and imaginative(富有想象力的). He created a small toy theatre and made clothes for his puppets(木偶). He also loved reading.After his father died, he learned to be a tailor (裁缝). Later he worked in a factory. At the age of fourteen, Andersen moved to the capital of Denmark to become an actor and gave performances(演出) in the Royal Danish Theatre. However, his voice changed when he grew older, so the job had to stop. Then he began to write poems and fairy tales.In the spring of 1872, Andersen fell out of bed and didn't get well again. He lived until 1875 and died peacefully in the house of his close friend.Hans Christian Andersen is very famous for his ________. He created a small toy theatre and ________ for his puppets. Andersen moved to ________ become an actor. Andersen couldn't give performances because his ________ in 1872, Andersen. ________ And didn't get well again.【答案】 fairy tales;made clothes;the capital of Denmark;voice changed;fell out of bed 【解析】【分析】主要讲了丹麦著名的童话故事作家——Hans Christian Andersen。
中考英语英语任务型阅读理解精选含答案50一、英语任务型阅读1.根据短文内容列要点。
Today teamwork is becoming more and more important in businesses and other jobs. Our society needs people who can work with and get on well with others.John Brown, Design WorksA good team needs people with different skills and talents. The best people can work with others and develop ideas with a team. It's important that everyone uses his talents in work.Lee Chung, Computer WorldGood team players are usually friendly and easy to talk to. They are also good at listening to other people. They are happy to share ideas.Jane Lin, Lin ElectricalsMost teams need a mixture of people. It is great 10 have people with ideas but you also need people who get things done on time. A team made up of people that all have the same skills would not work.Jim Khan, Northern BankI prefer people who can bring out the best in other people. In a group you can see people that know how to get a team to work together. They understand teams and they can make a team work. A good team is the key to success.Here is an article about ________. John Brown thinks the best people in a team do well in working with others and ________. Lee Chung thinks a good team player should be friendly, easy to talk to and ________. In Jane's opinion, a good team needs not only clever people but also those who can finish things ________. Jim thinks we need people who can ________ the best in others and know how to get a team to work together.【答案】 teamwork;developing ideas;good at listening;on time;bring out【解析】【分析】主要讲了团队合作在商业和其他工作中变得越来越重要。
中考英语英语任务型阅读理解试题(及答案)50一、英语任务型阅读1.请仔细阅读第⑴-⑸小题中对五名学生的介绍,从。
A—E中选出最适合他们的读物。
________⑴14-year-old Tony likes history best and likes reading books about history.________⑵13-year-old Mike is an American boy. He broke his leg last month and he will have to be in a wheelchair for the rest of his life. He doesn't know what to do.________⑶15-year-old Amy loves music and she wants to become a famous singer.________⑷12-year-old Lucy is imaginative and she likes reading adventure stories.________⑸14-year-old Bob always has much homework to do. He wants to learn how to make a homework schedule(计划表).A. This book is about a middle school student called Jamie. In a car accidenthe became disabled and lost his family. However, he didn't lose heart.Instead, he tried to achieve his goals and kept the people around himlaughing. Jame's story is encouraging.B. Rye is a girl who loves adventure. One day, a monster(怪物)comes to her village. Only the Luck Uglies, a secret group, can beat the monster. So Rye has to try her best to ask the Luck Uglies for help.C. I Survived tells us true stories about how people survived such disasters(灾难) as the earthquake and the flood in history.D. Taylor Swift is an American superstar. She was born in 1989. She writes andsings her own songs and now she is already a world-famous artist. Thisbook is about how she worked hard to be a singer.E. Trevor Romain knows how horrible homework can be. In this book, you can find lots of suggestions on how to finish your homework without feeling sick.【解析】【分析】A. This book is about a middle school student called Jamie. In a car accident he became disabled and lost his family. However, he didn't lose heart. Instead, he tried to achieve his goals and kept the people around him laughing. Jame's story is encouraging. 这本书是关于一个名叫Jamie的中学生。
中考英语阅读理解50篇真题汇编(带答案)阅读理解【真题南京】Today is Sunday, June 14th.Andy is planning a trip to South Island with his family.He loves doing water sports, especially swimming.However, his parents won’t allow him to swim when the highest temperature is below 30℃.Here is the weather forecast(预报) for South Island for the coming week.1.On which days can Andy go swimming?A.June 17th and June 18th.B.June 19th and June 20th.C.This Tuesday and Wednesday.D.Tomorrow and the day after tomorrow.2.What should An dy’s family take with them if they go to South Island on June 21st?A.Kites.B.Sunglasses.C.Umbrellas.D.Sun hats.答案:1.B 2.C【真题南京】18.根据表格内容,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
