七年级英语阅读理解专题训练(三)
- 格式:doc
- 大小:57.49 KB
- 文档页数:2
人教版英语专题训练七年级英语上册阅读理解一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解Hi, everyone! My name is Guo Ailun. And my English name is Allen. I come from Liaoning, China. I'm 22 years old, and I look really tall and strong. I'm a basketball player. I love basketball very much and I play it quite well.My uncle was a great basketball player in the national team (国家队) in the past and my father loves basketball too. So I started to play basketball early. And I began to play for our country as a player when I was only 14. Basketball is my favourite sport. I play it every day. It makes me happy.Tony Parker is my favourite basketball player in NBA. I want to be a member of NBA and play with Parker some day. I hope my dream comes true.Do you want to be a basketball player like me? Then you must play it hard.(1)Allen is __________ years old.A. twelveB. fourteenC. twenty-twoD. thirty—four(2)Allen's _________ was a basketball player.A. brotherB. fatherC. uncleD. mother(3)Basketball makes Allen _________.A. strongB. tallC. busyD. happy(4)Allen's dream is to ___________.A. be a basketball playerB. be a member of NBAC. meet Parker some dayD. talk about basketball with Parker(5)Which is the best title (标题) of the passage?A. Allen and basketballB. Allen's basketball familyC. Play basketball hardD. Allen's hero, Tony Parker【答案】(1)C(2)C(3)D(4)B(5)A【解析】【分析】文章大意:文章主要介绍了篮球运动员郭艾伦。
初一英语阅读理解专项练习20篇( 1 )Jim goes to Tokyo. He wants to see his aunt. But when he walks out of the station, he can’t find his way. The city is now quite different. He sees a man outside a police station, so he goes up to ask him for help. The man looks at him for a long time, then says, “I’m sorry, sir. I’m from another city. I’m standing here and want to find a policeman. He may tell you the way.”1. Jim goes to Tokyo ___.A to see his friendB to see his fatherC to see his classmateD to see his aunt2. He goes to Tokyo ___.A for the first timeB for the last timeC not for the first timeD only one time3. The man ___.A works in TokyoB knows JimC doesn’t live in TokyoD like the city4. The man ___.A doesn’t know the wayB answers at onceC doesn’t want to answerD doesn’t like Jim5. The best title is “___”.A Going to LondonB Seeing his auntC Seeing a policemanD Asking the way( 2)“Joe, you are a very old dog,” said policeman Fred. “Today is your birthday again. I remember you were 14 years old last year. But you are still the best police dog in the world!”“ARF! ARF!” barked Joe.“You are welcome,” said Fred. “ Now let’s get yo ur birthday dinner. Show me where you want to eat.Joe led Fred down the street. Good smells came from all the eating places. But Joe wandered on闲逛. At last he stopped at a small place. He smelled around the door. Then he pushed the door open.“Is this where you want to eat?” asked Fred. But Joe did not bark an answer. He put his nose to the floor and ran across the room. Then he jumped on a man at a table! “Good boy, Joe!” said Fred. Joe and Fred have looked for the robber for ten years. “And now you have found him!”Joe and Fred took the robber to the police station. Then Fred said, “All right, Joe, you have done your work. Well done! Congratulations. Now do you want that birthday dinner?” “ARF!” barked Joe, “ARF! ARF!” “Let’s go,” said Fred. “I’m hungry, too.”1. How old is Joe?A Fifteen.B Five.C Thirteen.D Fourteen.2. How many years have the police and Joe looked for the robber?A 13.B 10.C 6.D 7.3. In the story, Joe says “ARF! ARF!” twice. The first time he means “____”.A Hello! How are you?B Thank you.C Oh. No. I’m not a good dog.D I’m sorry to hear that.4 Fred wants to give Joe a dinner because ____.A it’s Joe’s birthdayB today is Fred’s birthdayC Fred found an eating placeD Joe caught the robber5 Joe is great, isn’t he?A Yes, he is.B No, he isn’t.C Yes, he isn’t.D No, he is.(3)It is eight o’clock. The children go to school by car every day, they are going to school on foot. It is ten o’cl ock. Mrs. Sawyer usually stays at home in the morning, but this morning, she is going to the shops. It is four o’clock. In the afternoon, Mrs. Sawyer usually drinks tea in the living room. But this afternoon, she is drinking tea in the garden. It is six o’clock, In the evening, the children usually do their homework, but this evening, they are not doing their homework. At the moment, they are playing in the garden. It is nine o’clock. Mr. Sawyer usually reads his newspaper at night. But he’s not reading his newspaper tonight. At the moment, he’s reading an interesting book.1.The children go to school ______ every day.A. by carB. on footC. by bikeD. by bus2. Mrs. Sawyer is going to ___ this morning?A. staying at homeB. go shoppingC. drinking teaD. watching TV3. Mrs. Sawyer usually drinks tea in the evening at ______in the living room.A. 8:00B. 16:00C. 18:00D. 21:004. Are the children doing their homework at the moment?A. Yes, they do.B. No, they don’t.C. Yes, they are.D. No, they aren’t5. At the moment, Mr. Sawyer is_________A. watching TVB. reading his newspaperC. playing in the gardenD. reading an interesting book.(4)Nigel is our new next-door neighbour. He’s a pilot. He was in the R.F.A. He will fly to New York next month. The month after next he’ll fly to Tokyo. At the moment, he’s in Madrid. He flew to Spain a week ago. He’ll return to London the week after next . He’s only forty-one years old, and he has already been to nearly every country in the world. Nigel is a very lucky man. But his wife isn’t very lucky. She usually stays at home!1. Nigel’s job is a ________.A. teacherB. doctorC. actorD. pilot2. ____ Nigel will fly to Tokyo.A. next monthB. the month after nextC. a week beforeD. We don’t know in the text.3. How old will he be the next year?__________A. fortyB. forty-oneC. forty-twoD. forty-three4. What does Nigel’s wife usually do?A. Goes to every country in the world with Nigel.B. Goes to workC. Fly to New York and London.D. Stays at home.5. Is Nigel’s wife lucky?A. Yes, she is.B. No, she isn’t.C. She is lucky.D. No, she is.