当前位置:文档之家 > 08-09年初三上学期丰台区英语期末试卷

08-09年初三上学期丰台区英语期末试卷

北京市丰台区2008-2009学年度第一学期期末练习

初三英语

2009.l

第Ⅰ卷机读卷70分

听力理解(共18分)

一、听对话,选择与对话内容相符的图片。每段对话读两遍。

(共4分,每小题1分)

08-09年初三上学期丰台区英语期末试卷

1.

08-09年初三上学期丰台区英语期末试卷

2.

08-09年初三上学期丰台区英语期末试卷

3.

08-09年初三上学期丰台区英语期末试卷

4.

二、听对话和独白,根据对话和独白的内容,选择正确答案。每段对话或独白读

两遍。(共14分,每小题1分)

现在请听一段对话,完成第5小题。

5.What would Lucy like?

A.Oranges. B. Bananas. C. Apples.

现在请听一段对话,完成第6小题。

6.What was the weather like last Sunday?

A. Sunny.B.Windy.C.Rainy.

现在请听一段对话,完成第7小题。

7.When is the boy’s birthday?

A.May 8th.B.May 10th.C.May 6th.

现在请听一段对话,完成第8小题。

8. Where does the man want to go?

A.To the park.B.To the school.C.To the hospital.

现在请听一段对话,完成第9至第10小题。

9.Who are talking on the phone?

A.Tom and Jack.

B.Tom and Mrs Brown.

C.Jack and Mrs Brown.

10.What are Tom and his friends going to do thls Friday morning?

A.Fly a kite.B.Have a meeting.C.Seea a film.

现在请听一段对话,完成第11至第12小题。

11.What sport does the woman want to learn?

A.Swimming.B.Basketball.C.Diving.

12.How much should the woman pay for a lesson?

A.$15.B.$10.C.$5.

现在请听一段对话,完成第13至第15小题。

13.Why does Jenny invite Karen to dinner on Thursday night?

A.Because it’s her birthday.

B.Because it’s her turn to cook.

C.Because she is going to hold a party.

14.How many people are there in Jenny's family?

A.Six.B.Five.C.Four.

15.What do Jenny and her mother usually do on Saturday?

A.Go shopping. B.Wash dishes.C.Clean the house.

现在请听一段独自,完成第16至第18小题。

16.When do the members meet?

A.Every Saturday morning.

B.Every Monday afternoon.

C.Every Wednesday evening.

17.Why does the meeting finish at ten?

A.It’s too cold in the Jubilee Hall.

B.Players may get too tired to go home.

C.People want to watch the 10:15 sports programme.

18.What is this message about?

A.Some team players.

B.A volleyball club.

C.A TV progrgamme.

请打开第Ⅱ卷,看第一大题听力试题。该试题需要在第Ⅱ卷第一大题的相应位置上作答。

语言知识运用(共30分)

三、单项填空(共18分,每小题1分)

从下列各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。

19.—Is this________pen,Tim?

—NO.It’s Mary’s.

A.you B.your C.yours D.yourself

20.The young man was born ___________July 4th,1989.

A.On B.in C.at D.with

21.Lucy and Lily____________sisters.They study at the same school.A.be B.am C.is D.are

22.The hote1 is very small,______________it’s very clean and comfortable.A.but B.and C.so D. or

23.—Can you swim,Linda?

—Yes,I____________________.

A.can B.must C.should D.will

24.We still have _______________eggs in the fridge.You needn’t go to bug any.

A. few B.a few C.little D.a little

25. —____________have you learned English?

—For five years.

A.How often B.How many C.How long D.How much 26.Our school is big.But I think your school is__________than ours.A.big B.bigger C. biggest D. the biggest 27.It’s easy for old people___________ when they are walking on stairs.A.falling B.fall C.to fall D.falls 28.Little children can be easily hurt while they __________a bath.

A. takes B.took C. are taking D.have taken 29.Tomormw is Sunday.I____________a football match with Peter.A.wach B.watched

C.am watching D.am going to watch

30.I enjoy __________to my friends on the Internet.

A.talking B.talk C.talked D.to talk 31.—How do you like Japan,Miss Black?

-Sorry,I_____________there before.

A.wasn’t going B.don’t go

C.haven’t been D.won’t go

32.Many people like the news on TV_____________ they can see and hear real people.A.unless B.once C.if D.because 33.—Hey,Jack!Don’t cross the street-until the traffic light__________green.—OK,Mum.