1.Who washed the cans clean in the poem?A.Dean.B.Clive.C.Ruby.D.Jason.2.The last line from the poem “For one and for all in the human race” tells ______.A.the action of recyclingB.the way of recyclingC.the purpose of recyclingD.the situation of recycling3.In the poem “plants” rhymes with “ants”.Which of the following rhyme with each other?A.Ants and place.B.Cans and clean.C.Papers and string.D.Place and race.答案:1.A 2.C 3.D【真题南京】19.根据下面文段内容,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
中考英语阅读理解细节题单选题50题1. The main character of the story was known for his ______.A. kindnessB. braveryC. selfishnessD. laziness答案:A。
原文中提到主人公经常帮助他人,展现出了善良的品质。
选项B“bravery”勇敢在文中未提及;选项C“selfishness”自私与主人公的行为相反;选项D“laziness”懒惰也不符合对主人公的描述。
2. What did the person do when facing difficulties?A. Gave up easily.B. Kept trying hard.C. Asked for help immediately.D. Complained all the time.答案:B。
文中讲述这个人在遇到困难时从未放弃,一直努力尝试克服。
选项A“Gave up easily.”轻易放弃不符合;选项C“Asked for help immediately.”立即求助文中未体现;选项D“Complained all the time.”一直抱怨也与原文不符。
3. The person's success was mainly due to ______.A. Good luckB. Hard workC. Rich familyD. Smart brain答案:B。
原文强调了这个人通过不懈的努力取得成功。
选项A“Good luck”好运气并非主要原因;选项C“Rich family”富裕的家庭没有相关描述;选项D“Smart brain”聪明的头脑不是重点强调的因素。
4. How did people around the person describe him?A. As a troublemaker.B. As a friendly person.C. As a strict leader.D. As a dishonest man.答案:B。
中考英语阅读理解(含答案)【沛儒在线001】Little Tom down the street calls our dog "The keep dog".Zip is a sheep dog. But when Tom tries to say" Seep", it comes out "keep". And in a way Tom is right. Zip is always bringing things hoem for us to keep! I'll tell you about some of them.Zip's first present was a shoe. It was made of green silk.We didn't know how Zip found the shoe. But after a moment Mary, my big sister, told me the shoe had a strange smell. I nodded(点头)and held my nose. "What do you think it is?""It smells like something for cleaning. I think someone tried to clean a spot (污点) off the shoe. Then he put it at the door to dry.""Along came Zip. And good-bye shoe!" I said."We should take it back.""We can't ".said my sistter."Maybe little Tom is right," Mary said. "Maybe Zip is a keep dog!"1.The writer and Mary didn't know______.A. what Zip's first present wasB. how Zip carried its first present homeC. who owned Zip's first presentD. what Zip's first present was made of2.Tom calls Zip "the keep dog" because ______.A. the dog likes keeping thingsB. the dog likes playing with shoesC. he doesn't know the dog's nameD. he can't pronounce the word " sheep" well3.What made the shoe strange was ______.A. its colourB. its smellC. its sizeD. that it was a silk one4.The word "keep"in the last sentence means "_____"A. keeping things for itselfB. bringing things for other to keepC. not letting it run aboutD. taking care of a small child5.We can know from the reading that the dog _____.A. likes to give presents to peopleB. has been kept in at the writer's homeC. has brought some troubleD. likes to be called "the keep dog"【沛儒在线002】An old lady in a plane had a blanket(毯子)over her head and she did not want to take it off . The air hostess spoke to her, but the old lady said, “I have never been in a plane before , and I am frightened. I am going to keep this blanket over my head until we are back on the ground again !”Then the captain came. He said, “Madam, I am the captain of this plane. The weather is fine, there are no clouds in the sky, and everything is going very well. ”But she continued to hide.So the captain turned and started to go back. Then the old lady looked out from under the blanket with one eye and said, “I am sorry, young man, but I don’t like planes and I am never going to fly again. But I’ll say one thing, ”She continued kindly, “You and your wife keep your plane very clean!”1. An old lady had _________ .A. glassesB. a blanket over her headC. a coatD. a basket2. A. She didn’t want to ________ .A. take it offB. turn it offC. get onD. talk about it3. _________ spoke to her .A. The air hostessB. The man next to herC. her husbandD. one of her friends4. The old lady had never been _________ before .A. abroadB. homeC. in a planeD. in hospital5. The woman didn’t