(5)Joan got home late from work today, and she was very happy. When she opened the refrigerator, she was upset. There was nothing to eat for dinner. Joan sat down and made a shopping list. She needed a head of lettuce, a bunch of carrot, a quart of milk, a dozen eggs, two pounds of tomatoes, half a pound of chicken, and a loaf of bread. Jone rushed out of 冲出the house and drove to the supermarket. When she got there, she was very disappointed. There wasn’t any lettuce. There weren’t any carrots. There wasn’t any milk. There weren’t any eggs. There weren’t any tomatoes. There wasn’t any chicken, and there wasn’t any bread.Joan was tired 疲倦and upset. In fact, she was so tired and upset. In fact, she was so tired and upset不安,烦躁that she lost her appetite(食欲,胃口),drove home, didn’t have dinner, and went to bed.1.Was there anything to eat in the refrigerator?A. Yes, there was.B. No, there wasn’t.C. Yes, there wasn’t.D. No, there was.2.Did Joan need any fish?A.Yes, she did.B. No, she didn’t.C. Yes. she didn’t.D. No, she did.3. How did Joan go to the supermarket?A. By bus.B. By bike.C. By car. D On foot.4.Joan bought _____________ in the supermarket.A. carrotsB. milkC. tomatoesD. nothing5.What did Joan do after she drove home from supermarket?A. She watched TV.B. She ate dinner.C. She went to bed.D. She went to work.(6)The day was like any other day in his life, Tom walked past the shop on the street comer. He stopped to look at the front row of shoes, and he felt happy to see that the pair of shoes he wanted very much were still there. Looking down, he felt sorry for himself. He really wanted to have them for his birthday.He sadly walked away and thought how to tell his mother about it. He knew she would give him anything he liked if she could. But he also knew very well she had little money. He decided not to go home at once, as he looked worried and his mother would notice (注意) it. So he went to the park and sat on the grass. Then he saw a boy in a wheel chair (轮椅) . He noticed that the boy moved the wheel with his hands. Tom looked at him carefully and was surprised to see the boy have no feet. He looked at his own feet. “It's much better to be without shoes than without feet, ” he thought.There was no reason (理由) for him to feel so sorry and sad. He sent away and smiled, thinking he was happier.1.Tom passed the shop______.A.on foot B.by bus C.by bike D.in a car2.Why did Tom stop in front of the shop? Because he wanted______.A.to buy the shoesB.to look at the shoes he likedC.to look at the shoes in the shop windowD.to look at the shoes on the front row3.The pair of shoes he liked was ______.A.too expensive B.quite cheapC.not there D.not sold yet4.Tom went into the park because he______.A.was thinking how to tell his mother about itB.wanted to see the boyC.didn't want to make his mother worriedD.he felt sad5.From the story we can know that Tom______.A.liked new shoes very much B.loved his mother bestC.didn't want to go to school D.didn't want to stay at home(7)People sometimes like to read stories of dogs very much. They think that dogs are much cleverer than cats, sheep, cows or other animals in their homes.One of my close friends, Bob, has a very large police dog named Jack. Every Sunday afternoon, Bob and Jack have a walk in the park nearby. Jack likes these walks very much. One Sunday afternoon, I paid a visit to my friend. I stayed there for a long time and my friend and I had much more talk with each other than ever before. Soon it was time for them to take a walk in the park. We forgot that. Jack became worried about it. He walked around the room several times and then sat down in front of me and looked at me. But I still paid no attention (注意) to him. I went on talking with my friend. At last, Jack could not wait any longer. He went out of the room and came back a few minutes later. He sat down in front of me again. But this time, he held my hat in his mouth. Suddenly, I understood what Jack meant and so did my friend.1.How many people are there in this story?______.A.One B.Two C.Three D.Four2.Jack______.A.is a close friend of mineB.enjoys long walks in the park every Sunday afternoonC.has many close friendsD.enjoys talks in the room3.Jack was worried because______.A.he wanted to eat somethingB.it was Sunday afternoon againC.he was not feeling wellD.he wanted his master (主人) to take him for a walk4.Jack took my hat in his mouth to show that______.A.I should leave the house at onceB.he liked my hat very muchC.he was hungry and he tried to eat itD.he wanted to have a rest5.Which of the following is true?______.A.When Jack and I were talking, my friend didn't pay any attention to usB.When I was talking to my friend, Jack didn't pay any attention to usC.When my friend and I were talking, we didn't pay any attention to JackD.When my friend was talking to Jack, I paid attention to them(8)Peter was a small boy. He lived with his parents in a small house near some hills. The people there were all poor.One night it was very dry and windy.When everybody was asleep, Peter suddenly heard some noise. It came out from the kitchen (厨房). He got up and walked to the kitchen. He found that the wood beside the stove (火炉) was burning . There was no water tap (水龙头) in the house , so he could not put out (扑灭) the fire . He shouted loudly to wake up everyone in the house. Then he ran out of his house and knocked on the doors of many houses to wake the people up. They all left their houses quickly.At last the fire was put out by the firemen. Many houses were burnt. But nobody was burnt in the fire.1.Peter lived with his______.A.sisters B.brothers C.uncles D.parents 2.One night he found that______ beside the stove was burning.A.the table B.the wood C.the door D.the window 3.______, so he could not put out the fire.A.Everybody was asleep B.He couldn't shout loudlyC.The kitchen was very big D.there was no water tap in the house 4.Peter knocked on the doors of many houses______.A.to wake the people up B.to get some waterC.to find his classmates D.to visit them5.______hurt in the fire.A.People in other houses were B.Peter's parents wereC.Nobody was D.Peter was(9)Mrs. Hunt comes back from work. She tells Mr. Hunt about a nice dress. “I see it in the shop every day”, she says ,”and …“And you want to buy it ?” says Mr. Hunt .”How much is it ?” “Two hundred and sixty yuan.” two hundred and sixty yuan for a dress ?That’s too much !” But every evening when she comes back , Mrs. Hunt speaks only about the dress, so at last he says , “Oh ,buy the dress ! here’s the money !” She is every happy . But the nextevening, when Mr. Hunt wants to have a look at the nice dress, Mr. Hunt says ,”I don’t want to buy it .””Why not ?” he asks.