七年级英语阅读理解难题及答案
- 格式:doc
- 大小:384.50 KB
- 文档页数:26
2020-2021年七年级英语下册阅读理解难题及答案一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解It was a village in India. The people were poor. However, they were happy. After all, their forefathers (祖先) had lived in the same way for centuries (世纪).Then one day, some visitors from the city arrived. They told the villagers there were some people who liked to eat frogs' legs. However, they did not have enough frogs of their own, so they wanted to buy frogs from other places.This seemed like money for nothing. There were millions of frogs in the fields around, and they were no use to the villagers. All they had to do was to catch them. They reached an agreement and people sent their children into the fields to catch frogs. Every week a truck (卡车) arrived to collect the frogs and give them the money. For the first time, the people could dream of a better future, but the dream didn't last (持续) long.It was not easy to notice (觉察到) the change at first, but it seemed like the crops (庄稼)were not doing so well. It was more worrying that the children fell ill more often, and there seemed to be more insects (虫) around lately.The villagers decided that they couldn't just wait to see the crops failing and the children getting weak. They would have to use the money got to buy pesticides (杀虫剂)and medicines. Soon there was no money left.Then the people found out the problem. It was the frog. They were not useless. They had been doing an important job—eating insects. Now with so many frogs killed, the insects were increasing (增加) more quickly. They were eating the crops and spreading diseases (传播疾病).Now, the people are still poor. But in the evenings they sit in the village square and listen to sounds of insects and frogs. These sounds of the night now have a much deeper meaning. (1)From Paragraph 1, we learn that the villagers .A. worked very hard for centuriesB. dreamed of having a better lifeC. were poor but somewhat content (满足的)D. lived a different life from their forefathers (2)Why did the villagers agree (同意) to sell frogs?A. It was easy to make money by selling frogs.B. They needed money to buy medicine.C. They wanted to please the visitors.D. The frogs made too much noise.(3)The underlined word “agreement” means “” in Chinese.A. 判决B. 纠纷C. 关心D. 协定(4)What might be the cause (起因) of the children's sickness (生病)?A. The crops didn't grow well.B. There were too many insects.C. The visitors brought in diseases.D. They didn't use the pesticides carefully.(5)What can we infer (推断) from the last sentence of the passage?A. Happiness comes from peaceful (平静的) life in the country.B. Health is more important than money.C. The harmony (和谐) between man and nature (大自然) is important.D. Good old days will never be forgotten.【答案】(1)C(2)A(3)D(4)B(5)C【解析】【分析】这篇短文说的是印度的一个贫穷的村庄,和城市里的一些人达成了协议,为他们提供青蛙,这样他们就可以赚到一些钱。
七年级英语阅读理解深度解析单选题30题答案解析版1.My name is Lily. I have a pet dog. Its name is Doubao. Doubao is very cute. It has black fur. What color is Doubao's fur?A.WhiteB.BlackC.GrayD.Brown答案:B。
解析:文章中明确提到“Doubao is very cute. It has black fur.”,所以答案是B。
A 选项白色、C 选项灰色、D 选项棕色在文中均未提及被排除。
本题考查学生对细节的理解能力,阅读时需仔细寻找关键信息。
2.Tom likes reading books. He reads books every day. What does Tom like doing?A.Watching TVB.Reading booksC.Playing gamesD.Singing songs答案:B。
解析:文中明确提到“Tom likes reading books.”,所以答案是B。
A 选项看电视、C 选项玩游戏、D 选项唱歌在文中未提及被排除。
本题考查学生对细节的提取能力。
3.There is a big tree in the park. Many birds are in the tree. Are there any birds in the park?A.Yes, there are.B.No, there aren't.C.We don't know.D.There are some trees.答案:A。
解析:文中提到“There is a big tree in the park. Many birds are in the tree.”,所以公园里有鸟,答案是A。
B 选项错误,C 选项不符合,D 选项答非所问被排除。
