英语阅读理解练习全集及解析
- 格式:doc
- 大小:247.50 KB
- 文档页数:21
英语阅读理解练习题20篇含解析一、阅读理解1.根据短文内容理解选择正确答案。
BEveryone worries. But how do you deal with your worries? Whether your worries are big orsmall, you can take these three steps to deal with your worries:Try to find out what you're worried about.Sometimes, you will know what you're worried about. Other times, you might not. Try to findit out first. If you can't, you can ask for help.Think of ways to make it betterThere is always something you can do to help you feel less worried. Sitting there worrying is nofun and it won’t solve your problem.Grades at school are often a top worry for kids. If you're worried about grades, ask yourselfthese questions:☆Why are grades important? What do grades mean to me?☆How do I get ready for class? Do I go over (复习) my notes even when there isn't a test?☆Do I have a good place to do my homework?☆Have I tried different ways of studying?Ask for helpWhen you're worried, it can help to find someone to talk to. You can ask your parents, friends,or teachers for help.(1)How many steps of dealing with your worries are mentioned (提及) in the passage?A. TwoB. ThreeC. FourD. Seven(2)When you don't know what you're worried about, _______.A. you should try to find it outB. you can't ask for helpC. you don't need to think of waysD. you can sit there worrying(3)If you're worried about grades, you can ask yourself these questions except “_______”.A. Why are grades important?B. What do grades mean to me?C. How do I get ready for class?D. Why don't my friends like me?【答案】(1)B(2)A(3)D【解析】【分析】这篇短文主要讲述了如何应对烦恼的三种方法,一是找出自己担心的问题,二是想办法让情况变得更好,三是请求帮助。
(英语)英语阅读理解练习题20篇及解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解Many people have long dreamed of being able to fly around as simply as riding a bicycle. Yet the safety and strength of a flying bike was always a big problem. Over the past 10 years, developments in technology have moved the dream of personal flying vehicles closer to reality. Now, two groups of inventors say such vehicles may be available soon.The British company Malloy Aeronautics has developed a prototype (原型) of its flying bicycle. Grant Stapleton, marketing sales director of Malloy Aeronautics, says the Hoverbike is able to get in and out of small spaces very quickly. It can be moved across continents very quickly because it can be folded and packed, he adds.Mr. Stapleton says safety was the company's main concern. He says the designers solved the safety issue by using overlapping rotors ( 交叠式旋翼 )to power the vehicle.The company is testing a full-size prototype of the Hoverbike, which will most likely be used first by the police and emergency rescue teams.In New Zealand, the Martin Aircraft Company is also testing a full-size prototype of its personal flying device, called the Jetpack. It can fly for more than 30 minutes, up to 1,000 meters high and reach a speed of 74 kilometers per hour.Peter Coker is the CEO of Martin Aircraft Company. He said the Jetpack “is built around safety from the start. In his words, reliability is the most important element of it. We have safety built into the actual structure itself, very similar to a Formula One racing car.”The Jetpack uses a gasoline-powered engine that produces two powerful jet streams. Mr. Coker says it also has a parachute (降落伞) that can be used should there be an emergency. “It starts to work at very low altitude and actually saves both the aircraft and the pilot,” he adds. Mr. Coker says the Jetpack will be ready for sale soon.(1)We can learn from the passage that the Hoverbike .A. can hardly get in and out of small spaces quicklyB. can fly for over 30 minutes, up to 1,000 meters highC. has been used by the police and emergency rescue teamsD. can be transported quickly after being folded and packed(2)The writer uses the example of For One racing car to show that .A. the Jetpack is very safe and reliableB. the engine of the Jetpack is powerfulC. the actual structure of the Jetpack is uniqueD. the Jetpack can reach a great speed and height(3)The underlined word “it” in the last paragraph refer s to.A. the jet streamB. the engineC. the JetpackD. the parachute (4)What is the authors main purpose of writing the passage?A. To describe the problems of inventing flying vehicles.B. To introduce the latest development of flying vehicles.C. To show the differences between two flying vehicles.D. To advertise the two personalflying vehicles.【答案】(1)D(2)A(3)D(4)A【解析】【分析】本文为说明文,主要讲述一种个人飞行工具很快就会应用于现实。
【英语】英语阅读理解专题练习(及答案)及解析一、阅读理解1.阅读理解Science fiction is a popular kind of writing, and many people think of Jules Verne(凡尔纳) as the father of science fiction. He was born in France in 1828. His father wanted him to become a lawyer, but from his early 20s Verne decided to become a writer. At first he wrote plays for the theater. Then, in 1863, he wrote a story called Five Weeks in a Balloon. The success of this book encouraged him to write more stories such as A Journey to the Center of the Earth(1864) and From the Earth to the Moon(1865).In the 19th century, many people were interested in science and inventions. Jules Verne wrote about scientific subjects in his stories and, as a result, they were very popular. Verne's writing included many predictions(预言)for the 20th century and many of them came true. He described space flight, movies, and air conditioning, a long time before they appeared. These books were very successful and they made Verne rich.Jules Verne's books have been the subjects for many movies. 20, 000 Leagues under the Sea was a successful movie for Walt Disney. It was the first time that Disney movie had used real actors instead of cartoon drawings. Around the World in Eighty Days is another famous movie based on one of Verne's books. The main character is an Englishman called Phileas Fogg. For him, the most important thing is to be always on time!(1)What does the phrase "the father of science fiction" mean?A. The father who has several children.B. The man who loves science and inventions.C. The writer whose father wrote science fiction.D. The man who first started writing science fiction successfully.(2)What encouraged Jules Verne to write more stories?A. The plays he wrote for the theater.B. The encouragement from his father.C. The success of Five Weeks in a Balloon.D. The scientific subjects in his stories.(3)Why were Jules Verne's books very popular in the 19th century?A. Because his books made him rich and famous.B. Because he wrote many plays for the theater at that time.C. Because his books were the subjects for many movies.D. Because many people were interested in science and inventions.(4)Which of the following has the main character called Phileas Fogg?A. Five Weeks in a Balloon.B. Around the World in Eighty Days.C. A Journey to the Center of the Earth.D. From the Earth to the Moon.(5)According to the passage, which of the following is TRUE?A. The space flight Verne described was different from others.B. The main characters in Verne's books are always on time.C. Jules Verne only wrote in the 19th century.D. Many of the predictions in Verne's stories came true.【答案】(1)D(2)C(3)D(4)B(5)D【解析】【分析】文章大意:许多人认为朱勒凡尔纳是科幻小说之父,他的父亲希望他能成为一名律师,但是当他二十岁的时候,凡尔纳决定成为一名作家,他的书写的非常受欢迎,朱勒凡尔纳的书已经成为许多电影的主题。