A.has turned B.turns C.will turn D.turned 34.I can’t believe these photos____________ by a boy of five years old.A.is taken B.were taken C.take D.took 35.—Could you tell me_________?His mother is looking for him.

—Sorry.I have no idea.

A.where Tom is B.where Tom was

C.where is Tom D.where was Tom

36.—Shall we go to the bookstore to buy some novels?

A.Good luck.B.Not at all.

C.Good idea.D.Excuse me.

四、完形填空(共12分,每小题1分)

阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。

My parents turned my whole wodd upside down when they told me they were getting a divorce(离婚).I couldn’t believe our 37 was going to break up.It changed my life completely.My mother and I 38 into a small apartment across town,while my father and brother,Bill,stayed in our house.And very soon I 39 my soon-to-be stepfather(继父),Dan.Even though I wasn’t very 40 to him,he never gave up on me.

As time went on,I reallzed that we had some things 41 ,especially when it came to movies and TV shows.We began to 42 a lot of time together hanging out.It gave us a chance to talk and get to know each other.

Better still,Dan was always 43 when I needed advice on school or friends.44 I grew to warm to Dan,the three of us began spending a lot of time together.We often went out to eat and took short trips.Eventually,I discovered I had the 45 family that I had never had before.

My father also 46 happiness—he remarried and had another 47 ,my half—sister,Michelle.

At 13,I learned an important truth 48 is not always for the worse.Sometimes,it is just what we need the most.

37.A.family B.school C.group D.class 38.A.walked B.ran C.flew D.moved

39.A met B.had C.knew D.heard 40.A.nice B.clever C.cool D.pretty 41.A.in common B.in a hurry C.in need D.in surprise 42.A.waste B.spend C.save D.lose 43.A.around B.away C.off D.out 44.A.Although B.Before C.Once D.Until 45.A.complete B.new C.happy D.small 46.A.missed B.found C.gave D.thanked 47.A.father B.wife C.son D.child 48.A.pity B.change C.silence D.difference

阅读理解(共22分)

五、阅读理解(共22分,每小题2分)

阅读下面的三篇短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。

A

In Japan,children who are three,five or seven years old are thought to be especially lucky.So,on November l5,families who have children of these ages

take part in a very old festival.This special children’s festival is called Shichi-Go -San,or “Seven-Five-Three”.

On this day,the children put on their finest clothes.And every child has a long paper bag·On each bag there are pictures with the meanings of youth(年轻)and long life.When everyone is ready,the families go to a shrine(神殿).There they give thanks for the good health of the children.Outside the shrine,the parents will buy candy and toys to fill the children’s paper bags.After the families return home,the children give some of their candy to friends and relatives.In return,the children are often given presents.Finally,the day usually ends with a party.

49.The old festival is held for__________.

A.children B.friends

C.young parents D.old people

50.The festival is on_______________.

A.December 25 B.December 15

C.November 15 D.November 25

5l.Why do the families go to a shrine?

A.To buy candy and toys there.

B.To get some nice presents there.

C.To meet their friends and relatives.

D.To give thanks for the good health of the children.

52.The festivd usually ends with______________________________.

A.a party B.a meal

C.a show D.a game

B

08-09年初三上学期丰台区英语期末试卷

53.When do tney stop serving lunch?

A.At 11:00 am.B.At 9:00 pm.

C.At 10:00 am.D.At 2:30 pm.

54.How much does a large pizza cost?

A.$1.75.B.$2.25.C.$3.15.D.$3.95。

55.How many things can you get with chocolate in them?

A.One.B.Two.C.Three.D.Four.

C

ORLALANDO,FLORIDA——Is it it hard for you to get up early and get ready for classes?Some students at Winter Park High School just roll out of bed in their paiamas(睡衣)and go to class in their own bedrooms.Of course,their teachers and classmates do not see them because all their class work is on the computer.

The Florida high school,the state’s only on-line school,has 250 students who are taking classes at home by computer.“I’m a lot more comfortable at home,”says Luke Levesque,a 16-year-old boy who is taking a computer class on-line.He thinks the school’s computer lab is so noisy that he can’t study we1l. “Home is much better,”he says.

Students in this first on-line program take classes in Algebra(代数),American governmem,chemistry,computer,economics,and Web-page design.They also have to go to a regular school to attend other classes.