七年级英语上册阅读理解难题及答案经典1一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解Old John goes to see a doctor. The doctor looks over (检查)him carefully and says, "Medicine can't help you. You must have a good rest. Go to a quiet place for a month. Go to bed early, drink some milk, walk a lot and smoke one cigar (抽一支雪茄烟) a day.""Thank you very much," says Old John," I can do everything you say."Four weeks later, Old John comes to the doctor again. "Well," says the doctor. "I am glad to see you. You look much younger.""Oh, doctor," says Old John, "I feel quite well now. I have a good rest. I go to bed early. I drink a lot of milk and walk a lot. Your advice (建议) helps me. But you ask me to smoke one cigar a day, and it nearly kills me at first. It is no joke (笑话) to smoke at my age. "(1)The doctor ____.A. asks him to take some medicineB. asks him not to take any medicineC. doesn't say any word about medicineD. gives him some medicine(2)Old John ____ after four weeks.A. is youngB. doesn't get wellC. gets wellD. is old(3)Which one is true (正确)?A. Old John smokes before.B. Old John doesn't smoke before.C. Old John doesn't smoke a cigar a day.D. Old John smokes less than before (比以前少).(4)What does Old John need?A. Some medicine.B. Some water.C. A lot of rest.D. A cigar.(5)The best title (标题) of this story should be____.A. Old JohnB. Old John is illC. The doctor's advice (建议)D. Old John Does As the Doctor Asks Him【答案】(1)B(2)C(3)B(4)C(5)C【解析】【分析】本文讲述了John看病把医生的建议弄反了而闹出的笑话。
【英语】七年级英语下册任务型阅读难题及答案经典一、七年级英语下册任务型阅读专项目练习(含答案解析)1.阅读短文,根据短文内容完成下列各任务或问题。
The school music club opens. Tony wants to join(加入>the club, but he doesn't want to go alone (独自). He wants to ask his friends to go to the club with him. So he calls them at home, but no one is free.Martin is doing his homework at home, 完成这些作业通常需要花费他两小时的时间.Peter is writing an e - mail on the computer to his pen friend Gina, a girl from America. He is telling her about his school life. In fact (事实上),he doesn't like music.Lily likes music very much, So Miss Green is teaching her and her classmates to sing songs at school They are having a singing competition (竞赛).Alice is having her twelfth birthday party. Her parents are making dinner for her.Kate is helping her brother with his English. He doesn't do well in English.Tom is playing baseball with his sister. It is his favorite sport.Tony is not happy because no one can go to the club with him.(1)What club does Tony want to join?(2)把第二段中的汉语译成英语(3)Where is Gina from?(4)How old is Alice?(5)写出"He doesn't do well in English"的同义句.【答案】(1)The school music club.(2)It takes him two hours to finish it.(3)America.(4)Twelve/12.(5)He isn't good at English.【解析】【分析】主要讲了同意想让朋友和他一起参加音乐俱乐部,但是没人有空。
最新七年级英语上册阅读理解难题及答案一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解"Mirror (镜子) mirror on the wall, what film is on in the cinema?"Now with this kind of new mirror, you can brush your teeth and read news at the same time in your bathroom. Now not many people have this kind of mirror, but it will be popular very soon.The mirror works with new software(软件). You can use it to get news. You can also make your time table on it. It can also tell you what to wear because it knows the weather. The mirror is very clever. You can write notes on it for family members.There's another kind of new mirror, too. It can get much information from the user's clothes. It tells the users what clothes make him or her look good. Going shopping or eating out? Wait a minute! The mirror can give you some coupons(优惠券), too.(1)The mirror in the reading is very _____.A. expensiveB. popularC. cleverD. big(2)The mirror can NOT _____.A. tell you what to wearB. let you make a time tableC. let you read newsD. do the shopping online(3)The reading tells us _____ kind(s) of mirror(s).A. oneB. twoC. threeD. four(4)A mirror can tell you what to wear because it _____.A. knows the weatherB. studies fashion wellC. studies people wellD. can give coupons【答案】(1)C(2)D(3)B(4)A【解析】【分析】文章大意:文章介绍了两种新式镜子。
初一英语阅读试题及答案一、阅读理解(共20分,每题4分)阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题。
