当前位置:文档之家› 中考英语英语阅读理解试题(及答案)

中考英语英语阅读理解试题(及答案)

中考英语英语阅读理解试题(及答案)

一、英语阅读理解专项练习试卷

1.阅读下列短文,从下面每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

During the 2016 Rio Olympic Games, many Chinese sports fans sat in front of the TV and cheered our athletes on, hoping that they would get as many gold medals as possible.

But sometimes our hope for getting more gold medals can result in our more disappointment (失望) if the athletes fail to get them. For example, when Liu Xiang, China's track hero, pulled out of the 2008 Beijing Olympics because of his injury (伤势), he greatly disappointed many Chinese sports fans.

But things are different now. In the 2016 Rio Olympic Games, we saw a healthier and more lenient (宽容的) Chinese attitude towards the sportspeople, fully in line with the Olympic spirit—that is—friendship, participation, fair play and never give up.

China didn't win any gold medals on the first day. But, instead of criticizing (批评) the athletes, most of the fans were happy with their efforts. "They have tried their best. Athletes don't feel good after they miss the gold medal." That's the attitude of most audience. It shows the maturity (成熟) of a person, and is also a development of a country.

Swimmer Fu Yuanhui won fans' hearts, even though she only won a bronze medal in the 100m backstroke final. Her fans on her Sina Weibo have increased from 100,000 to over 6 million. Many sports fans like her straightforward character and attitude towards competitions.

"The attitude towards the Olympics has got to a higher level. We are happy to see this warm change." said an article in People's Daily.

(1)When sports fans were watching the Olympic Games on TV, they ________.

A. cheered for themselves

B. had a celebration party

C. wished their athletes to win

D. played sports with the family

(2)What can we know about Liu Xiang from the passage?

A. He didn't complete his event in the Beijing Olympics.

B. He was asked to give up the competition.

C. The audience had little hope for him.

D. He never disappointed Chinese sports fans.

(3)People like Fu Yuanhui because of her ________.

A. winning a bronze medal

B. kindness to the fans

C. Sina Weibo

D. attitude to competitions

(4)The passage is mainly about ________.

A. the changing attitude towards sportspeople in China

B. the importance of winning gold medals

C. the maturity of a person and a country

D. the development of sports in China

【答案】(1)C

(2)A

(3)D

(4)A

【解析】【分析】主要讲了2016年里约奥运会中国人对运动态度的变化。

(1)细节题。根据many Chinese sports fans sat in front of the TV and cheered our athletes on, hoping that they would get as many gold medals as possible.可知他们希望运动员赢得越多的金牌,即希望他们赢,故选C。

(2)细节题。根据when Liu Xiang, China's track hero, pulled out of the 2008 Beijing Olympics because of his injury (伤势), he greatly disappointed many Chinese sports fans可知刘翔因为伤势被淘汰,即没有完成他的比赛,故选A。

(3)细节题。根据Many sports fans like her straightforward character and attitude towards competitions可知粉丝喜欢她的原因是她对比赛的态度,故选D。

(4)主旨题。根据 "The attitude towards the Olympics has got to a higher level. We are happy to see this warm change." said an article in People's Daily可知主要讲了对待奥运会的态度的变化,故选A。

【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题和主旨题常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。

2.阅读理解

After giving a talk at a high school, I was asked to pay a visit to a special student. An illness had kept the boy home, but he had expressed an interest in meeting me, and it would mean a great deal to him, so I agreed.

During the nine-mile drive to his home, I found out something about Matthew. He had muscular dystrophy (肌肉萎缩症).When he was born, the doctor told his parents that he would not live to see five, and then they were told he would not make it to ten. Now he was thirteen. He wanted to meet me because I was a gold-medal power lifter, and I knew about overcoming(克服)difficulties and going for my dreams.

I spent over an hour talking to Matthew. Never once did he complain or ask, “Why me?” He spoke about winning and succeeding and going for his dreams. Clearly, he knew what he was talking about. He didn't mention that his classmates had made fun of him because he was different. He just talked about his hopes for the future, and how one day he wanted to lift weight with me. When we finished talking, I pulled out the first gold medal I won and put it around his neck. I told him he was more of a winner and knew more about success and overcoming difficulties than I ever would. He looked at it for a moment, then took it off and handed it back to me. He sa id, “You are a champion. You won that medal. Someday when I get to the Olympics and win my own medal, I will show it to you.”