When a student is ready to begin a class,he or she turns on the computer,reads the teacher’s instructions,and begins working on the lesson for the day.What happens if a student has a question for the teacher?Or the teacher wants to say something about the work a student is doing?The student and the teacher talk to each other every day through e-mail or he or she calls the teacher.For example,when Luke opened his daily e-mail from the teacher,it contained (包含)her instructions for the day's computer lesson.When he finished,he e-mailed the work back to her for grading.

Is it easy for students to cheat on tests when they’re working at home?The teachers have already thought about this.They make students take their final exams in person in the classroom.“You see most of the same things on-line that you see in a regular classroom,”says teacher Linda Hayes.“You get to know the students on-line.”

If this first on-line rrogram goes well,in three years Florida high school students will be able to take all their classes by computer.When that happens,students will be able to get their high school diplomas(毕业证书)without having to set foot in a classroom.

56.Which of the following is Not true according to the passage?

A.The students take some of their classes on-line.

B.The teacher can correct the students’work through e-mail.

C.The students have to go to their classrooms to take final exams.

D.The teacher can know the students better on-line than in a classroom.

57.What does the underlined phrase“in person”mean accoding to the passage?

A.themselves B.on-line

C.by others D.through e-mails

58.What might happen in three years in Florida?

A.Students can take some of their classes on-line.

B.Computers will be widely used by students at school.

C.Students will be able to finish their high school education at home.

D.Students sometimes have to go to their classrooms to get their diplomas.

59.What’s the passage mainly about?

A.It’s helpful to talk to the teacher through e-mail every day.

B.It’s possible for the students to take classes by computer.

C.It’s more comfortable to study at home than at school.

D.It’s easy for the students to cheat on tests at home.

丰台区2008-2009学年度第一学期期末练习

初三英语

第Ⅱ卷非机读卷50分

一、听对话,记录关键信息(共8分,每小题2分)

请根据所听到的对话内容和卡片上的提示词语,将所缺的关键信息填写在

08-09年初三上学期丰台区英语期末试卷

二、选词填空(共7分,每小题1分)

根据短文内容,用方框中所给的词填空。

and,run,every,give,serious,lost,students

Two years ago,there was a 5.________ earthquake in my country.Many people

6._____________their homes.In my school,we decided to organize a 5-kilometer

7._________to collect money for the people who were injured in the earthquake.The

8.____________ signed up for the run and asked their relatives,friends,9._____________ neighbors to support them.These people agreed to 10.__________ some money-50 cents or a dollar,for example,for 11.____________ kilometer that the students completed.

三、完成句子(共10分,每小题2分)

根据中文意思完成句子。

12. 你一到上海就给我打电话好吗?

Will yoll please call me____________ you arrive in Shanghai?

13.饭后散步对我们的健康有好处。

_______________________for us to take a walk after supper.

14.露西和丽丽两个人都会唱这首歌。

__________Lucy____________Lily can sing this song.

15.许多星星距离我们太远,我们看不到它们。

Many stars are so far away______________________

16.昨天晚上直到电视剧结束了,我才上床睡觉。

I___________________________until the TV play was over last night.

四、阅读与表达(共10分,每小题2分)

阅读短文,根据其内容回答问题。

Jules Verne

(1828-1905)

Science fiction is a popular type of writing,and many people think of Jules Verne as the father of science fiction.He was born in France in 1828.His father wanted him to become a lawyer but from his early twenties Verne decided to become a writer.At first he wrote plays for the theater.Then,in 1863,he wrote a story called Five Weeks in a Balloon.The success of this book encouraged him to write more stories such as A Journey to the Center of the Earth (1864)and From the Earth to the Moon (1865).

In the 19th century,many people were interested in science and inventions.Jules Verne wrote about scientific subjects in his stories and,as a result,they were very popular.Verne’s writing included many predictions for the 20th century and many of them came true.He described space flight,movies,and air conditioning,a long time before they appeared.These books were very successful and they made Verne rich.

Jules Verne’s books have been the subjects for many movies.20,000 Leagues Under the Sea was a successful movie for Walt Disney.It was the first Disney movie to use real actors instead of cartoon drawings.Around the World in Eighty Days is another famons movie based on one of Verne’s books.The main character is an Englishman called Phileas Fogg.For him,the most important thing is to be always on time!

17.Did Jules Verne’s father want him to be a writer?