A篇Tom is a 13-year-old boy. He lives in a small town near the sea. Every day, he goes to school by bike. Tom's favorite subject is English. He likes to read English books and listen to English songs. His English teacher is Mrs. Brown. She is very kind and patient. Tom has a dog named Max. Max is very friendly and loves to play with Tom.1. How old is Tom?2. What is Tom's favorite subject?3. How does Tom go to school?4. What is the name of Tom's dog?B篇Lily is a 12-year-old girl. She has a big family. There are five people in her family: her parents, her two brothers, and Lily herself. Lily's father is a doctor and her mother is a teacher. Her brothers are both students. Lily likes to play the piano and she is good at it. Every weekend, she plays the piano for her family.5. How many people are there in Lily's family?6. What is Lily's father's job?7. What does Lily like to do?8. When does Lily play the piano?C篇There is a new park in the city. It is called Green Park. The park is very big and beautiful. There are many trees and flowers in it. People can walk, play, and have picnics there. There is also a small lake in the park where children can feed the ducks. The park is open every day from 8 am to 6 pm.9. What is the name of the new park?10. What can people do in the park?11. Is there a lake in the park?12. When is the park open?答案:1. Tom is 13 years old.2. Tom's favorite subject is English.3. Tom goes to school by bike.4. The name of Tom's dog is Max.5. There are five people in Lily's family.6. Lily's father is a doctor.7. Lily likes to play the piano.8. Lily plays the piano every weekend.9. The name of the new park is Green Park.10. People can walk, play, and have picnics in the park.11. Yes, there is a small lake in the park.12. The park is open from 8 am to 6 pm every day.。
最新七年级英语下册阅读理解选择题(难)经典一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解We are all leaning English, but how can we learn English well? A student can know a lot about English, but maybe(可能)he can't speak English.If you want to know how to swim, you must(必须) get into the river. And if you want to be a football player, you must play football.So, you see. You can learn English only by using it. You must listen to your teacher in class. You must read your lessons every day. You must speak English to your classmates and also you must write something sometimes. Then one day, you may find your English very good.(1)You know a lot about English but maybe you __________.A. can speakB. can study itC. can't study itD. can't use it(2)If you want to learn to swim you should _________.A. get into the riverB. read books about swimmingC. learn from other people firstD. play football well first(3)If you want to be a football player, you should _______.A. buy a good footballB. practice footballC. watch others play footballD. put your football away(4)The story of learning swimming and playing football tells us ________.A. we learn English by using itB. swimming needs waterC. playing football is easyD. learning English is difficult(5)If you want to study English well, you must often _________.A. speak EnglishB. write in EnglishC. listen to your teacherD. A, B and C【答案】(1)D(2)A(3)B(4)A(5)D【解析】【分析】文章大意:我们都在学习英语,如何学好英语呢,必须要使用英语,上课必须听老师说,每天必须读英语,必须跟同学用英语交流,有时候还要用英语写作。
【英语】七年级英语下册阅读理解练习题基础、提高、难题_汇总(含答案)一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解It's very hot. An old man is sleeping on the chair. A fly(苍蝇) comes and sits on the end of the man's nose.The old man has a naughty monkey. He chases(驱赶) the fly.The fly comes back again and sits on the old man's nose again. The monkey chases it away again and again.This happens five or six times. The monkey is very angry. He jumps up, runs to the garden and picks up a large stone.When the fly sits on the old man's nose again, the monkey hits it hard with the stone.He kills the fly and breaks the old man's nose.(1)It is a hot day.(2)The naughty monkey chases the fly for the old woman again and again.(3)The monkey is very hungry.(4)The monkey killed the fly with a stone.(5)The old man breaks the monkey's nose.【答案】(1)1(2)0(3)0(4)1(5)0【解析】【分析】本文主要讲一只调皮的猴子帮一个熟睡的老人驱赶苍蝇,最后用石头打死了苍蝇也打破了老人鼻子的故事。
七年级英语上册阅读理解难题及答案1一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.根据短文内容,选择正确答案。