Last summer I received a letter from Matthew's parents telling me that Matthew had passed away. They wanted me to have a letter he had written to me a few days before:

Dear Rick,

My mum said I should send you a thank-you letter for the picture you sent me. I also want to

let you know that the doctors tell me that I don't have long to live any more, but I still smile as much as I can.

I told you someday that I was going to the Olympics and win a gold medal, but I know now I will never get to do that. However, I know I'm a champion, and God knows that too. When I get to Heaven, God will give me my medal and when you get there, I will show it to you. Thank you for loving me.

Your friend,

Matthew

(1)The underlined part in Paragraph 3 “Why me?” probably means .

A. Why do you come to see me?

B. Why do I have to stay at home?

C. Why does the disease fall on me?

D. Why give a gold medal to me?

(2)Which of the following is NOT true according to the passage?

A. Matthew knew clearly about his illness.

B. Matthew once got his own gold medal.

C. Matthew thanked Rick for his kindness.

D. Matthew lived happily and brightly all his life.(3)Rick wrote the passage with the purpose of .

A. expressing his pity to all the disabled children

B. telling an experience of meeting a disabled child

C. describing his unusual friendship with a disabled child

D. showing his admiration towards the disabled child

【答案】(1)C

(2)B

(3)D

【解析】【分析】作者作为奥运冠军被邀请去见一个患肌肉萎缩症的孩子,这个孩子很积极乐观,认为自己能够获得奥运冠军。他用他的乐观诠释了生命的价值。说明他虽然残疾,不能得到奥运冠军,但是他的意志品质坚强,是个真正的冠军。

(1)C细节推理题。根据后面的句子“He spoke about winning and succeeding and going for his dreams.”说明他只是谈论了获胜以及成功的梦想,从来没有抱怨为什么是他患了这样的疾病,为什么是他如此的不幸,故C正确。

(2)B细节判断题。根据短文中的句子“I told you someday that I was going to the Olympics and win a gold medal, but I know now I will never get to do that.”可知,马修并没有获得过自己的金牌。故答案B错误。

(3)D主旨大意题。本文主要向大家介绍了一个身残志坚、积极乐观的小男孩。作者很钦佩Matthew的那种身残志坚、积极与病魔作斗争的精神,故答案为D。

3.阅读理解

One year, a college in the United States announced that it would offer a lot of money for the pure white marigold(金盏花). The high reward attracted so many people, but in the nature, besides golden, the marigold is brown, and it is not easy to get the white one. So after they were excited for a time, many people had forgotten the announcement.

One normal day after 20 years, the college received a letter and 100 seeds of pure white marigold. It was an old woman of over 70 years old. Some experts in the college doubted it, but in order not to let her down, those seeds finally took root (根)in the earth. The miracle appeared after one year; the field was covered by pure white marigold.

Therefore, the old woman who was always unknown to the public became a new focus.

The old woman was a flower-lover. When she read the announcement 20 years ago, she got very excited like others. But her eight children were totally against her decision. After all, a woman who never knew the seed genetics(遗传学) couldn't complete what the experts could never do, so her thought was only a day dream.

Still, the old woman didn't change her mind and went on working. She planted some of the most common seeds and took good care of them. A year later, when the marigold came out, she chose one faintest(最暗淡的) from those golden and brown flowers and got the best seed. The next year, she again grew them and chose...Day after day, year after year, through many seasons, the old woman's husband died, her children flew far, a lot of things happened in her life, but only the wish to grow the pure white marigold took root in her heart.

Finally, after 20 years on the day we all know, in the garden she saw a marigold, which was nearly white, but as white as silver or snow.

A problem even experts couldn't deal with was solved by an old woman who didn't understand genetics. Was it a miracle (奇迹)?

To take root in the heart, even the most common seed, can grow into a miracle!

(1)According to the passage, _____ marigold is unusual.

A. white

B. purple

C. brown

D. golden

(2)It can be learned from the passage that___________.

A. the children didn't agree on their mother's decision

B. the woman needed the great reward for her big family

C. the experts also succeeded in growing the white marigold

D. the woman took good care of the flowers instead of her family

(3)The woman successfully grew the white marigold at last because she______

A. was luckier than experts

B. put her heart into flowers

C. got support from her family

D. studied the seed genetics well

(4)The passage mainly talks about_______.