英语阅读理解题20套(带答案)及解析一、英语阅读(日常生活类)1.阅读下面的材料.从每小题所给的 A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Dear Lucy,How are you? It has been a month since my family left Hong Kong for England and we are fine.England is very different from Hong Kong. The weather is terrible and it rains a lot. The buildings are funny. They are in rows and not high. I love them because the rooms are much larger. I'm having a wonderful at my new school and my new home!Mum and Dad are happy with their new jobs. But my brother Jack doesn't like moving to England because he misses his friends so much.I've made lots of new friends at school. My teachers are really nice too and my English has improved a lot. After school, we can take part in relaxing activities such as sport, watching films or playing computer games. There's a park near the school where I often go with the other students at the weekend.We are travelling back to Hong Kong for the summer holiday. I will visit you and bring you a present!Write back soon!Love,Sandy (1)Where did Sandy's family live before?A. Hong Kong.B. Sydney.C. New York.D. London.(2)Sandy loves the buildings in England because their rooms are .A. cheaperB. warmerC. newerD. larger(3)How many people are there in Sandy's family?A. 2.B. 4.C. 6.D. 8.(4)Who does not like moving to England?A. Dad.B. Mum.C. Jack.D. Sandy.(5)What is the letter mainly about?A. Sandy's summer holiday.B. Sandy's parents.C. Sandy's new classmates.D. Sandv's new life.【答案】(1)A(2)D(3)B(4)C(5)D【解析】【分析】文章大意:Sandy向Lucy介绍了他一家从香港搬到英国后的生活状况。
高考英语阅读理解训练题及答案解析(4篇)高考英语阅读理解训练题及答案解析 1To Richard Dorsay, a 36-year-old homeless Chicagoan. it was, at last, a place to call his own But to everyone else. it was the Lake Shore Drive road bridge, so when Chicago city authorities discovered Dorsay living inside the bridge's steel s1ructurc last month. they had no choice but to drive him away.He had been living in the bridge for three years. lie also furnished it with a television, a microwave and a PlayStation, and borrowed power from the municipal(市政的)electricity supply. But that wasn't the most extraordinary thing. The most extraordinary thing was that the Lake Shore Drive Bridge is a drawbridge.“The first time, it was scary," Dorsay told a reporter from the Chicago Sun-Times, recalling how a bell would ring and his home would tip into the air, allowing ships to pass along the Chicago River below. "After that, it was almost like riding a ferry's wheel." Brian Steele, a spokesman for the Chicago Department of Transportation, puts it more straightforwardly. "Essentially," he says, "it changed his living space from horizontal(水平的) to vertical. "Dorsay had a history of homelessness and emotional problem. but inthe bridge. he thought, he had finally found a kind of stability. "You've got to be kind of agile(敏捷的)," he admitted. "But it doesn't take genius to figure out what to do. " Dorsay is now without a home, though he is currently staying with his parents. Gary, his father, said,"I've always hoped that he would find a place and he would seek employment. He is strong enough and bright enough to do something."(B) 24. According to Richard Dorsay, why did he like living in the bridge?A. It was free.B. He felt more secure there.C. It was an extraordinary thing.D. He liked scary things.推理题。
英语阅读理解题20套(带答案)及解析一、阅读理解题及答案1. 阅读材料:问题:Why do Tom's parents worry about him?答案:A. They think he spends too much time on sports.2. 阅读材料:Lucy is a primary school teacher. She is very patient and always encourages her students to be confident. Many students like her because she makes learning fun.问题:What is Lucy's occupation?答案:B. Teacher二、解析1. 第一题解析:本题考查学生对文章细节的理解。
从阅读材料中可以看出,Tom的父母担心他因为过于沉迷篮球而忽视学业。
因此,正确答案为A。
2. 第二题解析:本题考查学生对文章主要人物职业的把握。
文章明确提到Lucy是一名小学老师,因此正确答案为B。
三、提高阅读理解能力的技巧1. 先读题目,再读文章。
这样可以在阅读时更有针对性地寻找答案。
2. 注意文章的和副,它们往往揭示了文章的主旨。
3. 留意文章中的关键词和主题句,这些往往是理解文章大意的关键。
4. 学会略读和扫读,快速获取文章大意,然后再进行细读寻找具体信息。
5. 遇到生词时,不要慌张,可以根据上下文推测词义。
四、实例解析阅读材料:问题:What is the purpose of the "Greening Greenfield" project?答案:C. To make the town more environmentally friendly and improve the quality of life.解析:本题考查学生对文章主旨的理解。
(英语)英语阅读理解练习题20篇含解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解Science is finally beginning to embrace animals who were, for a long time, considered second-class citizens.As Annie Potts of Canterbury University has noted, chickens distinguish among one hundred chicken faces and recognize familiar individuals even after months of separation. When given problems to solve, they reason: hens trained to pick colored buttons sometimes choose to give up an immediate food reward for a slightly later (and better) one. Healthy hens may aid friends, and mourn when those friend die.Pigs respond meaningful to human symbols. When a research team led by Candace Croney at Penn State University carried wooden blocks marked with X and O symbols around pigs, only the O carriers offered food to the animals. The pigs soon ignored the X carriers in favor of the O's. Then the team switched from real-life objects to T-shirts printed with X or O symbols. Still, the pigs walked only toward the O-shirted people: they had transferred their knowledge to a two-dimensional format, a not inconsiderable feat of reasoning.I've been guilty of prejudiced expectations, myself. At the start of my career almost four decades ago, I was firmly convinced that monkeys and apes out-think and out-feel other animals. They're other primates(灵长目动物), after all, animals from our own mammalian(灵长目动物) class. Fairly soon, I came to see that along with our closest living relatives, whales too are masters of cultural learning, and elephants express profound joy and mourning with their social companions. Long-term studies in the wild on these mammals helped to fuel a viewpoint shift in our society: the public no longer so easily accepts monkeys made to undergo painful procedure in laboratories, elephants forced to perform in circuses, and dolphins kept in small tanks at theme parks.Over time, though, as I began to broaden out even further and explore the inner lives of fish, chickens, pigs, goats, and cows, 1 started to wonder: Will the new science of "food animals" bring an ethical (伦理的) revolution in terms of who we eat? In other words, will our ethics start to catch up with the development of our science?Animal activists are already there, of course, committed to not eating these animals. But what about the rest of us? Can paying attention to the thinking and feeling of these animals lead us to make changes in who we eat?