like planes and she was never going ________ .A. to fly againB. to travelC. to go abroadD. to go home【沛儒在线003】Dick lived in England. One day in January he said to his wife, "I'm going to fly to New York next week because I've got some work there." "Where are you going to stay there?" his wife asked. "I don't know yet." Dick answered. "Please send me your address from there in a telegram (电报)," his wife said. "All right," Dick answered.He flew to New York on January 31st and found a nice hotel in the center of the city. He put his things in his room and then he sent his wife a telegram. He put the address of his hotel in it.In the evening he didn't have any work, so he went to a cinema. He came out at nine o'clock and said, "Now I'm going back to my hotel and have a nice dinner."He found a taxi (出租车) and the driver said, "Where do you want to go?" But Dick didn't remember the name and address of his hotel."Which hotel are my things in?" he said, "And what am I going to do tonight?" But the driver of the taxi did not know. So Dick got out and went into a post office. There he sent his wife another telegram, and in it he wrote, "Please send me my address at this post office."Choose the right answer1. Dick flew to New York because ___.A. he went there for a holidayB. he had work thereC. he went there for sightseeing (观光)D. his home was there2. Why did his wife want a telegram from him?A. Because she didn't know his address yetB. Because she wanted to go to New York, tooC. Because she might send him another telegramD. Because she couldn't leave her husband by himself in New York3. Where did Dick stay in New York?A. In the center of the city.B. In a hotel.C. In a restaurant.D. At his friend's house.4. Who would send him the name and address of his hotel?A. The manager (经理) of his hotel.B. The police office.C. The taxi driver.D. His wife.5. Which of the following is not true?A. Dick stayed at a nice hotel in the center of the city.B. Dick didn't work on the first night of his arrival.C. Dick forgot to send his wife a telegram.D. Dick wanted to go back to his hotel in a taxi.【沛儒在线004】Bob and Jim once worked in the same factory. One day, Bob lent Jim ten dollars, but then Jim left his work and went to work in another town without paying back the money.Bob didn't see Jim for a year, and then he knew from another friend that Jim was in another town and staying at a hotel. So he went there to see him late in the evening.When he got to Jim's room, he saw his shoes near the door. "Well, he must be in," he thought, and knocked again, and said, "I know you are in, Jim. Your shoes are out here.""I've gone out in my boots," answered Jim.True or False1. Bob and Jim once worked in different factories.2. One day Jim borrowed ten dollars from Bob.3. Jim paid back the money to Bob and went to work in another town later.4. Bob hadn't seen Jim for a year when he learned that Jim was in another town.【沛儒在线005】I think the most terrible thing in life for my little brother is getting up in the morning. He is almost sick when my mother calls, "Herbert! It's seven o'clock! Get up!"Herbert answers, "I'm coming!" and goes right back to sleep. I'm not at all like my brother.I don't like to go to bed at night but I don't mind getting up in the morning. I usually wake up before my mother calls me. I jump out of bed and go into the bathroom to take a shower. I get dressed, brush my teeth, comb my hair, and get ready to go downstairs for breakfast as soon as my mother calls.But not Herbert. He just sleeps. A military band (军乐队) in our bedroom could not wake him up. I call him and say, "Get up! Mum will be up here to pull you out of bed if you don't get up immediately!"But he just sleeps. After calling a few more times my mother has to come upstairs and pull Herbert out of bed. It's that way every day with my little brother. Perhaps some day he'll learn to get up on time, but I really don't think so.True or False1. The most terrible thing in life for my little brother is going to school.2. I'm not like my brother because I like to go to bed early at night and get up early in the morning.3. I usually jump out of bed and go into the bathroom for a shower before my mother calls.4. When mother calls, Herbert doesn't answer and remains in bed.5. My mother often has to go upstairs and pull Herbert out of bed as he refuses to get up.6. Sometimes we have to send for a military band to wake Herbert up.7. The writer thinks some day Herbert will learn to get up on time.Key1: 1.C 2.D 3.B 4.B 5.CKey2: 1-5 BAACAKey3: 1-5 B A B D CKey4: 1-4 F T F TKey5: 1-7. F T T F T F F【沛儒在线006】In