“Well, it is still in the window of the shop after a week. So I think no one wants this dress . And I don’t want it ,either.”1. Mr. Hunt sees a nice dress ___.A.at a bus stopB. in her factory ?C. in a shop window ?D. at her friend’s home2. Mrs. Hunt tells Mr. Hunt about the dress and she wants him to ___A .have a look B. buy it for herC. make one like thatD. borrow it from the shop3. Mr. Hunt thinks the dress in the shop is ___A. very smallB. too longC. very cheapD. too dear4. Which of the following is right ?A. Many other people see the dress in the shop.B. Mr. hunt doesn’t le t his wife buy the dress.C. Mrs. hunt doesn’t see one dress in the shop, but two .D. Mr. and Mrs. hunt come back work together(一起) every day5. Mr. hunt doesn’t want to buy the dress at last because ___A.it is much too dearB. it is not very newC. it is not very newD. She doesn’t think it is good(10)My grandfather is a teacher. He is the head teacher of a school for boys between the ages of thirteen and eighteen. I know that he is a kind man, because he gives me presents(礼物), and let me sit on his knees(膝盖), and tells me stories. But I believe(相信) the boys at his school are afraid of him. At school, when he walks into a room full of boys, they will be quiet at once(立刻). When he looks at a boy with a certain look in his eye s, that boy’s face goes red, and looks down at his shoes. If a boy brings careless(粗心的)work, my grandfather will pick up the boy’s book and throw(扔) it across the room, shouting(喊), “Do it all again, and bring it back the first thing in the morning!” if t he boy is late, or if he forgets to bring the work, he has to do it again, and again and yet again.1.My grandfather is ______.A.a kind teacherB. a teacher, and he gives presents to his students.C. the head teacher of a boy’s schoolD. a boy at a school. In that school, everyone was afraid of the head teacher.2. I know my grandfather is kind because_________.A. he is the head teacher of a boy’s school.B. he gives me presents and tells me stories.C. he tells me stories about how kind he is.D. t he boys at his school aren’t afraid of him.3. When he looks at a boy in a certain way, that boy ________A. goes red in the face and could not return my grandfather’s look.B. looks back at my grandfather’s red faceC. looks at his shoes to see if they are dirty.D. goes red in the face because his shoes are dirty.4.My grandfather does not like to receive________A. my poor workB. the work that the boys can’t doC. his students’ careless workD. the most careful work5. When he receives any boy’s poor work, my grandfather will____A. shout at him and throw it across the room ?B. go red in the faceC. throw his students’ books and shout in the room. ?D. throw the book at the boy(11)In a small village, there is a teacher, a doctor, a driver, and a police officer. The four men are good friends. What are their names? One is Tom, one is Jack, one is Mike and one is John. Mike’s, Jack’s and Tom’s children are classmates. John has no children. He teaches his friends’ children at a middle school. Mike works at a police station. He loves his job very much. Jack has a car. He often drives his car to go to work or visit his friends. The doctor’s house is next to the driver’s, so the children often play together.1. Do they all have a child?A. Yes, t hey do.B. No, they don’t.C. Two of them.D. Three of them2. What’s Mike? He’s a ______A. doctorB. driverC. teacherD. police officer3. What’s Tom? He’s a ______A. doctorB. driverC. teacherD. police officer4. Who can drive?A. MikeB. TomC. JackD. John5. Whose house is next to Jack’s?A. Mike’sB. Tom’sC. Jack’sD. John‘s(12)It’s Sunday. It’s fine. Tom does not go to school today. But he is not at home. He’s now sitting(坐) on a Chinese bus. He is going to the movie house. All his classmates(同学) will go to see a movie this afternoon. His teacher Mr. Wang will go there, too. They will meet at 2:00 p.m. at the gate(门口) of the movie house.An old man gets on(上车) the bus. Tom stands up and says(说) to the old man, “Come and sit here, please.” The old man goes over and sits down. He says, “Thank you very much, my boy. You are a good student.”Tom answers, “You’re welcome.”“What school are you in?” the old man asks Tom.“I am in No. 2 Middle School.” Tom answers.“No. 2? That’s a good school. My son is a teacher there. He is an English teacher.” The old man says.“English teacher? Excuse me, grandpa. What’s your son’s name, please?” Tom asks.“Mr Wang,” says the old man.“Ah, ah, he is my English teacher.” Just then, the bus stops near the movie house. Tom says goodbye to the old man and gets off(下车) the bus. The old man smiles(微笑) toTom.1. In the sentence(句子) “the bus stops near the movie house”. “stop” means (意思是)______.A. 车站B. 开C. 关D. 停2. Which(哪一句) is right?A. It’s Saturday today.B. It’s not fine today.C. Tom goes to school on Sunday.D. Tom is a student of No. 2 Middle School.3. Mr Wang is_____.A. at home todayB. the old man’s sonC. the old man’s fatherD. a Chinese teacher4. What do you think of Tom?A. Tom is a good student.B. Tom is a bad(坏的) student.C. He does wrong(错) things.D. He is a good teacher.5. Which is right?A. Tom goes to the movie house on an English car.B. Only Tom and his teacher go to the movie house to see a movie.C. They go to the movie house for a meeting(会议).D. The old man’s son is Tom’s English teacher.1 D A C A D2 A B BA A3 A B C D D4 D B C D B5 B B C D C6 ABDCB7 BBDAC8 DBDAC9 1-5 CBDAD10 1-5 CBACA11 1-5 BDACB12 1-5 DDBAD。
人教版七年级英语阅读理解专项训练一、阅读理解题型分析。
1. 细节理解题。
- 这类题目主要考查学生对文章具体细节的理解能力。
例如,文章中提到某人的名字、地点、时间或者具体事件等。
在做这类题时,需要仔细阅读文章,找到与题目相关的句子,然后进行对比和选择。
- 常见的提问方式有:“What can we learn from the passage about...?”“Where did...happen?”“When did...?”等。
2. 推理判断题。
- 要求学生根据文章中的信息进行推理和判断。
不能直接从文章中找到答案,而是要在理解文章的基础上,对文章中的信息进行分析、归纳和推断。
- 例如:“What can we infer from the passage?”“Which of the following is probably true?”等是这类题目的常见提问方式。
3. 主旨大意题。
- 主旨大意题旨在考查学生对文章整体内容的理解和概括能力。
学生需要理解文章的中心思想,判断文章主要是关于什么内容的。
- 常见的提问方式包括:“What is the main idea of the passage?”“The passage is mainly about...”等。
4. 词义猜测题。
- 考查学生根据上下文猜测生词或短语含义的能力。
文章中可能会出现一些学生不认识的单词或者短语,但是可以通过上下文的线索来推测其含义。
- 例如:“The word ‘...’ in the passage probably means...”二、解题技巧。
1. 细节理解题解题技巧。
- 先读题目,明确题目要求,确定要查找的细节信息类型,如人物、事件、时间等。
- 然后带着问题快速浏览文章,利用关键词(如题目中的人名、地名、数字等)定位到文章中的相关段落或句子。
- 仔细对比选项和文章中的信息,注意选项中的细微差别,如时态、数量、范围等。
七年级英语阅读理解专题训练(学生用)(word版可编辑修改)编辑整理:尊敬的读者朋友们:这里是精品文档编辑中心,本文档内容是由我和我的同事精心编辑整理后发布的,发布之前我们对文中内容进行仔细校对,但是难免会有疏漏的地方,但是任然希望(七年级英语阅读理解专题训练(学生用)(word版可编辑修改))的内容能够给您的工作和学习带来便利。
同时也真诚的希望收到您的建议和反馈,这将是我们进步的源泉,前进的动力。
本文可编辑可修改,如果觉得对您有帮助请收藏以便随时查阅,最后祝您生活愉快业绩进步,以下为七年级英语阅读理解专题训练(学生用)(word版可编辑修改)的全部内容。
You have to believe in yourself. That's the secret of success.你必须相信自己,这是成功的关键。
七年级英语阅读理解专题训练ADo you know from what English people get their family names?Finish the sentences after you read the story.你知道英国人的姓是怎么来的吗?Everyone has a family name. But what does it mean? From what do family names come?First, some family names come from the place of their homes. If a manlives on or near a hill, his family name may be Hill。
In England people’s names may be Wood, Lake, because they live near the wood or lake.Second, family names come from a person’s job. If a person is a cook,he may be Cook。