(1)According to Annie Potts, hens have the ability of .A. interactionB. analysisC. creationD. abstraction(2)The research into pigs shows that pigs .A. learn letters quicklyB. have a good eyesightC. can build up a good relationshipD. can apply knowledge to new situations(3)Paragraph 4 is mainly about .A. the similarities between mammals and humansB. the necessity of long-term studies on mammalsC. a change in people's attitudes towards animalsD. a discovery of how animals expressthemselves(4)What might be the best title for the passage?A. The Inner Lives of Food AnimalsB. The Lifestyles of Food AnimalsC. Science Reports on Food AnimalsD. A Revolution in Food Animals【答案】(1)B(2)D(3)C(4)A【解析】【分析】本文是一篇议论文,论述了动物也有情感有思想,有一定的分析推理能力。
英语阅读理解练习题20篇及解析一、阅读理解1.根据短文内容理解选择正确答案。
AAccording to a new survey, students’ safety has become a big problem. Nearly 50% of students say they are worried about robbery on the way to and from school. Now in main big cities in China, some schools have taught an unusual lesson: self-protection. Students like this lesson because there are no exams or boring classes. And they can learn how to save lives and know how to stop danger before it really happens.Chen Haoyu, a teacher at Beijing No. 25 Middle School, gives young students advice on how to deal with danger.★If you are robbedKeep calm. lf you can not cry for help or run away. Give the robber your money. Try to remember what the robber looks like and tell the police later.★If you are in a traffic accidentIf a car hits you. You should remember the car number. If it is a bicycle, try to call your parents before you let the rider go. This is because you don't know how seriously you are hurt★If it is raining hard and there is lightingDon't stay in high places and stay away from trees.★When there is a fireGet away as fast as yon can. Put wet things on your body and try to find an exit. Do not take the lift.★If someone is drowningIf you can't swim, don't get into the water. Cry out for help.Remember that danger is never as far away as you think. Take care of yourself at all time! (1)Why do students like the self-protection lesson?①Because there are no tests.②Because the lessons are boring③Because they can learn how to save lives.④Because they can know how to stop danger b efore it happens.A. ①②B. ②③C. ①②④D. ①③④(2)What will you do if a bicycle hurts you?A. I will remember the bicycle number.B. I won't let the rider go until I call my parents.C. I will let the rider go before I call my parents.D. I will let the rider go because I know how seriously I am hurt.(3)lf your house is on fire, you must__________.A. put dry things on your bodyB. run quickly and take the liftC. run away and find an exit as quickly as you canD. take everything you have and then run away(4)There are ________ways of self-protection mentioned in the passage.A. 3B. 4C. 5D. 6(5)The best title for this passage is _________.A. How to Keep CalmB. Self-protectionC. An usual lessonD. Danger【答案】(1)D(2)B(3)C(4)C(5)B【解析】【分析】据调查,学生的安全是一个大问题,现在很多学校开设特殊的安全课。
【英语】英语阅读理解题20套(带答案)含解析一、阅读理解1.根据短文内容选择正确答案。
BWhen you're not at home, many worries may start to crowd your mind. Did I turn the coffee maker off? Did I lock the door? Are the kids doing their homework or watching television? With a smart home, you can quiet all of these worries.A smart home is a home with a communication network. This network connects devices(装置),such as lights and TV sets, and allows them to be controlled from far away through electrical wiring, mobile phone communication or WiFi over the internet.More and more people may start to consider owning a smart home, because it makes life much more convenient. It can help keep your room at a certain temperature. It can record what happens inside the home and send the video to your phone. When you are on vacation abroad,you can use a smart home controller to switch on or off the electricity when necessary. Somesmart homes can receive a visitor, allowing him to come in and offering him a drink. They caneven feed the cat and water the plants.Besides, smart homes are easy to fix. Most smart home technology and devices are wireless and can be set up with a minimum of tools, using only the guiding information. When a problem appears, you can deal with it yourself without paying a professional.However, for home-users, the smart home technology is far from perfect. It can be rather expensive to own the technology and the devices. Also, because the smart home system(系统)allow its owner to get home information from anywhere, it leaves the home easy to be attacked by hackers(黑客),who may secretly use or change the information in the system.Now, many scientists are excited at the future of smart home technology. Imagine beingable to get fashion advice from your mirror, or receive food shopping suggestions from your refrigerator. While there are others who worry that those smart devices will make people lazierand lonelier. Whatever it is, one thing is for sure---smart home technology will change the waywe live and work.(1)According to the passage, nowadays a smart home can lock the door through .A. electric lightsB. mirror technologiesC. mobile phonesD. shopping programs(2)The third paragraph of the passage is mainly about .A. the steps to use smart systemsB. the prices of smart programsC. the advantages of a smart homeD. the tools for setting up smart devices(3)Which of the following is TRUE about a smart home according to the passage?A. Smart homes can't help feed pets nowadays.B. Smart homes costs a lot of money at present.C. You can't control your smart home in other countries.D. It's hard for hackers to get information from smart homes.(4)What's the writer's opinion according to the passage?A. People will become less happy in the future.B. People's life style will be different in the future.C. Mobile phones are the most important in smart homes.D. Smart homes are much better than other smart systems.【答案】(1)C(2)C(3)B(4)B【解析】【分析】本文介绍了智能家居的基本功能和新型理念,作者认为智能家居技术将对我们的生活和工作方式带来变革。