England, people often talk about the weather because they can experience (经历) four seasons in one day. In the morning the weather is warm just like in spring. An hour later black clouds come and then it rains hard. The weather gets a little cold. In the late afternoon the sky will be sunny, the sun will begin to shine, and it will be summer at this time of a day.In England, people can also have summer in winter, or have winter in summer. So in winter they can swim sometimes, and in summer sometimes they should take warm clothes.When you go to England, you will see that some English people usually take an umbrella (伞)or a raincoat with them in the sunny morning, but you should not laugh at them.If you don't take an umbrella or a raincoat, you will regret (后悔) later in the day.1. Why do people in England often talk about the weather?A. Because they may have four seasons in one dayB. Because they often have very good weatherC. Because the weather is warm just like in springD. Because the sky is sunny all day2. From the story we know that when _________come, there is a heavy rain.A. sunshine and snowB. black cloudsC. summer and winterD. spring and autumn3. "People can also have summer in winter." Means "it is sometimes too ______in winter."A. warmB. coolC. coldD. rainy4. In the sunny morning some English people usually take a raincoat or an umbrella with them because ________.A. their friends ask them to do soB. it often rains in EnglandC. they are going to sell themD. they are their favourite things5. The best title (标题)for this passage is ________.A. Bad SeasonsB. Summer or WinterC. The Weather in EnglandD. Strange English PeopleKEY: ABABC【沛儒在线007】Mr Brown was going away for a week. Before he left, he said to his son, "if anyone asks for me, you can tell him that your father has been out for doing something, and will be back in a week, then be sure to ask him to sit down for a cup of tea.""OK, Dad," said his son. But he was afraid his son couldn't remember this, he wrote these words down on a piece of paper and gave it to him. His son put it into his small pocket, took it out and looked at it every now and then.Four days passed, but no one came to see his father. The boy thought that there was no man to come and that the piece of paper was of no more use for him, so he burnt it that evening.The next afternoon, someone knocked at the door. The boy opened it. A man was standing at the door and said, "Where is your father?" The boy put his hand into his pocket at once and looked for the piece of paper. He could not find it. He suddenly remembered he had burnt it, so he shouted, "No more."The man was very surprised. He asked, "No more? I met your father last week. When did it happen?""Burnt yesterday evening."1. Mr Brown told his son that _____.A. he would be away from home for four daysB. he would be back in seven daysC. he would be back in a monthD. he liked a cup of tea2. Mr Brown wrote the words down on ________.A. the wallB. the doorC. a piece of paperD. his son's pocket3. A man came to visit the boy's father on ________.A. the second dayB. the third dayC. the fourth dayD. the fifth day4. The man was very surprised because _________.A. he thought the child's father was deadB. the child didn't ask him to sit downC. the child gave him a cup of teaD. he couldn't find that piece of paper5. What was burnt? ___________.A. The piece of paperB. Mr SmithC. The visitorD. The boyKEY: BCDAA【沛儒在线008】One of the things to be learnt in a foreign language is guessing all the time what kind of thing to come when listening to someone talking. People do this all the time in their own language, so it is necessary (必要的) to do this in a foreign language, too. Here are some examples.1. "What's the matter?" "I went to a party last night, so I…"2. "I f eel so tired these days."" I think you'd better…"3."Of course, she never stops talking. She is one of the most…"You can see from the above three examples that the context (上下文) helps a lot in understanding what is being talked about. So "guessing "is very important in understanding English, especially (尤其)spoken English.1.This passage tells us mainly about _________.A. the importance of "guessing " in learning a foreign languageB. how to guess what one is going to talk aboutC. some examples of right guessingD. how important it is to guess all the time2.from the context, we can see maybe the finished answer in EXAMPLE I is _________.A. "… so I didn't have a good time."B. "…so I went to bed very late."C. "…. So I felt unhappy."D. "… so I got up very early."3. Maybe the finished answer in EXAMPLE 2 is ________.A. "I