初一英语阅读理解练习题3篇海阔凭你跃,天高任你飞。
愿你信念满满,发挥如鱼得水;心想事成,努力备考,考到抱负院校!下面是我给大家带来的初一英语阅读理解练习题,欢迎大家阅读参考,我们一起来看看吧!初一英语阅读理解练习题1Do you know anything about the way of shopping in western countries?People there usually make shopping list first and then they go shopping.Most people like to go to the supermarkets because they can get ahnost everything in one supermarket.For example,many styles ofclothes,food,spots things…And the things in supermarkets are cheaper.When they get into the supermarket,they carry a basket.Then they buythings and put them in the basket.After getting everything they want,they pay the money.Most people go to the supermarket once a week.( )1 Things in the supermarkets are_______.A.cheaperB.more expensiveC.betterD.more( )2.People can buy_________from supermarkets.A.foodkC.clothesD.A,B and C( )3.After people put the things in the basket,theygo_________.A.homeB.to the checkout(收银台)C.outD.to another shop答案:ABD初一英语阅读理解练习题There is a new park near Andys home. Its fine today. Andy and his family are in the park now. On their left, there is a cafe. On their right, there is a big lake. There are many flowers and trees around the lake. Theres a small hill behind the lake. Near the lake, there are two signs. One says, Dont swim in the lake!The other says, No fishing! But you can go boating on the lake. There is a beautiful garden in the middle of the park. There is green grass and beautiful flowers in it. There are some small shops between the lake and the garden. The park is so nice. Andy and his family like it very much.38. The park near Andys home is __________.A. new and beautifulB. old and beautifulC. clean and newD. old and clean39. Is there a cafd in the park? __________.A. Yes, there isnt.B. No, there isnt.C. Yes, there is.D. No, there is.40. People can _______ on the lake. A. swim B. fish C. boatD. play41. The shops in the park are not_________. A. small B. bigC. goodD. pretty42. Do Andy and his family like the park?____________.A. Yes, they dont.B. No, they do.C. Yes, very much.D. No, they dont.答案:ACCBC初一英语阅读理解练习题1Mr. and Mrs. Martin live in New York. Mr. Martin is a doctor and his office is in New York. Mrs. Martin teaches music at a school in New York.They have two sons. Their sons names are Ted and Roy. Ted is twenty years old. He is now in Taiwan. He is studying Chinese. He went to Taiwan last month and is going to stay there for two years.Roy is thirteen years old. He goes to high school. He likes sports very much. He likes swimming best. He can swim faster than his father. He wants to be the best swimmer in his school.33. What is Mr. Martin?A. He is an American.B. He is a teacher.C. He is a doctor.D. He lives in New York.34.How many people are there in his family? A. Three. B.Four. C. Five. D. Six.35. What does Ted study? A. Chinese. B. English. C. Music.D. Sports.36. How long will Ted stay in Taiwan?A. Twenty years.B.Two years.C. Seven years.D. Thirteen years.37. What does Roy want to be?A. He wants to be a doctor.B. He wants to teach music at a school.C. He wants to go to Taiwan to study.D. He wants to be the best swimmer in his school.答案:CBABD宁波市中考英语考点分析文档内容到此结束,欢迎大家下载、修改、丰富并分享给更多有需要的人。
初一英语英语阅读理解专项训练15篇标题:初一英语阅读理解专项训练15篇在初一英语学习中,阅读理解是一项重要的技能。
它不仅在考试中占据了大量的分值,也是提高英语语言能力的重要途径。
通过阅读,我们可以获取信息,开阔视野,学习到地道的语言表达方式。
为了帮助大家提高阅读理解能力,我们特别准备了15篇专项训练,每篇文章后面附有题目和答案。
希望同学们能够在完成这些练习后,找到自己的学习重点和难点,有针对性地进行提高。
练习1: When I was in junior high school, I had a friend named John. He always wore a smile on his face and was ready to help others. One day, we had a math test in class, and I was nervous because I was not prepared. John saw how worried I was, and he gave me his own test paper so I could copy it.1、What does the writer mainly want to tell us? A. John's kind heart. B. The importance of helping others. C. How the author got a good grade in math. D. The importance of being prepared for tests.答案:A解析:本文主要讲述了作者的朋友John的善良行为。
通过John在数学测试中帮助作者这一具体事例,突出了他的善良品质。
因此,答案为A。
练习2: Yesterday, I had a terrible day at school. In the morning, my alarm clock didn't work, and I missed the bus. Then, in math class, I couldn't understand what the teacher was writing on the board. To make matters worse, I forgot to bring my lunch, and the school cafeteria was closed. I was so hungry that I couldn't concentrate on my classes.1、What does the writer mainly want to tell us? A. The importance of setting an alarm clock. B. How to understand math lessons.C. The importance of bringing your lunch to school.D. The importance of keeping your alarm clock working.答案:D解析:本文主要讲述了作者在学校遇到的一系列糟糕的事情,包括闹钟不响、数学课听不懂、忘记带午餐等。
(专题)初一英语阅读理解专题训练(附答案)共20篇一、阅读理解训练题1. Hello,my name is Tom.I (1) a student.This (2) I meet Peter and Ray at school,and I say "Good morning" to them.They are my friends and they are always (3)to me.Peter has (4) green jacket.I like it a lot because I like the (5) of it.He asks me,"Can you (6)it?"I say,"Yes,J﹣A﹣C﹣K﹣E﹣T."Ray has a new ruler,and (7)is blue.I have a new blue (8),too.In class,Mr.Wang asks,"What is that (9)English?" I say," It is a map.Then he asks,"What is (10) favorite(特别喜爱的)color?""Green,"I say.(1)A.is B.am C.are(2)A.morning B.afternoon C.evening(3)A.good B.fine C.green(4)A.an B.a C.the(5)A.jacket B.cup C.color(6)A.see B.say C.spell(7)A.it B.this C.she(8)key B.ruler C.map(9)A.on B.at C.in(10)A.my B.your C.its【分析】文章是 Tom和朋友们早上见面时的对话.【解答】1.B 考查动词辨析.A是,单数形式;B是,用于I后面;D是,复数形式;根据I,后面要用am,故答案为B.2.A 考查名词辨析.A早上;B下午;C晚上;根据后面"Good morning早上好,应该是早上,故答案为A.3.A 考查形容词辨析.A好;B好;C绿色;根据题干,be good to sb对某人好,故答案为A.4.B 考查冠词辨析.A一,泛指,用于以元音音素开头的单词前;B一个,泛指,用于以辅音音素开头的单词前;C特指;根据Peter has (4)green jacket有件绿色的夹克,泛指,首字母是辅音音素,故答案为B.5.C 考查名词辨析.A夹克;B杯子;C颜色;根据 I like it a lot because I like the (5)of it.我非常喜欢,应该是喜欢它的颜色,故答案为C.6.C 考查动词辨析.A看见;B说;C拼写;根据后面J﹣A﹣C﹣K﹣E﹣T应该是拼写,故答案为C.7.A 考查代词辨析.A它;B这个;C她;根据Ray has a new ruler,and (7)is blue前面说有把尺子,应该是它是蓝色的,故答案为A.8.B 考查名词辨析.A钥匙;B尺子;C地图;根据too,应该是也有把尺子,故答案为B.9.C 考查介词辨析.A在..上;B在;C在..里;根据,题干,in English用英语是固定用法,故答案为C.10.B 考查代词辨析.A我的;B你的;C它的;根据后面,"I say我说,应该是你最喜欢什么颜色,故答案为B.【点评】考查完形填空.根据所给的短文对意思有所了解,然后根据短文的大体意思,选择每个符合题意的答案,使短文更通顺.2. A:Good morning!B:(1)!A:(2) your name,please?B:(3)name is Amy.And you?A:I(4) Peter.Nice to meet you!B:(5)!A:What's this(6) English?B:It's (7).A:And(8) this in the picture?B:(9) Kate.She's English.A:Thank you very much.B:(10).(1)A.Thanks B.Thank you C.Good morning D.I'm nice(2)A.What B.What's C.Who D.Who's(3)A.I B.I'm C.My D.My is(4)A.am B.is C.name D.name's(5)A.Nice to meet you B.Thanks C.Thank you D.OK(6)A.for B.at C.in D.with(7)A.picture B.a picture C.the picture D.an picture (8)A.what B.what's C.who D.who's(9)A.It's B.Its C.It D.He's(10)A.OK B.All right C.That's all right D.Right【分析】此对话讲述Amy和Peter在早上互相认识并谈论一张照片的一段对话.