目录Unit One---------------------------------------------------------------------------------------------1 PartA --------------------------------------------------------------------------------------------1Text 1儿童教育和沟通结合-----------------------------------------------------------------1Text 2克隆人和动物--------------------------------------------------------------------------6Text 3太阳系内速度限制--------------------------------------------------------------------11Text 4互联网和电脑等新型通讯技术的应用--------------------------------------------15 Part B盗窃--------------------------------------------------------------------------------------20Part C撒谎--------------------------------------------------------------------------------------25翻译技巧补充:英译汉概述(一)------------------------------------------------------29Unit Two----------------------------------------------------------------------------------------------32 Part A---------------------------------------------------------------------------------------------32Text 1加拿大社会的劣质服务---------------------------------------------------------------32 Text 2未来汽车---------------------------------------------------------------------------------36Text 3广告业是美国经济的晴雨表---------------------------------------------------------41 Text 4英国学业间断期------------------------------------------------------------------------46Part B生命进化历史---------------------------------------------------------------------------51Part C情感商机---------------------------------------------------------------------------------56翻译技巧补充:英译汉概述(二)------------------------------------------------------60Unit Three--------------------------------------------------------------------------------------------63 Part A---------------------------------------------------------------------------------------------63Text 1美、加之间贸易摩擦------------------------------------------------------------------63 Text 2现代人对维多利亚时代英国人的看法---------------------------------------------68 Text 3探讨时尚---------------------------------------------------------------------------------72Text 4基因检测法用于侦破案件------------------------------------------------------------76 Part B立法机构在制定法律过程中的作用------------------------------------------------81 Part C美国黑人文学---------------------------------------------------------------------------86翻译技巧补充:词义的选择----------------------------------------------------------------89Unit Four------------------------------------------------------------------------------------------------91 Part A-----------------------------------------------------------------------------------------------91Text 1五大湖环境状况--------------------------------------------------------------------------91 Text 2欧洲铁路-----------------------------------------------------------------------------------95 Text 3教师资格认证体系-----------------------------------------------------------------------99 Text 4美国食品药品管理局面临的困难-----------------------------------------------------105 Part B网上商务-----------------------------------------------------------------------------------110 Part C物种灭绝-----------------------------------------------------------------------------------116翻译技巧补充:词义的抽象与具体---------------------------------------------------------119 Unit Five--------------------------------------------------------------------------------------------------121 Part A-------------------------------------------------------------------------------------------------121 Text 1鸡蛋中培养流感疫苗-----------------------------------------------------------------------121 Text 2国际数学评估反映美国教育问题--------------------------------------------------------126 Text 3美国经济不景气----------------------------------------------------------------------------131 Text 4全国防止虐待儿童协会-------------------------------------------------------------------137 Part B经济学角度解决垃圾收集问题----------------------------------------------------------142 Part C个人发明和大企业组织的研究----------------------------------------------------------147 翻译技巧补充:词性的转换---------------------------------------------------------------------151Part A--------------------------------------------------------------------------------------------------153Text 1童工、教育和贫困--------------------------------------------------------------------------153 Text 2加州能源管制--------------------------------------------------------------------------------158 Text 3美国社会保障的私有化--------------------------------------------------------------------163 Text 4现代美容手术的普及-----------------------------------------------------------------------167 Part B演讲--------------------------------------------------------------------------------------------172 Part C幻听--------------------------------------------------------------------------------------------177翻译技巧补充:词汇的增译和减译------------------------------------------------------------180 Unit Seven-------------------------------------------------------------------------------------------------183 Part A----------------------------------------------------------------------------------------------------183 Text 1全球经济滞胀----------------------------------------------------------------------------------183 Text 2印度妇女受到性别歧视----------------------------------------------------------------------189 Text 3梦成现实----------------------------------------------------------------------------------------193 Text 4新的教育体制观念----------------------------------------------------------------------------198 Part B优秀的领导者----------------------------------------------------------------------------------202 Part C英国人是政治动物----------------------------------------------------------------------------208 翻译技巧补充:重复译----------------------------------------------------------------------------211 Unit Eight----------------------------------------------------------------------------------------------------213 Part A----------------------------------------------------------------------------------------------------213 Text 1外表的美与内在的美--------------------------------------------------------------------------213 Text 2生态环境与恐怖主义--------------------------------------------------------------------------218 Text 3网络信息安全性--------------------------------------------------------------------------------223 Text 4北美印第安音乐--------------------------------------------------------------------------------228 Part BB为青春期的变化做准备---------------------------------------------------------------------232 Part C地球日--------------------------------------------------------------------------------------------237翻译技巧补充:正义反译和反义正译-----------------------------------------------------------240 Unit Nine------------------------------------------------------------------------------------------------------242 Part A-----------------------------------------------------------------------------------------------------242 Text 1美国解除飞机上使用手机的禁令-----------------------------------------------------------242 Text 2环境预防原则-----------------------------------------------------------------------------------247 Text 3索尼公司的管理--------------------------------------------------------------------------------253 Text 