Happy New YearLots of fun is waiting foryou on New Year's Eve!Chinese foodBeijing Restaurant: 5:00 p.m. ~ 7:00 p.m.Lion & dragon dance fromGuangdong and FujianCentral Square(中心广场), 1:00p.m. ~ 5:00 p.m.FireworksCentral Square, 8:00 p.m. ~ 11:00 p.m.The New Year parade(游行)Tianjin Street, 2:00 p.m. ~ 4:00 p.m.Chinese music & danceCentral Square, 5:00 p.m. ~ 8:00 p.m.Sunday Date: Sunday, January 22nd, 2012Place: ChinatownMore programmes(节目) are on CCTV. Let's welcome the New Year together!(1)If you want to watch the lion and dragon dance in Chinatown, you can go to _______.A. GuangdongB. FujianC. Tianjin StreetD. Central Square(2)The parade starts at _______.A. 8:00 in the eveningB. 2:00 in the afternoonC. 4:00 in the afternoonD. 8:00 in the morning(3)Chinese music & dance will last(持续) _______.A. three hoursB. two hoursC. four hoursD. five hours(4)When is the Spring Festival in 2012?A. It's on Saturday.B. It's on January 22nd.C. It's on January 23rd.D. Is on January 1st.(5)Which of the following is NOT TRUE?A. You can enjoy Chinese food in Beijing Restaurant.B. You can find more programmes on the radio.C. People will set off fireworks in Central Square.D. All the activities are in the afternoon or in the evening.【答案】(1)D(2)B(3)A(4)C(5)B【解析】【分析】主要讲了关于新年的一些有趣的事情。
七年级英语下册任务型阅读难题及答案(word)一、七年级英语下册任务型阅读专项目练习(含答案解析)1.信息归纳,请阅读下面这篇短文,根据所提供的信息,完成信息卡。
Robert is a middle school boy from Australia. He is in Grade Seven. This term, he learns Chinese and he likes it very much. He wants to learn it well, so he finds a pen pal from Guangdong, China. His name is Yang Guang and he is a clever boy. He and Robert are in the same Grade. They both love playing football. They often chat with each other on the Internet. They have different school lives. Yang Guang is very busy every day. He gets up early and he has to stay at school for 8 hours every day and he has much homework to do after school. But Robert only stays at school for 5 hours and he often finishes his homework in just half an hour.Information Card【解析】【分析】文章大意:本文介绍了罗伯特和他的笔友杨光的学校生活一些情况。
(1)细节题。
根据 Robert is a middle school boy from Australia.可知罗伯特来自澳大利亚。
七年级英语阅读理解题目及答案题目一: John is a student from England. He is in China now. He likes Chinese food very much. He often goes to a Chinese restaurant for dinner. Today is Sunday, John doesn’t want to stay at home. He is going to the restaurant. He takes a bus to the restaurant. The restaurant is very big. It has a lot of delicious food. John orderssome dumplings, noodles and fried rice. He also wants to try some Chinese tea. The food is tasty and John enjoys his meal. After dinner, John goes back home by bus. He had a wonderful Sunday.1.Where is John from? A. China B. England C. America D. France答案:B2.What does John like very much? A. Italian food B. Chinese food C.Japanese food D. Indian food答案:B3.How does John go to the restaurant? A. By bike B. By car C. By bus D.On foot答案:C4.What does John order for dinner? A. Dumplings, noodles and fried riceB. Pizza, spaghetti and saladC. Sushi, sashimi and miso soupD. Hamburger,fries and coke答案:A5.How does John go back home? A. By bus B. By taxi C. By subway D. Bytrain答案:A题目二: David is a young boy who loves sports. He is always active and energetic. Every day after school, he goes to the park with his friends to play basketball. They have a lot of fun together. David is very good at shooting. He can score many points for his team. His dream is to become a professional basketball player in the future. He practices every day to improve his skills. David also watches basketball games on TV to learn from the experts. He believes that with hard work and determination, he can achieve his goal.1.What does David love? A. Music B. Sports C. Reading D. Drawing答案:B2.Where does David go after school? A. Home B. The park C. The libraryD. The supermarket答案:B3.What sport does David play in the park? A. Basketball B. Football C. Tennis D. Baseball答案:A4.What is David good at? A. Singing B. Dancing C. Shooting D. Swimming 答案:C5.What is David’s dream? A. To become a doctor B. To become a teacherC. To become a chefD. To become a professional basketball player答案:D。