【解答】1.C 考查交际用语.句意:早上好!A.Thanks 谢谢你;B.Thank you.谢谢你;C.Good morning早上好;D.I'm nice.我很好.根据Good morning!的回答还是Good morning!故选C.2.B 考查疑问代词.句意:请问你的名字是什么?A.What 什么;B.What's 是什么.C.Who谁;D.Who's是谁.对姓名提问用what,句中无be动词,所以用What's,故选B.3.C 考查代词.句意:我的名字是Amy.A.I 我;B.I'm 我是;C.My我的;D.My is 我的是.句中name是名词,前用形容词来修饰,所以用My,故选C.4.A 考查be动词.句意:我是Peter.A.am 是;B.is 是;C.name 姓名;D.name's 姓名是.主语是I,后面应该接谓语动词,所以用be动词am,故选A.5.A 考查交际用语.句意:很高心认识你!A.Nice to meet you!很高心认识你;B.Thanks谢谢你;C.Thank you 谢谢你;D.OK.好的.根据Nice to meet you!的回答还是Nice to meet you!,故选A.6.C.考查介词.句意:这个东西用英语怎么说?A.for为,给;B.at 在;C.in 用,在…里面;D.with 和…一起,用.根据in English用英语,with叶可表示用,但with后常接工具,不合题意,故选C.7.B.考查名词.句意:它是一张照片.A.picture 照片;B.a picture 一张照片;C.the picture 那张照片;D.an picture 一张照片.根据 And(8)D this in the picture可知是一张照片,picture是辅音音素开头,不用an,故选B.8.D.考查疑问代词.句意:照片里的这个人是谁?A.what 什么;B.what's 是什么;C.who谁;D.who's 是谁.根据回答中的Kate,可知是问的是谁,故选D.9.A.考查代词.句意:是凯特.A.It's 它是;B.Its 它的;C.It 它是;D.He's 他是.指代身份或性别不明的人用it,根据句意,故选A.10.C.考查交际用语.句意:不用谢.A.OK.好的;B.All right行,好吧;C.That's all right.不用谢.D.Right.对的.根据上文Thank you very much.可知此处是不用谢,故选C.【点评】解答此类题需要快速阅读全文,了解对话大意,再带着选项去读,边读边做,注意联系上下文.3. Amy is (1) English girl. She(2)twelve years old. She is a student in my school.(3)Chinese teacher is Mr.Green.He always wears(穿)a black (4). Amy has a good friend. Tom. Tom is an American (5). He has a nice pencil case(铅笔盒). It's big and pink. There are a lot of things in it. Many students like (6)pencil case very much.The (7)in green is Lily.She is also Amy's friend. Amy, Tom and Lily (8) in the same class. But today, Amy lost(丢了)the (9), she can't open the door. So she wants (想) to (10) her friend at 850﹣488﹣06 for help.(1)A. a B. an C. /(2)A. am B. is C. are(3)A. Her B. His C. My(4)A. pen B. ruler C. jacket(5)A. baby B. girl C. boy(6)A. his B. her C. my(7)A. boy B. girl C. teacher(8)A. am B. is C. are(9)A. key B. jacket C. pen(10)A. find B. call C. please【分析】这是一篇记叙文的完形填空,主要记述了学生Amy和她的同学们的情况.【解答】1.B 考查冠词,English girl为名词,结合语境,Amy是一个英国女孩.表示一个用a/an,English第一个音是元音音素,故用不定冠词an.故选B.2.B 考查be动词,she第三人称单数,后be动词用is,句意理解为她十二岁了.故选B.3.A 考查形容词性物主代词,Chinese teacher 为名词,名词之前用形容词性物主代词,结合上文提及的人物是she,结合语境,她的中文老师是Green先生.故选A.4.C 考查名词,pen钢笔,ruler尺子,jacket夹克,结合语境,他总是穿一件黑色的夹克,故选C.5.C 考查名词,baby婴儿,girl女孩,boy男孩,结合语境,汤姆是一个美国男孩,Tom 为男孩的名字,故选C.6.A 考查形容词性物主代词,his他的,her她的,my我的,根据上文,He has a nice pencil case他有一个不错的铅笔盒,故判断本句意为学生们喜欢他的铅笔盒.故选A.7.B 考查名词,boy男孩,girl女孩, teacher老师,结合语境,那个穿绿色衣服的女孩是Lily.Lily是女孩名,故选B.8.C 考查动词,Amy, Tom and Lily 为复数名词,因此be动词用复数形式,句意理解为Amy, Tom和Lily 在同一个班级.故选C.9.A 考查名词,key钥匙, jacket夹克, pen钢笔,结合下句,she can't open the door.她打不开门了,因为判断她丢了钥匙.故选A.10.B 考查动词,find找到,call打电话,please使高兴,call sb at+电话号码,固定搭配,打电话给某人号码是……,结合语境,所以她想拨850﹣488﹣06向他的朋友求助.故选B.【点评】熟练掌握词性词义,结合语境选择正确的答案.4. A=Alice B=FrankA:Hello,Frank !B:(1),Alice !A:(2)are you?B:Fine,(3).A:Look! (4)this in English?B:It's a(5).A:Please(6)it !B:P﹣E﹣N.A:(7)color is it?B:It is green.A:Oh,no.It's(8).And what's this in(9)?B:It's a jacket.A:What's the color?B:It's(10)(1)A.Thanks B.Hello C.OK(2)A.What B.How C.Who(3)A.yes B.too C.thanks(4)A.What B.What are C.What's(5)A.ruler B.jacket C.pen(6)A.spell B.say C.Spell(7)A.What's B.What C.How(8)A.yellow color B.a yellow C.yellow(9)A.Chinese B.English C.China(10)A.Green B.Red C.white【分析】文章主要是2人的对话,询问笔和夹克的英文怎么说,如何拼写,颜色是什么.【解答】1.B 考查名词根据Hello,Frank 你好,Frank ,可知此处讲你好,Hello你好,符合语境,故选B.2.B 考查疑问词根据Fine我很好,可知此处讲你好吗,how are you你好吗,符合语境,故选B.3.C 考查动词根据Fine我很好,可知此处讲谢谢,英语交际常用语,thanks谢谢,符合语境,故选C4.C 考查短语,根据this in English,此处是讲这个用英语怎么说,用What's,固定搭配,故选C5.C 考查名词,根据P﹣E﹣N,此处是讲这是一支钢笔,故选C6.A 考查动词,根据P﹣E﹣N,此处是讲请拼写一下,因为不在开头,首字母不用大写,故选A.7.B 考查疑问代词根据It is green,是绿色的,可知此处讲这是什么颜色的,提问颜色用what,故选B.8.C 考查名词,根据上文提问这是什么颜色,此处是讲这是黄色的,yellow黄色,不用加冠词,故选C9.B 考查名词根据It's a jacket这是夹克,可知此处讲这个用英语怎么说,English英语,符合语境,故选B.10.C 考查名词根据What's the color这是什么颜色的,可知此处回答颜色,因为不在开头,首字母不用大写,white白色,符合语境,故选C【点评】这是一篇记叙文,词汇较基础,适合平时训练使用.做题方法:首先要通读全文,了解文章大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意,词型,词的搭配,并注意上下连贯,合乎逻辑.结合排除法逐一选出答案.最后再通读全文,核对答案.5. Bill:Good morning,Cindy!Cindy:Good(1),Bill.Bill:(2) are you?Cindy:I'm fine,(3).And you?Bill:I'm(4),too.Cindy:What's that in your hand?Bill:It's (5) book.Cindy:(6) it,please.Bill:B﹣O﹣O﹣K,book.Cindy:Well,what's this(7) English?Bill:(8) is a pen.I write with(用) it.Cindy:Right.And what(9) is it?Bill:Black.Cindy:Black?Bill:Oh,no.It's(10).Cindy:I see.Thanks.Bill:You're welcome(不客气).(1)A.evening B.afternoon C.morning D.night(2)A.What B.How C.What's D.How's(3)A.thank B.thanks C.please D.too(4)A.good B.brown C.fine D.two(5)A.a B.an C.the D. /(6)A.Say B.Thank C.See D.Spell(7)A.in B.at C.for D.of(8)A.It's B.It C.He D.My(9)A.day B.time C.color D.name(10)A.map B.red C.jacket D.ruler【分析】Bill:早上好,Cindy.Cindy:早上好,Bill.Bill:过的怎么样?Cindy:我很好,谢谢,你呢?Bill:我也很好.Cindy:你手里拿的是什么.Bill:一本书.Cindy:请拼写一下.Bill:B﹣O﹣O﹣K,书.Cindy:这个用英语怎么说.Bill:这是一支铅笔.我用它写字.Cindy:好的,它是什么颜色的?Bill:黑色.Cindy:黑色?Bill:哦,不是,是红色的.Cindy:我知道了,谢谢.Bill:不客气.【解答】1.C,考查名词,根据Good morning早上好,A网上,B中午,C早上,D午夜,故选C.2.B,考查疑问句引导词,根据I'm fine我很好,所以此处询问怎么样,固定搭配how are you,故选B.3.B,考查动词,根据I'm fine我很好,所以上文询问过得怎么样,是对方在关心自己,应该说谢谢,固定搭配thank you 或者thanks,故选B.4.C,考查形容词,根据too也,所以是也很好,固定搭配I'm fine,A好,B棕色,C 好,D两个,故选C.5.A,考查冠词,根据book书,所以是一本书,泛指,book首字母为辅音音节,用a,故选A.6.D,考查动词,根据B﹣O﹣O﹣K是在拼写单词,A说,B谢谢,C看,D拼写,故选D.7.A,考查介词,根据English英语,所以是问用英语怎么说,in English表示用英语,故选A.8.B,考查代词,根据a pen一支铅笔,所以是这是一只铅笔,但是,用it指代,故选B.9.C,考查名词,根据Black黑色,所以是在询问颜色,A日期,D时间,C颜色,D名字,故选C.10.B,考查名词,根据Black?黑色?此处说了不是,所以回答另外一种颜色,A地图,B红色,C夹克,D尺子,故选B.【点评】对于完形填空题目,首先应该阅读全文,了解两个人的对话内容,然后根据题目意思进行分析,确定答案.6.(1)morning,everyone.(2)Grace,Look.This is a(3).It's a nice quilt.What (4)is it?(5)yellow and white.And(6)this in English?It's(7).It's (8)jacket.That's a ruler.(9)ruler is (10).(1)A.Good B.good C.Every D.every(2)A.Is B.I'm C.Hi D.Hello(3)A.map B.pen C.quilt D.pan(4)A.color B.this C.quilt D.name(5)A.Its B.Is C.It's D.It(6)A.How B.What's C.What D.How's(7)A.a jacket B.jacket C.an jacket D.the jacket(8)A.orange B.a orange C.an orange D.the orange(9)A.An B.The C.A D.the(10)A.Blue B.blue C.a blue D.the blue【分析】文章主要是Grace介绍了一些物品及它们的颜色.【解答】1.A 考查形容词辨析.A好;B好;C每一个;D每个;根据题干,应该是Good morning早上好,故答案是A.2.B 考查代词辨析.A是;B我是;C你好;D你好;根据Grace,应该是介绍自己,如果用C、D要用逗号分开,故答案是B.3.C 考查名词辨析.A地图;B钢笔;C被子;D平底锅;根据后面It's a nice quilt是件漂亮的被子,应该是被子,故答案是C.4.A 考查名词辨析.A颜色;B这个;C被子;D名字;根据下句yellow and white黄白相间,应该是问颜色,故答案是A.5.C 考查代词辨析.A它的;B是;C它是;D它;根据问句it,回答也要用it,后面要用be动词is,故答案是C.6.B 考查疑问代词辨析.A怎样;B什么是;C什么;D怎样是;根据What's this in English?这个用英语怎么说是固定句型,故答案是B.7.A 考查名词辨析.A一件夹克;B夹克;B错误;D那件夹克;根据It's是件夹克,泛指,首字母是辅音音素,故答案是A.8.C 考查名词辨析.A桔色;B错误;C一个桔色的…;D那个桔色的…根据It's (8)jacket是件桔色的夹克,泛指,首字母是元音音素,所以要用an,故答案是C.9.B 考查冠词辨析.A一个,泛指,用于首字母是元音音素前;B特指;C一,泛指,用于首字母是辅音音素前;D特指;根据上句That's a ruler.那是把尺子,下句再次提起要用the首字母要大写,故答案是B.10.B 考查形容词辨析.A蓝色的;B蓝色的;C一个蓝色的…;D那个蓝色的…根据题干,后面没有名词,应该是尺子是蓝色的,句中,不用大写,故答案是B.