think you'd better have a good rest and take good care of yourself."B. "I think you'd better have something to drink."C. "I think you'd better get some help from your friends."D. "I think you'd better be more careful."4. Maybe the finished answer in EXAMPLE 3 is ______.A. "… she is one of the most famous film stars."B. "…she is one of the most beautiful women."C. "… she is one of the most famous spea kers."D. " .. she is one of the most talkative women."5. From the passage we can infer (推断) that guessing is _______in learning a foreign language.A. the only wayB. more important in spoken English than in written EnglishC. more important than any other wayD. more important in written English than in spoken EnglishKEY: ABADB【沛儒在线009】Uncle Li and Uncle Wang are good friends. They live next to each other and their farms are both at the foot of the mountain. So they can help each other. But neither of them likes to use his head. They're both poor though they work hard. Most villagers have built new houses, but they still live in the low and broken houses. They never find out why.Once Uncle Li went to town to buy some medicine for his wife. In the town he heard the apples in a city were expensive. He told Uncle Wang about it as soon as he went back. They decided to carry some apples to the city. They borrowed some money from their friends and bought nearly 1,000 kilograms of apples in the villages and carried them to the city on a tractor. Bad luck! A lot of apples has already been carried there when they arrived. A few days later they had to sell them at a low price (价格)。
中考英语阅读理解技巧完形填空题50题(带答案)1My school life is very colorful. I have many friends and we often play games together after class. There are many activities in our school. We can join different clubs, such as the music club, the art club and the sports club.I am very interested in music. I am a member of the music club. I can play the piano and the guitar. I often go to the music room to practice.In our school, there are many excellent teachers. They are very kind and patient. They always help us with our studies.1. I have many ___ and we often play games together after class.A. classmatesB. friendsC. teachersD. relatives答案:B。
根据文章第一句“I have many friends and we often play games together after class.”可知,我有很多朋友,放学后我们经常一起玩游戏。
A 选项classmates 是同学;C 选项teachers 是老师;D 选项relatives 是亲戚,都不符合语境。
2. There are many activities in our school. We can join different ___.A. gamesB. subjectsC. clubsD. books答案:C。
中考英语英语阅读理解精选附答案50一、英语阅读理解专项练习试卷1.阅读理解Chinese Farmers' Harvest (收获,收割) Festival is the first festival in China for farmers. The festival starting from 2018, falls on the Autumnal Equinox (秋分) each year. The Autumnal Equinox is one of the 24 solar terms(节气) of the Chinese lunar calendar and usually falls between September 22nd and 24th, during the country's harvest season.As we all know, China has the largest population all over the world. It was difficult to feed the largest population in the past. After reform and opening (改革开放), with the development of modern agriculture (农业), people's life is getting better and better, and their living conditions have improved a lot. Chinese Farmers' Harvest Festival shows that our government is paying more attention to agriculture and farmers' life. It will greatly encourage farmers to farm and develop further modem agriculture. China has a long history of agriculture. Chinese Farmers' Harvest Festival, the cultural symbol, helps to show China's long farming culture to the world. It also connects the excellent traditional Chinese culture to modem civilization (文明) and improves the cultural self-confidence and national pride.Since the festival is especially created for farmers, they are encouraged to think of their own ways to celebrate harvest. Some activities are held across the country, but most of the celebrations will take place at a local level that comes from local customs. Also, local government usually hosts all kinds of activities for the festival, such as folk culture performances, food tasting and so on.Some people think the festival is the happiest time of a year, even better than the Spring Festival, because food gives people a sense of safety and hope. For other people, the harvest festival is a time to look back at the past and look forward to the future.