七年级英语上册阅读理解难题及答案(word)一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解Peter lives in a small house. He is a clerk(职员)in a bank(银行).Peter gets up at 6:30 every morning. He has breakfast and watches TV news at 7:00. After breakfast, he goes to work by bus.He gets to the bank at 8:25. He gets ready to work. He has too much work to do. He has lunch in a restaurant near the bank. He finishes his work at 4:30. He likes exercise, so he goes home on foot.After supper, he sometimes reads newspapers. Sometimes he looks for things on the Internet. He goes to bed early. He is tired after a day's work.(1)What does Peter do at 6:30?A. He goes to work.B. He gets up.C. He has breakfast.D. He watches TV news.(2)What is Peter?A. He is a driver.B. He is a teacher.C. He is a clerk.D. He is a doctor.(3)How does Peter go home?A. He walks home.B. He goes home by bus.C. He goes home by bike.D. He drives home.【答案】(1)B(2)C(3)A【解析】【分析】本文讲述了Peter的日常。
七年级英语下册阅读理解练习题基础、提高、难题_汇总(含答案)(word)一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解Dear Mr Green,We would like to complain to you about the noise from our neighbour, Mary, in Room 402, and we hope you can do something about it.We live in Building 1. Our neighbour, in Room 402, often holds (举办) parties in the evening. Sometimes it is very late. You know, we are students and we must go to bed at 10:00 p. m. Every morning we have to get up early, at 6:00 a. m. And half an hour later, we must go to school. The noise from the party is always a problem and we can't go to sleep. We often feel tired and want to sleep in class. We tell her not to do that, but it is no use. So, we are writing this letter to you. We wish to have a quiet night. If you can't do anything, maybe we will have to move out of this building.Yours Sincerely,Jack (Room 401)&Jim (Room 403)(1)What does the underlined word “complain” mean in Chinese?A. 解释B. 说明C. 声明D. 投诉(2)What problem do Jack and Jim tell Mr Green?A. Too much homework.B. Too much night noise.C. Being late for school.D. A dirty neighbourhood.(3)When does Jack usually go to school?A. At 6:00 a. m.B. At 6:30 a. m.C. At 7:00 a. m.D. At 7:30 a. m.(4)From the letter, we can know that Mr Green may be ________.A. Jack and Jim's teacherB. Mary's fatherC. the manager of the buildingD. a policeman【答案】(1)D(2)B(3)B(4)C【解析】【分析】文章大意:Jack与Jim向Green先生写了一封投诉信,告邻居Mary晚上经常举行party,让他们无法正常休息,告诫格林先生,如果没有什么作为,他们将从这里搬走。
【英语】七年级英语下册阅读理解难题及答案经典一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解John was a very strong man. Once he got a job of cutting wood in a forest. His boss gave him an axe(斧子) and showed him the area where he should work.The first day, John cut down 18 trees. "Good," the boss said, "keep it up!" John was encouraged by the words of the boss and tried harder the next day, but he could only cut down 15 trees. The third day he tried even harder, but he could only cut down 10 trees. Day after day he was cutting down fewer and fewer trees."I must be losing my strength," John thought. He went to the boss and said that he could not understand what was going on. "When was the last time you had sharpened(使锋利)your axe?" the boss asked. "Sharpened? I had no time to do it. I have been very busy trying to cut more trees." said John.While John was working hard, he didn't think about how to do his job better.(1)John was cutting down fewer and fewer trees. He thought_______.A. he needed to sharpen his axeB. the boss should help himC. it was wrong to cut down treesD. he must be losing his strength(2)What's the meaning of the underlined word "it"?A. The job to cut down trees.B. The way to do the job.C. The work to sharpen the axe.D. The time to have a rest.(3)What can we learn from the story?A. It is wrong to cut down trees.B. Hard work is the only key to success.C. It's important to take time to sharpen our skills.D. It's a waste of time to sharpen the axe.【答案】(1)D(2)C(3)C【解析】【分析】短文大意:约翰是一个非常强壮的男人。