【点评】考查完形填空.根据所给的短文对意思有所了解,然后根据短文的大体意思,选择每个符合题意的答案,使短文更通顺.7. A:Good morning,Bob!B:(1),Gina!A:Look!This is (2) TV.B:(3)!It's a computer(电脑).A:What's this (4) English?B:It's (5) map.A:(6) it,please.B:(7),map.(1)A.Good morning B.Good evening C.Hello D.Good afternoon (2)A.a B.an C./D.the(3)A.No B.Yes C.OK D.Fine(4)A.to B.on C.of D.in(5)A.an B.a C./D.the(6)A.Spell B.spell C.Spele D.SpelD.N﹣U﹣P (7)A.M﹣A﹣P B.M﹣U﹣P C.N﹣A﹣P【分析】A:早上好,Bob!B:早上好,Gina!A:看!这是一台电视.B:不是!它是台电脑.A:这个有英语怎么说?B:它是一幅地图.A:请拼下它.B:M﹣A﹣P,map.【解答】1.A 考查句子辨析.A早上好;B晚上好;C你好;D下午好;根据上句Good morning,早上好,回答当然要用早上好,故答案是A.2.A 考查冠词辨析.A一个,泛指,用于首字母是辅音音素前;B一,泛指,用于首字母是元音音素前;C不填;D特指;根据This is (2)TV.这是台电视,泛指,首字母是辅音音素开头,故答案是A.3.A 考查副词辨析.A不;B是;C好的;D好;根据上句说是电视,下句It's a computer 是电脑,应该是否定的回答,故答案是A.4.D 考查介词辨析.A到;B在..上;C…的;D在…里;根据What's this (4)English?这个用英语怎么说?in English用英语是固定短语,故答案是D.5.B 考查冠词辨析.A一,泛指,用于首字母是元音音素前;B一个,泛指,用于首字母是辅音音素前;C不填;D特指;根据It's (5)map是张地图,泛指,首字母是辅音音素,故答案是B.6.A 考查动词辨析.A拼写;B拼写;C错误;D错误;根据下文.M﹣A﹣P,可知是要拼读,句首首字母需要大写,故答案是A.7.A 考查名词辨析.根据后面map,拼写应该是M﹣A﹣P,故答案是A.【点评】考查完形填空.根据所给的短文对意思有所了解,然后根据短文的大体意思,选择每个符合题意的答案,使短文更通顺.8. Hello,everyone!I (1)Linda.I meet Grace and Dale in the (2).I say good morning to them (他们).Grace has (3)red jacket.She likes(4)very much.She says to me, "Can you (5)‘red'?" I say, "Yes.R﹣E﹣D." Dale has a cup.(6)is green.He can say it(7)English.I have a (8),too (也).What color is (9) cup?It's yellow.I think (认为) yellow is a(n)(10)color.(1)A.is B.am C.are(2)A.morning B.afternoon C.evening(3)A.an B.a C.the(4)A.green B.yellow C.red(5)A.spell B.say C.see(6)A.This B.That C.It(7)A.at B.in C.on(8)A.cup B.jacket C.ruler(9)A.his B.your C.my(10)A.good B.OK C.English【分析】文章主要介绍了Linda和Dale及Grace在早上见面了,她们之间的对话.【解答】1.B 考查动词辨析.A是,单数形式;B是,用于I的后面;C是,复数形式;根据I,后面要用am,故答案是B.2.A 考查名词辨析.A早上;B下午;C晚上;根据后面 I say good morning 我对他们说早上好,应该是早上见面了,故答案是A.3.B 考查冠词辨析.A一,泛指,用于首字母是元音音素前;B一个,泛指,用于首字母是辅音音素前;C特指;根据 Grace has (3)red jacket,Grace有件红色的夹克,泛指,首字母是辅音音素,故答案是B.4.C 考查词名辨析.A绿色;B黄色;C红色;根据前面red jacket红色的夹克,可知喜欢红色,故答案是C.5.A 考查动词辨析.A拼写;B说;C看见;根据下句 R﹣E﹣D,可知是问能拼写不,故答案是A.6.C 考查代词辨析.A这;B那;C它;根据上句 Dale has a cup.Dale有个杯子,应该它是红色的,要用it代替,故答案是C.7.B 考查介词辨析.A在;B在..里;C在..上;根据题干,in English用英语是固定短语,故答案是B.8.A 考查名词辨析.A杯子;B夹克;C尺子;根据I have a (8),too 我也用,应该是我也有个杯子,故答案是A.9.C 考查代词辨析.A他的;B你的;C我的;根据上句我也有个杯子,这里What color is (9)cup?应该是我的杯子是什么颜色的?故答案是C.10.A 考查形容词辨析.A好的;B好;C英国的;根据I think (认为)yellow is a(n)(10)color应该是我认为黄色是好颜色,故答案是A.【点评】考查完形填空.根据所给的短文对意思有所了解,然后根据短文的大体意思,选择每个符合题意的答案,使短文更通顺.9.Lan and Fred are (1).They are both twelve years old,and they are in the same (2)in their school.Last Friday afternoon they had a(3)in class,and their teacher was very (4).He said to both of them,"Stay here after the lessons this afternoon,and (5) your names a thousand (千) times." After the last lesson,all the other boys (6)home,but Lan and Fred stayed in the classroom with their (7)and began writing their names.Then Fred began (8).The teacher looked at him and said, " (9) are you crying,Fred?""Because his name's Lan May,and (10)name is Frederick Hollingsworth," Fred said.(1)A.sisters B.Girls C.brothers D.boys(2)A.room B.office C.playground D.class(3)A.rest B.fight C.classmate D.friend(4)A.happy B.nice C.angry D.worried(5)A.call B.write C.meet D.change(6)A.went B.got C.left D.came(7)A.brother B.classmate C.teacher D.father(8)A.laughing B.talking C.playing D.crying(9)A.How B.Why C.When D.Where(10)A.her B.your C.my D.his【分析】这是一篇人物故事类阅读,主要介绍Lan和Fred是同学,一天他们打架了,老师罚他们写一千遍自己的名字,Fred哭了,老师问他为什么,Fred说,我的名字是FrederickHollingsworth,而Lan的名字是Lan May.【解答】1.D.考查名词.A姐妹.B女孩们.C兄弟.D男孩们.句意"Lan和Fred是__".根据6空前all the other boys所有其他男孩.可知,Lan May和Frederick Hollingsworth姓氏也不一样,因此是"男孩".选D.2.D.考查名词.A房间.B办公室.C操场.D班级.句意"他们在学校在相同的___".可知,应该是"班级".选D.3.B.考查名词.A休息.B打架.C同学.D朋友.句意"上周五下午他们在课堂上__".根据4空后He said to both of them, "Stay here after the lessons this afternoon他对他们俩说:"今天下午放学后留在这里.可知,应该是"打架".选B.4.C.考查形容词.A开心的.B好的.C生气的.D担心的.句意"他们的老师是非常__".根据上一句Last Friday afternoon they had a fight in class上周五下午他们在课堂上打架.可知,应该是"生气的".选C.5.B.考查动词.A叫.B写.C见面.D改变.句意"把你的名字__一千遍".根据7空后began writing their names开始写他们的名字.可知,应该是"写".选B.6.A.考查动词.A去.B得到.C离开.D来.句意"最后一节课后,其他的男孩都__家了".go home回家,用go的过去式went.选A.7.C.考查名词.A兄弟.B同学.C老师.D父亲.句意"但是Lan和Fred和他们的___呆在教室里,开始写他们的名字".根据上一句all the other boys went home其他男孩都回家了.可知,应该是"老师".选C.8.D.考查动名词.A笑.B谈论.C玩.D哭.句意"然后Fred开始__".根据9空后crying哭,可知,应该是"哭".选D.9.B.考查疑问词.A怎么.B为什么.C什么时候.D哪.句意"你__哭,Fred".根据下一句Because因为,可知,应该是"为什么".选B.10.C.考查代词.A她的.B你的.C我的.D他的.句意"___名字是Frederick Hollingsworth".可知,Fred自己说的话,修饰名词name用形容词性物主代词my我的.选C.【点评】完形填空题型,抓住文章的大意,挑出信息词.同时凭借自己掌握的语法知识和一般的常识,兼顾人称、性别、单复数、语法和时态等等语法的因素,从语法的结构方面考虑答案.细心检查,避免疏漏.10. Bill:Hello,Tom.(1)are you?Tom:Hi,Bill.I (2) fine,thanks.And you?Bill:I'm (3),too.Tom,(4)this in English?Tom:Oh,(5) a jacket.Bill:(6)it,please.Tom:JACKET.Bill:I know,thank you.Goodbye.Tom:Bye.(1)A.What B.What's C.How D.How's(2)A.am B.is C.are D.I'm(3)A.good B.Mike C.OK D.fine(4)A.what B.what's C.is D.what's is(5)A.it B.it's C.I am D.this's(6)A.Say(说)B.Speak(讲)C.Spell D.Read(读)【分析】文章是两个人见面时的对话.【解答】1.C 考查疑问代词辨析.A什么;B什么是;C怎样;D怎样是;根据题干,How are you?你好吗?是固定句型,故答案为C.2.A 考查动词辨析.A是,用于I的后面;B是,单数形式;C是,复数形式;D我是;根据I后面用am,故答案为A.3.D 考查形容词辨析.A好;B Mike;C好;D好;根据上句I am fine.我很好,这里too,应该也很好,故答案为D.4.B 考查疑问代词辨析.A什么;B什么是;C是;C错误;根据题干,What's this in English?这个用英语怎么说?是固定句型,故答案为B.5.B 考查代词辨析.A它;B它是;C我是;D错误;根据上句this,回答要用it代替,动词要用is,故答案为B.6.C 考查动词辨析.A说;B讲;C拼写;D读;根据下句JACKET.应该是拼写,故答案为C.【点评】考查完形填空.根据所给的短文对意思有所了解,然后根据短文的大体意思,选择每个符合题意的答案,使短文更通顺.11.Hi,boys and girls!I(1)Tom.This is(2)bag.There are many things in it.This is a(3)and it is a white ruler.This is(4)orange.I like(喜欢) oranges very much.This is a pen and(5)is black.That is a jacket.It's(6),too.Black is my favorite(最喜欢的)(7).That is a map.I can(8)it.It's M﹣A﹣P.Oh,it's a CD (9)English.It's my sister Grace's(10).(1)A.is B.am C.are D.be(2)A.his B.your C.my D.mine(3)A.map B.ruler C.pen D.jacket(4)A.an B.a C.the D./(5)A.it B.this C.he D.she(6)A.blue B.purple C.black D.white(7)A.map B.color C.afternoon D.quilt(8)A.spell B.say C.see D.know(9)A.at B.on C.in D.about(10)A.key B.CD C.cup D.apple【分析】短文主要是Tom的自我介绍,并介绍了自己的一些物品。
初一英语阅读练习题亲爱的同学们,今天我们来进行一些英语阅读练习。
通过这些练习,我们可以提高我们的阅读能力和理解力。