18.When was Jules Verne born?

19.What encouraged him to write more stories?

20.What is different about Verne’s science fiction writing?

21.Which of Jules’stories have been made into movies?

五、书面表达(15分)

22.根据题目要求写一篇意思连贯、符合逻辑、不少于60词的短文。

下面是《21世纪中学生英语报》的一份有关中学生英语学习情况的调查问

卷。首先请你选择其中的两道小题,根据自己的实际情况在这两道小题相应选

项前划√,然后根据你的选项内容介绍一下你是怎样学习英语的及这样学习的

效果如何。最后谈一谈今后你打算如何更好地学习英语。

QUESTIONNAIRE

l.When I speak English out loud

a)I am very nervous.

b)I am relaxed.

c)I sometimes worry about making mistakes.

2.Before I say something in English

a)I think about it in Chinese,and then translate it.

b)I think about it in English only.

c)I think about it mainly in English,but translate some parts.

3.When I listen to English I always

a)listen to every word.

b)try to translate every word into Chinese.

c)listen to find key words.

4.When I read a text for the first time I often

a)stop to look up new words.

b)read it through to find the main idea.

c)underline the new words while reading,but don’t stop.

丰台区2008-2009学年度第一学期初三英语期末练习

试卷答案及评分参考

第Ⅰ卷(共70分)

1.C 2.A 3.B 4.B 5.A 6.C 7.A 8.A 9,B 10.B 11.A 12.C 13.B 14.C 15.A 16.C 17.C 18.B 19.B 20.A

2l. D 22. A 23.A 24.B 25.C 26. B 27.C 28.C 29.D 30.A

31.C 32.D 33.B 34.B 35.A 36.C 37. A 38.D 39.B 40. A

41.A 42.B 43.A M.C 45.C 46.B 47.D 48.B 49.A 50.C

5l.D 52.A 53.D 54.D 55.C 56.D 57.A 58. C 59.B

第Ⅱ卷(共50分)

一、听对话,记录关键信息(共8分,每小题2分)

1.Tom(White)2.a(big red)bag 3.red 4.21663401 二、选词填空(共7分,每小题1分)

5.serious 6.lost 7.run 8.students

9.and 10.give 11.every

三、完成句子(共10分,每小题2分)

12.as soon as

13.It’s/It is good

14.Both…and

15. that we can’t see them

I6.I didn’t go to bed

四、阅读与表达(共10分,每小题2分)

17 No,he didn’t.

18.In 1828.

19.The success of the book Five Weeks in a Balloon.

20. His writing included many predictions for the 20th century and many of them

came true.

2l.20,000 Leagues Under the Sea and Around the World in Eighty Days.

五、书面表达(15分)

One possible version:

I like English and I am good at reading. When I read a text for the first time I

often read it through to find the main idea.It’s really good for improving my understanding.But I also have some problems in learning English.When I listn to

English I always listen to every word. As a result, I always miss a lot of what I’m

listening. So I’m going to try another good method that my teacher has told me.That

is to focus on some key words while listening and try to remember as many of them

as possible. I hope it will be very helpful.

书面表达评分标准:

第一档:(15-13分)

完全符合题目要求,内容完整、丰富、健康。使用多种句型结构和丰富的词汇。

语言通顺,语意连贯,表达清楚,具有逻辑性。

第二档:(12-9分)

基本符合题目要求,内容基本完整。语法结构和词汇基本满足文章需要。语言基本

通顺,语意基本连贯,表达基本清楚。虽然有少量语言错误,但不影响整体理解。第三档:(8-5分)

部分内容符合题目要求,内容不够完整。语法结构和词汇错误较多,语言不通顺,表达不够清楚,影响整体理解。

第四档:(4-0分)

与题目有关的内容不多,只能简单拼凑提示词语,所写内容难以理解。

丰台区2008-2009学年度第一学期初三英语期末练习

听力录音稿

第一题:听对话,选择与对话内容相符的图片。每段对话读两遍。

Conversation 1

W:Do you like playing basketball, Mike?

M:Yes.I like it very much.

Conversation 2

W:How do you learn English?

M:I learn English by listening to the radio

Conversation 3

M:What are you going to be when you grow up,Susan?

W:I’m going to be a teacher.

Conversation 4

M:Are you flying to Hangzhon on Monday afternoon?

W:Yeah.The plane will taki off at 3:00 pm.

