当前位置:文档之家 > 计算机导论作业1

计算机导论作业1

Test Bank—Chapter One (Data Representation)

Multiple Choice Questions

1. Which of the following Boolean operations produces the output 1 for the fewest number of input patterns?

A. AND

B. OR

C. XOR

ANSWER: A

2. Which of the following best describes the NOR operation?

A. An XOR followed by a NOT

B. An OR followed by a NOT

C. A NOT followed by a NOT C. An AND followed by a NOT

ANSWER: B

3. Which of the following bit patterns cannot be expressed in hexadecimal notation?

A. 11111111

B. 1001

C. 110011

D. 100000000001

ANSWER: C

4. Which of the following is the binary representation of 4 5/8?

A. 100.11

B. 10.011

C. 110.101

D. 100.101

ANSWER: D

5. Which of the following bit patterns represents the value 5 in two’s complement notation?

A. 00011010

B. 11111011

C. 00000101

D. 11111011

ANSWER: C

6. Which of the following bit patterns represents the value -5 in two’s complement notation?

A. 00011010

B. 11111011

C. 000
00101

C. 00000101

D. 11111011

ANSWER: D

7. In which of the following addition prob lems (using two’s complement notation) does an overflow error occur?

A. 0011

B. 0100

C. 1100

+ 1010 + 0100 + 1100

ANSWER: B

8. Which of the following representations in two’s complement notation represents the largest value?

A. 00000010

B. 11111111

C. 00000001

D. 11111110

ANSWER: A

下载Word文档免费下载:

计算机导论作业1下载

(共9页)

计算机导论作业1-3

计算机导论作业1-3_电脑基础知识_IT/计算机_专业资料。第一次作业算法和程序有什么不同?算法是解决问题的步骤;程序是算法的代码实现。 算法要依靠程序来完成功能;...

计算机导论作业1

计算机导论作业1 - Test Bank—Chapter One (Data Representation) Multiple Choice Questions 1. Which of the ...

计算机导论作业(一)

计算机导论作业(一) - 《计算机导论》作业(一) 本课程作业由两部分组成。第一部分为“客观题部分” ,由 15 个选择题组成,每题 1 分,共 15 分。第二部分...

计算机导论第1次作业

计算机导论第1次作业 - 姓名:薛锦利 学号:14710074 《计算机科学导论》第 1 次作业 (第 1 章—第 7 章) 一、选择题 1. 电子计算机从诞生之日起,经历了 ...

计算机导论一试题及答案1

计算机导论一试题及答案1 - 试卷代号:5976 座位号 中央广播电视大学开放教育本科 2010 年春季补修课程考试 计算机导论试题 2010 年 5 月 题号 分数 一 二 三 ...

北师大网络教育 计算机导论 离线作业一

北师大网络教育 计算机导论 离线作业一 - 《计算机导论》作业(一) 本课程作业由两部分组成。第一部分为“客观题部分” ,由 15 个选择题组成,每题 1 分,共 ...

18秋[福建师范大学]《计算机导论》在线作业一1

18秋[福建师范大学]《计算机导论》在线作业一1 - 谋学网 www.mouxue.com 【奥鹏】[福建师范大学]福师《计算机导论》在线作业一 试卷总分:100 得分:100 第 1 ...

18秋[福建师范大学]《计算机导论》在线作业一

18秋[福建师范大学]《计算机导论》在线作业一 - 谋学网 www.mouxue.com 【奥鹏】[福建师范大学]福师《计算机导论》在线作业一 试卷总分:100 得分:100 第 1 ...

[北京师范大学]18秋《计算机导论》离线作业(一)

[北京师范大学]18秋《计算机导论》离线作业(一) - 谋学网 www.mouxue.com 《计算机导论作业(一) 本课程作业由两部分组成。第一部分为“客观题部分” ,由 ...

17春福师《计算机导论》在线作业一

17春福师《计算机导论》在线作业一 - 2017 秋 17 春福师《计算机导论》在线作业一 一、单选题(共 20 道试题,共 40 分。 ) 1. 切换资源管理器左右窗口,...