让我们开始吧!阅读练习一:内容:I have a happy family. There are four people in my family: my father, my mother, my younger brother and me. My father is a doctor. He works in the hospital. My mother is a teacher. She teaches in a primary school. My brother is six years old. He is very cute and loves to play with his toys. I am a student in Grade 7. I love reading books and playing basketball.问题:1. How many people are there in the writer's family?2. What does the writer's father do?3. Where does the writer's mother work?4. What is the age of the writer's brother?5. What does the writer enjoy doing?答案:1. Four.2. He is a doctor.3. In a primary school.4. Six years old.5. Reading books and playing basketball.阅读练习二:标题: My Favorite Animal内容:My favorite animal is the panda. Pandas are very cute and they are from China. They have black and white fur. They like to eat bamboo. Pandas are very special because they are rare.I like pandas because they are friendly and gentle. I hope one day I can see a real panda in the zoo.问题:1. What is the writer's favorite animal?2. Where are pandas from?3. What color is a panda's fur?4. What do pandas like to eat?5. Why does the writer like pandas?答案:1. The panda.2. China.3. Black and white.4. Bamboo.5. Because they are friendly and gentle.阅读练习三:标题: My Dream Job内容:When I grow up, I want to be a scientist. I love to learn about the world and discover new things. I think being a scientist is very interesting. I can study plants, animals, and the stars. I can also invent new things to make life better. I will study hard to achieve my dream.问题:1. What does the writer want to be when they grow up?2. Why does the writer like the idea of being a scientist?3. What can a scientist study?4. What can a scientist do to make life better?5. What will the writer do to achieve their dream?答案:1. A scientist.2. Because it is very interesting and they can discover new things.3. Plants, animals, and the stars.4. Invent new things.5. Study hard.同学们,通过这些阅读练习,希望大家能够提高自己的英语阅读水平。
2022-2023七年级英语暑假阅读理解特训3(提高篇)(含答案)2022-2023七年级英语暑假阅读理解特训(提高篇)一、阅读理解题Dear Julia,Last weekend was a busy weekend for me. (A) It was a mixture of work and fun. On Saturday morning, my parents went shopping for clothes. My brother Henry played basketball with his friends. (B) I studied for the math test at home. In the afternoon, I went to the beach. On Saturday night my family had dinner together. Then we went to the movies.On Sunday morning, my brother and I cleaned our rooms. In the afternoon, my grandparents visited us. We were happy to sec then. They had dinner with us. After dinner, we watched TV. I was tired on Sunday night. I went to bed early.David(1) How was David’s last weekend(2) What did David’s parents do on Saturday morning(3) Who came to David’s house on Sunday afternoon(4) 将(A)句译成汉语。
(5) 将(B)句译成汉语。
七年级英语阅读理解专项训练20篇Seventh Grade English Reading Comprehension Special Training 20 passages。
In this document, we will provide you with 20 passages specifically designed to improve your reading comprehension skills in English. Each passage is carefully selected to cover a wide range of topics and difficulty levels, ensuring that you can enhance your reading abilities effectively.1. Passage 1: "The Importance of Reading"This passage emphasizes the significance of reading in our lives. It highlights how reading can broaden our horizons, improve our vocabulary, and enhance our critical thinking skills. Through engaging examples and persuasive arguments, it encourages readers to develop a habit of reading regularly.2. Passage 2: "The Benefits of Physical Exercise"This passage discusses the various advantages of physical exercise. It explains how regular exercise can improve our physical health, boost our mood, and increase our productivity. It also provides practical tips on incorporating exercise into our daily routine.3. Passage 3: "The Impact of Technology on Society"This passage explores the influence of technology on our society. It examines both the positive and negative aspects, discussing how technology has revolutionized communication, education, and healthcare, while also addressing concerns about privacy and addiction.4. Passage 4: "The Life Cycle of a Butterfly"This passage describes the fascinating life cycle of a butterfly. It takes readers through the stages of egg, larva, pupa, and adult, explaining the transformations that occur at each stage. It also emphasizes the importance of butterflies in pollination.5. Passage 5: "The History of Ancient Egypt"This passage provides an overview of the history of ancient Egypt. It covers topics such as the construction of the pyramids, the rule of pharaohs, and the significance of the Nile River. It aims to spark readers' interest in ancient civilizations.6. Passage 6: "The Dangers of Smoking"This passage educates readers about the harmful effects of smoking on our health. It discusses the risks of lung cancer, heart disease, and other smoking-related illnesses. It also offers suggestions on how to quit smoking and lead a healthier lifestyle.7. Passage 7: "The Importance of Water Conservation"This passage emphasizes the importance of conserving water. It explains the scarcity of clean water resources and the impact of water wastage on the environment. It provides practical tips on how individuals can contribute to water conservation efforts.8. Passage 8: "The Benefits of Learning a Second Language"This passage highlights the advantages of learning a second language. It discusses how bilingualism can improve cognitive abilities, enhance job prospects, and promote cultural understanding. It encourages readers to embrace language learning opportunities.9. Passage 9: "The Impact of Climate Change"This passage addresses the issue of climate change and its consequences. It discusses rising global temperatures, melting ice caps, and extreme weather events. It emphasizes the urgent need for collective action to mitigate the effects of climate change.10. Passage 10: "The Importance of Time Management"This passage emphasizes the significance of effective time management. It provides strategies for prioritizing tasks, setting goals, and avoiding procrastination. It aims to help readers improve their productivity and achieve a better work-life balance.11. Passage 11: "The Benefits of Volunteering"This passage explores the benefits of volunteering. It discusses how volunteering can improve mental well-being, develop new skills, and make a positive impact on the community. It encourages readers to engage in volunteer work.12. Passage 12: "The History of the Olympic Games"This passage traces the history of the Olympic Games from ancient Greece to the present day. It highlights memorable moments, famous athletes, and the spirit of international unity. It aims to inspire readers with the Olympic values of excellence, friendship, and respect.13. Passage 13: "The Impact of Social Media"This passage examines the influence of social media on our lives. It discusses the benefits of staying connected, sharing ideas, and promoting social causes. It also addresses concerns about online privacy, cyberbullying, and addiction.14. Passage 14: "The