A. the difficulties of getting the white marigold

B. the possibility of going beyond experts

C. the unforgettable development of marigold

D. the importance of holding on to dreams

【答案】(1)A

(2)A

(3)B

(4)D

【解析】【分析】这篇短文主要介绍了关于金盏花的故事。介绍了老妇人坚持梦想的重要性。(1)A细节理解题。根据One year, a college in the United States announced that it would offer a lot of money for the pure white marigold(金盏花).可知白色的金盏花是不寻常的,故选A。(2)A细节理解题。根据But her eight children were totally against her decision.可知老妇人的八个孩子反对老妇人的决定。根据句意,故选A。(3)B 细节理解题。根据Finally, after 20 years on the day we all know, in the garden she saw a marigold, which was nearly white, but as white as silver or snow.可知最后,20年后的一天我们都知道,在花园里,她看到了一个金盏花,这几乎是白色的,但白色或雪。因为她用心地种植这些种子,故选B。(4)D 综合理解题。此篇文章主要是为了说明坚持梦想的重要性。故选D。

4.阅读理解

Two friends and I moved into a house off campus when I was a junior at Iowa State University. We were all a bit afraid of our landlord, a rude middle aged man who was "all business" when we signed the lease.

He gave us a lecture about paying the rent on time and maintaining the house and appliances. We weren't really supposed to, but during the fall semester, my housemates and I threw a party. We sent invitations to many friends and told everyone that we knew to come to our house on Friday night. We drew a large crowd and everyone had a great time. The last guests left in the wee hours of the morning.

Exhausted, we decided to sleep in and clean the house and yard the next morning. Well, you guessed it!

We were awakened about 7:00 a.m. by our landlord, who was knocking on the door. Sheepishly, we let him in, expecting to incur his wrath. Instead, he picked up a party invitation that had been laying on the sidewalk and asked, "Why didn't you girls invite me?"

He came into the house, made a minor repair, and spent a few minutes helping us pick up trash from the yard. We weren't quite sure what to make of our unexpected luck.

I figured that he viewed my housemates and I as irresponsible after the party incident and this would prove him right. But I was wrong. He said, "I have a daughter about your age, and the same thing happened to her once. He also taught me an important lesson about not judging a book by its cover.

(1)Why did the writer feel a little afraid of her landlord?

A. The landlord said nothing to us.

B. He was a rude middle aged man who was "all business" when they signed the lease.

C. He didn't play a joke on us.

D. He was always angry with us .

(2)Whic h of the following words can take the place of the underlined word “incur his wrath”?

A. get stressed out.

B. get angry .

C. be scolded.

D. be praised.(3)What did the landlord do after enering the house?

A. He asked us why we didn't invite her .

B. He blamed us because we didn't clean the house and yard.

C. He didn't say anything.

D. He thought we were irresponsible.

(4)What do you think of the landlord?

A. He is really serious and unkind.

B. He is so rude and politeless .

C. He is so kind and understanding.

D. He is really strict and cruel.

(5)What did the writer want to tell us?

A. Never judge from appearances

B. A friend without faults will never be found.

C. Accidents will happen.

D. A fall into the pit, a gain in your wit.

【答案】(1)B

(2)C

(3)A

(4)C

(5)A

【解析】【分析】本文是一篇记叙文,主要讲述了作者在大三时和朋友在校外租房住,遇到了一个看起来粗鲁的中年男房东,有点害怕他。因为和朋友们一起办了一个聚会,意外认识到这位房东其实是一个非常友善的的人。

(1)细节理解题。有文章第一段“We were all a bit afraid of our landlord, a rude middle aged man who was "all business"when we signed the lease”,可知作者有点怕房东,是应为他看起来粗鲁而且签租约的时候很“商人”,故选B。

(2)词义推测题。结合前文可知,作者和她的朋友有点怕这个粗鲁的房东,而她们因为聚会把屋子和院子弄得一团糟,肯定会受到这个房东的责备,C.“be scolded”表受到责备,符合题意;A.“get stressed out”感到焦虑,和“ecpecting to”搭配意思不符;B.“get angry”发怒,本句主语不是房东,不符:D."be prised"被表扬,语意不符,故选C。

(3)细节理解结题。由文章第四段“ Instead, he picked up a party invitation that had been laying on the sidewalk and asked, "Why didn't you girls invite me?"可知房东进来后并没有责备她们,反而问她们:为什么不邀请他。故选A。

