高三英语语法填空形容词和副词的比较级和最高级考点练习题40题(带答案)
- 格式:docx
- 大小:15.92 KB
- 文档页数:15
高三英语语法填空形容词和副词的比较级和最高级考点练习题40题(带答案)
1. Of all the students in the class, Tom runs ______ (fast).
A. faster
B. the fastest
C. fast
D. more fast
答案:B。解析:在全班所有学生中比较,是三者或三者以上的比较,要用最高级,fast的最高级是the fastest。
2. This year the weather is getting ______ (warm) than last year.
A. warm
B. warmer
C. the warmest
D. more warm
答案:B。解析:句中有than,是比较级的标志,warm的比较级是warmer。
3. She is one of ______ (beautiful) girls in our school.
A. more beautiful
B. the most beautiful
C. beautiful
D. most beautiful
答案:B。解析:“one of + the + 形容词最高级+名词复数”表示
“最……之一”,beautiful的最高级是the most beautiful。
4. The ______ (hard) you study, the better grades you will get.
A. hard
B. harder
C. hardest
D. more hard
答案:B。解析:“the + 比较级,the + 比较级”表示“越……,越……”,hard的比较级是harder。
5. My sister is much ______ (tall) than me.
A. tall
B. taller
C. the tallest
D. more taller
答案:B。解析:句中有than,要用比较级,tall的比较级是taller,much修饰比较级表示程度。
6. Which is ______ (big), the sun or the moon?
A. big
B. bigger
C. the biggest
D. more big
答案:B。解析:两者比较用比较级,big的比较级是bigger。
7. He is ______ (careful) student in his class.
A. more careful
B. the most careful
C. careful
D. most careful
答案:B。解析:在他的班级里比较,是多者比较,要用最高级,careful的最高级是the most careful。
8. The book is ______ (interesting) than that one.
A. interesting
B. more interesting
C. the most interesting
D. most interesting
答案:B。解析:句中有than,要用比较级,interesting是多音节词,比较级是more interesting。
9. She sings ______ (well) in our group.
A. well
B. better
C. the best
D. more well
答案:C。解析:在我们组里比较,是多者比较,要用最高级,well的最高级是the best。
10. This box is a little ______ (heavy) than that one.
A. heavy
B. heavier
C. the heaviest
D. more heavy
答案:B。解析:句中有than,要用比较级,heavy的比较级是heavier,a little修饰比较级表示程度。
11. In this scientific experiment, the second group of mice showed
______ (active) than the first group.
A. more active
B. most active
C. greater activity
D. the greatest activity
答案:A。解析:这里考查比较级,than是比较级的标志词,active的比较级是more active,表示第二组老鼠比第一组更活跃。
12. Among all the players in the football team, Tom runs ______.
A. fast
B. faster
C. fastest
D. the faster
答案:C。解析:among all表示在所有当中,这是最高级的使用语境,所以要用fast的最高级fastest。
13. This new type of material is ______ (hard) to break than the old
one in the construction project.
A. more hard
B. much harder
C. hardlier
D. the hardest
答案:B。解析:hard的比较级是harder,这里可以用much来修饰比较级,表示程度,这种新材料比旧材料更难破坏。
14. Of all the mountains in this area, Mount Tai looks ______
(magnificent).
A. more magnificent
B. magnificent
C. the most magnificent
D. much magnificent
答案:C。解析:of all表示在所有当中,要用最高级,magnificent的最高级是the most magnificent,泰山在这个地区所有的山中看起来最壮观。
15. In the long - distance running race, the athlete from Africa ran
______ (far) than the others at last.
A. farther
B. farer
C. the farthest
D. more far
答案:A。解析:far的比较级有farther和further,这里表示距离
上更远,用farther,在长跑比赛中,来自非洲的运动员最后跑得比其他人更远。
16. When comparing the two theories, this one seems ______
(reasonable).
A. more reasonable
B. most reasonable
C. the more reasonable
D. much reasonable
答案:A。解析:这里是两者比较,要用比较级,reasonable的比较级是more reasonable,当比较这两个理论时,这个似乎更合理。
17. Among the three models, the latest one is ______ (expensive).
A. more expensive
B. the most expensive
C. expensiver
D. much expensive
答案:B。解析:among the three表示在三者当中,要用最高级,expensive的最高级是the most expensive,在这三个模型中,最新的那个是最贵的。
18. In the study of languages, English is ______ (widely) used than
some other languages in international communication.
A. more widely
B. most widely
C. the more widely
D. wideer
答案:A。解析:这里考查副词的比较级,wide的副词形式是widely,其比较级是more widely,在语言学习中,英语在国际交流中比其他一些语言使用更广泛。
19. Of all the fruits in the market, the mangoes taste ______ (sweet).
A. sweeter
B. the sweetest
C. more sweet
D. most sweet
答案:B。解析:of all表示在所有当中,要用最高级,sweet的最高级是the sweetest,市场上所有的水果中,芒果尝起来最甜。
20. In the diving competition, the Chinese athlete jumped ______
(perfect) than his opponents.
A. more perfect
B. perfecter
C. more perfectly
D. the most perfectly
答案:C。解析:这里考查副词的比较级,perfect的副词形式是perfectly,其比较级是more perfectly,在跳水比赛中,中国运动员比他的对手跳得更完美。
21. Among all the paintings in this art exhibition, this one is ______