4音乐与政治--------------------------------------------------------------------------------------258 Part B人类艺术与动物类似行为的区别----------------------------------------------------------263 Part C社会保障----------------------------------------------------------------------------------------270翻译技巧补充:分译与合译-----------------------------------------------------------------------273 Unit Ten-------------------------------------------------------------------------------------------------------276 Part A----------------------------------------------------------------------------------------------------276 Text 1戏剧包含的要素-------------------------------------------------------------------------------276 Text 2节省更多时间来工作的观念----------------------------------------------------------------280 Text 3巴西足球运动事业现状----------------------------------------------------------------------286 Text 4游戏领域女性工作人员很少----------------------------------------------------------------292 Part B面试----------------------------------------------------------------------------------------------297 Part C甘地的和平主义-------------------------------------------------------------------------------303翻译技巧补充:倒置法-----------------------------------------------------------------------------306 Unit Eleven--------------------------------------------------------------------------------------------------308Text 1企业绿色外衣现象---------------------------------------------------------------------------308 Text 2音乐物质文化---------------------------------------------------------------------------------313 Text 3肥胖问题---------------------------------------------------------------------------------------317 Text 4美国在联合国欠费问题---------------------------------------------------------------------323 Part B个人着装--------------------------------------------------------------------------------------327 Part C年轻的作家模仿莎士比亚----------------------------------------------------------------333翻译技巧补充:插入法---------------------------------------------------------------------------336 Unit Twelve-------------------------------------------------------------------------------------------------338 Part A---------------------------------------------------------------------------------------------------338 Text 1新闻如何吸引读者--------------------------------------------------------------------------338 Text 2星际网络--------------------------------------------------------------------------------------343 Text 3荷兰艺术家及其作品-----------------------------------------------------------------------347 Text 4艾滋病最新治疗思路-----------------------------------------------------------------------352 Part B成为成功的老板-----------------------------------------------------------------------------357 Part C经济学史--------------------------------------------------------------------------------------363翻译技巧补充:重组法----------------------------------------------------------------------------365全书答案汇总------------------------------------------------------------------------------------------368 张剑曾鸣编著《英语阅读理解150篇》Part ADirections:Read the following four texts. Answer the questions below each text by choosing A, B, C or D. Mark your answers on ANSWER SHEET 1. (40 points)Text 1No t long after the telephone was invented, I assume, a call was placed. The caller was a parent saying, “your child is bullying my child, and I want it stopped!” The bully's parent replied, “you must have the wrong number. My child is a little angel.”A trillion phone calls later, the conversation is the same. When children are teased or tyrannized, the parental impulse is to grab the phone and rant. But these days, as studies in the U.S. show bullying on the rise and parental supervision on the decline, researchers who study bullying say that calling moms and dads is more futile than ever. Such calls often lead to playground recriminations and don't really teach our kids any lessons about how to navigate the world and resolve conflicts.When you call parents, you want them to “extract the cruelty”from their bullying children, says Laura Kavesh, a child psychologist in Evanston, Illinois. “But many parents are blown away by the idea of their child being cruel. They won t believe it.”In a recent police department survey in Oak Harbor, Washington, 89% of local high school students said they had engaged in bullying behavior. Yet only 18% of parents thought their children would act as bullies.In a new U.S.PTA survey, 5% of parents support contacting other parents to deal with bullying. But many educators warn that those conversations can be misinterpreted, causing tempers to flare. Instead, they say, parents should get objective outsiders, like principals, to mediate.Meanwhile, if you get a call from a parent who is angry about your child's bullying, listen without getting defensive. That's what Laura McHugh of Castro Valley, California, did when a caller told her that her then 13-year-old son had spit in another boy's food.Her son had confessed, but the victim's mom “wanted to make sure my son hadn't given her son a nasty disease,” says McHugh, who apologized and promised to get her son tested for AIDS and other diseases. She knew the chance of contracting any disease this way was remote, but her promise calmed the mother and showed McHugh's son that his bad behaviour was being taken seriously. McHugh, founder of Parents Coach Kids, a group that teaches parenting skills, sent the mom the test results. All were negative.Remember: once you make a call, you might not like what you hear. If you have an itchy dialing finger, resist temptation. Put it in your pocket. [419 words]1.The word “bullying” probably means______.[A]frightening and hurting [B]teasing[C]behaving like a tyrant [D]laughing at2. Calling to a bully's parent.______.[A]has long existed but changed its content [B]is often done with careful thinking[C]often leads to blaming and misunderstanding [D]is used to warn the child not to do it again3. According to the surveys in the U.S., _______.[A]bullying among adults is also rising[B]parents are not supervising their children well[C]parents seldom believe bullies[D]most parents resort to calling to deal with bullying4. When bullying occurs, parents should_______.[A]help the bulling child get rid of cruelty [B]resort to the mediator[C]avoid getting too protective [D]resist the temptation of callingura McHugh promised to get the bullied boy tested for diseases because________.[A]her son confessed to being wrong [B]she was afraid to annoy the boy's parent[C]he was likely to be affected by these diseases[D]she wanted to teach her own son a lessonblow away *①to completely surprise sb., to affect intensely; overwhelm使大为惊讶;强烈影响,征服例:That concert blew me away.音乐会震撼了我。