Importance of Financial Literacy"This passage stresses the importance of financial literacy. It explains concepts such as budgeting, saving, and investing. It aims to equip readers with the necessary knowledge and skills to make informed financial decisions.15. Passage 15: "The Life and Achievements of Marie Curie"This passage celebrates the life and achievements of Marie Curie, a pioneering scientist and the first woman to win a Nobel Prize. It highlights her groundbreaking research on radioactivity and her contributions to science and medicine.16. Passage 16: "The Benefits of Mindfulness"This passage explores the benefits of practicing mindfulness. It discusses how mindfulness can reduce stress, improve focus, and enhance overall well-being. It provides practical exercises and tips for incorporating mindfulness into daily life.17. Passage 17: "The Impact of Plastic Pollution"This passage addresses the issue of plastic pollution and its environmental consequences. It discusses the harmful effects on marine life, ecosystems, and human health. It encourages readers to adopt sustainable practices and reduce plastic waste.18. Passage 18: "The Importance of Sleep"This passage emphasizes the importance of getting enough sleep for our physical and mental well-being. It discusses the effects of sleep deprivation on cognitive function, mood, and overall health. It offers strategies for improving sleep quality.19. Passage 19: "The Benefits of Music Education"This passage highlights the benefits of music education for children. It discusses how learning to play an instrument can improve cognitive skills, enhance creativity, and foster social connections. It encourages parents and educators to prioritize music education.20. Passage 20: "The Power of Positive Thinking"This passage explores the power of positive thinking in our lives. It discusses how a positive mindset can improve resilience, boost happiness, and enhance personal relationships. It provides practical tips for cultivating optimism and gratitude.In conclusion, this document provides a comprehensive collection of 20 passages specifically designed to improve seventh-grade students' reading comprehension skills in English. Each passage covers a different topic, aiming to engage readers and enhance their understanding of various subjects. By reading and analyzing these passages, students can develop critical thinking abilities, expand their vocabulary, and strengthen their overall reading comprehension skills.。
七年级英语阅读理解专题训练(三)http: // http: // shop 1. The color of the clock is ______.A. redB. brownC. pinkD. purple2. A mother wants to buy a bed for her child, and she can also get ______.A. a chairB. a phoneC. a handbagD. a quilt3. If you have $80, you can buy ______.A. a handbag and two chairsB. a bed for kids and two chairsC. a clock and a bed for kidsD. a handbag and a bed for kidsBSome people do not have arms or legs, but they can do lots of things. Liu Wei is one of them. What can he do?He can swim. He can sing. He can write and he can play the piano. He doesn’t play with his hands. He has no arms. He plays with his feet.Liu Wei is from Beijing. He is famous all over the world now. He is the winner of “China’s Got Talent 2010”. He is good at music and he can play the piano very well.He can play lots of songs, ▲. He writes his own songs and he is a singer, too.4. From the passage, we can know that Liu Wei ______.A. is good at all his subjectsB. can draw very well with his feetC. has no legs but he can swim and singD. has no arms but he can do many things5. Which of the following (下列) can be put in the blank?A. but he can’t play every songB. and he can play with his handsC. but he can’t sing any songsD. and he can play soccerCDale has to look for a job, but he can’t find one.On a cold evening a young girl walks to him. Her nose and hands are red. She says, “You are a kind man. I’m very hungry now. Please help me!” Dale feels embarrassed (尴尬) becausehe also eats nothing that day. He answered, “I’m hungry, too. I can’t give you anything except (除了) a pen and a book.”The girl is very sad. Dale looks at her and takes off his old jacket quickly. “This is my old jacket. You can sell it and buy some food.” Then he puts the old jacket into her hands. He wears only a shirt and runs away. The girl stands in the cold wind, but her warm heart can’t calm down for a long time.6. What’s the main (主要的) idea of the story?A. Dale sells his old jacket to the girlB. Dale helps a girl on a cold evening.C. Dale feels sad because he eats nothing.D. Dale has to look for a job and he finds one.7. The underlined words “calm down” in the passage means ______.A. 平静下来B. 坐下来C. 想起来D. 高兴起来DA Clever Frog (青蛙) You are walking home. Suddenly it rains. And you don’t have an umbrella (伞). What should you do? Run home? Good idea. But this frog gets a better way. It just stays dry in the rain by holding a flower over it. It has a nice flower umbrella.Sue’s family Tree Today Sue makes a family tree. A family tree shows who are in her family. Sue starts with her mum. Mum is a writer. She writes books. Sue likes her mum’s books. Sue’s dad is a good teacher. Mum’s dad can make all kinds of toys (玩具). Mum’s mum has a toy shop. Girls and boys like to see those nice toys. Dad’s mum is a baker (面包师). She makes bread and cakes. Dad’s dad is a farmer. He grows vegetables. Sue’s family tree is done (完成). Blue Butterfly Pea Have you seen blue food? In Thailand, you can see all kinds of blue food. You can eat blue rice. It looks a little terrible, but it tastes nice. And you can have a glass of blue drink. People like to drink it. The blue color comes from blue butterfly pea. It is a kind of natural blue food coloring. It is widely used in Thailand.▲This is an interesting book. It tells many stories about a big cat. He wears a red and white hat. He looks very cool. He can speak English and play games. One day the cat comes to a house. Bill and his sister Sally are in the house. Their mother goes out, so the cat plays with them. They are very happy, but the cat also makes lots of trouble. The two children want to let the cat go away. What can they do?8. How many people are there in Sue’s family?A. Four.B. Five.C. Six.D. Seven.9. The best title (标题) for the last paragraph (最后一段) is ______.A. The Cat in the HatB. A House with a CatC. Stories about a MotherD. Bill and His Sister Sally10. According to (根据) the passage, which of the following is TRUE?A. Sue’s mum makes bread and cakes.B. People like to have blue food in Thailand.C. The umbrella for the frog is a family tree.D. Bill and Sally want the cat to live with them.。