(4)综和理解题。由文章大意知,这位房东并不是像作者看起来的那样粗鲁严厉,而是很友善。排除法可知C对。故选C。

(5)主旨大意题。由文章最后一段“He also taught me an important lesson about not judging a book by its cover”可知房东让她们学到重要的一课:不能以貌取人,“Never judge from appearances”,A正确;B.“A friend wi thout faults will never be found. ”无缺点的朋友难觅”;

C."Accidents will happen.‘’总会有意外发生;

D.“A fall into the pit, a gain in your wit”吃一堑,长一智。故选A。

【点评】本题考查对文章的主题感情把握和对细节的识别能力,答题时注意题中的关键词,在文中寻找答案,再比对选项确定最佳答案。

5.阅读理解

It was the Peter shopkeeper in New York who taught me about the great power of kindness.

At that time I was a poor student. I would work early mornings and the late nights to pay for my studies.

On the day I went to that shop for the first time. I was sick with a very high fever. I had been off work for a few days, and I had run out of food. As I had been so busy working, I hardly had friends nearby who could help.

So I went out to get some food. Usually, I would have gone to the supermarket, but because it was closer, I went into the Peter Shop. I picked up a few items, and then handed them to the shopkeeper, who told me, “Girl, you are unwell.” I nodded.

He pointed at the sausage (香肠) and bread I was buying and offered, “l can make you a sandwich, so you don't have to do it yourself.” So, he made the sa ndwich and asked me to wait a moment. He went in the back room and reappeared with a bowl of hot soup. “It will warm you up,” he said with a gentle smile.

What really warmed me up, though, was not the soup. It was his smile. His kindness made me feel cared for at a point in life when I was particularly lonely. It made me want to be as kind as the shopkeeper who had been kind to me. I had been quite shy, but from that day on, I did not let shyness stop me from performing kindness.

(1)Why did the writer work so hard?

A. Because she had to pay for her studies.

B. Because she wanted to stay in New York.

C. Because her friend needed help.

D. Because she wanted to get more experience.

(2)What was wrong with the writer on taht day?

A. She lost her job.

B. She had a terrible cold.

C. She had a high fever.

D. She lost her money.

(3)What did the shopkeeper do for the writer?

A. Gave some bread to her.

B. Made a sandwich for her.

C. Gave some medicine to her.

D. Gave a bowl of cold soup to her.

(4)What can we know from the last paragraph?

A. The writer would go to the shop often later.

B. The shopkeeper and the writer became good friends.

C. The writer was moved and wanted to be kind to others.

D. The shopkeeper cured (治愈) the writer's illness.

【答案】(1)A

(2)C

(3)B

(4)C

【解析】【分析】短文记叙了作者有一次生病去店里买东西,遇到店员主动给她做三明治的经历,从那以后,作者想要做一个像店员那么善良的人。

(1)细节理解题。从. I would work early mornings and the late nights to pay for my studies.可知作者这么努力工作是想付学费,故选A。

(2)细节理解题。从On the day I went to that shop for the first time. I was sick with a very high fever.可知那天作者发高烧,故选C。

(3)细节理解题。从“l can make you a sandwich, so you don't have to do it yourself.” So, he made the sandwich and asked me to wait a moment.可知这个店员给她做了个三明治,故选B。

(4)段意理解题。最后一段是作者的感触,她被店员的微笑感动了,想做一个和他一样友善的人,故选C。

【点评】考查对篇章的把握对细节的识别能力,答题时注意紧扣问题中的关键词,在文章中寻找答案。

6.阅读理解

When he didn't become famous, Albert Einstein, one of the greatest scientists in the world, lived a hard life, wearing casually. Someone reminded him he should have a decent(得体的) coat so as to enter the society.

He said, "I'm unknown. Even if I wear more handsomely, no one will know me. "A few years later, Einstein became a world-famous scientist, who still wore casually. The man again reminded he should have a coat made quickly, or it would disagree with the fame of a great scientist. Einstein said with a smile, "Now, even if I wear ragged(衣衫褴褛的)clothes, people will know me."

Sometimes, he even wore a sports shirt and a pair of sandals to the University of Berlin when he worked as a professor in Germany. His friends didn't agree with him, but he said jokingly, "If the bag is better than the meat inside, it will be a bad thing."

Indeed, many a time, if we don't adorn(修饰;装饰) ourselves from the appearance but let the skeleton(骨架;骨骼) of the spirit stand up, we won't fall over in this world.