(英语)英语阅读理解题20套(带答案)一、高中英语阅读理解1.阅读理解Dogs were living as companions to the early settlers of North America over 10,000 years ago. The oldest domestic dogs in the Americas were thought to be around 9500 years old. Angela Perri of Durham University, UK, and her colleagues have carried out fresh radiocarbon dating on the two dog skeletons that gave this date, discovered in the prehistoric Koster site in Illinois, and found they were even older: around 10,100 years old.A third dog from another Illinois site called Stilwell II was older still, at 10,190 years old. That makes it the oldest known domesticated dog in the Americas. The team concluded that all three dogs were domesticated as they skeletons were complete and unskinned, and so hadn't been butchered for food. They had also been carefully buried, evidence they were valued by their owners. The Stilwell II dog, which probably resembled a small English settler, was under what seemed to be the floor of a living area. It is unclear why it took so long for tame dogs to arrive in the Americas, given that they were domesticated at least 14,000 years ago in Eurasia. By this time, people were already moving into North America from Siberia; there is evidence some reached Chile 18,500 years ago. Geneticists have found signs of at least three waves of migration over the following millennia. There is no evidence that domestic dogs accompanied them. “We don't know if dogs were part of the first waves of immigration to the Americas" says Luc Janssens of Ghent University in Belgium. "It could be so, but no archaeological bones have yet been found." It is "overwhelmingly probable" that some of the early settlers did bring dogs to the Americas, but they may not have had "the time or the spiritual compulsion to bury them", says Pat Shipman of Pennsylvania State University.(1)How old is the oldest known domestic dog in the Americas7A. About 9500 years.B. About 10,100 years.C. 10,190 years.D. 18,500 years.(2)The underlined word "butchered" in the fourth paragraph could be replaced by.A. killedB. boughtC. trainedD. raised(3)What is the attitude towards when tame dogs arrived in the Americas in the last three paragraphs?A. Undoubted.B. Unsure.C. Indifferent.D. Unconfident.(4)What is the main topic of this passage?A. The earliest domestic dog in the Americas.B. The first dog arriving in the Americas.C. How dogs were domesticated in the Americas.D. When the oldest dog was found in the Americas.【答案】(1) C(2)A(3)B(4)A【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了大概一万年以前就在北美成为人类伙伴的狗的种类。
一、中考英语阅读理解汇编1.阅读短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
Hobbies let you explore interests outside of your line of work. They let you be creative and try all kinds of new things. Picking a different one can get your creative juices flowing again.Look at what interests you.Check what you love doing in your spare time. Do you enjoy reading books? Maybe you want to try your hand at writing your own. Do you like a hot coffee at the end of the day? Maybe your hobby could be trying to make it at home. Turn what you already love into a hobby.Think about what you value mostDo you value wisdom or courage? Do you admire artists? Let such question guide you when choosing a hobby.For example, maybe you could volunteer at a library as a hobby because you value education or maybe you could try painting because you admire people who can express themselves with art. Examine your skills and personality.Certain hobbies require certain skillIf you don't have much patience, then maybe going fishing isn't something you'd enjoy. However, if you love building things, maybe you should consider a hobby like working on older cars or building furniture.Play to your strengths.Pay attention to what excites your ①________.The way you talk about things can also show what you really like and it can be developed into a hobby.Think about the topics you go on endlessly about. Ask your friends and family what you seem to talk about all the time. Now think about the subject that you enjoy so much and decide how it can be turned into your hobby.(1)This passage is most probably taken from ________.A. a magazine for old peopleB. a magazine for young peopleC. a picture book for childrenD. a picture book for hobbies(2)This passage mainly shows us ________.A. how to find a new hobbyB. how to give up old hobbiesC. why you must find a new hobbyD. why you must give up old hobbies(3)Which is the most suitable word for ①________?A. hobbiesB. skillsC. topicsD. interests【答案】(1)B(2)A(3)C【解析】【分析】主要讲了发现一种新爱好的建议。
(英语)英语阅读理解练习题20 篇及解析一、英语阅读(日常生活类)1.阅读下列短文,从每题所给的A、 B、C 三个选项中选出最佳答案。
Few students like homework, but it is an important part of middle school life in the UK.The UK has these rules for homework: Grades7and 8 ( ages 11 to 13 ): 45 to 90 minutes per day; Grade 9 ( ages 14 to 15) :1 to 2 hours a day.Today, many homework tasks are done on a computer. For example, preparing reports, usingthe Internet or doing online tasks. So schools are usually open before and after normal hours. Inthis way, students without computers or the Internet at home can use the schools' facilities (设备) .Sometimes, students are given extended learning tasks. That means they need to do more research and analysis(分析) .But however big a task is, teachers always give feedback 反馈) to help students find the areas where they can improve.Some schools send students home with home diaries. They advise parents to check on their Children's progress. Sadly, not every parent takes much interest. In a survey of 1,000 students aged 11 to 18, over 10 percent said that they did not have space at home to do homework. Almost 15 percent said their families did not support them enough.(1) In the UK, which one of the following shouldn't do homework for more than 90 minutes?A. A student of 12.B. A girl of 14.C. A boy of 15.(2) If a student doesn't have a computer or the Internet, how can he finish his online homework?(3) The underlined word "extended" in Paragraph 4 probably means.(4) Why do some schools send students home with home diaries?A. To advise students to do their homework in time.B. To advise parents to learn more about their children's progress.C. To advise parents to help their children with their homework.(5) Which part is the passage probably from in a newspaper?A. Education.B. Sports.C. Amusement.【答案】( 1) A(2) C(3) A(4) B(5) A【解析】【分析】短文大意:本文介绍了英国学生的家庭作业情况。