七年级英语下册阅读理解难题及答案经典一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A jobless man wanted very much to have the position of "office boy" at Microsoft. The HR manager interviewed him and then watched him cleaning the floor as a test. "You have passed the test," he said. "Give me your e-mail address and I'll send you the form to fill in and the date when you may start." The man answered, "But I don't have a computer, neither an e-mail." "I'm sorry," said the HR manager. "If you don't have an e-mail, that means you are not living. And anyone who isn't living cannot have the job."The man left with no hope at all. He didn't know what to do, with only 10 dollars in his pocket. He thought and thought. Then he went to the supermarket and bought 10 kilos of tomatoes. He sold the tomatoes from door to door. In less than two hours, he had 20 dollars. He repeated the operation three times, and returned home with 60 dollars. The man came to know that he could make money in this way, and started to go early every day, and returned home late. Shortly, he bought a cart, then a truck, then he had his own fleet of delivery vehicles (运货车队). Five years later, the man was one of the biggest food retailers (零售商) in the US.One day, one of his friends asked him for his e-mail. He said, "I haven't got one." His friend couldn't believe his ears. "Can you imagine what you could have been if you had an e-mail?" The man thought for a while and answered, "Yes, I'd be an office boy at Microsoft!"(1)The man didn't get the job because he ________.A. disliked such a jobB. didn't pass the testC. didn't have an e-mailD. knew nothing about computers(2)The man ________ after he left Microsoft.A. went to look for another jobB. asked for food from door to doorC. thought of an idea to make moneyD. bought a computer and got an e-mail(3)What does the story want to tell us?A. Computers are very important in our daily life.B. Everyone can make a lot of money with only $10.C. The HR manager didn't find the ability of the man.D. Nothing in the world is impossible if we work hard.【答案】(1)C(2)C(3)D【解析】【分析】主要讲了一个无业的人是怎样一步一步走向成功的。
七年级英语下册阅读理解选择题(难)经典 一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1.阅读理解If you usually take the school bus or some mes need to take public buses to school, there aresome important rules you should know. ●When you are wai ng for the bus, you should wait at the ●When you are wai ng for the bus, you should wait at the bus stop, and stand well back. ●When you get off the bus, make sure you and the driver can see each other, and wait for the ●When you get off the bus, make sure you and the driver can see each other, and wait for the driver to signal to you before you cross the road in front of the bus.●Never go back for anything you may leave on the bu ●Never go back for anything you may leave on the bu s when it is star ng.●Never bend down ●Never bend down (蹲下) near the bus when you walk to or from the bus stop.●You should cross the street at a crosswalk or a street corner, and wait for the light to turn ●You should cross the street at a crosswalk or a street corner, and wait for the light to turn green or for the WALK crossing signal.●It is impo ●It is impo ●It is important to look carefully to the le , the right and the le again when you cross the rtant to look carefully to the le , the right and the le again when you cross the street.●Remember that it is dangerous to stay in the areas around buses where the driver can't see ●Remember that it is dangerous to stay in the areas around buses where the driver can't see you. Don't run between parked cars or buses.●Do not run acro ●Do not run acro ●Do not run across the street or through parking areas to catch up with your friends. ss the street or through parking areas to catch up with your friends. (1)When you are wai ng for the bus, you should wait .A. at the bus stopB. on the streetC. at a crosswalkD. at a street corner (2)It is important to when you cross the street.A. run quicklyB. wait for the light to turn greenC. look carefully to the leD. look carefully to the right(3)If you walk to or from the bus stop, you mustn't .A. bend down on the busB. cross the street at a crosswalk or a street cornerC. bend down near the busD. look carefully to the le , the right and the le again (4)This passage is mainly about .A. safety rules for students by busB. safety rules for driversC. safety rules for children by trainD. how to cross the street【答案】 (1)A(2)B(3)C(4)A【解析】【分析】文章大意:本文主要围绕乘公交车的安全展开,描述了乘公交必须注意的重要规则。