(1)Einstein was a great__________.

A. reporter

B. writer

C. scientist

D. artist

(2)Before becoming famous, when someone reminded him to have a decent coat. Einstein____.

A. had a decent coat quickly

B. still wore casually

C. quarreled with the person

D. wore more handsomely then

(3)What can we learn from the fourth paragraph?

A. Einstein was unfriendly to his friends.

B. Einstein once studied in the University of Berlin.

C. Einstein didn't like his work as a professor in Germany.

D. Einstein thought the things inside a person were more important than the appearance.

【答案】(1)C

(2)B

(3)D

【解析】【分析】文章大意:世界著名科学家爱因斯坦成名前后都穿着随意,面对人们的劝说,他的回答发人深思。他认为:一个人内在的品质要比外表更重要。我们应该让精神的骨架站起来,才能立于不败之地。

(1)细节理解题。由文中语句Albert Einstein,one of the greatest scientists in the world可知,爱因斯坦是一位伟大的科学家。故选C。

(2)推理判断题。根据第一段最后 Someone reminded him he should have a decent(得体的) coat so a s to enter the society.“有人提醒他为了融入社会他应该有一件得体的外套”;第二段语句 He said, "I'm unknown. Even if I wear more handsomely, no one will know me. "爱因斯坦回答“我没有名气。即便我穿得更英俊漂亮,也没有人会认识我。”由此推断,爱因斯坦没有听从别人劝告,依然穿着很随意,故选B。

(3)推理判断题。阅读短文第四段可知,爱因斯坦在柏林大学工作时,穿着运动衫和凉鞋去学校,朋友们不赞同时,他说“如果袋子比里面的肉好,那将是一件坏事。”这里爱因斯坦将袋子和肉分别比作人的外在和内在,故选D。

【点评】考查阅读理解。本文考查细节题和推理判断等常考题型,推理判断题要注意从文中抓住关键词寻找答案;主旨题需要通读全文,了解大意之后找出正确选项。

7.阅读下面短文,从下面每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

One afternoon, on my way home, I saw a car accident (事故)!

I asked people for help, but no one stopped. When the car driver and his wife saw this, they quickly closed the window of the car and drove away. "What shall I do? The old man needs help,"

I thought.

At that time, a truck stopped and the driver came out. "What's wrong with the old man? What can I do?" the driver asked me. "Sir, please help the old man. A car hit him and he is badly hurt!" I said. "well, don't worry. Let me take him to the hospital first," the driver said.

A few minutes later, the driver took the old man to the hospital and I called the police. I told the whole story to the police and I also told them the number of the car. The police said to me, "Well done, boy! Leave it to us, We will punish (惩罚) them!"

When I got home, it was 7: 30. I thought I was great.

(1)One afternoon, a car hit ________.

A. a young man

B. a boy

C. a truck

D. an old man

(2)What did the truck driver do?

A. He drove away quickly.

B. He stopped for a while and then drove away.

C. He took the old man to the hospital.

D. He called the police.

(3)What did the writer think of himself?

A. Very good.

B. Very terrible.

C. Very nervous.

D. Very surprised.(4)Which of the following is NOT true according to the passage?

A. When the car driver saw the accident, he quickly drove away

B. After a long time, the car driver took the old man to the hospital

C. The writer told the whole story to the police.

D. The writer got home at 7: 30

(5)What do you think of the writer?

A. He is a bad person.

B. He is a nice person.

C. He is a strange person.

D. He is a handsome person.

【答案】(1)D

(2)C

(3)A

(4)B

(5)B

【解析】【分析】文章大意:本文作者讲述了一场交通事故的情况。

(1)细节题。根据 please help the old man. A car hit him and he is badly hurt!可知一辆轿车撞着一位老人。故选D.