【英语】英语阅读理解练习题20篇含解析一、高中英语阅读理解1.阅读理解The next generation of artificial intelligence (AI) may be sitting right beneath you, at least if furniture maker Ikea has any say in the matter. The Swedish furniture company's “future-living” research lab in Copenhagen is conducting a survey to understand what people want when it comes to smart furniture.AI is now walking into more aspects of people's daily lives. Self-driving cars are just around the corner, and AI robots can play and beat the best players of strategy games. As smart home technologies have become more ubiquitous, products ranging from smart electrical outlets(插座)to smart smoke alarms are flooding the market. Therefore, it's not surprising that Ikea would be moving in the same direction.Exactly why people would want their sofa or bed frame to speak to then, track their daily movements or offer help is not yet clear. Though Ikea's the new survey doesn't directly answer that question, it does provide a hint of what people would feel comfortable with. Most participants wanted a more human0like form of virtual(虚拟的)assistants, as opposed to one that is more robotic. In terms of the ideal gender(性别)of the assistants, the most popular choice was neither male nor female. Few wanted a religious form of AI.Just as with human friends, most wanted AI friends that were like them, affirming their own worldview. They wanted an AI assistant that was reasonably intelligent-that could collect data to predict what a person wanted before he or she asked, and that could prevent someone from making mistakes.This is not the first time that Ikea has set foot in the field or futuristic technologies. In addition to wireless charging tables and chainless bikes that never rust(生锈), the furniture giant has also pictured smart kitchens that can cook the best meal. To decide on how intelligent you want your next sofa or bookshelf to be, you can take Ikea's survey online.(1)What does the underlined word "ubiquitous" in Paragraph 2 mean?A. Beautiful.B. Common.C. Normal.D. Environment.(2)What does Paragraph 3 mainly talk about?A. The differences between robot-like and human-like assistants.B. What form of AI assistants people want.C. What kind of friends people want.D. The popular robots on the market.(3)Most people who received the survey wanted an AI assistant that could ________. A. help them became smarter B. communicate with them without troublesC. have its own worldviewD. deal with their problems in advance(4)Which of the following products are from Ikea?A. Smart sofas that can speak to you.B. Smart beds than can track your daily movements.C. Wireless charging cars.D. Rustless bikes without chains.【答案】(1)B(2)B(3)D(4)D【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了瑞典的一家家具公司做了一项研究,调查人们想要什么样的智能家居。
英语阅读理解练习题20篇及解析-CAL-FENGHAI.-(YICAI)-Company One1英语阅读理解练习题20篇及解析一、英语阅读(日常生活类)1.阅读理解When it comes to helping developing countries, we often think about offering money in order that they can build schools and hospitals, buy food and medicine, or find clean water supplies. These seem to be the most important basic needs in their lives. However, it's far from enough. We have to come up with better ideas.A man called Nicholas Negroponte invented a cheap laptop computer, which he decided to invent after he visited a school in Cambodia. The laptop which Mr. Negroponte has designed is not the same as the normal one that you can buy in the shops. One difference is that it will be covered in rubber so that it is strong and won't be damaged easily. As an electricity supply can be a problem in developing countries, the computer also has a special handle in order that children can wind the computer up to give it extra power when needed.This special laptop computer will cost less than 100 US dollars and Mr. Negroponte wants to produce as many as 15 million laptop computers in the first year. The idea is that these computers will help the children's education as they will be able to access the Internet. These computers might not benefit the people in developing countries immediately, but by improving children's education they should help people to find their own solutions to their problems in the long term.Another idea to help children in developing countries is to recycle old mobile phones so that they can be used again. In the UK. And probably in many other countries too, millions of mobile phones are thrown away every year. The waste crested by throwing away thee old phones is very bed for the environment, so it seems to be an excellent idea to achieve two important goals at the same time. We will reduce the waste we produce and help others. In other words, we will be able to" kill two birds with one "and that is always a good thing.(1)The underlined phrase "wind up" in paragraph 2 means .A. 吹风B. 给……上发条C. 摇上D. 利用空气……使……(2)The laptop computer that Mr. Negroponte has designed .A. will be damaged much easier than the normal oneB. has a special handle to access the InternetC. is cheap and can run with extra powerD. can be helpful to find the people's own solutions(3)According to the passage,what benefit can we get from recycling old mobile phonesA. We can reduce the waste to protect the environment.B. We can help children in developing countries reuse the old mobile phones.C. it is good for the environment and very educative for phone users.D. It not only reduces the waste produced by developed countries but also helps the children in developing countries.(4)Mr. Negroponte's cheap computer is mentioned in the passage to .A. illustrate the kindness of people in the developed countriesB. tell us what high technology can help peopleC. show how to find business opportunities in developing countriesD. give an example of how to help developing countries(5)Which is the best idea the author gives us to help the developing countriesA. We need to help people in developing countries to help themselves,not just throw money at the problem.B. We should spend much money helping people in developing countries build more schools and hospitals.C. We should think about giving help to developing countries more often.D. We should help the people in developing countries by improving children's education immediately.【答案】(1)B(2)C(3)D(4)D(5)A【解析】【分析】主要讲了Nicholas Negroponte发明了一种便宜的手提电脑和循环使用手机来帮助发展中国家。
【英语】英语阅读理解题20套(带答案)及解析一、英语阅读(日常生活类)1.根据短文内容,选择最佳答案。