外研版英语七年级英语阅读理解难题及答案一、七年级英语阅读理解1.阅读理解Last year, on Philip's birthday, he decided to refuse to eat meat Philip's parents were not happy about that." You are a twelve-year-old boy," his mother said." You need meat." His mother put some beef, rice and carrots in front of him. "I want you to eat all your food now," she said." Don't leave anything," Philip didn't want to make his mother sad. But he ate only the rice and the carrots."You're a silly boy!" said his father." I'm getting very angrier with you.""I'm sorry, Mum and Dad," answered Philip." I think it's not right to eat animals. They are our friends. I don't want you to be sad or angry. But I really don't want to eat any meat.""Then have some fish, dear," said his mother."Oh no, I can't!" cried Philip." Fish are living things too.""Well, you can't have anything to eat at all if you don't eat any meat or fish," said his father.The next morning, his father walked to the school with him and asked to see the teacher." Is this what you teach the students at school?" he asked the teacher." Philip doesn't eat meat at home.""I don't agree with Philip," replied the teacher." But we teach the students to do what they think is right."(1)What does the underlined word "refuse" mean?A. Say "no" to somebody or something.B. Say something many times.C. Do something many times.D. Need something more.(2)How old is Philip this year?A. 11.B. 12.C. 13.D. 14.(3)How did Father go to school?A. By bus.B. By car.C. By bike.D. On foot.(4)Why didn't Philip want to eat any meat?A. He didn't like eating meat at all.B. He thought animals are people's friends.C. He wanted his parents to be sad or angry.D. His teacher told them not to eat animals' meat.(5)From the last paragraph, what does Philip's teacher mean?A. The teacher often tells Philip not to eat meat.B. The teacher doesn't like Philip any more.C. The teacher thinks Philip is silly.D. The teacher tells Philip to do what he thinks is right.【答案】(1)A(2)B(3)D(4)B(5)D【解析】【分析】大意:本文讲述Philip12岁生日发生的事情,他只吃蔬菜而不吃肉食,父母为此很担心,于是问儿子为什么不吃肉食,令他们大为吃惊的是,孩子认为吃动物是不对的,于是找到学校的老师谈起此事,而老师的观点是虽然自己不同意Philip的做法,但是他们教给学生做他们认为是正确的事情。
(1)词义猜测题。
根据he decided to refuse to eat meat Philip's parents were not happy about that. But I really don't want to eat any meat." 可知,由于他不想吃肉,可推出此处refuse的意思为“拒绝”,故选A。
(2)细节题。
根据last year和You are a twelve-year-old boy,可知,他13岁,故选C。
(3)细节题。
根据The next morning, his father walked to the school可知,他爸是步行去学校的,故选D。
(4)细节题。
根据I think it's not right to eat animals. They are our friends.可知,他认为动物是人类的朋友,故选B。
(5)细节题。
根据But we teach the students to do what they think is right." 可知,老师告诉Philip做他认为是正确的事情,故选D。
【点评】考查阅读理解能力,细节题和词义猜测题是阅读理解题中常考题型。
细节题要从文中寻找答案;词句猜测题需要联系上下文,推出词句的意思。
2.阅读理解Swimmers WantedCan you swim? Do you like kids? Can you help them with swimming on weekends?Come and join us. Call Mr. Clark at 530-6342.Chess ClubDo you like to play chess? Do you want to play chess well? Mr. Scott can teach you. You can come here every Sunday evening.Tel:828-4940 Add:Room 102 in School BuildingLet's Learn French(法语)Can you speak French? Do you want to learn French? Join the French club now. Time:8:00 a. m.~11:00 a. m. from Monday to Friday. Call Peter at 569-5348.Musicians WantedBoys and girls, are you music lovers? Can you sing or dance? Can you play the drums? Welcome to our Star Rock Band!Please call Victor at 758-4612 or send an e-mail to music @.(1)What can Mr. Scott teach you?A. To swim.B. To play chess.C. To sing.D. To speak French.(2)Mary can swim well and she wants to find a job. Who can she call?A. Mr. Scott.B. Peter.C. Mr. Clark.D. Victor.(3)Jerry joins the chess club. When does he go to the club?A. Every day.B. 8:00 a. m.~11:00 a. m. from Monday to Friday.C. Every Sunday morning.D. Every Sunday evening.(4)You love music and you want to join the Star Rock Band How can you contact(联系)with them?A. Call 828-4940.B. Go to the Room 102 in School Building.C. Call 569-5348.D. Send an e-mail to music @.(5)Sandra can speak French well. She is good with kids and teaches them French. She works from Monday to Friday. Where does she work?A. The Star Rock Band.B. The French club.C. The chess club.D. The swimming club.【答案】(1)B(2)C(3)D(4)D(5)B【解析】【分析】短文大意:本文介绍了四个广告,介绍了四个俱乐部的联系方式,上课时间等。