第二题:听对话和独白,根据对话和独白的内容,选择正确答案。每段对话或独白读两遍。现在请听一段对话。完成第5小题。

M: Lucy, would you I like some apples?

W: No.I'd like some oranges, phease.

现在请听一段对话。完成第6小题。

W:Bill,did you have a good time at the beach last Sunday?

M:No.I didn’t go to the beach because of the heavy rain.

现在请听一段对话,完成第7小题。

M:Jenny could you please come to my birthday party on May 8?

W:Sure,I’d love to.

现在请听一段对话,完成第8小题。

M:Excuse me. Could you tell me the way to the park?

W:Yes. It’s over there,on the right of the street.

现在请听一段对话,完成第9至第10小题。

M:Hello!This is Tom speaking.Could I speak to Jack.please?

W: Sorry, Jack is out at the moment.This is Mrs Brown. May I help you?

M:That’s very kind of you.Would you please tell Jack we will have a meeting this Friday morning?

W:Oh, a meeting on Friday morning.OK,I’ll tell him as soon as he comes back.

M:Thank you,Mrs Brown.Goodbye!

W:Bye!

现在请听一段对话,完成第11至第12小题。

W:Hello, I’d like to learn a new sport here.Could youg give me some information, please?M:Of course.Could I have your name,please?

W:It's Mary Smith.

M:Thanks.Now which sport do you want to do?

W:Last year I played basketball,so this year I’d like to do something different, swimming, I think.When can I start?

M:Let me see.Here we are,swimming on the seventh of March,

W:One more question.How much do I have to pay?

M:Five dollars a lesson.

W:That’s fine.

现在请听一段对话,完成第13至第15小题.

W:Hi,Karen.Are you coming for dinner on Thursday night?It's my turn to cook.

M:You’re cooking?

W:Yes.I’ve learned a lot about cooking。

M:Do you cook very often,Jenny?

W:Every Thursday. You see,my mom went back to work full time,so,we’re all expected to share the housework.

M:George cooks too?

W:He sure does,and pretty well too.His turn is on Monday. My mom cooks on Tuesday, and my dad on Wednesday

M:Who does the dishes?

W:Anybody who isn’t cooking that day.

M: And who does the shopping?

W:Usually it’s my mom and me. We usually do the shopping on Saturday.

现在请听一段独白,完成第16至第18小题。(woman first,man second)

This is a message for MIike Briwn. My name's David Dolby. I’m sorry I missed your call.I understand that you want some information about the volleyball club.The club meets once a week, on Wednesday evening.There are sometimes matches on Sunday morning,but those are just for our team players. Our meetings begin at a quarter to eight,and are about two and a quarter hours long,so we finish at ten.People like to get home in time for the 10:15 sports program on television.We meet in the Jubilee Hall in Park Lane,behind the High Street.The hall doesn’t have vrey goog heating so you’11 need to bring a sweater to put on afterwards.It’s also quite expensive to rent,so our players pay $ 2.75 each week.I hope this answers all your questions and we'll be very pleased to see you at our next meeting!

请同学们打开试卷第Ⅱ卷,看第一大题听力试题。该试题需要在第Ⅱ卷第一大题的相应位置上作答。

第一题:听对话,记录关键信息。对话读两遍。

M:Excuse me madam.Is this the Lost and Found dapartment?

W:Yes, What can I do for you,sir?

M:I’ve lost my bag in that waiting room. Could you help me find it?

W:Of course.Could you tell me what it looks like so that I can take some notes?

M:Let me see.It's a big red bag.

W: Do you have anything important in it?

M: A CD player, a camers, some clothes and a science book.Oh,yes,my name is written in this book.

W:Your name?What’s your name then?

M:Tom.Tom White:

W:Could you spell it,please?

M:OK.T-O-M,Tom.W-H-I-T-E, White.

W:T-O-M,Tom.W-H-I-T-E, White.OK,I’ve got it.Emm…,can I have your phone number,Sir?

M:My phone number is 2166 3401.

W:2166 3401.All right.We'll try to call you as soon as possible if we find your missing bag.

OK?

M:OK. Thanks a lot.

W: You’re welcome.

http://www.doczj.com/doc/e401ca05cc175527072208fb.html

http://www.doczj.com/doc/e401ca05cc175527072208fb.html

http://www.doczj.com/doc/e401ca05cc175527072208fb.html