(2)细节题。根据 well, don't worry. Let me take him to the hospital first," the driver said. 可知卡车司机把老人带到医院。故选C。

(3)细节题。根据 I thought I was great. 可知,作者认为自己是棒的。故选A。

(4)推断题。根据 When the car driver and his wife saw this, they quickly closed the window of the car and drove away. 可知A正确;根据well, don't worry. Let me take him to the hospital first," the truck driver said. 可知B错误;根据I told the whole story to the police 可知C正确;根据 When I got home, it was 7: 30. 可知D正确。故选B。

(5)推断题。根据 please help the old man. A car hit him and he is badly hurt!" I said. 可知这个男孩是一个善良的人。故选B。

【点评】考查阅读理解。细节题和推理判断题都是常考题型。细节题要注意细节从文中找答案;推理题是根据上下文,推断出所需要的信息。

8.阅读理解

My family has had a great influence on me. When I was a kid, I learnt how to work from my family. My mum would never let me get away when there was something to be done. I learnt the importance of education. My parents would give me 50 dollars if I got As in school. They taught me how to use and save money. My mum taught me how to cook, how to clean, and basically everything I needed to know to live on my own. My dad taught me how to garden, how to do home improvement, how to treat women and girls with respect, and how to put other people's needs above my own. My brothers and sisters taught me how to make a decision in conflict(矛盾). I'm 22now, and I'll get married next year. I learn things from my parents' marriage by examples. For example, I've never seen my parents really fight. They had disagreements, but they were always in control and never let anger get the best of them. I think that's great, and I'm going to work towards that in my marriage.

I have a great family. I'm grateful that my parents chose to make it a great family.

(1)Who taught the writer to do some housework?

A. The mother.

B. The father.

C. The sisters.

D. The brothers.(2)When will the writer have a new family?

A. At the age of 22.

B. At the age of 24.

C. At the age of 23.

D. At the age of 21.(3)Which of the following is NOT true?

A. The writer's family influence the writer a lot.

B. The writer learns to save money.

C. The writer is a girl in the family.

D. The writer's parents never fight with each other.

(4)How will the writer's new family be according to the passage?

A. It will be a large family.

B. It will be a great family.

C. The family members will be different.

D. The family members will never get angry.

【答案】(1)A

(2)C

(3)C

(4)B

【解析】【分析】本文介绍了作者的家庭对作者有很大的影响。

(1)推理题。根据My mum taught me how to cook, how to clean, and basically everything I needed to know to live on my own.我妈妈教我如何做饭,如何打扫卫生,以及基本上我需要知道的独立生活所需的一切可知,作者的妈妈教他做家务,故选A。

(2)推理题。根据I'm 22now, and I'll get married next year可知,作者23岁时会有一个新家庭,故选C。

(3)推理题。根据My dad taught me how to garden, how to do home improvement, how to treat women and girls with respect,我爸爸教我如何园艺,如何改善家庭,如何尊重妇女和女孩可知作者是男孩,作者是家里的一个女孩是错的,故选C。

(4)细节题。根据I have a great family. I'm grateful that my parents chose to make it a great family.我有一个大家庭。我很感激我的父母选择让它成为一个伟大的家庭可知,作者的新家庭会是一个伟大的家庭故选B。

【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息。

9.阅读理解

When his mum fainted(昏厥) and knocked herself out, unconscious, four year old Henry Davies knew just what to do— thanks to a storybook.

He calmly dialled 999 and told the emergency services how to get to his home and then phoned his father.

The boy told the doctors what had happened and directed them to the house in Coundon, Coventry, and even offered the doctors a drink

When they arrived. Henry also offered to look after his 12— month old brother Noah.

His father, Iran, 35, said, "Chloe has been unwell with a high fever which has made her feel quite poorly. I left for work early at about 7:30 am and as she got up after I left she felt quite dizzy and faint. The next thing she remembers is fainting down on the floor and hearing Henry talking to someone. He had seen her fall and hit her head on the table, but he couldn't wake her up. So he picked up the phone and dialled 999 for an ambulance."

Chloe said, "Henry has a storybook, Ambulance Crew, on what to do in an emergency, which we've read a few times. He even put a blanket over me. The ambulance crew were amazed. We're very proud of him."

(1)How old was Henry?

A. 1.

B. 2.

C. 3.

D. 4.

(2)What was the matter with Henry's mother?

A. She fainted on the floor.

B. She was shot by a gun.

C. She was badly ill.

D. She was hurt badly.

(3)How did Henry know the knowledge of saving his mother?

A. By watching TV.

B. By reading a book.

C. His teacher taught him.

D. By WeChat.(4)The underlined words" emergency services" mean "_________" in Chinese.

A. 紧急应变机构

B. 突发事件

C. 急诊室

D. 医疗(5)Which of the following is NOT true according to the passage?

A. There are 4 people in Henry's family.

B. Henry prepared a drink for the doctors.

C. Henry's father is very proud of Henry.

D. His father is 29 years old.

【答案】(1)D