Do you think your school rules are boring? Take a look at these rules. No hugging Some schools in Portland and Florida started the rule —No hugging in 2010.Two years later some schools in New Jersey and Brooklyn made the same rule.The reason is clear —to avoid "unsuitable interactions (不适当的互动)"between students.No bags into the classroom One high school in Michigan doesn't allow bags into the classroom at all. The school asks students to return to their lockers (储物柜)between classes fortheir books in order to make sure they are safe in lunchrooms and classrooms.No Ugg boots (Ugg 靴子) It might get very cold in winter in Pennsylvania, but students there aren't allowed to wear their Ugg boots into class. It's to stop them from hiding thingslike mobile phones in the boots.No balls A Toronto school doesn't allow its students to bring any hard balls to school.Why? A parent was taken to hospital with a concussion (脑震荡)after beinghit by a ball.(1)When did some schools in New Jersey make the rule "no hugging"?A. In 2008B. In 2010C. In 2012D. In 2014(2)Where are the students at Michigan school asked to keep their books?A. In the lockersB. In the classroomsC. In the lunchroomsD. In teachers' offices.(3)Mobile phones are not allowed into class in _________.A. one Portland schoolB. some schools in FloridaC. one Pennsylvania schoolD. some schools in Brooklyn(4)Who is the reason for a Toronto school's "no balls" rule?A. A teacherB. A doctorC. A studentD. A parent(5)Where is the material probably from?A. A newspaperB. A websiteC. A speechD. A diary【答案】 (1)C(2)A(3)C(4)D(5)B【解析】【分析】本文介绍几个学校的规则。
一、中考英语阅读理解汇编1.阅读表格,判断下列句子意思与原文是否相符。
(2)Fei Junlong and Nie Haisheng stayed in space for 14 days.(3)Liu Boming made our country's first spacewalk in 2008.(4)The space lesson about microgravity to all Chinese teenagers lasted about fifty minutes. (5)According to the article the Chinese spaceman traveling in space twice is Nie Haisheng. 【答案】(1)0(2)0(3)0(4)1(5)1【解析】【分析】短文大意:这篇短文介绍了神州五号、六号、七号和十号宇宙飞船在哪个时间发生重大事件的情况。
(1)细节理解题。
根据第一个表格He went around the earth 14 times in his one-day flight。
他在一天的飞行中环游地球14次。
可知,不是环行4次。
故答案为:错误。
(2)细节理解题。
根据第二个表格October 12th, 2005, Chinese spacemen Fei Junlong and Nie Haisheng were both sent up into space. On October 17th, the two Chinese space heroessafely returned to the earth. 2005年10月12日,中国宇航员费俊龙和聂海胜都被送入太空。
在10月17日,两位中国太空英雄安全返回地球。
可知,他们呆了6天,不是14天。
故答案为:错误。
(3)细节理解题。
根据第三个表格Zhai Zhigang made our country's first spacewalk. 翟志刚完成了我国第一次太空行走。
英语阅读理解练习全集及解析一、阅读理解1.根据短文内容选择正确答案。
DIf you could see a movie of your life before you lived it, would you want to live it? Probably not. The excitement of living is that you don’t know what’s coming.Sure, it’s hard to see uncertainty in su ch positive(积极的)light when you’re out of work, or when you feel like you’re failing. But uncertainty is really another word for chance.When Allison graduated from Harvard, she had chan ces all over the place but had no idea what she wanted to do. She took a job in consulting(咨询), but she knew she wouldn’t stay there. She took the GRE and scored so high that she was able to increase her income(收入)by teaching students. Still, she didn’t think she wanted to go to graduate school. Allison knew she wasn’t doing what she wanted, but she didn’t know what she wanted.She worried. All her friends were going to graduate school or starting their own businesses. She was lost and felt that she would never find anything out. After six years, Allison, by having a general(全面的)plan in mind, got married, moved to the Midwest, and used her consulting experience to get a great job. Allison realized that she spent her years finding her way: time well spent, and time we must all take if we’re being honest with ourselves.The only way to lead an interesting life is to face uncertainty and make a choice. Otherwise your life is not your own—it is a path someone else has chosen. Moments of uncertainty are when you create your life, when you become who you are. Uncertainty usually begins with a job hunt, but it doesn’t end there. Every new role we take on means another round of uncertainty. Instead of fearing it, you should find some ways to deal with uncertainty.(1)From the first two paragraphs, we can learn that .A. being out of work is a sad thingB. uncertainty is what makes life interestingC. life in a film is more exciting than real life.D. chance never appears when we need it(2)What troubles Allison after graduation?A. She couldn’t find a well-paid job.B. She had no money to start a business.C. She was not sure what to do.D. She didn’t score high enough for graduate school.(3)How did Allison feel about her six years’ working experience?A. Uncertain.B. Amazed .C. Sorry.D. Satisfied.(4)What may be discussed in the following paragraph?A. How to deal with uncertainty.B. What role uncertainty plays in life.C. Why people fear uncertainty.D. Whom to go to when facing uncertainty.【答案】(1)B(2)C(3)D(4)A【解析】【分析】这是一篇关于人生的议论性短文。
短文以艾莉森为例描写了人生的不确定性,也正是正在不确定性才让我们的生活变得更加有趣。
但是短文最后并没有提出解决办法。
(1)细节理解。
根据The excitement of living is that you don’t know what’s coming.可知生活的刺激性正是因为他的不可预知性,故选B。
(2)细节理解。
根据but had no idea what she wanted to do.及下文描述可知选C。
(3)细节理解。
根据Allison realized that she spent her years finding her way:及本段描述可知选D。
(4)推理判断。
根据you should find some ways to deal with uncertainty.及上文描述可知本段对不确定性进行了描述,但是并没有提出解决办法,故选A,如何处理不确定性。
点评:阅读中,要注意作者的观点,注意根据关键语句了解作者要表达的观点。
然后带着问题,再读全文,完成阅读。
2.阅读理解Everybody hates rats. But rats may soon be man's new good friends. What happens after an earthquake? We send in rescue dogs. Why? Because they can smell people. Dogs save lives. They help rescuers to find living people. But dogs are big and they can't get into small spaces. So now a new research project is using a smaller animal to save lives: the rat.How does it work? First, the rat is trained to smell people. When this happens, the rat's brain gives a signal. This is sent to a small radio on its back, and then the rescuers follow the radio signals. When the rat's brain activity jumps, the rescuers know that someone is alive. The rat has smelled that person.Although there are already robots which can do this job, rats are better. Robots' noses don't work well when there are other smells around. Rats are good at that. Rats can also see in the dark, they are cheaper and quicker to train than dogs, and unlike robots, they don't need electricity!The "rat project" is not finished. But a scientist says, "It would be great. A rat could get into any place we couldn't get to, and a rat would get out if it wasn't safe." Perhaps for the first time in history, people will be happy to see a rat in a building (but only after an earthquake, of course).(1)Where do you think you can find this passage?A. In a magazine about toys.B. In a history book.C. In a newspaper about science.D. In an advertisement.(2)Which of the following is NOT TRUE?A. Rats don't need electricity.B. Rats are better than robots when smelling.C. Rats are as clever as radios.D. Rats can see things in the dark when doing rescues.(3)Why does the "rat project" sound great according to the passage?A. Because rats can get into very small spaces.B. Because rats have better noses than dogs.C. Because rats don't like robots.D. Because rats are brave.(4)Which is the best title of this passage?A. Ways of saving peopleB. RatsC. EarthquakesD. Rats for rescue【答案】(1)C(2)C(3)A(4)D【解析】【分析】主要讲了老鼠是怎样营救人的。