(1)We probably celebrate the Chinese Farmers' Harvest Festival on ______________. A. September 20th B. September 23rd C. September 25th D. October 1st (2)The main purposes that Chinese Farmers' Harvest Festival was created don't include _______.A. showing the long history of farming culture of ChinaB. improving Chinese cultural self-confidence and national prideC. encouraging Chinese farmers to give up local customsD. connecting the traditional Chinese culture to modem civilization(3)We can learn from the third paragraph that ______________________.A. the celebrations will be differently based on local customsB. western countries also celebrate the Fanners' Harvest FestivalC. the Farmers' Harvest Festival is one of the Chinese traditional festivalsD. The Farmers' Harvest Festival is created for both farmers and workers(4)Which of the following is TRUE according to the passage?A. The Farmers' Harvest Festival falls on different days in different areas in China.B. The Farmers' Harvest Festival is the best time to harvest crops(庄稼)in the world.C. The Farmers' Harvest Festival has been celebrated twice in our country so far.D. China's modem agriculture has greatly developed because of reform and opening.【答案】(1)B(2)C(3)A(4)D【解析】【分析】文章大意:短文介绍了中国的首届中国农民丰收节。
节日定语中国的二十四解气的秋分,这个节日是为农民创建的,鼓励他们用自己的方式庆祝收获。
有农民认为这个节日是他们一年中最快乐的时候。
(1)细节理解题,根据he Autumnal Equinox is one of the 24 solar terms(节气) of the Chinese lunar calendar and usually falls between September 22nd and 24th,可知,秋分在月22日-24日的某一天,所以庆祝丰收节应该在这个事件范围内。
故答案是B。
(2)细节理解题,根据Some activities are held across the country, but most of the celebrations will take place at a local level that comes from local customs. Also, local government usually hosts all kinds of activities for the festival, such as folk culture performances, food tasting and so on.可知C的陈述绝对错误,故答案是C。
(3)细节理解题,根据but most of the celebrations will take place at a local level that comes from local customs.可知,庆祝活动应基于当地的风土人情,故答案是A。
(4)正误判断题,根据After reform and opening (改革开放), with the development of modern agriculture (农业), people's life is getting better and better, and their living conditions have improved a lot. Chinese Farmers' Harvest Festival shows that our可知,因为改革开放,中国的现代农业取得了很大的成就,故答案是D。
【点评】考查阅读理解,本文涉及到了细节理解题和正误判断题,细节理解题一般可知直接在文中找到答案,正误判断题也是细节理解题的一种,也是基于短文内容进行判断的。
2.阅读理解Old age may not sound exciting. But recent findings offer good news for older people and for people worried about getting older. Researchers found that people become happier and experience less worry after they reach the age of 50.In fact, they say by the age of 85, people are happier with their life than they were when they were 18 years old.The findings came from a survey of more than 340, 000 adults in the United States. The Gallup Organization questioned them by telephone. At that time, the people were between the ages of 18 and 85.The researchers asked questions about emotions, like happiness, sadness and worry. They also asked about mental(气质) or emotional stress.Arthur Stone in the Department of Psychiatry and Behavioral Science at Stony Brook University in New York led the study. His team found that levels of stress were highest among adults between the ages of 24 and 25.The findings showed that stress levels dropped sharply after people reached their fifties.The study also showed that men and women have similar feeling patterns as they grow older. However, women at all ages reported more sadness, stress and worry than men.Researchers say they do not know why happiness increases as people get older. One theory is that, as people grow older, they grow more thankful for what they have and have better control of their feelings. So they spend less time thinking about bad experiences.Professor Stone says the emotional patterns could be connected with changes in how people see the world, or maybe even changes in brain chemistry.The researchers also considered possible influences like having young children, being unemployed(被解雇) or being single. But they found that influences like these did not affect (影响) the levels of happiness.(1)Who would probably show the greatest interest in the passage?A. Those who are worried about getting old.B. Those who are single and unemployed.C. Those who feel unhappy all the time.D. Those who suffer from mental stress.(2)When may people have the highest level of stress?A. At the age of 20.B. At the age of 25.C. At the age of 35.D. At the age of 40.(3)According to Arthur Stone's idea, old people may .A. control their behaviors betterB. know how to spend money wiselyC. dream about good things every dayD. have a positive attitude towards their life(4)What would be the best title for this passage?A. The Younger, the HappierB. The Young Are Happier than the OldC. Getting Older Means Getting HappierD. Women Are Easier to Be Happy in Life【答案】(1)A(2)B(3)D(4)C【解析】【分析】文章大意:重点介绍的是老年人的幸福感问题,作者通过一个调查研究告诉我们随着年龄的增长,人们的幸福感会越来越强。